sad si me razocaro kao komunista i NVZ-ovac. cemu ovo mjerenje u kilu gore-dole? nije to visak, to je da se i djeca mogu igrati.Alfons Kauders wrote:...Kao dodatni bonus - mi trenutno imamo oko 16,500 tona viska naoruzanja, pa sracunajte koliko tu ima igracaka... Jer OS BiH ukupno na brojnom stanju nemaju toliko, tj vjerovatno ni pola te cifre...
- NOVA KRIZA U BOSNI!?
-
belfy
#3051 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
-
asker
#3052 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ostavite se ovih rasprava o korpusima, svi smo najebali i svi smo krvarili i za ovo malo drzave sto imamo.
Nego izgleda da smo fakat postali tema velikih sila. Ne svidja mi se to nimalo.
Nego izgleda da smo fakat postali tema velikih sila. Ne svidja mi se to nimalo.
-
sumirprimus
#3053 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
o jeaaah.smels lajk tin spirit or napalm? fak jeah ou gad o jeeaaaaah

- Acid25
#3054 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ne zajebavaj se uokolo, nego se javi u NVZ HQ. Situacija je ozbiljna! Briefing počinje za 15 minuta.sumirprimus wrote:o jeaaah.smels lajk tin spirit ir napalm? fak jeah![]()
![]()
-
sumirprimus
#3055 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
fak brifing.ajm solo huligan.Acid25 wrote:Ne zajebavaj se uokolo, nego se javi u NVZ HQ. Situacija je ozbiljna! Briefing počinje za 15 minuta.sumirprimus wrote:o jeaaah.smels lajk tin spirit ir napalm? fak jeah![]()
![]()
- Acid25
#3056 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
sumirprimus wrote:fak brifing.ajm solo huligan.
![]()

-
PM72
#3057 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Sreća pa imamo youtube i klipove pa pojedinci svo znanje o ratu i vojnim vještinama crpe iz toga.Ljudi išli 4 godine u srednju vojnu školu pa na akademiju 4 godine i opet ne znaju ko pojedini dijasporski internet ratnici.Pogotovo oni što im je babo prvim metkom puhnuo preko grane...
-
junior3
#3058 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Oćeš kupiti? Korišten za lov, nije se nešto pokazao, mada je možda i do mene.sumirprimus wrote:medjusobne prepirke cemo vam uracunat u sirenje defetizma.i shodno tomu najveuu mogucu kaznu .hard labour.lopata.asov.krampa.
džumior pasp velis?
to je za juniore fakat.nista grami nista kile samo tone druzei.
A i municija koju prodaju ovi iz lovačkih trgovina je rika, dok je bilo one ratne moglo se.
I težak je vala, kad treba hodati dosta, osjeti se.
Da se razumijemo, nisam bio snajperista. pu pu
- muha_sa
#3059 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
pratimjunior3 wrote:Oćeš kupiti? Korišten za lov, nije se nešto pokazao, mada je možda i do mene.sumirprimus wrote:medjusobne prepirke cemo vam uracunat u sirenje defetizma.i shodno tomu najveuu mogucu kaznu .hard labour.lopata.asov.krampa.
džumior pasp velis?
A i municija koju prodaju ovi iz lovačkih trgovina je rika, dok je bilo one ratne moglo se.
-
junior3
#3060 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Muha pašo nad subašama, tebi ću ga za male pare prodati, dobar si čovjek.
Samo dozvolu nabavi.
-
sumirprimus
#3061 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
ha ja u vas to islo s ljeve pasp sdesne zolja a naprijed sta se vec duzilo od jarana nam mitraljesca 72ka?junior3 wrote:Oćeš kupiti? Korišten za lov, nije se nešto pokazao, mada je možda i do mene.sumirprimus wrote:medjusobne prepirke cemo vam uracunat u sirenje defetizma.i shodno tomu najveuu mogucu kaznu .hard labour.lopata.asov.krampa.
džumior pasp velis?
al fakat sitno mi to..
sve ispod 15 20 tona...
- Challenger__
#3062 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Nisam raspoložen sada za priču, ali u kratko: da se prestane srati, na usta, za početak.stakasa wrote:Haj malo konkretizuj paradigmu
-
Fudo387
#3063 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Pogodilo te ovo sa miletom, ili je nesta drugo u pitanju?Challenger__ wrote:Nisam raspoložen sada za priču
- Dozer
#3064 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ja sam ovdje jos prije 10 godina govorio da:
- je rat ovdje trajao 4 godine samo u iscekivanju sto vise muslimanskih zrtava, a zaustaveljn je onda kada se pocelo desavati da Srbi pocinju bjezati i gubiti teritoriju, a ono sto je osvojeno se vratilo na unaprijed dogovorene linije.
- je dogovor o etnickoj podjeli BiH postojao medju internim akterima (SDA-SDS-HDZ) koji se i jesu pojavili samo s tim ciljem.
- je rat vecinom finansiran arapskim parama, od kojih su profitirali svi domaci akteri.
