Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
slucajni prolaznik

#3051 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by slucajni prolaznik »

Bimmer_ wrote:...Mi NISMO blokirali grad, niti smo strajkovali. Mi smo samo svi krenuli da kruzimo po gradu i radimo (nismo stajali na stajalistima). Vozili smo po propisima i niko nije stajao. To je bila voznja da izrazimo protest zbog neleglnih taksista koji i dalje rade, te da pokazemo koliko nas ima. ... Dobili smo takodjer podrsku od ministra saobracaja Jusufa Bubice, Pecanca i mnogih drugih uglednih gradjana, kao i "obicnih" ljudi koji su upuceni u ovu problematiku. Protesestna voznja je bila najavljena preko svih radio stanica. Prije nego popljujete potrazite informacije.

LP
@Bimmer_, sljedeci put kad budete provodili slicne proteste zbog vaseg polozaja u nelojalnoj konkurenciji taxi prevoza, uzrokovane, nicim drugo do javaslukom i neprofesionalnoscu nadleznih inspekcija, odnosno njihovih pretpostavljenih po hijerarhiji, organizirajte se dobro, mobilizirajte sve taxi prevoznike i svojim automobilima zakrcite zgradu Vlade Kantona Sarajevo, zatvorite sve prilaze i odlaze ministra saobracaja, ministra unutrasnjih poslova, ministra privrede i svih onih koji su vas i doveli u ovakvu situaciju da trpite, ali i situaciju da neduzni gradjani Sarajeva trpe posebno.

Nisu Sarajlije duzne da ispastaju neciji interes i neciju nesposobnost, posebno ne licemjernu podrsku upravo onih ministara koji su i najodgovorniji, niti vi - taksisti, imate pravo na poremecaj saobracaja i normalne komunikacije rjesavajuci svoje privatne probleme.

Ova akcija danas je maltretiranje gradjana, drskost i uzurpacija prava, a najvise - zloupotreba strpljenja gradjana vasim dugogodisnjim primitivnim odnosom prema njima, prema mnogim turistima, prema Gradu. Sramota!
vrbas1979

#3052 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by vrbas1979 »

Ja bi baš nešto volio i navijam da Sarajevo taxi blokira grad, saobraćajnice, ulaze u grad kao i institucije Federacije kako najavljuju i aerodrom i da onaj File ne može sletjeti... Ja baš nešto navijam i priželjkujem takvu situciju i razvo dogadjaja.

Bimeru, diži ekipu na revoluciju i blokirajte sve odmah.
mali_balon

#3053 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mali_balon »

vrbas1979 wrote:Ja bi baš nešto volio i navijam da Sarajevo taxi blokira grad, saobraćajnice, ulaze u grad kao i institucije Federacije kako najavljuju i aerodrom i da onaj File ne može sletjeti... Ja baš nešto navijam i priželjkujem takvu situciju i razvo dogadjaja.

Nesta sad i ja kontam nije ti ova losa, i ja bi volio vidjeti tu potpunu blokadu, da vidimo sta ce biti, hoce li smjeti drzava da rastjera bandu.
slucajni prolaznik

#3054 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by slucajni prolaznik »

mali_balon wrote:
vrbas1979 wrote:Ja bi baš nešto volio i navijam da Sarajevo taxi blokira grad, saobraćajnice, ulaze u grad kao i institucije Federacije kako najavljuju i aerodrom i da onaj File ne može sletjeti... Ja baš nešto navijam i priželjkujem takvu situciju i razvo dogadjaja.

Nesta sad i ja kontam nije ti ova losa, i ja bi volio vidjeti tu potpunu blokadu, da vidimo sta ce biti, hoce li smjeti drzava da rastjera bandu.
Ne ocekujte nesto posebno, ukoliko se ostvare @vrbasova prizeljkivanja, zapravo - ocekujte nista.

