Hvala ti.LolaLola wrote:Zejnep budi jaka, moras.
Moj otac gazi 6-tu godinu cancer free 2 st raka pluca. Hemo i operaciju je imao. On je imao NSCLC, kudikamo bolji od SCLC, koji moja mama nazalost nije pobijedila.
Nek ti moj otac bude primjer da ima prezivjelih. Ako ti treba bilo sta javi se ili ovdje ili na pp.
KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Moderator: anex
- Zejnep
#3051 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
- dječak sa šibicama
#3052 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Postoji lijek za karcinom, zove se rana dijagnoza. Recimo, neka vrsta lijeka.
Problem je samo sto se on u vecini slucajeva kasno otkrije.
Dalji ocev rodjak, prije par godina mu otkrili rak pluca, lijecio se i zalijecio, zivnuo malo godinu dvije i onda ga srcani udar sahrani. Bizarno.
Problem je samo sto se on u vecini slucajeva kasno otkrije.
Dalji ocev rodjak, prije par godina mu otkrili rak pluca, lijecio se i zalijecio, zivnuo malo godinu dvije i onda ga srcani udar sahrani. Bizarno.
- dobojlija81
#3053 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
moja tetka i djevojka su 4-5 godina muku mucile sa hgb niskim,(poslije hemot.),, nema sta nisu probale, i skoro im neka doktorica preporuci Solgar gentle irondidzej1602 wrote:Ima li ko kakav savjet za jačanje krvne slike? Hemoglobin prvenstveno
sa 80 kod tete trenutno 136, kod djevojke 111, za 1 al je u granici normale
kosta 34 km 90 tableta ima po apotekama, ima na amazonu duplo jeftinije
pije se sa c vitaminom u prahu kupovali onaj dm marketu
pa probaj, nadam se da nisam okasnio i da ce ti pomoci
ed.
pile su negdje oko 2 mjeseca popravile na ove vrijednosti
- azurna_obala
#3054 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Mama je imala operaciju adenokarcinoma na želucu, prilikom koje je čitav želudac uklonjen. Prije toga imala je 4 ciklusa kemoterapija, koje je je jako teško podnosila. Patohistološki nalaz pokazao metastaze na ostale organe, 4 stadij i ne baš obećavajuću prognozu. Dr. preporučuje novi ciklus kemoterapija, nismo sigurni da li je to uopšte opcija u ovom trenutku. Ona ima jake bolove i jako je iscrpljena, fizički i psihički
U međuvremenu pokušavamo je malo oporaviti, pa me interesuje šta preporucujete za detoskikaciju organizma i jačanje imuniteta?
U međuvremenu pokušavamo je malo oporaviti, pa me interesuje šta preporucujete za detoskikaciju organizma i jačanje imuniteta?
- Zejnep
#3055 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Gdje u Sarajevu se nalazi palijativna njega? Imam broj telefona ali niko se ne javlja.
- Dozer
#3056 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
THC.azurna_obala wrote:Mama je imala operaciju adenokarcinoma na želucu, prilikom koje je čitav želudac uklonjen. Prije toga imala je 4 ciklusa kemoterapija, koje je je jako teško podnosila. Patohistološki nalaz pokazao metastaze na ostale organe, 4 stadij i ne baš obećavajuću prognozu. Dr. preporučuje novi ciklus kemoterapija, nismo sigurni da li je to uopšte opcija u ovom trenutku. Ona ima jake bolove i jako je iscrpljena, fizički i psihički
Umanjuje, a nekad i potpuno ukida bolove, podize imunitet. I tjera organizam da se bori protiv raka uskracujuci hranjenje celijama raka.
@Zejno
Bili su pored Doma Vatrogasaca, mislim da je to ulica Fehima ef. Curcica. Izmedju ulica Hamdije Kresevljakovica i Skenderija.
- Zejnep
#3057 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Ima li neko ideju, savjet kako čovjek koji ima karcinom pluća olakšati gutanje tečnosti?
Apetit mu je jako slab ali povremeno osjeti žeđ. Međutim ne može se napiti vode bez da se jako zakašlje, zagrcne. Taj kašalj, koji nakon gutljaja vode, zna potrajati i sat vremena, ga jako, dodatno, isrcpi.
Hitno mi je a može i pp.
Apetit mu je jako slab ali povremeno osjeti žeđ. Međutim ne može se napiti vode bez da se jako zakašlje, zagrcne. Taj kašalj, koji nakon gutljaja vode, zna potrajati i sat vremena, ga jako, dodatno, isrcpi.
Hitno mi je a može i pp.
- Dozer
#3058 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Vjerovatno mu je tumor uz jednjak i/ili dijafragmu, i pritisce taj dio, pa radi toga dolazi to refleksa i kaslja...
Kod onog mog je bilo slicno, samo sto je njemu uzrokovalo stucanje...
