Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Leverage

#3051 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

KIseljak12 wrote:Pa nisam ja taj koji ismijava ljude kad kazu da je njihove prijatelje stid reci da su glasali za SDP.

Jos samo jedna rodjacko-partokratska uhljebljivacka stranka u nizu.
Ne, ti si taj koji ljudima stavlja riječi u usta, a onda ih ismijava na osnovu toga.

On nema nikakvih prijatelja, visi po čitav dan na forumu, sve je izmislio i pokušava da stvori lažnu sliku o tome.

Rekao sam već, ponovit ću, svi ćete vi glasat' za SDP za četiri godine.
Dosadno mii

#3052 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Dosadno mii »

pa ako si ti upratio da on visi na netu cijeli dan znači da i ti visiš što automatski povlači činjenicu da obojica nemate prijatelja
nađite se i družite se zajedno

:bih:
Leverage

#3053 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

asker wrote:
Leverage wrote:
KatarinaKosaca wrote:Zar netko 18+ zaista moze misliti da ovaj civjek ima ikakve sanse za pobjedu? Ne govorim o njegovim kvalitetima, nego o potpunoj nemogucnosti za pobjedu. Kao da pomaze Dzaferovicu u usitnjavanju glasa protiv SDA
Ja bih pričekao sedmi. Može se bit' kasnije citiran, stidit' se svojih izjava.

Al bude kasno.
Ako Denis pobjedi drzava nam nece biti na gubitku. Ne sumnja niko u njegov patriotizam i dobre namjere. Jeste da je karizmatican ko vreca cementa ali da prodje nikakvo zlo.
Nisam primjetio da je bilo ko na forumu tako siguran i kurcevit, bez uvrede, u pobjedu svog favorita. Par puta si napisao poslije 7 Okt cete ovo ili ono. Ja se pitam sta ce biti s tobom ukoliko Denis ne pobjedi? Na koji ces forum preseliti, u koju drzavu, kontinent, galaksiju?

Malo sale naravno, al' da hvalis Dzeku (ovdje ustati) toliko, bilo bi ofirno. Pogotovo na Mirsinoj temi.
Pa ovo je bio komentar o Hadžikadiću i tu sam stao upravo u njegovu odbranu, tj. mislim da je nekorektno da ga se proziva da pomaže Džaferoviću.

Iako ću glasati za Denisa Bećirovića, iako smatram da je Denis najbolji kandidat, držim da je Hadžikadić pozitivna pojava u bh. politici.
Leverage

#3054 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

Dosadno mii wrote:pa ako si ti upratio da on visi na netu cijeli dan znači da i ti visiš što automatski povlači činjenicu da obojica nemate prijatelja
nađite se i družite se zajedno

Nije tačno.

Može se to zaključiti i iz petominutnog boravka na forumu.

Vrlo je prosto, razmisli malo.
KIseljak12

#3055 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by KIseljak12 »

Nikome ne bi bilo draze nego meni da SDP bude toliko dobar da pozelim glasati za njih.

Jedina druga varijanta je da ostali budu puno gori nego do sad, a da odstrijele svu opoziciju osim SDP.

Mozda bih i glasao za Denisa, ali kad vidim koliko si siguran u njegovu pobjedu, onda mislim da mu moj glas i ne treba pa ga mogu dati Hadzikadicu.

Takodjer, mislim da ce Mirsad uzeti vise glasova Dzaferovicu nego Zvzdicu.
Leverage

#3056 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

KIseljak12 wrote:Nikome ne bi bilo draze nego meni da SDP bude toliko dobar da pozelim glasati za njih.

Jedina druga varijanta je da ostali budu puno gori nego do sad, a da odstrijele svu opoziciju osim SDP.

Mozda bih i glasao za Denisa, ali kad vidim koliko si siguran u njegovu pobjedu, onda mislim da mu moj glas i ne treba pa ga mogu dati Hadzikadicu.