Ne znate vi koliko Sarajlije mogu podnositi tereta po sebi, pa kad im prekipi, a oni onda jos otrpe, pa jos... sve dok ne popadaju od tlacenja. A ako se slucajno neko prisjeti da bi se trebao pobuniti, na njeg navale ostali da ga ismiju, izrugaju ga za cijeli zivot, ne bi li i ostali shvatili poruku da se ne valja buniti protiv vlasti i protiv jaceg od sebe. Sarajlije slijede prastaru izreku: pametniji popusta 8-)
The Realist

#3055 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by The Realist »

Bimmer_ wrote:Samo da napisem tacne informacije u vezi ovoga, nisam sve procitao ali vidim puno pogresnih navoda.

Mi NISMO blokirali grad, niti smo strajkovali. Mi smo samo svi krenuli da kruzimo po gradu i radimo (nismo stajali na stajalistima). Vozili smo po propisima i niko nije stajao. To je bila voznja da izrazimo protest zbog neleglnih taksista koji i dalje rade, te da pokazemo koliko nas ima. Cak su ilegalci radili i za vrijeme protesta bezobrazno se ubacujuci izmedju nas i stajali su na nasim stajalistima (nas puna ulica, lola se sa zelenim Passatom gura izmedju nas, ima stare obicne table i Sarajevo taxi reklamu. Stane na stand BBI uzima musteriju i ode). Jos dokle ide bezobrazluk radili su i ovi ilegalci koji nose firme Sarajevo taxi. Mi kao udruzenje nemamo ovlasti da tim ljudima skinemo firme sa natpisima, samo prijavljujemo inspekciji koja ne svoj posao zato je i dovela do ovoga. Mi sta god da poduzmemo prema njima ako dodje do kontakta karakterise se kao drumsko razbojnistvo i nasilnicko ponasanje.
Dalje da napomenem da smo vozili BESPLATNO do 17.00h da ljudi ne ispastaju zbog naseg problema.
Uz nas (Sarajevo taxi) su bili Crveni taxi te Samir i Emir taxi, koji takodjer ne mogu da se izbore sa raznim rent a car ublehasima i ovim obicnim ilegalcima. Dobili smo takodjer podrsku od ministra saobracaja Jusufa Bubice, Pecanca i mnogih drugih uglednih gradjana, kao i "obicnih" ljudi koji su upuceni u ovu problematiku.
Protesestna voznja je bila najavljena preko svih radio stanica. Prije nego popljujete potrazite informacije.

LP
Ozbiljan si čovjek i da se sa tobom pričati, ukazuješ na probleme koje imate i vjerujem ti kada pišeš, ali kako onda dozvoljavate da sa vama u koloni ide auto koje nema TA table, ali ima gore oznaku Taxi i čiji vlasnik očito radi u vašem udruženju?

Kako da vama iko vjeruje da se stvarno borite za svoja prava, a koja su u skladu sa zakonom, kad dio vaših kolega, a za ovog ne možeš reći da nije vaš, nisu se udostojili da ispune potrebne uslove? I naravno, dokle god vas predvodi onaj lopov Suljagić, niko vam neće vjerovati. Eto, ovo je bez ulaženja u problem ponašanja taksista na aerodromu, te počesto na Željezničkoj i Autobuskoj.
anonimus0007

#3056 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by anonimus0007 »

Bimmer_ wrote:Samo da napisem tacne informacije u vezi ovoga, nisam sve procitao ali vidim puno pogresnih navoda.

