Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 18:32, edited 1 time in total.
Goran_35

Post by Goran_35 »

Pa zar je neko sakrio "ploce" i "kostur" od javnosti? :roll:

Kada vec toliko insistirate na srednjovjekovnom blagu Bosne,zasto se malo ne zainteresujete za "bogumilsku hizu" i stecke pronadjene u Bijeljini?Sta bi sa tim blagom i kakva su "tumacenja historije" u ovom slucaju?

Da napmenem,za one koji ne znaju,srusena "Atik" Dzamija je bila sagradjena od bogumilske hize,mada neki kazu :oops: da je to pravoslavna crkva? :D Pa cak kazu da su i stecci kulturno-historijsko blago drzave Srbije :oops: iako u Srbiji nema niti jednog stecka ?:oops: Ali neka,nek je Osmanagic falsifikator, i neka vi trubite bez veze o srednjovjekovnom bosanskom blagu, a jedan ovakakv falsifikat prodje "neopazeno" :oops: ili mozda opazeno ali ide u prilog nekima ;),pa se onda,u ovakvim slucajevima :oops: , ne trubi u rogove i ne poziva na vjesanje ??? ;)
Sarafcina

Post by Sarafcina »

@pravimjernik
moras pazljivije citati ako ti se vec diskutuje samnom ;)
tema o peticiji se ne zove "diskusija za peticioniste"...dakle otvorena je za sve koji diskutuju o njoj :)
i ubuduce nemoj da me svrstavas u bilo koju skupinu, ako me vec ne poznajes. ja se etiketiranja ne bojim... a mogao bih ti traziti dokaze za tosto iznosis ;)
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Za ludost

U kojem svojstvu Smailbegović određuje ko će dolaziti vršiti ta iskopavanja u BiH? Da li je on stručnjak arheolog ili historičar koji radi za neki bosanskohercegovački muzej ili institut, pa ima službene i stručne ovlasti za takvo nešto?
oj boze pomozi , zemljo otvori se

smailbegovic je clan fondacije, i kao takav zasto on nebi mogao da uputi poziv svjetskim arheolozima da se prikljuce u radu , u cemu je problem

vi kao da trazite dlaku u jajetu , jeste kreteni , nemate ni jedne pamate reci

hajde da je taj isti smailbegovic htio da se ukljuci u rade bez nekog znanja i struku u arheologiji onda bi to bilko vec druga stvar, ali absolutno nevidim u cemu je problem ako clan fondacije pozove svjetske arheologe da se pridruze u radu, U CEMU JE PROBLEM JA GA NEVIDIM, DA ME UBIJES :-?
dexcox

Post by dexcox »

mozda taj sto nema piramida ?! :shock:
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

dexcox wrote:mozda taj sto nema piramida ?! :shock:
Ma stinhopu Sodomice levate, ja vidim i tacke i krugove i piramide svakog vikenda :D:D:D O vanzemaljcima da i ne govorim :D:D
dexcox

Post by dexcox »

ja bas meni isto u subotu uleti jedan chichak izofira mokri chvor odma moro sam ga izbacit. :-)
winetou

Post by winetou »

Ljudi šta bi sa naftom u Posavini? :D
Harrys

Post by Harrys »

Zermatt,poznata razglednica iz Svicarske.
Sta vidite u pozadini? :lol: :lol: :lol:

Image

Image
novalic

Post by novalic »

sada.. uporedjivati visocicu i zermatt..... :lol:

david i golijat..
Fair Life

Post by Fair Life »

Image
Piramidos

Post by Piramidos »

Goran_35 wrote:Pa zar je neko sakrio "ploce" i "kostur" od javnosti? :roll:

Kada vec toliko insistirate na srednjovjekovnom blagu Bosne,zasto se malo ne zainteresujete za "bogumilsku hizu" i stecke pronadjene u Bijeljini?Sta bi sa tim blagom i kakva su "tumacenja historije" u ovom slucaju?

Da napmenem,za one koji ne znaju,srusena "Atik" Dzamija je bila sagradjena od bogumilske hize,mada neki kazu :oops: da je to pravoslavna crkva? :D Pa cak kazu da su i stecci kulturno-historijsko blago drzave Srbije :oops: iako u Srbiji nema niti jednog stecka ?:oops: Ali neka,nek je Osmanagic falsifikator, i neka vi trubite bez veze o srednjovjekovnom bosanskom blagu, a jedan ovakakv falsifikat prodje "neopazeno" :oops: ili mozda opazeno ali ide u prilog nekima ;),pa se onda,u ovakvim slucajevima :oops: , ne trubi u rogove i ne poziva na vjesanje ??? ;)
neznam dali ti je ovo 35 broj godina ili cipela. ako je god onda moram priznati da sam duboko razocaran da osoba sa 35 a tako poglu razmislja, gdje odose te godine puste dali se zapitas ponekad.
p.s. to bogumili folovi i golovi nema naucne osnove suplja prica isto kao i ovo novo pra-iliri.ista ploca samo druga strana :razz:
pravimjernik

Post by pravimjernik »

Image

Donosimo posljednju statistiku posjeta VAŠE peticije http://peticija.white.prohosting.com/. Broj pojedinačnih posjetilaca za prva tri dana Peticije: preko 1000. Broj potpisnika peticije: 28, čija imena se mogu vidjeti na gornjoj stranici. E-mail adrese, komentari i druge privatne informacije potpisnika za sada pridržane. Server je danas bio van funkcije oko sat vremena, zbog čega se izvinjavamo. U toku je prebacivanje na veći i moćniji server za prihvat velikog broja posjeta.

