Referendum(i) u RS-u

Locked
Danguba

#3051 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

Ripicipi wrote:
Danguba wrote:
Dosadan si vise sa ovime. Evo danas najavljuje novu apelaciju eto kako se pokajao za prethodnu.

...i neces nikoga ubjediti da je napravio gresku sa ovom apelacijom. Istjerao je djikane na cistinu a to nije dobro za zvjerku. :izet:
Volio bih da si upravu, ali mi se cini da je udario glavom u zid.
A cini mi se i da si se ti upravo sa novom apelacijom sprdo "apelacijom ga Bakire"...
Rekli smo da Bakir uhljup nije betmen. Mozemo mu zamjeriti 1001 stvar ali nikako apelaciju na neku nelogicnu stvar izmedju kojih je i 9. januar sto se pokazalo kao tacnim o o kojemu se izjasnio najvisi sudski organ. Sto je pogodio u srz nije njegov problem nego onih koji i do tada ne postuju svoje sugradjane a drzavu na svakom koraku omalovazavaju.
Je li stvarno mislis da Bosnjaci racunaju na podrsku Hrvata(mislim na kamenjarce) za bilo sto? :-) :izet:
bole1st

#3052 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bole1st »

Apelaciju moze podnijeti bilo ko, Bakir je izabrao da je on podnese i da bude odgovoran za rezultat. Ako bude rezultata njemu idu zasluge, ako ga ne bude on je taj koji gubi. Za njega je lose sto rezultat skoro sasvim ovisi od reakcije MZ/OHR, sporstki receno za prolaz dalje mu treba pobjeda OHR-a u utakmici sa Dodikom.
Ripicipi

#3053 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Ripicipi »

Danguba wrote:
Ripicipi wrote:
Danguba wrote:
Dosadan si vise sa ovime. Evo danas najavljuje novu apelaciju eto kako se pokajao za prethodnu.

...i neces nikoga ubjediti da je napravio gresku sa ovom apelacijom. Istjerao je djikane na cistinu a to nije dobro za zvjerku. :izet:
Volio bih da si upravu, ali mi se cini da je udario glavom u zid.
A cini mi se i da si se ti upravo sa novom apelacijom sprdo "apelacijom ga Bakire"...
Rekli smo da Bakir uhljup nije betmen. Mozemo mu zamjeriti 1001 stvar ali nikako apelaciju na neku nelogicnu stvar izmedju kojih je i 9. januar sto se pokazalo kao tacnim o o kojemu se izjasnio najvisi sudski organ. Sto je pogodio u srz nije njegov problem nego onih koji i do tada ne postuju svoje sugradjane a drzavu na svakom koraku omalovazavaju.
Je li stvarno mislis da Bosnjaci racunaju na podrsku Hrvata(mislim na kamenjarce) za bilo sto? :-) :izet:
A je l' ti stvarno mislis da Bosnjaci sami mogu bilo sta promjeniti u ovoj zemlji... ono, sami protiv svih???
Pa ni referendum '92 ne bi prosao bez Hrvata.
Podrska bh Hrvata za neke stvari i promjene moze biti presudna, gledano iz ugla medjunarodne politike prema BiH.
Danguba

#3054 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

bole1st wrote:Apelaciju moze podnijeti bilo ko, Bakir je izabrao da je on podnese i da bude odgovoran za rezultat. Ako bude rezultata njemu idu zasluge, ako ga ne bude on je taj koji gubi. Za njega je lose sto rezultat skoro sasvim ovisi od reakcije MZ/OHR, sporstki receno za prolaz dalje mu treba pobjeda OHR-a u utakmici sa Dodikom.
Ma nije tacno. Bakir je ovo dobio samo treba da se to provede. Na drugoj strani imamo djikane koji 20 godina rade na rasturanju ove zemlje. OHR, PIC,VP...i druga boranija je preuzela obavezu implementacije DMS i zato su duzni dok su ovdje da ga stite i implementiraju.
Посланик СНСД у Парламентарној скупштини БиХ Никола Шпирић изјавио је данас да је СНСД задовољан с постигнутим договором о механизму координације, јер је то побједа с којом су поражене снаге које су радиле на јачању институција БиХ.
benjen

#3055 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by benjen »

Da naravno koraci ka EU i NATO su put ka slabljenju Drzave.
I podrzavam Sripica i ostalu bratiju da nastave ispunjavati uslove iz mapa i reformske agende jer i to slabi Drzavu :mrgreen:
Zgoljo

#3056 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Zgoljo »

I sta bi sa zakljuckom PIC-a,nema zakljucka ni reakcije ili sam nesto propustio?
bole1st

#3057 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bole1st »

Danguba wrote: Ma nije tacno. Bakir je ovo dobio samo treba da se to provede.
Znaci da je tacno ako se ne provede? To "samo" nerijetko umije bit puno.
TheMule

#3058 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by TheMule »

ExNihilo wrote:
TheMule wrote:
ExNihilo wrote:Kako god ovo završi, Dodick je već pobijedio. Ako se referendum održi, prosječni žitelj RS to percipira kao prvi korak ka osamostaljenju i daje Dodi glas. Ako Vijeće za implementaciju lezihljebarenja odluči to zaustaviti, prosječi žitelj RS percipira Dodika kao srpskog heroja čiju viziju koči zla MZ i daje mu glas. U svakom slučaju, frajko je namagarčio i bošnjačke političare i opoziciju, tako da je odluka PICa irelevantna.