Mi NISMO blokirali grad, niti smo strajkovali. Mi smo samo svi krenuli da kruzimo po gradu i radimo (nismo stajali na stajalistima). Vozili smo po propisima i niko nije stajao. To je bila voznja da izrazimo protest zbog neleglnih taksista koji i dalje rade, te da pokazemo koliko nas ima. Cak su ilegalci radili i za vrijeme protesta bezobrazno se ubacujuci izmedju nas i stajali su na nasim stajalistima (nas puna ulica, lola se sa zelenim Passatom gura izmedju nas, ima stare obicne table i Sarajevo taxi reklamu. Stane na stand BBI uzima musteriju i ode). Jos dokle ide bezobrazluk radili su i ovi ilegalci koji nose firme Sarajevo taxi. Mi kao udruzenje nemamo ovlasti da tim ljudima skinemo firme sa natpisima, samo prijavljujemo inspekciji koja ne svoj posao zato je i dovela do ovoga. Mi sta god da poduzmemo prema njima ako dodje do kontakta karakterise se kao drumsko razbojnistvo i nasilnicko ponasanje.
Dalje da napomenem da smo vozili BESPLATNO do 17.00h da ljudi ne ispastaju zbog naseg problema.
Uz nas (Sarajevo taxi) su bili Crveni taxi te Samir i Emir taxi, koji takodjer ne mogu da se izbore sa raznim rent a car ublehasima i ovim obicnim ilegalcima. Dobili smo takodjer podrsku od ministra saobracaja Jusufa Bubice, Pecanca i mnogih drugih uglednih gradjana, kao i "obicnih" ljudi koji su upuceni u ovu problematiku.
Protesestna voznja je bila najavljena preko svih radio stanica. Prije nego popljujete potrazite informacije.

LP
zaboli mene i za vas i vaše probleme. ja kad imam problema ne blokiram grad niti taksiste, a vi mene jeste. juče sam pješke išao kući. vozili ste besplatno ali u kur.u. dosta vas je, sjašite više, bando.
dust in the wind

#3057 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dust in the wind »

kako se ovako nakaradno postavljamo..fuj..pa kakvi god da su neki taksisti, ima i postenih i normalnih...koji placaju porez, hrane svoje porodice...a kod vas ama bas nikakve empatije...pa normalno da u drzavi koja ima podjeljenu zapad, koja koliko god mi to govorili nije divlji zapad, ne moze taksista uzeti macolu i razbiti kola od ilegalca, jer bi tako za pocetak krivicno djelo unistavanje tudje stvari izvrsio...mora da trazi svoja prava ovako...nekim protestom... kako ste selektivni.neke proteste velicate, a neke odvratno pljujete...
respo

#3058 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by respo »

velicaju se protesti koji imaju smisla
al ovaj uopste nema smisla
sto nisu kao sto su drugi rekli blokirali zgradu vlade zgradu inspekcijske te sluzbe itd itd
a ne blokirati citav grad
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3059 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by un1ted »

bbbbbrrrrrrrrrrrrrrrrrmmmmmmmmmmmmmmm brmmmmmmmmm

I dalje prosipate suplju :) Sta god da se desi vi cete glavu spustiti i stutiti...a oni ce brmmm brmmm
faca-ko-kaca

#3060 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by faca-ko-kaca »

prvo treba da počistite oko svoje kuće...šta je sa onim lopovima na aerodromu koji nikada ne pale taximetre???...nemojte samo opet onu šuplju kako su oni u posebnom položaju...šta je sa onim likovima koji te ne odvezu tamo gdje si tražio jer to njima ne odgovara???...hoćemo li sad mi nezadovoljne mušterije, blokirati taxi štandove???
kockica_kockica

#3061 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by kockica_kockica »

LP
Najava protestne voznje obicnom smrtniku ovog grada nista ne znaci... Razumijem da imate problem, razumijem da zelite rijesiti problem, ali ne razumijem nacin na koji rjesavate probleme... U danasnje vrijeme je sasvim normalno da u Sarajevu neko odluci protestirati tako da blokira grad... Pitam te ko tu ispasta? Obicni gradjani ispastaju... Juce ste napravili totalni saobracajni kolaps u gradu... jako puno ljudi je kuci islo pjeske jer vas protest i kolaps koji ste svojim protestom napravili jedino je osjetila sitna buranija... Ljudi koji su bez obzira na najavu morali raditi do 4... Ispastali su oni koji nemaju novac da se voze taxi-jem koji nije bio besplatan juce kako pricate... Ispastali su oni koje zivot ne mazi pa pored toga sto morali slusati svog sefa, nadrkane kolege i kolegice, i ko zna sta sve ne morali su ici pjeske kuci... Oni koji imaju auto su vam juce spomenuli blizu i daljnju rodbinu i uopce ne suosjecam s vama... ne susosjecam s vama jer niste zatrpali u saobracaj ministra koji vam je dao podrsku niti one koji su dozvolili da vam laznjaci otimaju posao vec obicne gradjane koji da budemo iskreni nisu krivi za vase probleme...

