Kako je krenulo BHT ce stici LOL-u po ponudi HD kanala.
BHTelecom
Moderator: Benq
- MTV
#3052 Re: BHTelecom
LOLa je na 126 HD kanala
Kablovska na Te... ima 98 HD
BHT 91 HD
Za ostale nemam podatke ali negdje su na 40-50 HD kanala
Na sta danas lici Travel Channel Balkan Trip je odlican...
-
Rogie
#3053 Re: BHTelecom
Pa ti si ih nedavno hvalio kako se popravljaju, kakva je to sad prica?
Sto se tice ponude kanala, BH Telecom je vjerovatno najjaci kod nas, ponajvise zbog sportske ponude koja je u vecini slucajeva glavni razlog zasto (ne)odabrati odredjenog provajdera. Nije da u zadnje vrijeme nisu prebacili u HD gotovo sve sto se moze prebaciti, ali normalno da i tu treba teziti ka boljem. Prvenstveno mislim na novu platformu i unapredjenje aplikacije.
Izjava u vezi interneta kako vecina korisnika ima ono sto zeli/placa moze doci samo od nekoga ko nije prosetao duze od svoje mahale u kojoj je zastupljena optika. Niste svjesni koliko je korisnika po (manjim) gradovima s tim 8-10 mbps brzinama (maksimalno), o prigradskim naseljima i selima u istim da ne pricam. Mislim da bi im infrastruktura i osiguravanje barem onih minimalnih brzina (25 mbps) za sve korisnike trebao biti prioritet. To je, vjerujem, sasvim dovoljno za prosjecnog korisnika u BiH.
- PajaELdin
#3054 Re: BHTelecom
Rodzi ja pohvalim kad su za pohvaliti.Rogie wrote: ↑20/08/2021 17:22Pa ti si ih nedavno hvalio kako se popravljaju, kakva je to sad prica?![]()
Sto se tice ponude kanala, BH Telecom je vjerovatno najjaci kod nas, ponajvise zbog sportske ponude koja je u vecini slucajeva glavni razlog zasto (ne)odabrati odredjenog provajdera. Nije da u zadnje vrijeme nisu prebacili u HD gotovo sve sto se moze prebaciti, ali normalno da i tu treba teziti ka boljem. Prvenstveno mislim na novu platformu i unapredjenje aplikacije.
Izjava u vezi interneta kako vecina korisnika ima ono sto zeli/placa moze doci samo od nekoga ko nije prosetao duze od svoje mahale u kojoj je zastupljena optika. Niste svjesni koliko je korisnika po (manjim) gradovima s tim 8-10 mbps brzinama (maksimalno), o prigradskim naseljima i selima u istim da ne pricam. Mislim da bi im infrastruktura i osiguravanje barem onih minimalnih brzina (25 mbps) za sve korisnike trebao biti prioritet. To je, vjerujem, sasvim dovoljno za prosjecnog korisnika u BiH.
-
kakaljin
#3055 Re: BHTelecom
Pa zasto ti korisnici ne odjave telecom jer im ne moze isporuciti ugovorenu brzinu i predju kod drugog operatera koji ima vece brzine interneta. Tako bi se i telecom natjerao da poboljsa uslugu jer bi imao kao sto kazete veliki odliv nezadovoljnih korisnika.Rogie wrote: ↑20/08/2021 17:22Pa ti si ih nedavno hvalio kako se popravljaju, kakva je to sad prica?![]()
Dok se veliki broj korisnika ne pocne odjavljivati operater nece uciniti nista na poboljsanju usluge.
- -Chesterfield-
#3056 Re: BHTelecom
Nemoj pričati gluposti, kada ne znaš kako stvari funkcioniraju na selima.kakaljin wrote: ↑20/08/2021 18:34
Pa zasto ti korisnici ne odjave telecom jer im ne moze isporuciti ugovorenu brzinu i predju kod drugog operatera koji ima vece brzine interneta. Tako bi se i telecom natjerao da poboljsa uslugu jer bi imao kao sto kazete veliki odliv nezadovoljnih korisnika.
Dok se veliki broj korisnika ne pocne odjavljivati operater nece uciniti nista na poboljsanju usluge.
Ti želiš da se ja odreknem Telecoma, kojima sam platio da pruže dvije linije do moje kuće? Ne sjećam se da li je u novcu nešto moj otac morao dati, ali znam da je morao plaćati kopanje oko 300 metara kanala.
Po tvojoj logici, mi mještani bi sada trebali ponovo platiti konkurenciji, a blizu su stigli sa optikom, da ubrzaju radove do našeg naselja.
Ili je lakše da Bhtelecom izmjesti ormarić, koji je sada van naselja, u centar sela? Trebaju produžiti optiku nekih 500 - 600 metara, i završena stvar. Tada ne bi niko bio udaljen više od 600 metara. A VDSL odlično radi do 600 metara.
Kada konkurencija dođe, oni će se tek tada sjetiti da ovo urade, jer se tako oni bore protiv konkurencije.
Slična stvar je i u drugim selima (nedovoljno FTTC ormara)

- tovarish
#3058 Re: BHTelecom
Jel turbofolk piči na ovom toxicu ili nešto normalnije?
- Dvokasetas
#3059 Re: BHTelecom
Odron pici
Last edited by Dvokasetas on 20/08/2021 21:41, edited 1 time in total.
