Joj kako mene ovo uspavljuje dok gledam.Partizzanka wrote:mah nekako sam ocekivala postojanu boju ne samo sljokice
ovdje ispadose samo sljokice
vidite sto se ova cura fino mackari
http://www.youtube.com/watch?v=tkDjC-O5 ... re=related
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- Eleonora
#3051 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
- Eleonora
#3052 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Stvarno se lijepo nasminkala sto jest jest.
Al ima neke haos dobre sjene.
Al ja nemam vremena ni zivaca ovoliko dugo i detaljno se sminkati.
Mozda samo za neke posebne prilike.
Al ima neke haos dobre sjene.
Al ja nemam vremena ni zivaca ovoliko dugo i detaljno se sminkati.
Mozda samo za neke posebne prilike.
- VenomousV
#3053 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
nesto ste plaho aktivne ovih dana, tesko sve stici procitati =)
helem, di ima kupit zeleni korektor? =)
- Eleonora
#3054 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Zeleni korektor?!VenomousV wrote:nesto ste plaho aktivne ovih dana, tesko sve stici procitati =)
Bez zezancije, stvarno ne znam sta je to.
Za sta je.
- Partizzanka
#3055 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
vrati se stranu prije pa ces vidjeti ... mima kopirala text o korektorima 
ocito ima neki zeleni korektor
ocito ima neki zeleni korektor
- VenomousV
#3056 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Eleonora wrote:Zeleni korektor?!VenomousV wrote:nesto ste plaho aktivne ovih dana, tesko sve stici procitati =)
helem, di ima kupit zeleni korektor? =)![]()
![]()
Bez zezancije, stvarno ne znam sta je to.![]()
Za sta je.
mah neutralise crvenilo =)
dosta se pisalo o njemu na posljednjih par str a inace sam ga trazila...
valjda je obicno od cajevca. bio je u jednom oriflame katalogu al' mi bilo stvarno glupo samo to da narucujem...
-
Pacificgirl
#3057 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
U cmu i Kozmu, potrazi Catrice paletu korektora ,dodje u njoj vise boja, izmedju ostalog i zeleniVenomousV wrote:nesto ste plaho aktivne ovih dana, tesko sve stici procitati =)

- yellow cat
#3059 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
preporuka za smeđi eye liner, pliz. 
- VenomousV
#3060 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Pacificgirl wrote:U cmu i Kozmu, potrazi Catrice paletu korektora ,dodje u njoj vise boja, izmedju ostalog i zeleniVenomousV wrote:nesto ste plaho aktivne ovih dana, tesko sve stici procitati =)
tenkju =)
- ALexis
- Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.
#3061 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
moze li pencil?yellow cat wrote:preporuka za smeđi eye liner, pliz.
estee lauder 02 softsmudge brown
- yellow cat
#3062 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
može, a gdje to da nađem.. iz bihaća sam, u Zg ću tek sredinom marta, a kod nas ima samo CM i DM. Ima li koja marka olovke da je mogu naći u CM/DM-u?ALexis wrote:moze li pencil?yellow cat wrote:preporuka za smeđi eye liner, pliz.
estee lauder 02 softsmudge brown
- ALexis
- Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.
#3063 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
imas u bolje opremljenim shopovima dekorativne kozmetike...
sad sam gledala, ima i na net-u da se naruci... ali je oko 20$.
ja to kupim jednom u 2 godine, pa se i ne sjecam gdje i za koliko
sad sam gledala, ima i na net-u da se naruci... ali je oko 20$.
ja to kupim jednom u 2 godine, pa se i ne sjecam gdje i za koliko
- Partizzanka
#3064 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
odes u cm ili dm i fino pitas ... tj kazes sta ti treba
ja mislim da manje vise svi koji imaju kozmetiku imaju sve u smedjoj i crnoj
estee lauder je poskup ... mora biti i jeftinija verzija
- yellow cat
#3065 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ima i toga, malo prošetam. Ali ipak, dobro je čuti mišljenje forumašica, jer ovdje žive eksperti, pardon ekspertkinje.Partizzanka wrote:odes u cm ili dm i fino pitas ... tj kazes sta ti treba
- Partizzanka
#3066 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
nisam rekla da ne trebas slusati savjet nego ja samo kazem kako bih ja radila
prvo otisla i vidjela koje marke nude to sto ja hocu pa onda samo pitala raju tj expertice sta one misle koji je najbolji od svih koje ti mozes kupiti
ja sam recimo se smarala i smarala cinjenicom da svi ovdje spominju i essence i art deco i masu drugih marki ... i pokusavala upamtiti sve ponudjeno tj predlozeno ... i kad sam otisla u prodavnice i vidjela da ovdje imam samo 5 brandova u ponudi ... sve mi je palo u vodu!