Takodjer, mislim da ce Mirsad uzeti vise glasova Dzaferovicu nego Zvzdicu.
Svečano obećavam da za četiri godine neću biti zloban i naslađivati se radi toga. Predano ću raditi na tome da u jednom takvom momentu trijumfa pokažem zavidnu skromnost, što, priznat će mnogi, uopšte neće biti lagan posao.

Bitan je i legitimitet Bećirovića, ne samo pobjeda.
asker

#3057 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by asker »

Leverage wrote:
asker wrote: Ako Denis pobjedi drzava nam nece biti na gubitku. Ne sumnja niko u njegov patriotizam i dobre namjere. Jeste da je karizmatican ko vreca cementa ali da prodje nikakvo zlo.
Nisam primjetio da je bilo ko na forumu tako siguran i kurcevit, bez uvrede, u pobjedu svog favorita. Par puta si napisao poslije 7 Okt cete ovo ili ono. Ja se pitam sta ce biti s tobom ukoliko Denis ne pobjedi? Na koji ces forum preseliti, u koju drzavu, kontinent, galaksiju?

Malo sale naravno, al' da hvalis Dzeku (ovdje ustati) toliko, bilo bi ofirno. Pogotovo na Mirsinoj temi.
Pa ovo je bio komentar o Hadžikadiću i tu sam stao upravo u njegovu odbranu, tj. mislim da je nekorektno da ga se proziva da pomaže Džaferoviću.

Iako ću glasati za Denisa Bećirovića, iako smatram da je Denis najbolji kandidat, držim da je Hadžikadić pozitivna pojava u bh. politici.
Ok :bih:
drag_gost

#3058 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by drag_gost »

Leverage wrote:
Rekao sam već, ponovit ću, svi ćete vi glasat' za SDP za četiri godine.
SDP je zlo, a ti si predstavnik tog zla.
Leverage

#3059 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

Cijenim tako argumentovane odgovore. Nemam šta dodati na tu nenadmašnu argumentaciju.
drag_gost

#3060 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by drag_gost »

Nije to argumentacija, to je fakt. SDP je zlo.
Leverage

#3061 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

Ti si pretpostavljam neki komesar za fakte.

To što ti nešto tvrdiš, da izvineš, nikom ništa ne predstavlja. To je fakt samo u tvojoj glavi.

A tamo slabo ko zaviruje.
punjac

#3062 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by punjac »

Mišo_Kovač wrote:
punjac wrote:Ja ne razumijem zašto se Smrcku spotice sto je u Svedskoj. Na stranu sto ljude moze iritirati sto podrzava Hadzikadica, ljudima svasta smeta ovdje, ali hiljade mladih koji napuste drzavu zbog potrage za boljim životom trebaju u tom slucaju potpuno zaborave na domovinu, jer toboze sta se oni imaju pitati. Ja se smatram patriotom ali zbog katastrofalnog stanja u obrazovanju i trzistu rada, planiram otici vani. Da li to znaci da je moram izbrisati iz srca svoju domovinu zbog nesposobnih ljudi koji su me doveli u situaciju da trebam otici, a vjerujte mi to je zadnje sto bih zelio uraditi.
Drzava se brani i gradi u drzavi. Mlacenje prazne slave iz Ottawe je zakurac... Ne mozes se razvest od žene i zahtjevat da joj uredjujes zivot nakon razvoda... Stisni muda, ostani, ulozi trud i rad i mijenjaj stvari... Ostalo je, kao što rekoh, zakurac...
Tačno je da se država brani i gradi u Bosni. Ali da li čovjek treba ići glavom kroz zid jer ljudi oko njega jos uvijek glasaju za kriminalne hobotnice koje ga okruzuju. Borba protiv vjetrenjača nikud ne vodi, a ovo je gore od svake vjetrenjače.

Tačno je da muž ne može nakon razvoda ženi zahtjevati kako će život voditi. Ali ako je ta žena na rubu propasti, zar ne bi trebao učiniti sve što je u njegovoj moći da joj pomogne da se iščupa.

