Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3051 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

Judine ti krvi :-)
animals

#3052 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

Ovo je samo forum i svatko ima prava pisati sta hoce..
pa i gluposti ponekad..
ne pise se doktorat..
HAVANA

#3053 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

belfy wrote:nije on ni prvi ni zadnji koji je ovo primjetio. ja sam zadnji put rekao da ste naspamali dvije stranice glupostima na ovoj istoj temi koje su se svodile gdje bi mogli na kafu i ko ce kome doci. fakat smoriste.
Ok.Hocete konkretno.Hajde,sta vas zanima.Da opet ponovim.Bio sam vani,kupio i otplatio stan,imao firmu,zavrsio papire i pasos da imam,vratio se 2003 i otvorio firmu u bih.Radim 3 djelatnosti.Mislim da mogu pomoci nekim ljudima u dosta stvari i voljan sam uvijek pomoci.I ovde i vani.Sta vas konkretno zanima,ako znam odgovoricu.Jel samo trunite ili ozbiljno hocete da idete? Ko hoce evo treba mehanicar za kamione u belgiji,obezbijedjen stan i plata 1800 eura.Papiri se zavrse preko poslodavca.Vozaci slepera,2500 eura plata.Idealno sa hr pasosem a moze se zavrsiti i sa bih ali malo teze.Imali su losa iskustva.Svi sve znaju...a kad dodje,corak.Rigips monter...Ovde ko trazi posla,mehanicar,zavarivac,monter centralnog grijanja,od 1200 do 1600 plata.Ima li ko da hoce da radi i da zna? Haj dosta suplje,daj konkretno.Smjestaj kome treba u belgiji,dacu mu 10 informacija sta,gdje i kako poceti.Hajde,idite.I mi smo isli goli i bosi.Jebale vas suplje price vjecite.I stranica zajebancije i smijeha vam smeta. :-) I ja budala vazda se upetljam u glupe price.
HAVANA

#3054 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

animals wrote:Ovo je samo forum i svatko ima prava pisati sta hoce..
pa i gluposti ponekad..
ne pise se doktorat..
Jes vala.Evo jedan. :oops: Image
animals

#3055 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

ExNihilo wrote:
HAVANA wrote:Prvo nauci citati.Ne pisem da ne mogu jer i ne trazim.Moj izbor.Imao sam dvojicu i na nos mi je izaslo.Imam jako dobrih radnika kojim placam uslugu,samostalnih...Tako mi je najbolje.Daj mi jedan post gdje ja trazim radnika? Naces gdje trazim izvodjaca radova,i nasao sam.Ne izmisljaj.
Nije poenta da li tražiš ili ne. Poenta je da si hronični primjer iste one nesposobnosti koje spočitavaš vlastitim radnicima.
Poenta je da nas covjek ne funkcionira istu u BIH i kad ode na zapad..
jer ne mozes funkcionirati u nesredjenom drustvu,
kao u sredjenom drustvu..
konjislav

#3056 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

animals wrote:
ExNihilo wrote:
HAVANA wrote:Prvo nauci citati.Ne pisem da ne mogu jer i ne trazim.Moj izbor.Imao sam dvojicu i na nos mi je izaslo.Imam jako dobrih radnika kojim placam uslugu,samostalnih...Tako mi je najbolje.Daj mi jedan post gdje ja trazim radnika? Naces gdje trazim izvodjaca radova,i nasao sam.Ne izmisljaj.
Nije poenta da li tražiš ili ne. Poenta je da si hronični primjer iste one nesposobnosti koje spočitavaš vlastitim radnicima.
Ovo sam ja već spomenuo prije par stranica kao jedan veliki paradoks samo našem narodu svojstven.
paladinka

#3057 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

belfy wrote:nije on ni prvi ni zadnji koji je ovo primjetio. ja sam zadnji put rekao da ste naspamali dvije stranice glupostima na ovoj istoj temi koje su se svodile gdje bi mogli na kafu i ko ce kome doci. fakat smoriste.
Ja sam to isto pisala prije par stranica , ali bas su dosadni sa uvjek istom pricom. Tema se bas fino razvije i onda upad , ali uvjek ista prica , milion puta ponovljena.
ExNihilo

#3058 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by ExNihilo »

HAVANA wrote:
Ok.Hocete konkretno.Hajde,sta vas zanima.Da opet ponovim.Bio sam vani,kupio i otplatio stan,imao firmu,zavrsio papire i pasos da imam,vratio se 2003 i otvorio firmu u bih.Radim 3 djelatnosti.Mislim da mogu pomoci nekim ljudima u dosta stvari i voljan sam uvijek pomoci.I ovde i vani.Sta vas konkretno zanima,ako znam odgovoricu.Jel samo trunite ili ozbiljno hocete da idete? Ko hoce evo treba mehanicar za kamione u belgiji,obezbijedjen stan i plata 1800 eura.Papiri se zavrse preko poslodavca.Vozaci slepera,2500 eura plata.Idealno sa hr pasosem a moze se zavrsiti i sa bih ali malo teze.Imali su losa iskustva.Svi sve znaju...a kad dodje,corak.Rigips monter...Ovde ko trazi posla,mehanicar,zavarivac,monter centralnog grijanja,od 1200 do 1600 plata.Ima li ko da hoce da radi i da zna? Haj dosta suplje,daj konkretno.Smjestaj kome treba u belgiji,dacu mu 10 informacija sta,gdje i kako poceti.Hajde,idite.I mi smo isli goli i bosi.Jebale vas suplje price vjecite.I stranica zajebancije i smijeha vam smeta. :-) I ja budala vazda se upetljam u glupe price.
Ne zanima nas ništa. Ponovio si isti post u 20 hiljada varijacija. Samo kapak više, hljeba ti.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#3059 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mk ultra »

konjislav wrote:
animals wrote:
Ovo sam ja već spomenuo prije par stranica kao jedan veliki paradoks samo našem narodu svojstven.
sto hoce reci da su ljudi koji odu licemjeri? :lol:
zforumas

