Corona cjepivo/vakcina - News
Moderator: O'zone
-
akcija007
#3051 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ruski ambasador u Zagrebu kaze da se Hrvatskoj ukoliko posalje zahtjrv za kupovinu mogu isporiciti vakcine u roku od 14 dana.
I mi smo poslali zahtjev za kupovinu ruskih vakcina ovo preko Min civilnih poslova pa nikakav odgovor nemamo.
Naravno da je njima u interesu da Hrvatima je isporuce jer su EU i pored Madjarske bi bili druga EU zemlja .
I mi smo poslali zahtjev za kupovinu ruskih vakcina ovo preko Min civilnih poslova pa nikakav odgovor nemamo.
Naravno da je njima u interesu da Hrvatima je isporuce jer su EU i pored Madjarske bi bili druga EU zemlja .
-
covir33
#3052 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Jesam pročitao, ali izgleda da ti nisi pa ću ti evo ovdje zalijepiti samo mali dio iz pretrage::Naslovnica wrote: ↑15/02/2021 12:13 I ovo je tebi dokaz da ljudi umiru od vakcine?!
Pa gdje ti piše da su umrli zbog vakcine?!
Da li si pročitao šta piše u rubrici "Adverse Event Description "?
Milioni su vakcinisani, normalno je da u toj populaciji bude i ljudi koji umru, iz ko zna kojeg razloga.
Infarkt, rak, zgazio ih voz...
U USA je dnevno, u prosjeku, umralo oko 8000 osoba.

link slika: https://ibb.co/VJBJRQz
-
Naslovnica
#3053 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ja sam pročitao, a sada pročitaj i ti.covir33 wrote: ↑15/02/2021 12:42Jesam pročitao, ali izgleda da ti nisi pa ću ti evo ovdje zalijepiti samo mali dio iz pretrage::Naslovnica wrote: ↑15/02/2021 12:13 I ovo je tebi dokaz da ljudi umiru od vakcine?!
Milioni su vakcinisani, normalno je da u toj populaciji bude i ljudi koji umru, iz ko zna kojeg razloga.
link slika: https://ibb.co/VJBJRQz
52.88 miliona ljudi je do sada vakcinisano u USA (ne nužno obje doze).
Zaista misliš da je moguće da će biti nula (0) slučajeva određenih nuspojava, pa i smrti?
Naravno da ih neće biti, i to niko i ne očekuje.
Znaš li koliko je ljudi danas umrlo u USA zbog jedne tablete aspirina?
Nemojte biti djeca i postavljati linkove koji ničim konkretno ne opravdavaju antivaksersku politiku.
-
Horke
#3054 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Naravno da ima reakcija, ali su daleko manje od onih na bolest:

- Haris.ba
#3055 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Nema logike da prema onome sta je izaslo u javnost brzo zavrse papire za uvoz.banjaluka078 wrote: ↑15/02/2021 11:08 OK, šta je sad na kraju s Grudama, hoće li kod njih biti vakcine ili ne?
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... i-15050598
Vjerovatno ce naredne sedmice znati se vise.
-
covir33
#3056 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Super su to rekao. Nus pojava će biti pa i smrti. To i ja želim reći i pokazati da se upravo to dešava na samo 1% prijavljenih slučajeva što znači da je stvarni broj daleko, daleko veći.Naslovnica wrote: ↑15/02/2021 13:01 Ja sam pročitao, a sada pročitaj i ti.
Zaista misliš da je moguće da će biti nula (0) slučajeva određenih nuspojava, pa i smrti?
Nemojte biti djeca i postavljati linkove koji ničim konkretno ne opravdavaju antivaksersku politiku.
Zapitaj sebe, da li bi ti primio vakcinu ako znaš da možeš od nje umrijeti ili imati neku nus pojavu sa trajnim posljedicama?
Linkove koje sam postavio su osobe koje govore iz svog iskustva o nus pojavama, kao i doktori koji govore o opasnosti ove vakcine. Svi oni su cenzurisani žestoko na družtvenim mrežama i TV-u, zato možda i nisi čuo ništa o ovome i zato sam postavio linkove na brighteon video platformi.
Iznenadio bi se da znaš da ti vakcina pruža samo 3 mjeseca zaštitu i dalje moraš nositi masku i držati fizičku distancu nakon vakcine ? A štetu koju možeš od nje imati je ogromna.