-
sencobih
#3060 Re: BHTelecom
Naravno da izjava kako svako ima brzinu koju plaća nije tačna , ali to je reakcija na izjavu da "većina" korisnika ima brzinu 8-10 koja naravno nije tačna. Mislim da je bolje imati i 8-10 u bh telekomu nego ništa zato što konkurencija ne želi imati veliki trošak i investirati u naselja, koja nisu stambene zgrade sa puno korisnika.I ja sam u svojoj mahali do prije par godina imao 15 brzinu , a onda je telekom prokopao i položio optiku, znači ulažu, ali ne može svugdje odjednom.Rogie wrote: ↑20/08/2021 17:22Pa ti si ih nedavno hvalio kako se popravljaju, kakva je to sad prica?![]()
- Del_Boy1
-
markopd
#3062 Re: BHTelecom
Sutra kreće sa radom kanal Arena 1X2,prenose dve utakmice Serie A sutra.Valjda BHT i to ima u planu da ubaci.
- MTV
- escobar__
#3064 Re: BHTelecom
Toxic Folk. Primjereno.
- tovarish
#3065 Re: BHTelecom
Aha, nije seljakluk, al nije ni neki kvalitet.
Ok.Hvala.
- tovarish
#3066 Re: BHTelecom
Evo Ceca sad ide na toxicu. Znači ima i turbofolk.
-
Rogie
#3067 Re: BHTelecom
Kod ovih slucajeva koji su meni 'bliski', glavni razlog je nepostojanje kvalitetne alternative, ili u prevodu konkurencije. U pitanju su vecinom lokalni provajderi, ako se tako mogu nazvati.kakaljin wrote: ↑20/08/2021 18:34 Pa zasto ti korisnici ne odjave telecom jer im ne moze isporuciti ugovorenu brzinu i predju kod drugog operatera koji ima vece brzine interneta. Tako bi se i telecom natjerao da poboljsa uslugu jer bi imao kao sto kazete veliki odliv nezadovoljnih korisnika.
Ne zivi svako u Sarajevu da moze birati 5 razlicitih opcija.
Ne znam odakle si (nije ni bitno), ali vjeruj mi da mnogi ljudi na TK (manji gradovi/opstine, sela da ne spominjem) nemaju ni tih 15 mbps. Pricam jer znam za dosta primjera (u razlicitim gradovima), koji muku muce s internetom a optike ni na vidiku. Centrala udaljena vise od 1500 m od kuce i nemaju mogucnost vdsl-a.sencobih wrote: ↑20/08/2021 21:41 Naravno da izjava kako svako ima brzinu koju plaća nije tačna , ali to je reakcija na izjavu da "većina" korisnika ima brzinu 8-10 koja naravno nije tačna. Mislim da je bolje imati i 8-10 u bh telekomu nego ništa zato što konkurencija ne želi imati veliki trošak i investirati u naselja, koja nisu stambene zgrade sa puno korisnika.I ja sam u svojoj mahali do prije par godina imao 15 brzinu , a onda je telekom prokopao i položio optiku, znači ulažu, ali ne može svugdje odjednom.
Naravno da je bolje, ali bolje je i 100 (sto je nekome potrebno) u odnosu na 8. Nigdje ne rekoh da se ne ulaze, ali po mom misljenju je to sve sporo ili neujednaceno. Trebaju naci nacin da se barem za 70+% korisnika omoguci ono sto nude u najjeftinijem paketu - 25 mbps. U protivnom, zasto da neko ko ima 8 mbps i neko 25 mbps placa isto?
Za mene je neprihvatljiv izgovor i opravdanje to sto konkurencija nece da ulaze. Valjda bi unapredjenjem i poboljsanjem usluge cilj trebao biti privuci sto vise korisnika, jok suprotno.
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
#3068 Re: BHTelecom
Jel se aplikacija za TV dodatno placa i da li ima sve kanale kao na resiveru ?
Hvala
Hvala
- tovarish
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
- nepass1
#3071 Re: BHTelecom
Zena i ja imamo extra s paket. Ona ima 3g interneta a ja 2g interneta? Kako je to moguce?!
-
kakaljin
- nepass1
#3073 Re: BHTelecom
Da, 24 mjeseca. Ja potpisao u novembru 2019, ona nekad prosle godine.
- dend
#3074 Re: BHTelecom
bhT ima najviše optičkih interkonekcija u BiH

da li je rađeno pored pruge, puta ili kroz šumu ... nznm
- dend
#3075 Re: BHTelecom
Evo sada svim novim korisnicima se nudi 100/10, gdje je tehnički moguće. Do 2025. bhT će ugasiti ADSL što znači da će se korisnici migrirati na druge pristupne tehnologije.PajaELdin wrote: ↑19/08/2021 22:53 Telecom skroz slabo radi po pitanju povecanja brzina neta ljudima. Mozete vi pojedinci braniti Telecom do Sudnjeg Dana. Sto se tice ponude kanala haj tu i nekako, dosta kanala je u osnovnom paketu, sto nije slucaj kod konkurencije. Ali to ne mjenja cinjenicu da Telecom kasni u svemu ostalom...
U opticaju može biti
što se trenutno koristi
FTTH
FTTC
FTTB
ili što bi se moglo koristiti
dsl bonding
hybrid bonding
vectoring
kako god, najvjerovatnije da će kopirati njemački telekom i kritične korisnike migrirati na hybrid bonding pristup ( kombinacija DSLa i LTE mreže ), a to se neće desiti dok se 5G ne uvede ,a na čemu bhtelecom već dugo vremena urgira
Što se tiče osnonvog paketa, od 350 kanala, 300 je u osnovnom izuzev 14HD kanala u HD paketu ( a koji su dostupni u SD ), HBO/CINEMAX, pink plus i erotika, tako da se može bez problema reći da je sve u osnovnom paketu.