#3060 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by zforumas »

mk ultra wrote:
konjislav wrote:
animals wrote:
Nisu ba, nego fleksibilni :mrgreen:
djkurt

#3061 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by djkurt »

ExNihilo wrote:
HAVANA wrote:
Ne zanima nas ništa. Ponovio si isti post u 20 hiljada varijacija. Samo kapak više, hljeba ti.
Pa čovjek vam nudi posao u Belgiji a vama ne godi, ne kontam, ko ovdje sad trola?
Prpa.ba

#3062 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Prpa.ba »

Eno pokvariste forumski humblebragging i medjusobne pozive na cevape na temi o odlasku iz BiH. Kako ce sada raja saznati da mogu uz prekvalifikaciju, "ako su dobri" raditi za "2000 KM" koje ustvari nisu ni 2000, ni KM, ni mjesecno, ni neto, nego "2000 KM, i to bruto 2, dakle sve troskove snosi radnik, i to ako ima posla/sezona je i ako je jako dobar u svom poslu" :lol: Naravno, pozivi su upuceni kategoriji ljudi koji ocigledno nisu od samouposlenicke fele pa bi se radije bavili dobro organizovanim i struktuiranim poslom nego bili, kako se danas popularno zove, gradjevinski freelanceri. :-) :lol:
HAVANA

#3063 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

I ovo su odgovori na konkretne stvari? Fakat je vrijeme za napustiti forum.Eto pricajte izmedju sebe i kukajte.Mi smo glupi i dosadni,vi znate sve bolje.Cuj istu pricu pricam,pa pricam svoju,ciju cu? S interneta bajke? Izvinjavam se.Cao i sretno vam bilo.
cendlerbing

#3064 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by cendlerbing »

HAVANA wrote:I ovo su odgovori na konkretne stvari? Fakat je vrijeme za napustiti forum.Eto pricajte izmedju sebe i kukajte.Mi smo glupi i dosadni,vi znate sve bolje.Cuj istu pricu pricam,pa pricam svoju,ciju cu? S interneta bajke? Izvinjavam se.Cao i sretno vam bilo.
Nisi lud da ideš s foruma zbog par ljudi koji kritikuju tvoje zareze i ono o čemu pišeš. Iskreno, po meni si legenda od čovjeka.
The 51st State

#3065 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by The 51st State »

pametolozi sjebase covjeka.
sad kad lik osnuje pokret za odlazak sa foruma :D
madner

#3066 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by madner »

2000 bruto nije dovoljno za NK radnika?

Drago mi je cuti da standard tako naglo raste.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#3067 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mk ultra »

zforumas wrote:
jes, a svi što ostanu i pokusavaju i rade nešto ovdje su po defaultu budale i treba ih uvjeriti da je ovdje odron

pisao sam davno o tome, jbt, niko ti ne brani da ideš, al nemoj pljuvati po ovome ovdje. ima i ovdje judi što rade najbojle što mogu, al eto tuđe je bolje, ovdje je savv rad uzaludan i za popišat.

džabe što se uradi od istog
animals

#3068 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

mk ultra wrote:
zforumas wrote:
jes, a svi što ostanu i pokusavaju i rade nešto ovdje su po defaultu budale i treba ih uvjeriti da je ovdje odron

pisao sam davno o tome, jbt, niko ti ne brani da ideš, al nemoj pljuvati po ovome ovdje. ima i ovdje judi što rade najbojle što mogu, al eto tuđe je bolje, ovdje je savv rad uzaludan i za popišat.

džabe što se uradi od istog
Normalno da ima..
ima ljudi koji i dolje zive normalno i bolje nego ljudi na zapadu od svoga rada..
samo da ti isti to isto rade na zapadu bili bi 10x, bogatiji..
ovako samo normalno zive..nitko ne pljuje po ljudima dolje..
svak ima pravo da radi gdje i sta hoce..
belfy

#3069 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by belfy »

HAVANA wrote:
:thumbup:
Hendrix

#3070 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Hendrix »

Edin H. wrote:Aman jarabi, covjek se ispalio u Australiju preko zime da bi ustedio na grijanju. :shock:
Otiso da pokupi socijalu i uplate zakasnjele :mrgreen:
dezurni_ucenik

#3071 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by dezurni_ucenik »

Sta je sa onima koji su zavrsili zurnalistiku, filozofiju, pravo tj fakultetski obrazovani a nemaju posla. Hoce li oni otici popravljat kamione u Belgiji? Sta se za njih preporucuje?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3072 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

Suicid sta drugo
Haris.ba

#3073 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Haris.ba »

Može se nabaviti diploma medicinskog tehničara za 17 dana. Ne mora suicid. :D
dezurni_ucenik

#3074 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by dezurni_ucenik »

Haris.ba wrote:Može se nabaviti diploma medicinskog tehničara za 17 dana. Ne mora suicid. :D

I sutra svabi ne znas inekcije pravilno zabiti. Osakatis ga, napravis invalida od njega.
konjislav

#3075 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

mk ultra wrote:
konjislav wrote:
animals wrote:
Hoću li ja biti licemjer kada odem (za koji mjesec)? Kada i ovdje radim kao konj?
Post Reply