Da imam trun nade da će ovdje jednog dana biti bolje, zaista bih dao sve od sebe da budem dio te promjene. Najmanje što želim je napustit zemlju. A ja tu nadu vidim u Hadžikadiću. Znam da frajer neće pobijediti, ne živim sad u oblacima vjerujući da će njegovom pobjedom sve biti riješeno i da će tulipani svuda rasti. Ali zaista mislim da je ključno da kritična masa koja nije zadovoljna trenutnim stanjem da njemu glas. Ljudima je potrebna nada da će ovdje biti bolje, pa za 20, 30 godina super, ali treba krenuti napokon. Dobijemo uspješnog čovjeka, odličnog govornika, doktora nauka koji želi da pomogne državi, da pokrene nešto. Možda nas Hadzikadic sve za*ebe pa ispali nazad za Ameriku. To nikad ne možemo znati. Onda hajmo ga samo posmatrati kao simbol te promjene. Ako mi nismo spremni glasati za njega, znači da nismo spremni za promjene i ovo stanje nam više nego odgovara. A onda ja nemam izbora nego da odem, jer nema zaista smisla dalje se boriti.
super_bayern

#3063 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by super_bayern »

SDP je zlo, zajedno sa SDA i sličnim poslijeratnim retorikama...takođe i botovima kojima nije mjesto na ovoj temi, kojima nije mrsko spamati ne doprinoseći temi ama baš ništa. Molim moderatore da počiste malo ovu temu (i ovaj post takođe) i spamatore, pesimiste i plaćenike. Hvala moderacija!
punjac

#3064 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by punjac »

Čitam isto ove postove i samo dolazim do zaključka da se nema fajde svađati i prepirati.
Ko je čvrst da će glasati za Hadžikadića glasaće; ko neće glasati, naći će hiljadu nekakvih razloga da ne glasa.
Nema nikakve fajde da mi sad jedni druge ubjeđujemo šta je dobro šta nije. Svi imamo savjest, pa valjda nam ona treba biti vodilja.
Svaka dalja rasprava samo prelazi granicu dobrog ukusa, a kako vidim počeli smo se vrijeđati zbog običnog internet piskaranja.
Ja vama svima želim svako dobro i da savjesno glasate u nedjelju, pa šta nam Bog da.
Napisao sam već svoje stavove i znate za koga ću glasati. Ko se slaže sa mnom nadam se da će podržati Hadžikadića. Ko je zadovoljan sa strankama neka glasa za njihove kandidate i to je to. Nema ovdje neke velike filozofije i mudrovanja.
Nivelacija

#3065 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Nivelacija »

Smrcak15 wrote:Vecerasnji skup u Zenici, jao kakav govor Pejakovica na pocectku pogotovo ono sa srebrenicanima i karleusom u americi :roll: :roll: auuuu
https://www.facebook.com/mirsadhadzikad ... 009806729/
Drzao skup u isto vrijeme sa Bakirom i SDA u Zenici samo neko na ulici sa autobusima lunch paketima a neko u pozoristu :thumbup:
Kikibombona

#3066 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

KIseljak12 wrote:Bez namjere da te uvrijedim, nemas decko pojma o politici. Dok si ti guro tutu u rikverc, stotine nestranackih simpatizera je agitiralo za SDP.

Nakon onog debakla, vise nisam nikome savjetovao za koga da glasa. Nisam imao obraza. Normalno da je stid ljude rec, nisu svi partijski botovi pa da ne smiju reci kako su se zajebali sto su glasali za neku stranku.

A vi i dalje guslate po starom.
Ljude je definitivno stid reci.

Ima nas 20 na poslu. Pricali smo o izborima. Jedan covjek kaze da ce glasati za Komsica samo zato jer mrzi Covica. Kaze, znam da Komsic nece uraditi nista, kao sto nije dosada, ali cu glasati samo da Covicu vidim facu.

Na poslu smo xy puta komentarisali da su SDA i SDP lopovske stranke. Padale su najteze kvalifikacije. I jbg, nije lako reci: 'ja sam za SDP ili SDA'. Mozda niko nece ni glasati za njih, stvarno ne znam. Ili ljudi mudro sute, stide se reci.