- je taj rat posluzio Evropi i MZ generalno da ociste svoja skladista od ko zna kakvog smeca koje je nama slano kao "humanitarna pomoc", a blagodeti svega toga tek danas osjetimo kroz epidemije raka, mozdanih udara i infarkta (zapitajte se kada ste zadnji put culi da je neko umro od starosti, prirodnom smrcu...).
- su i EU i MZ ocekivali da ce Srbi zavrsiti posao za 2-3 mjeseca, racunajuci na nenaoruzanost muslimana s jedne, i JNA podrsku Srbima s druge strane (ne zaboravimo - artiljerijski polozaji oko Sarajeva su ukopani jos u ljeto 1991), i mogucnost Hrvatskog naoruzavanja, po potrebi, s trece strane.
- ovo stanje u BiH odgovara svima - i EU, i USA, a pogotovo domacim etno-nacionalistickim vlastodrscima, a u sustini obicnim nesposobnim polupismenim kleptomanima koje savrseno zaboli qrac za "svoje" narode.
- su razmjene teritorija i dijeljenje BiH po etnickim savovima medju domacim akterima dogovorene jos 1991., a BiH danas izgleda upravo onako kako su oni to crtali po kojekakvim salvetama.
- je Srebrenica zamijenjena za Vogoscu, samo sto nasi nisu predvidjeli povampirene Srbe i njihovu mitomaniju koja je pobila preko 8000 ljudi. Zato danas svi sute k'o zaliveni o tom dogovoru razmjene teritorije, a one koji o tome progovore ekspresno urnisu na sve moguce nacine, u cilju totalne diskreditacije (sjetimo se Meholjica, koji je nakon vise od decenije progovorio o tome, a sto se u Sarajevu jos '93 pricalo po ulicama da ce tako biti. Ekspresno je proglasen alkosom, krimosom, ratnim profiterom, onemugucen mu je pristup medijima, i sve se zataskalo samo tako).
Itd.itd.itd.
Mogu ovako stranicama, ali - dzaba je. Ljudi sve ovo naprosto ne zele da uvide, a jos manje da povjeruju da je nesto ovakvo uopste moguce.
Odoh igrat tenkica...
- je rat ovdje trajao 4 godine samo u iscekivanju sto vise muslimanskih zrtava, a zaustaveljn je onda kada se pocelo desavati da Srbi pocinju bjezati i gubiti teritoriju, a ono sto je osvojeno se vratilo na unaprijed dogovorene linije.
- je dogovor o etnickoj podjeli BiH postojao medju internim akterima (SDA-SDS-HDZ) koji se i jesu pojavili samo s tim ciljem.
- je rat vecinom finansiran arapskim parama, od kojih su profitirali svi domaci akteri.
- je taj rat posluzio Evropi i MZ generalno da ociste svoja skladista od ko zna kakvog smeca koje je nama slano kao "humanitarna pomoc", a blagodeti svega toga tek danas osjetimo kroz epidemije raka, mozdanih udara i infarkta (zapitajte se kada ste zadnji put culi da je neko umro od starosti, prirodnom smrcu...).
- su i EU i MZ ocekivali da ce Srbi zavrsiti posao za 2-3 mjeseca, racunajuci na nenaoruzanost muslimana s jedne, i JNA podrsku Srbima s druge strane (ne zaboravimo - artiljerijski polozaji oko Sarajeva su ukopani jos u ljeto 1991), i mogucnost Hrvatskog naoruzavanja, po potrebi, s trece strane.
- ovo stanje u BiH odgovara svima - i EU, i USA, a pogotovo domacim etno-nacionalistickim vlastodrscima, a u sustini obicnim nesposobnim polupismenim kleptomanima koje savrseno zaboli qrac za "svoje" narode.
- su razmjene teritorija i dijeljenje BiH po etnickim savovima medju domacim akterima dogovorene jos 1991., a BiH danas izgleda upravo onako kako su oni to crtali po kojekakvim salvetama.
- je Srebrenica zamijenjena za Vogoscu, samo sto nasi nisu predvidjeli povampirene Srbe i njihovu mitomaniju koja je pobila preko 8000 ljudi. Zato danas svi sute k'o zaliveni o tom dogovoru razmjene teritorije, a one koji o tome progovore ekspresno urnisu na sve moguce nacine, u cilju totalne diskreditacije (sjetimo se Meholjica, koji je nakon vise od decenije progovorio o tome, a sto se u Sarajevu jos '93 pricalo po ulicama da ce tako biti. Ekspresno je proglasen alkosom, krimosom, ratnim profiterom, onemugucen mu je pristup medijima, i sve se zataskalo samo tako).
Itd.itd.itd.
Mogu ovako stranicama, ali - dzaba je. Ljudi sve ovo naprosto ne zele da uvide, a jos manje da povjeruju da je nesto ovakvo uopste moguce.
Odoh igrat tenkica...
Last edited by Dozer on 17/01/2017 20:53, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#3065 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
- Challenger__
#3066 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Fudo387 wrote:Pogodilo te ovo sa miletom, ili je nesta drugo u pitanju?Challenger__ wrote:Nisam raspoložen sada za priču![]()
Stvarno sam mislio da si mnooogo inteligentniji. Da si pomenuo Denisa, hajde de, ali Mile...
