nači amblivbl...
pustel nas u EU, mi ćemo biti virus...vratit ćemo im za sve...
Ovo je hit.emric wrote:Na primjer, fasuješ parazite od kojih ti mogu stradati vitalni organi. Smrt takođe otvorena opcija. Bolesti srca, hepatitis E, multipla skleroza, bolesti jetre, rak i sl.jeza u ledja wrote:Sta smatras pod "velikim rizikom"?emric wrote: Itekako. Trovanje, pantljičara, srce, mozak... rizik je veliki.
Da ne pričam ja, Google ima puno odgovora: https://www.google.ba/search?q=pork+risk
naravno da vjeruju pa još uvijek pokraj vrata se drže metle i lug radi šejtanaHAVANA wrote: i ne zna da ga je baja napala.Jel vi stvarno vjerujete u ove budalastine koje pisete?
insomnia78 wrote:Iskopa ti oko supa
Heller wrote:I kokoši su kanibali i prljave ko i svinje. A ove što ne jedu meso neću ni komentarisat. Bolje dvajs godina smrznuta junetina iz Argentine nego svjež krastabac.
A sta urade sa tim?Inok wrote:naravno da vjeruju pa još uvijek pokraj vrata se drže metle i lug radi šejtanaHAVANA wrote: i ne zna da ga je baja napala.Jel vi stvarno vjerujete u ove budalastine koje pisete?
emric wrote:[quote="kakavdanakneiskustvu"Kao i sport, muzika, umjetnost... I hoćemo li osuditi i odbaciti sve ovo?kakavdanakneiskustvu wrote:Relogija je opijum za mase
plain vanilla wrote:Ja ne jedem svinjetinu, ali nemam vala nijedan racionalan razlog. Da se brinem za zdravlje, sigurno ne bih pusila, zderala slatkise, isla bih na fitnes i tako
plain vanilla wrote:Ja ne jedem svinjetinu, ali nemam vala nijedan racionalan razlog. Da se brinem za zdravlje, sigurno ne bih pusila, zderala slatkise, isla bih na fitnes i tako
https://www.chinasichuanfood.com/dim-sum-chicken-feet/Connaisseur Karlin wrote:to daju svnjama da pojeduBodkin wrote:Rezu da pojedu naravnoConnaisseur Karlin wrote:
sad si me podsjetio na Aziju, tamo sve sacuvaju, ne rezu noge peradima![]()
to je otpad kojim se najcesce hrane zivotinje
![]()
jos nism cula da ljudi jedu taj dio peradi![]()
Ti nisi znao da je krmetina uzrokuje?JThomas wrote:mi na forumu imamo i ljude koji znaju uzrok multiple skleroze. mi nismo dostojni...
datriconja wrote:E i ti poredis kruske i jabuke. Aditivi u meso sto turaju ubijaju bakterije i druge sejtan baje (da se meso sporije pokvari) a to cime se spricaju biljke sadrzi nervne otrove (sto se sprica za baje) ili nesta lijevo sto se sprica na korov i protiv gljivica. Pa bog ti dao ti sto spricaju bez (a i sa) adekvatnom opremom opet obole od rakcina i umru u najgorim mukama.Connaisseur Karlin wrote:
a mozes misliti, sto tek serviraju ziotinjama u industrjskoj proizvodnji i kako se meso tretira nakon klanja tokom pakovanja , transporta do amrketa
neko je neki dana postavio fotku pakovanje industrijski odgojenog mesa kengura iz AUSSIE u Njemackoj , svjeze![]()
![]()
ne razumijem, zasto me pokusavate uvjeriti da jedem otrov , jer ovo sto vi jedete od mesa , je definitivno odvratnije, ili mozda nisi upoznat sto stavljaju u meso tokom pakovanjanije bez razloga onako crveno, crvenije od svjeze zaklane zivotinje
I tebi je to "cistije" jest nego meso tretirano antibioticima i emulgatorima?
1. Ivermectin, an animal wormer that can cause neurological damage in humans.
2. Flunixin, a veterinary drug that can cause kidney damage, stomach, and colon ulcers, as well as blood in the stool of humans.