A da se sad vratimo na vas kojima trebamo dati podrsku... U vecini slusacjeva ste bahati, odbijate ljude voziti na kratke relacije, taxisti znaju biti neuredni, znate biti neugodni i pricati svasta ne razmisljajuci da time svoju musteriju vrijedjate, strance odraste sa cijenama na aerodromu, na zeljeznickoj stanici su svi do jednog neuredni, smrdljivi i vrlo bezobrazni.... I kad vas ljudi najvise trebaju nema vas na usluzi... Ocekujeste podrsku????? :-)
ultima_palabra

#3062 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by ultima_palabra »

Svaki put kad se nekom nadigne da blokira grad ja bih vojsku sa oklopnim vozilima izveo na ulice... ako hoće 92-u, eto vam je :x
Bimmer_

#3063 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

mahalas505 wrote:

LP
Fino ti to sroci, ali nikako mi ne ide u glavu kako taksiti sa obicnim tablicama stoje na stajalistima sa-taksija,pricaju sa ostalim taksistima i fino odvezu musteriju kad dodje njihov red. Jelde da ovdje neko nekoga bas ono ali pravo u zdrav mozak?!
Kao storekoh ne mozemo im nista jer mi nemamo nikakvih ovlasti, samo mozemo zvati policiju ili inspekciju. Mi smo na nasem standu prije par dana zvali policiju covjeku koji je bio na nasem sttandu i izgubio licencu. Policija dosla napisala mu simbolicnu kaznu i on opet dosao na stand. Jednostavno mi im nista nemozemo, jedino da se tucemo sa njima. Sinoc je dosao Holland kod meene na stand, stao iza mene i nece da ode. Shvatili su da im mi ne mozemo nista a policija im nece nista ikoriste to.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3064 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by un1ted »

Bimere ne seri, svaki dan prolazim kraj stajalista na autobuskoj i zeljeznickoj i vise nego dobri jarani su "legalci" i "ilegalci", segace se, jedu i piju zajedno!
Bimmer_

#3065 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

Erzsebet wrote:

LP
A šta nas obične građane boli qrac za nelegalne taksiste? Odakle ti pravo da blokiraš moj grad? I jesi ga blokirao, nemoj mi ublehe slagati, kad svi vidimo šta se desilo. Ovo nije prvi put, sjećam se kad ste to prvi put uradili, tad sam vam poželio sve najgore, i poslije ovoga se nadam da će vam biti još i gore (da ne spominjem kako se ponašate u vožnji, koliko ste vječno nadrkani vozači i kako kradete na svakom koraku ... i nemoj mi reći "ja ne kradem", jer sigurno ne prijaviš ni kolegu koji to radi)...

Grad i ulice nisu vaše, iako se vi osjećate kao dobrotvori koji nama običnim smrtnicima dozovljavate da vozimo vašim cestama...
Ne kradem i prijavim svakoga i meni je dostagulikoza koji unistavaju meni posao.
Nismo blokirali grad vozili smo po gradu, to sto nas je puno drugi je problem. I vozili besplatno. Da smo blokirali stali bii ugasili auta
ultima_palabra

#3066 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by ultima_palabra »

A zašto ste vozili glavnom džadom u 4 sata kad je najveća gužva? Još stavili zastave, ko biva patrioti...
Bimmer_

#3067 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

The Realist wrote:

LP
Ozbiljan si čovjek i da se sa tobom pričati, ukazuješ na probleme koje imate i vjerujem ti kada pišeš, ali kako onda dozvoljavate da sa vama u koloni ide auto koje nema TA table, ali ima gore oznaku Taxi i čiji vlasnik očito radi u vašem udruženju?