Stvarno je čudno kako neki ljudi paze na ishranu i gledaju da kupe organsku hranu, jer je zdravija itd ... a kada je u pitanju primiti vakcinu - nikakav problem, šta god da je u njoj rokaj
Uradi vlastito istraživanje, saznaj šta je u vakcini, kako djelije na ljudsko tijelo, kakvu zaštitu ti pruža a kakvu moguću posljedicu možeš imati ako je primiš. To je sve.
- spinel_
-
Naslovnica
#3058 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Pa na skoro 60 miliona cijepljenih u USA - koliko imaš umrlih ili sa težim nuspojavama?covir33 wrote: ↑15/02/2021 13:42Super su to rekao. Nus pojava će biti pa i smrti. To i ja želim reći i pokazati da se upravo to dešava na samo 1% prijavljenih slučajeva što znači da je stvarni broj daleko, daleko veći.Naslovnica wrote: ↑15/02/2021 13:01 Ja sam pročitao, a sada pročitaj i ti.
Zapitaj sebe, da li bi ti primio vakcinu ako znaš da možeš od nje umrijeti ili imati neku nus pojavu sa trajnim posljedicama?
Linkove koje sam postavio su osobe koje govore iz svog iskustva o nus pojavama, kao i doktori koji govore o opasnosti ove vakcine. Svi oni su cenzurisani žestoko na družtvenim mrežama i TV-u, zato možda i nisi čuo ništa o ovome i zato sam postavio linkove na brighteon video platformi.
Iznenadio bi se da znaš da ti vakcina pruža samo 3 mjeseca zaštitu i dalje moraš nositi masku i držati fizičku distancu nakon vakcine ? A štetu koju možeš od nje imati je ogromna.
Stvarno je čudno kako neki ljudi paze na ishranu i gledaju da kupe organsku hranu, jer je zdravija itd ... a kada je u pitanju primiti vakcinu - nikakav problem, šta god da je u njoj rokaj
Uradi vlastito istraživanje, saznaj šta je u vakcini, kako djelije na ljudsko tijelo, kakvu zaštitu ti pruža a kakvu moguću posljedicu možeš imati ako je primiš. To je sve.
Da li bi ti popio Caffetin ili primio penicilin, iako znaš da od njega možeš umrijeti, tako piše u uputstvu.
Čuj vakcina pruža zaštitu samo 3 mjeseca?!
De ba...
Za dugoročne posljedice se apsolutno slažem.
-
Horke
- Lao Ce
#3060 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Koliko je ljudi umrlo od aspirina danas?Naslovnica wrote: ↑15/02/2021 13:01Ja sam pročitao, a sada pročitaj i ti.covir33 wrote: ↑15/02/2021 12:42Jesam pročitao, ali izgleda da ti nisi pa ću ti evo ovdje zalijepiti samo mali dio iz pretrage::Naslovnica wrote: ↑15/02/2021 12:13 I ovo je tebi dokaz da ljudi umiru od vakcine?!
link slika: https://ibb.co/VJBJRQz![]()
- Lao Ce
#3061 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Možda treba spomenuti da li bi ovi koji po svaku cijenu vjeruju u vakcinu i koji je smatraju lijekom i spasonosnim rješenjem, pristali da spadnu u grupu koji su ušli kao koletaralna šteta od vakcine - dakle smrt ili recimo da ti se oduzme strana lica i tako slično. Pristajete li na tako nešto, da se vama lično tako nešto dogodi kako bi ostatak čovjeanstva bio spašen od ove strašne flu like nemani?
-
Horke
#3062 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Da li ti pristajes da te udari auto kad prelazis ulicu? Vjerovatnoca postoji, ali ti i dalje prelazis ulicu. Ne odustajes od toga. Potpuno ti je isti odgovor sa vakcinom.Lao Ce wrote: ↑15/02/2021 15:35 Možda treba spomenuti da li bi ovi koji po svaku cijenu vjeruju u vakcinu i koji je smatraju lijekom i spasonosnim rješenjem, pristali da spadnu u grupu koji su ušli kao koletaralna šteta od vakcine - dakle smrt ili recimo da ti se oduzme strana lica i tako slično. Pristajete li na tako nešto, da se vama lično tako nešto dogodi kako bi ostatak čovjeanstva bio spašen od ove strašne flu like nemani?