Ja i jos dvojica kolega otvoreno kazemo da cemo glasati za Hadzikadica. Jedan kaze za Komsica. Nekoliko kaze da nece nikako glasati i da su svi ista govna. Ostali mudro sute, kao nisu zainteresovani za pricu. Sumnjam da ce neki ipak dati glas SDA ili SDP mafijaskim organizacijama samo se stide reci. :D Posebno je sumnjiv jedan Kakanjac, nikad nije popljuvao SDA. :lol:

Isto tako u raji. Pola raje je glasalo za SDP ili poslije DF. Vecina se razocarala. Drugi dio ne zeli o politici. Niko ne kaze da ce glasati za SDP kartel. To je sramota reci. Ljudi se pomalo plase reakcije, pitaju se sta ce neko o njima misliti itd. Najbolje presutiti.
Kikibombona

#3067 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

asker wrote:
Leverage wrote:
KatarinaKosaca wrote:Zar netko 18+ zaista moze misliti da ovaj civjek ima ikakve sanse za pobjedu? Ne govorim o njegovim kvalitetima, nego o potpunoj nemogucnosti za pobjedu. Kao da pomaze Dzaferovicu u usitnjavanju glasa protiv SDA
Ja bih pričekao sedmi. Može se bit' kasnije citiran, stidit' se svojih izjava.

Al bude kasno.
Ako Denis pobjedi drzava nam nece biti na gubitku. Ne sumnja niko u njegov patriotizam i dobre namjere. Jeste da je karizmatican ko vreca cementa ali da prodje nikakvo zlo.

Oplakah! :lol: :lol: :lol: :lol:

Image

Od ovih SDP-eovaca niko nije karizmatican, sve nekakve isprane i bezizrazajne face. :skoljka:

I dalje sumnjam da je SDP nade dr. Zlatko Lagumdzija pravio u laboratoriju. Svi izgledaju kao njegova losa kopija.
Last edited by Kikibombona on 05/10/2018 00:59, edited 1 time in total.
sadie_forever

#3068 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by sadie_forever »

a nije ni sefik harizmatican doduse
Rimes87

#3069 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Rimes87 »

Tema nije SDP već Mirsad Hadžikadić, tako da ne skrećite sa iste.
Kikibombona

#3070 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

Rimes87 wrote:Tema nije SDP već Mirsad Hadžikadić, tako da ne skrećite sa iste.
Nemoj tako kolega, moraju SDP-eovci cvaju danas zaraditi.

A ima ih kojima je obecan posao u javnom preduzecu ako mafijaska organizacija SDP dodje na vlast.
Leverage

#3071 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

Baš se pitam ko je postavio Denisov megaposter na temi.
Dosadno mii

#3072 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Dosadno mii »

Leverage wrote:Baš se pitam ko je postavio Denisov megaposter na temi.
Ja mislim da ces ti na kraju glasat za Hadzikadica

Leverage

#3073 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

Dosadno mii wrote:
Leverage wrote:Baš se pitam ko je postavio Denisov megaposter na temi.
Ja mislim da ces ti na kraju glasat za Hadzikadica

Neću.
GandalfSivi

#3074 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by GandalfSivi »

Kikibombona wrote:
Od ovih SDP-eovaca niko nije karizmatican, sve nekakve isprane i bezizrazajne face. :skoljka:
Cekaj, hajde nastranu sve, ali da li fakat ima ovdje iko ko tvrdi da je Hadzikadic karizmatican?
asker

#3075 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by asker »

sadie_forever wrote:a nije ni sefik harizmatican doduse
Sefik je ko u Nicija Zemlja, "moram ovo javit' u stab". Covjek bez sposobnosti da bez stranke, u nekoj maloj sobici sa 10 ljudi iz vrhuske formira svoje misljenje. Cujemo skolovan, najbolji student, sudija itd...............ali covjek bez potvrde vece ekipe sopstvenog misljenja nula ostra. Na nekom sastanku u Briselu on bi 100 puta trazio pis pauzu da kontaktira stab preko vibera.
Locked