- Zejnep
#3059 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Dozer wrote:Vjerovatno mu je tumor uz jednjak i/ili dijafragmu, i pritisce taj dio, pa radi toga dolazi to refleksa i kaslja...![]()
Pa šta ste vi radili?
- Dozer
#3060 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Nazalost - nista. Nije se moglo nista.
Jedino sto mozete pokusati jeste da pije vrlo malim gutljajima. Na taj nacin jednjak nece primiti standardnu kolicinu tecnosti, pa se nece ni zgrciti u potpunosti. Mozda mu to olaksa gutanje... Da li se zakaslje i kada guta pljuvacku, ili samo kada pokusa nesto popiti?
Jedino sto mozete pokusati jeste da pije vrlo malim gutljajima. Na taj nacin jednjak nece primiti standardnu kolicinu tecnosti, pa se nece ni zgrciti u potpunosti. Mozda mu to olaksa gutanje... Da li se zakaslje i kada guta pljuvacku, ili samo kada pokusa nesto popiti?
- Zejnep
#3061 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Dozer wrote:Nazalost - nista. Nije se moglo nista.
Ponekad je i zbog pljuvačke ali rijetko. Po noći nekad, ako mu je glava nisko na jastuku. Ali, kap vode ne može proći bez napada kašlja,. A kaže da je žedan
- Dozer
#3062 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Naravno. Zdrobi sto sitnije, u prah ako je moguce, razmuti u vrlo malo vode, pa neka proba uzeti trecinu ili cak i cetvrtinu normalnog gutljaja. Ali neka ne guta odmah, nego zadrzi malo u ustima da se voda ugrije, i onda neka proba progutati kao i pljuvacku.
- Zejnep
#3063 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Dozer wrote:Naravno. Zdrobi sto sitnije, u prah ako je moguce, razmuti u vrlo malo vode, pa neka proba uzeti trecinu ili cak i cetvrtinu normalnog gutljaja. Ali neka ne guta odmah, nego zadrzi malo u ustima da se voda ugrije, i onda neka proba progutati kao i pljuvacku.
Probaću tako.
- Dozer
#3064 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Mozes probati i u topli caj. Ne vruc, ne previse topao, ne hladan, nego vise mlak.
- Zejnep
#3065 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Dozer wrote:Mozes probati i u topli caj. Ne vruc, ne previse topao, ne hladan, nego vise mlak.
Ma kakvi, ne može ni to. Što rjeđa tečnost, on je teže guta. Jogurt ko i nekako. Ali on snižava pritisak koji je njemu ionako nizak, jer ne jede i ne pije. Vrlo malo. Živi od pure i krem supe.
- Dozer
#3066 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Onda u krem supu.
- superiska
#3067 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Ovu borbu sam prošla i sa mamom i sa ocem...
Oboje su uspjeli i već godinama su njihovi nalazi uredni.
Oboje su uspjeli i već godinama su njihovi nalazi uredni.
Last edited by superiska on 01/04/2019 11:08, edited 1 time in total.
- Dozer
#3068 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Ulje kanabisa je THC, ne CBD?
- superiska
- Dozer
#3070 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Po mom licnom misljenju, to je krucijalni faktor u svemu nabrojanome. Djeluje kao i taj VIdatox, tj. onemogucava celijama karcinoma hranjenje.
- superiska
#3071 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Slažem se s tobom
Last edited by superiska on 01/04/2019 11:09, edited 1 time in total.
- Dozer
#3072 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Cekaj...Nisi mu davala Vidatox?
Vjeovala ili ne, ali ovo je odlicna vijest. A odlicna je jer samo potvrdjuje da THC ulje zaista djeluje.
Mislim, meni potvrda ne treba jer sam se u to i licno uvjerio, ali moze posluziti drugima da razbiju svoje nedoumice i predrasude o ulju kanabisa, tj. THC ulju, ili kako ga mnogi nazivaju RSOil (po covjeku koji je to javno promovisao, Ricku SImpsonu).
Vjeovala ili ne, ali ovo je odlicna vijest. A odlicna je jer samo potvrdjuje da THC ulje zaista djeluje.
Mislim, meni potvrda ne treba jer sam se u to i licno uvjerio, ali moze posluziti drugima da razbiju svoje nedoumice i predrasude o ulju kanabisa, tj. THC ulju, ili kako ga mnogi nazivaju RSOil (po covjeku koji je to javno promovisao, Ricku SImpsonu).
- superiska
#3073 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Ne, nisam.
Last edited by superiska on 01/04/2019 11:09, edited 1 time in total.
- Dozer
#3074 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
I ispravno si postupila. I vjeruj da ga jeste ulje spasilo. I ostale stvari su dobre, ali bez ulja ne bi bilo velikog efekta.
- azurna_obala
#3075 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Ljudi, hitno, da li postoji doktor koji dolazi u kućne posjete?