-
Naslovnica
#3063 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Godišnje umre otprilike 23 na milion (u USA).Lao Ce wrote: ↑15/02/2021 15:31Koliko je ljudi umrlo od aspirina danas?Naslovnica wrote: ↑15/02/2021 13:01Ja sam pročitao, a sada pročitaj i ti.covir33 wrote: ↑15/02/2021 12:42
Jesam pročitao, ali izgleda da ti nisi pa ću ti evo ovdje zalijepiti samo mali dio iz pretrage::
link slika: https://ibb.co/VJBJRQz![]()
- Lao Ce
#3064 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
To nije nikakav odgovor. Ovdje se radi o konkretnoj vakcinaciji i vakcinama. Pusti šuplju i prodavanje magle.Horke wrote: ↑15/02/2021 15:39Da li ti pristajes da te udari auto kad prelazis ulicu? Vjerovatnoca postoji, ali ti i dalje prelazis ulicu. Ne odustajes od toga. Potpuno ti je isti odgovor sa vakcinom.Lao Ce wrote: ↑15/02/2021 15:35 Možda treba spomenuti da li bi ovi koji po svaku cijenu vjeruju u vakcinu i koji je smatraju lijekom i spasonosnim rješenjem, pristali da spadnu u grupu koji su ušli kao koletaralna šteta od vakcine - dakle smrt ili recimo da ti se oduzme strana lica i tako slično. Pristajete li na tako nešto, da se vama lično tako nešto dogodi kako bi ostatak čovjeanstva bio spašen od ove strašne flu like nemani?
-
adsubzero
#3065 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Vrlo brzo ces skontati da sa ovom karikaturom nema nikakve ozbiljne priceHorke wrote: ↑15/02/2021 15:39Da li ti pristajes da te udari auto kad prelazis ulicu? Vjerovatnoca postoji, ali ti i dalje prelazis ulicu. Ne odustajes od toga. Potpuno ti je isti odgovor sa vakcinom.Lao Ce wrote: ↑15/02/2021 15:35 Možda treba spomenuti da li bi ovi koji po svaku cijenu vjeruju u vakcinu i koji je smatraju lijekom i spasonosnim rješenjem, pristali da spadnu u grupu koji su ušli kao koletaralna šteta od vakcine - dakle smrt ili recimo da ti se oduzme strana lica i tako slično. Pristajete li na tako nešto, da se vama lično tako nešto dogodi kako bi ostatak čovjeanstva bio spašen od ove strašne flu like nemani?
-
Horke
#3066 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
adsubzero wrote: ↑15/02/2021 15:46Vrlo brzo ces skontati da sa ovom karikaturom nema nikakve ozbiljne priceHorke wrote: ↑15/02/2021 15:39Da li ti pristajes da te udari auto kad prelazis ulicu? Vjerovatnoca postoji, ali ti i dalje prelazis ulicu. Ne odustajes od toga. Potpuno ti je isti odgovor sa vakcinom.Lao Ce wrote: ↑15/02/2021 15:35 Možda treba spomenuti da li bi ovi koji po svaku cijenu vjeruju u vakcinu i koji je smatraju lijekom i spasonosnim rješenjem, pristali da spadnu u grupu koji su ušli kao koletaralna šteta od vakcine - dakle smrt ili recimo da ti se oduzme strana lica i tako slično. Pristajete li na tako nešto, da se vama lično tako nešto dogodi kako bi ostatak čovjeanstva bio spašen od ove strašne flu like nemani?![]()
Hvala
- Lao Ce
#3067 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Kaže Plenković 'Vakcine su 100% sigurne'. Ovo izjavljuju i govore svi koji promovišu vakcinaciju - vakcine su sigurne. Sigurne od čega?
Kad kažeš sigurne, pretpostavlja se da ti se neće ništa desiti, po nekoj zdravoj logici, jel tako, međede?
Ali ako se desi da je mnoštvo svijeta umrlo od iste, da je mnoštvo svijeta doživjelo nepovratne zdravstvene posljedice, onda to nikako nisu sigurne vakcine, osim ako se ne broji da netko može umrijeti ili da mu se može paralizovati strana lica. Za šta su onda sigurne? Za život poslije života?
Kad kažeš sigurne, pretpostavlja se da ti se neće ništa desiti, po nekoj zdravoj logici, jel tako, međede?