Koristimo priliku da pozovemo domaće medije da ne podliježu pritiscima kojima su ih propale "vladajuće" (s tek 23% glasova građana BiH!) stranke danas - kao i svakog dana uostalom - maltretirale, i da se što prije stave na pravu stranu. Ovo je pravi trenutak.
Edit

Post by Edit »

Donosimo posljednju statistiku posjeta VA©E peticije .... Broj pojedinaènih posjetilaca za prva tri dana Peticije: preko 1000. Broj potpisnika peticije: 28
Ako me racunica ne vara, 2.8 % posjetilaca je podrzalo peticiju?
SuperM

Post by SuperM »

Ciao El bosniaco,

po drugi put te molim da ne objavljuješ informacije iz Fondacije ako za njih nisi dobio odobrenje ili ako nisu objavljeni na sluzbenom web sajtu fondacije. Ovo nije mjesto za raspravu s inkognito naučnicima. Ako ih nešto interesuje mogu se obratiti Fondaciji. Sve stručne nalaze gospoda mogu pogledati na web sajtu pod izvještajima.

Gospodo ugodan boravak na forumu,
Mario.
pravimjernik

Post by pravimjernik »

Edit wrote:
Donosimo posljednju statistiku posjeta VAŠE peticije .... Broj pojedinačnih posjetilaca za prva tri dana Peticije: preko 1000. Broj potpisnika peticije: 28
Ako me racunica ne vara, 2.8 % posjetilaca je podrzalo peticiju?
važnije je ko je potpisao u prvih tek par dana postojanja peticije: tako imamo i potpis dr. Teda Robinsona, (pravog) arheologa sa Univerziteta u Sidneju. i mnogi drugi bi se uskoro trebali pridružiti...

što se tiče broja potpisa očit problem je anonimnost pokretača peticije. nažalost to mora biti tako usljed opravdanih strahova. na adresu peticije došlo je brdo (piramida? :roll: ) uvreda i bljuvotina najprimitivnijeg sadržaja. evo jednog za primjer, s IP adrese jednog od dormitorija Univerziteta u Beču (da ne imenujemo sad koji):
kretenu kretenski koji si zapoceo ovu idiotsku akciju.Pa mater ti kretensku i bezobraznu...Otidji konju jedan na visocicu ...Pa ako nista i ne bude od te piramide barem ce trajno zastiti onaj jebeni grad Visoki.Konju konjski!!!!!!
možda nam gore potpisani Super M (Mario Gerussi, izvršni direktor nelegalne fondacije ) može objasniti koji od njegovih momaka su dobili u zadatak (i od koga) da šalju ovakve i druge bljuvotine,pominjanje matere,vrijeđanje ličnosti te kulturnog blaga kao što je grad Visoki (ovom vašem pokloniku očito je jako malo stalo do srednjevjekovnog grada na vrhu Visočice),itd.?

Gospodine Gerussi za sve prijetnje i uvrede najprimitivnije vrste vas držimo vas krivično odgovornim .

nadam se da je uvaženoj javnosti sada malo jasnije s kime ovdje imamo posla,i da nam nije ni nakraj pameti obznanjivati naš identitet. nedavno smo imali primjer ministra koji je dao ostavku jer nije "bilo vrijedno izgubit glavu zbog države". pa zar da mi ostanemo bez glave zbog zaštite kulturnog nasljeđa te iste države ????? :-?
Last edited by pravimjernik on 31/01/2006 16:55, edited 1 time in total.
rumenko

Post by rumenko »

evo sad su javili da je istina.....yebo te...
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Ciao El bosniaco,

po drugi put te molim da ne objavljuješ informacije iz Fondacije ako za njih nisi dobio odobrenje ili ako nisu objavljeni na sluzbenom web sajtu fondacije. Ovo nije mjesto za raspravu s inkognito naučnicima. Ako ih nešto interesuje mogu se obratiti Fondaciji. Sve stručne nalaze gospoda mogu pogledati na web sajtu pod izvještajima.

Gospodo ugodan boravak na forumu,
Mario.

ja sam to kopirao sa visoko.co.ba stranice a ne sa stranice fondacije :-?
car-x

Post by car-x »

pravimjernik wrote:Koristimo priliku da pozovemo domaće medije da ne podliježu pritiscima kojima su ih propale "vladajuće" (s tek 23% glasova građana BiH!) stranke danas - kao i svakog dana uostalom - maltretirale, i da se što prije stave na pravu stranu. Ovo je pravi trenutak.

opa.. povrijedjena sujeta sad ima i politicke ambicije.. bas me interesuje rasplet..
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

127 stranica o piramidi za koju i ne znaju da postoji :?
Koliko ste navrli :D rek'o bi coj'k vi je licno sagradili svojim rukama na radnoj akciji "Piramida 3042 BC" :lol: :lol:
AenemA

Post by AenemA »

...mozda je Bush poslao Semira da trazi "weapons of mass destruction"...kakve crne piramide... :D
kekec

Post by kekec »

AenemA wrote:...mozda je Bush poslao Semira da trazi "weapons of mass destruction"...kakve crne piramide... :D
Zar piramide nisu kamene? :)
mačak u čizmama

Post by mačak u čizmama »

jesu kamene, ćetverostrane formacije, od pravilnih kamenih blokova
obrađenih ljudskom rukom, stepenaste konfiguracije, sa ulaznim otvorom na proćelnoj strani i sa poploćanim prilaznim platoom 8)
kekec

Post by kekec »

mačak u čizmama wrote:jesu kamene, ćetverostrane formacije, od pravilnih kamenih blokova
obrađenih ljudskom rukom, stepenaste konfiguracije, sa ulaznim otvorom na proćelnoj strani i sa poploćanim prilaznim platoom 8)
Pa onda su to PRAVE piramide. :shock: :D
mačak u čizmama

Post by mačak u čizmama »

samo malo razgrni :D

Image
Locked