3. Penicillin, a drug that can cause life-threatening reactions in people who are allergic to it.
4. Arsenic, a known carcinogen that is allowed in some nonorganic animal feeding operations. (It is commonly fed to chickens, and chicken litter, or feces, is sometimes fed to feedlot cattle—and the majority of supermarket and fast-food beef in this country comes from feedlot operations.)
aha, vole jesi kozicu sa nogica, kao sto vecna osoba jedu kozicu sa pilecih krilaBodkin wrote:https://www.chinasichuanfood.com/dim-sum-chicken-feet/Connaisseur Karlin wrote:to daju svnjama da pojeduBodkin wrote:
Rezu da pojedu naravnoto je otpad kojim se najcesce hrane zivotinje
![]()
Aha, svinje
Netacno je to sve. Mrsko mi objasnjavati ali zaledjena puretina ima 18 mjeseci najcesce rok trajanja, a zaledi se odmah nakon proizvodnje ako pricamo o razvijenim trzistima. Nemam pojma sta rade za afriku npr. Suludo je pricati o tri godine jer je to tri godine placanja skladistenja plus sto imas tri godine inventar u knjigama i zarobljen kes i moras raditi revaluaciju vrijednosti zaliha ako si publicly listed itd its.Connaisseur Karlin wrote:aha, vole jesi kozicu sa nogica, kao sto vecna osoba jedu kozicu sa pilecih krilaBodkin wrote:https://www.chinasichuanfood.com/dim-sum-chicken-feet/Connaisseur Karlin wrote:
to daju svnjama da pojeduto je otpad kojim se najcesce hrane zivotinje
![]()
Aha, svinje![]()
sad guuglah, i izbci mi info da su zamrznute curke/puertina:
Fact: That Thanksgiving turkey could be several years old.
Sustainable farmer Frank Reese of Good Shepherd Poultry Ranch recently testified at a congressional briefing on Capitol Hill, saying "no animal on earth suffers as much as the industrial turkey," aka the most common kind in your grocery store. Bred to grow unnaturally fast—20 to 40 pounds in just 12 to 19 weeks, these turkeys often suffer fractures because their massive frames stress their bones. Breathing problems, congestive heart failure, and other unpleasant ailments are common in turkey factory-farming, too.
According to Reese, food manufacturers barely even make money off of cheap Thanksgiving turkeys, frozen holiday fare that could be up to 3 years old. "Thanksgiving is a giveaway," he said. "How they make their money is in fast food and value-added products like lunch meat, where they charge $16 to $20 a pound."
dobro strucnjak, ali i 18mjeseci je previseBodkin wrote:
Netacno je to sve. Mrsko mi objasnjavati ali zaledjena puretina ima 18 mjeseci najcesce rok trajanja, a zaledi se odmah nakon proizvodnje ako pricamo o razvijenim trzistima. Nemam pojma sta rade za afriku npr. Suludo je pricati o tri godine jer je to tri godine placanja skladistenja plus sto imas tri godine inventar u knjigama i zarobljen kes i moras raditi revaluaciju vrijednosti zaliha ako si publicly listed itd its.
Elem glupost totalna kao i ovo gore za antibiotike. Najozbiljnije nisi navela. Sve gugl strucnjaci
Eto po tebi se turaju antibiotici vazda u hajvan, pa da se to tolko mece davno bi nas pokosila sejtan baja imuna na sve poznate antibiotike.Connaisseur Karlin wrote:dobro strucnjak, ali i 18mjeseci je previseBodkin wrote:
Netacno je to sve. Mrsko mi objasnjavati ali zaledjena puretina ima 18 mjeseci najcesce rok trajanja, a zaledi se odmah nakon proizvodnje ako pricamo o razvijenim trzistima. Nemam pojma sta rade za afriku npr. Suludo je pricati o tri godine jer je to tri godine placanja skladistenja plus sto imas tri godine inventar u knjigama i zarobljen kes i moras raditi revaluaciju vrijednosti zaliha ako si publicly listed itd its.
Elem glupost totalna kao i ovo gore za antibiotike. Najozbiljnije nisi navela. Sve gugl strucnjaci![]()
o antibioticiama se gpdinama prica, ili zelis reci, da nema upotrebe antibiotika u industjskoj ishani i uzgoju zivotinja ?
Sto je previse? Ako nije svjeze, nema razlike jel zaledjeno mjesec ili 18. A i nasi starci su prije prvi u zamrzivac meso pa po godinu stoji.Connaisseur Karlin wrote:dobro strucnjak, ali i 18mjeseci je previseBodkin wrote:
Elem glupost totalna kao i ovo gore za antibiotike. Najozbiljnije nisi navela. Sve gugl strucnjaci![]()
o antibioticiama se gpdinama prica, ili zelis reci, da nema upotrebe antibiotika u industjskoj ishani i uzgoju zivotinja ?