Ali ako se desi da je mnoštvo svijeta umrlo od iste, da je mnoštvo svijeta doživjelo nepovratne zdravstvene posljedice, onda to nikako nisu sigurne vakcine, osim ako se ne broji da netko može umrijeti ili da mu se može paralizovati strana lica. Za šta su onda sigurne? Za život poslije života?
- spinel_
#3068 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Aspirin je siguran i jeftin bezreceptni lijek i donekle prevencija i za covid u smislu da ne bude nekih kompikacija jer smanjuje stvaranje krvnih ugrusaka.
Nuspojave kao i svaki lijek naravno da ima.
-
Naslovnica
#3069 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Pijem ga redovno, Aspirin protect.
A koliko je bezopasan govore brojevi.
Na 100 miliona ljudi, godišnje će u USA umrijeti 2300 ljudi.
Nekome je to dokaz da je bezopasan, a nekome je svaki od tih 2300 tragedija koja se mogla spriječiti.
Ja smatram da je siguran, pogotovu ako se zna ko ga smije uzimati, a ko ne smije.
Siguran kao i vakcine.
S tim da se za vakcine dugoročno se ne zna. Za godinu, dvije, pet.
-
adsubzero
#3070 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
A gdje podvlacimo crtu? Sta ako se sve pokaze sigurno za tih 5 godina, a za 10 se pojavi nesto?Naslovnica wrote: ↑15/02/2021 16:03Pijem ga redovno, Aspirin protect.
![]()
Nekome je to dokaz da je bezopasan, a nekome je svaki od tih 2300 tragedija koja se mogla spriječiti.
Ja smatram da je siguran, pogotovu ako se zna ko ga smije uzimati, a ko ne smije.
Siguran kao i vakcine.
S tim da se za vakcine dugoročno se ne zna. Za godinu, dvije, pet.![]()
- Lao Ce
#3071 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Zašto bi se netko onda brinuo zbog navodnih korona smrti kada je stopa smrtnost u večini zemalja svijeta na nivou prošlih godina. Ništa se posebno ne dešava. Čemu panika i strah i dezinformacije. Ljudi ionako svakodnevno umiru ovako ili onako.
-
Naslovnica
#3072 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ne znam, to bi valjda stručnjaci trebalo da kažu.adsubzero wrote: ↑15/02/2021 16:08A gdje podvlacimo crtu? Sta ako se sve pokaze sigurno za tih 5 godina, a za 10 se pojavi nesto?Naslovnica wrote: ↑15/02/2021 16:03Pijem ga redovno, Aspirin protect.
![]()
Siguran kao i vakcine.
Meni kao laiku, godina dana nije dovoljan pokazatelj da je vakcina dugoročno OK, pogotovu ako uzmemo i obzir trudnoću, plod i kasnije, razvoj djeteta.
-
kio01
#3073 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Vec je objasnjeno i odgovoreno barem hiljadu puta na ovoj temi, za one koji zaista traze odgovor na ovo(u tu skupinu Lao ne pripada), prelistajte malo, ili proguglajte.
-
splinter
#3074 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Osim toga Aspirin ima jako antivirusno dejstvo na respiratorne RNA viruse, Od ranije se znalo za viruse influence ili Rhinoviruse ali i na ostale Coronaviruse, tako da djeluje i na ovaj virus.adsubzero wrote: ↑15/02/2021 16:08A gdje podvlacimo crtu? Sta ako se sve pokaze sigurno za tih 5 godina, a za 10 se pojavi nesto?Naslovnica wrote: ↑15/02/2021 16:03Pijem ga redovno, Aspirin protect.
![]()
Siguran kao i vakcine.
Naravno da neka vrsta nadzora nad njegovom upotrebom treba da postoji, ali eto jeftin i dostupan lijek.
-
akcija007
#3075 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
PREMIJER Andrej Plenković poručio je danas vezano za nabavu cjepiva kazao je da je Rusija spremna isporučiti svoj Sputnik no da se razmatra s Hrvatskom agencijom za lijekove što se može učiniti poštujući pravnu stečevinu EU.
Kako ovo sada. A ima par sedmica i mi smo komercijalno narucili preko MCP i nikakav odgovor od Rusije.
Kako ovo sada. A ima par sedmica i mi smo komercijalno narucili preko MCP i nikakav odgovor od Rusije.