-
Fudo387
#3067 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Jbg, pitam, mozda trebaju masice i voda...tu smo da pomognemo. Svoji smo.sumirprimus wrote:dofu nerafinirani nepatvoreni kralj politickih tema u klixa nam
-
sumirprimus
#3068 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
dozer ides ba u zesci ot.to ti nesto politicarski zvucis...Dozer wrote:Ja sam ovdje jos prije 10 godina govorio da:
- je taj rat posluzio Evrpi i MZ generalno da ociste svjoa skladista od ko na kakvog smeca koje je nama slano kao "humanitarna pomoc", a blagodeti svega toga tek danas osjetimo kroz epidemije raka, mozdanih udara i infarkta (zapitajte se kada ste zadnji put culi da je neko umro od starosti...).
- su i EU i MZ ocekivali da ce Srbi zavrsiti posao za 2-3 mjeseca, racunajuci na nenaoruzanost muslimana s jedne, i JNA podrsku Srbima s druge strane (ne zaboravimo - artiljerijski polozaji oko Sarajeva su ukopani jos u ljeto 1991), i mogucnost Hrvatskog naoruzavanja s trece strane.
- su razmjene teritorija i dijeljenje BiH po etnickim savovima medju domacm akterima dogovorene jos 1991., a BiH danas izgleda upravo onako kako su oni to crtali po kojekakvim salvetama.
Itd.itd.itd.
Odoh igrat tenkica...
nego hoces sam da si odredis rutu gdje ces rovit,,il da ti mi odredimo?
Đe je onaj nas admiral sto bi sjeko preko pola romanije u meHki trbuh? miki ako pratis daj nam one planove.žuvijalni su!
-
junior3
#3069 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Mnogo je kume mnogo je.sumirprimus wrote: ha ja u vas to islo s ljeve pasp sdesne zolja a naprijed sta se vec duzilo od jarana nam mitraljesca 72ka?![]()
al fakat sitno mi to..
sve ispod 15 20 tona...![]()
- insomnia78
#3071 Re: RE: Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
1. Ne smije da ofira SVOJE zelje i dtavove jer ce izgubiti "kredibilitet" koji imaFudo387 wrote:Pogodilo te ovo sa miletom, ili je nesta drugo u pitanju?Challenger__ wrote:Nisam raspoložen sada za priču[emoji38]
2. Nasa politicka scena je vecinom nezanimljiva bjelosvjetskim hostaplerima koji umisljaju da su analiticari pa nam ne moze poturati TUDJE stavove kao svoje
-
Fudo387
#3072 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ejs, da sam mnooogooo inteligentniji ne bih sad ubijao dosadu s tobom ovdje, radio bih nesta pametnije.Challenger__ wrote:Fudo387 wrote:Pogodilo te ovo sa miletom, ili je nesta drugo u pitanju?Challenger__ wrote:Nisam raspoložen sada za priču![]()
![]()
Stvarno sam mislio da si mnooogo inteligentniji. Da si pomenuo Denisa, hajde de, ali Mile...
A sto, ozbiljno, sta ti je?
More l' se sta pomoci?
( disclaimer: para ne isci)
-
sumirprimus
#3073 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
kako mnogo oni supci na BI dizu normu preko 30tjunior3 wrote:Mnogo je kume mnogo je.sumirprimus wrote: ha ja u vas to islo s ljeve pasp sdesne zolja a naprijed sta se vec duzilo od jarana nam mitraljesca 72ka?![]()
al fakat sitno mi to..
sve ispod 15 20 tona...![]()
- pirpa
#3074 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ni po babu, ni po stricevima....Ljudina si DozeruDozer wrote:Ja sam ovdje jos prije 10 godina govorio da:
- je taj rat posluzio Evrpi i MZ generalno da ociste svjoa skladista od ko na kakvog smeca koje je nama slano kao "humanitarna pomoc", a blagodeti svega toga tek danas osjetimo kroz epidemije raka, mozdanih udara i infarkta (zapitajte se kada ste zadnji put culi da je neko umro od starosti...).
- su i EU i MZ ocekivali da ce Srbi zavrsiti posao za 2-3 mjeseca, racunajuci na nenaoruzanost muslimana s jedne, i JNA podrsku Srbima s druge strane (ne zaboravimo - artiljerijski polozaji oko Sarajeva su ukopani jos u ljeto 1991), i mogucnost Hrvatskog naoruzavanja s trece strane.
- su razmjene teritorija i dijeljenje BiH po etnickim savovima medju domacm akterima dogovorene jos 1991., a BiH danas izgleda upravo onako kako su oni to crtali po kojekakvim salvetama.
Itd.itd.itd.
Odoh igrat tenkica...
- Challenger__
#3075 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ma kakve pare, to kod mene nije problem. Išao poslom u neke depresivne krajeve. Umoran.Fudo387 wrote:Ejs, da sam mnooogooo inteligentniji ne bih sad ubijao dosadu s tobom ovdje, radio bih nesta pametnije.
A sto, ozbiljno, sta ti je?
More l' se sta pomoci?
( disclaimer: para ne isci)