KIseljak12 wrote:Bez namjere da te uvrijedim, nemas decko pojma o politici. Dok si ti guro tutu u rikverc, stotine nestranackih simpatizera je agitiralo za SDP.
Nakon onog debakla, vise nisam nikome savjetovao za koga da glasa. Nisam imao obraza. Normalno da je stid ljude rec, nisu svi partijski botovi pa da ne smiju reci kako su se zajebali sto su glasali za neku stranku.
A vi i dalje guslate po starom.
Ljude je definitivno stid reci.
Ima nas 20 na poslu. Pricali smo o izborima. Jedan covjek kaze da ce glasati za Komsica samo zato jer mrzi Covica. Kaze, znam da Komsic nece uraditi nista, kao sto nije dosada, ali cu glasati samo da Covicu vidim facu.
Na poslu smo xy puta komentarisali da su SDA i SDP lopovske stranke. Padale su najteze kvalifikacije. I jbg, nije lako reci: 'ja sam za SDP ili SDA'. Mozda niko nece ni glasati za njih, stvarno ne znam. Ili ljudi mudro sute, stide se reci.
Ja i jos dvojica kolega otvoreno kazemo da cemo glasati za Hadzikadica. Jedan kaze za Komsica. Nekoliko kaze da nece nikako glasati i da su svi ista govna. Ostali mudro sute, kao nisu zainteresovani za pricu. Sumnjam da ce neki ipak dati glas SDA ili SDP mafijaskim organizacijama samo se stide reci.

Posebno je sumnjiv jedan Kakanjac, nikad nije popljuvao SDA.
Isto tako u raji. Pola raje je glasalo za SDP ili poslije DF. Vecina se razocarala. Drugi dio ne zeli o politici. Niko ne kaze da ce glasati za SDP kartel. To je sramota reci. Ljudi se pomalo plase reakcije, pitaju se sta ce neko o njima misliti itd. Najbolje presutiti.