prvo otisla i vidjela koje marke nude to sto ja hocu pa onda samo pitala raju tj expertice sta one misle koji je najbolji od svih koje ti mozes kupiti
ja sam recimo se smarala i smarala cinjenicom da svi ovdje spominju i essence i art deco i masu drugih marki ... i pokusavala upamtiti sve ponudjeno tj predlozeno ... i kad sam otisla u prodavnice i vidjela da ovdje imam samo 5 brandova u ponudi ... sve mi je palo u vodu!
- yellow cat
#3067 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ma, pravo da ti kažem, ja šminku volim razgledati i naravno kupovati, ali mi je ipak draže ići ovako na sigurno.. ženski eksperti sa teme savjetuju, ja odem i kupim... do sada sve što sam kupila i koristim, što prije i nije bio slučaj.Partizzanka wrote:nisam rekla da ne trebas slusati savjet nego ja samo kazem kako bih ja radila
Tebi nema druge nego se vraćati u Bosnu
- Partizzanka
#3068 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
a ja imam problem da NE MOGU kupiti sve sto se ovdje savjetuje ... osim evo ovako estee l i tako to ... a to mi je preskupo!
- Michun
#3069 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ma moze korektor na puder, nije greska. naci cu ti sutra text profi sminkera koji je to super opisao.ALexis wrote:@ mima:
ko bi rekao da ces ti napisati toliki post![]()
ja sam korektor vazda stavljala na puderkoja sam ja tuka
@ Partizzanka:
meni tvoje oko valja i ne nasminkano
smedji tus...bourjois. znam da je sa cetkicom i da je dobra boja. ja sam sivi kupovala. cijenu ne znam.
zeleni korektor...ima avene.
joj mene...ko vojnik po stavkama!
- Michun
#3070 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
vazda dupli s tel 
Last edited by Michun on 24/02/2011 22:36, edited 1 time in total.
- bez_ideje
#3071 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ama ljudi,kakva je kuknjava......cuj krivo joj sto ne moze kupiti sve sto se savjetuje....Pa trebalo bi nama po tri predsjednicke plate da kupimo sve sto savjetujemo.....
Sreca pa kozmetika dolazi u hiljadu varijanti.....ono sto ti treba,naci cemo po cijeni koja ti odgovara
Kako smo samo fine
Sreca pa kozmetika dolazi u hiljadu varijanti.....ono sto ti treba,naci cemo po cijeni koja ti odgovara
Kako smo samo fine
- ALexis
#3072 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
hvala michun unaprijed 
- Michun
#3073 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
draga moja, zar mislis da smo mi sve odjednom kupile?! Ja sminku zaoprave kupujem zadnjih 10 god i opet nemam sve sto mi se svidja. Polako, jeftinije proizvode pa onda skupis za skupi i takoooo.Partizzanka wrote:
a ja imam problem da NE MOGU kupiti sve sto se ovdje savjetuje ... osim evo ovako estee l i tako to ... a to mi je preskupo!
-
Mariella
#3074 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ma najlakse ti je da probas skontat jel ides na roze il na zuto. Ili probaj onaj trik sa zlatom i srebrom. Ako imas majice takve, obuci, i vidi koja ti ljepse stoji, ljepse ide uz tensemlaca wrote: I ja tako nekako. Još uvijek ni podton kože nisam uspjela odrediti. Kosa smeđa, lice svijetlo, vene jedni kažu zelene, jedni plave, jedni ljubičaste, podočnjake ne primjećujem.
p.s. Ja dok ovo napisah, 5 novih postova se pojavilo
- ALexis
#3075 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Michun wrote:draga moja, zar mislis da smo mi sve odjednom kupile?! Ja sminku zaoprave kupujem zadnjih 10 god i opet nemam sve sto mi se svidja. Polako, jeftinije proizvode pa onda skupis za skupi i takoooo.Partizzanka wrote:
ja se maxuz prijavih da se nadovezem na michuna:
nesto se dobije i na poklon
ma meni sve dugo traje, maskara min.6mj. olovka oko 2 godine, sjene imam stare po par godina... jeste da to nije zdravo ni higijenski,ali eto, ja to drzim na suhom i tamnom mjestu
(negdje sam procitala da sve te bakterije koje se na kozmetici skupe nisu mnogo stetne te da ih na drugim predmetima koje svakodnevno koristimo ima mnogo vise, pa me to tjesi