Kako da vama iko vjeruje da se stvarno borite za svoja prava, a koja su u skladu sa zakonom, kad dio vaših kolega, a za ovog ne možeš reći da nije vaš, nisu se udostojili da ispune potrebne uslove? I naravno, dokle god vas predvodi onaj lopov Suljagić, niko vam neće vjerovati. Eto, ovo je bez ulaženja u problem ponašanja taksista na aerodromu, te počesto na Željezničkoj i Autobuskoj.
Mi nismo vozili u organizovanoj koloni, oko nas su bila i civilna auta. A ti bez tabli su radili normalno, u tome je problem sto im ne mozemo nista, a povrh svega nose firmu Sarajevo taxi. Bilo je oko nas i KUKI-a, Hollanda, Zutih...
Bimmer_

#3068 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

un1ted wrote:Bimere ne seri, svaki dan prolazim kraj stajalista na autobuskoj i zeljeznickoj i vise nego dobri jarani su "legalci" i "ilegalci", segace se, jedu i piju zajedno!
Pa druze to je otislo dotle da imne mogu nista, nece se on tuci sad sa njim, ima tu kabadahija, klosara, mafijasa, dilera, sta treba da ga upuca ili izbode?
Bolje onda pravit se budala nego dok se zakonski ne rijesi nego rizikovat vlastitu sigurnost ulazeci u rasprave sa njima. Kad se ljudi voze sa njima i rizikuju, sto bi onda taksista rizikovao da se svadja sa njim pa da mu naudi levat
petunija

#3069 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by petunija »

Juče, u jednoj dvosmjernoj ulici, stao Sa taxi da izađe mušterija.
Ja lagano žmigavac da ga obiđem i kad sam bila na pola puta, on fino krene i ostavi me na suprotnoj strani ceste.
Gest za svaku pohvalu :x žao mi je što ne zapisah registarski broj...
Bimmer_

#3070 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

un1ted wrote:Bimere ne seri, svaki dan prolazim kraj stajalista na autobuskoj i zeljeznickoj i vise nego dobri jarani su "legalci" i "ilegalci", segace se, jedu i piju zajedno!
Pa druze to je otislo dotle da im ne mogu nista, nece se on tuci sad sa njim, ima tu kabadahija, klosara, mafijasa, dilera, sta treba da ga upuca ili izbode?
Bolje onda pravit se budala nego dok se zakonski ne rijesi nego rizikovat vlastitu sigurnost ulazeci u rasprave sa njima. Kad se ljudi voze sa njima i rizikuju, sto bi onda taksista rizikovao da se svadja sa njim pa da mu naudi levat
dječak sa šibicama

#3071 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dječak sa šibicama »

A ja se sve pitam kakvi problemi sa taxija, kad ste vidjeli taxistu sa losim autom?

Sto bi malo tih njihovih 'problema'
domaci.ba

#3072 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by domaci.ba »

@ Bimmer

Otkud ti ovako rano? hahaha valjat ce ti onaj CRM :)
Bimmer_

#3073 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

dječak sa šibicama wrote:A ja se sve pitam kakvi problemi sa taxija, kad ste vidjeli taxistu sa losim autom?

Sto bi malo tih njihovih 'problema'
zato sto ljudi nece da se voze u truljama i mnogo auta je na kredit uzeto.
Problem visokih nameta a puno nelegalnih taksista koji nam ne dozvoljavaju da zaradimo
Bimmer_

#3074 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

domaci.ba wrote:@ Bimmer

Otkud ti ovako rano? hahaha valjat ce ti onaj CRM :)
Poranio odoh radit, jasta nego valjat :D Naleti na kafu danas bit cu ja na maticnom stajalistu ;)
jazzer

#3075 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by jazzer »

Bimmer_ wrote:
Pa druze to je otislo dotle da im ne mogu nista, nece se on tuci sad sa njim, ima tu kabadahija, klosara, mafijasa, dilera, sta treba da ga upuca ili izbode?
Zato cete vi nama blokirati grad iako mi, obicni gradjani Sarajeva, nemamo bas nikakve
veze sa vasim problemima. A prinudjeni smo trpiti vasa izdrkavanja. I ne pokusavaj vise pricom kako to nije
klasicni protest, da ste vozili po propisima.., opravdati jucerasnje jebavanje u mozak gradjana Sarajeva.
Last edited by jazzer on 19/03/2013 10:31, edited 1 time in total.
Post Reply