Odluka PIC-a je irelevantna zato sto ce dodik biti 'eroj 'erojima sa Romanije i Pala? Sta nekog buli ku*ac ko im je 'eroj? Jedino ti brines o njegovom imidzu, ostale ovdje interesuje Bosna i Hercegovina.
Znaš li čitati? Mislim da sam bio jasan, pod uslovom da posjeduješ bazične sposobnosti razumijevanja napisanog. Odluka PIC je irelevantna jer je Dodick već dobio izbore na priči o referendumu, održao se isti ili ne, a to i jeste cilj priče o referendumu. Dakle, dopusti-da-ti-nacrtam, irelevantna je zato što je njegov izborni inžinjering mobilisanjem nacionalne marve ponovo uspio.

Uostalom, oni koje interesuje BiH ne bi trebali čekati da Inzko riješi njihove probleme. Sve dok se strategija kvazipoatriota bazira na kmečanju Zapadu, liječenje frustracija na forumu će biti vrhunac angažmana.

Nazalost znam citati pa i razumjeti te tvoje nebuloze. Boli me ku*rac ko ce pobjediti izbore u RS. Jel' kontas? Boli me ko je njihov eroj ili svetac? Kontas? Buducnost BiH je vaznija od njihovih izbora. To su izbori koje bi Dodik i onako pobjedio.

I posto si ti prizno da bi dogadjaje u Bosni pratio preko TV-a i navijo, sta ovdje radis? I za nekoga ko se toliko puse da je pametan, nesto izpravljas rukopis, gramatiku, rugas se drugim forumasima, pametujes, "crtas", i slicno, veoma si mentalno spor. Tvoja strategija za Bosnu je da se popusti Dodiku da radi sta hoce, da bi osvojio malo manje glasova nego sto to obicno osvaja. A forsiranje zakona drzave, postovanje medjunarodnog zakona i MZ, je losa strategija i kmecenje. Da li si ti zaista tako tup, ili si nekakav ubaceni elemanat, tj. Djikan?
bole1st

#3059 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bole1st »

Zgoljo wrote:I sta bi sa zakljuckom PIC-a,nema zakljucka ni reakcije ili sam nesto propustio?
"Visoka predstavnica za vanjsku politiku i sigurnost Evropske unije (EU) Federica Mogherini i komesar za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn u zajedničkoj izjavi izrazili su zadovoljstvo zbog usvajanja Mehanizma koordinacije u Bosni i Hercegovini."

Kazu fokus je na reformama, sto vjerojatno znaci da nema direktne konfrontacije sa Dodikom kroz zabranu odrzavanja referenduma.
Danguba

#3060 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

bole1st wrote:
Cuj da se ne provede odluka Ustavnog suda. :-)
Ona nezakonski moze da se odugovlaci u provodjenju ali nikako da se ponisti nekim tamo referendumom.
ExNihilo

#3061 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ExNihilo »

TheMule wrote:

Nazalost znam citati pa i razumjeti te tvoje nebuloze. Boli me ku*rac ko ce pobjediti izbore u RS. Jel' kontas? Boli me ko je njihov eroj ili svetac? Kontas? Buducnost BiH je vaznija od njihovih izbora. To su izbori koje bi Dodik i onako pobjedio.
Dakle, boli te kurac što će vlast ponovo uzeti frajer koji negira Bosnu i Hercegovinu, ima najduži staž u rasturanju iste i koji je, na kraju krajeva, inicijator ove priče o referendumu? Nema šta, uz patriote kao ti, Bosna i Hercegovina je na sigurnom putu raspada.
TheMule wrote: I posto si ti prizno da bi dogadjaje u Bosni pratio preko TV-a i navijo, sta ovdje radis? I za nekoga ko se toliko puse da je pametan, nesto izpravljas rukopis, gramatiku, rugas se drugim forumasima, pametujes, "crtas", i slicno, veoma si mentalno spor. Tvoja strategija za Bosnu je da se popusti Dodiku da radi sta hoce, da bi osvojio malo manje glasova nego sto to obicno osvaja. A forsiranje zakona drzave, postovanje medjunarodnog zakona i MZ, je losa strategija i kmecenje. Da li si ti zaista tako tup, ili si nekakav ubaceni elemanat, tj. Djikan?
Nisam rekao TV-a, nego medija. I radim upravo to što sam rekao. Pratim i navijam.

@Arzuhal. Ovo je onaj trenutak kada ti, kao nepristrani i objektivni mdoerator ovog foruma, reaguješ na uvredu kompletne nacije u BiH, o čemu smo nedavno diskutovali na drugoj temi. Možeš zanemariti uvredu upućenu meni lično.
Zgoljo

#3062 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Zgoljo »

Federicu i Hana sam procitao,no to nema veze sa referendumom,to je druga tema.

Receno je da PIC ide na dodatne konsultacije i prolongira svoju odluku za danas.Ima li odluke ili sta?
Da ne misle okrenuti glavu po principu ujeo vuk magarca?
E ne smije se dozvoliti da to tako prodje,ni po koju cijenu.

Ovdje se testiraju patriotske snage,dokle su spremni sutiti i gutati,test je ovo i za buduce referendume.

Mora se pokazati ostra i odlucna reakcija,ako ce ovo proci bez reakcije odmah poceti sa pripremama za najavljeni referendum u Srebrenici.Pa da se ćeramo.
prog321

#3063 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by prog321 »

@ Nihilo
Daj ba, vrijedjas sve oko sebe i onda kad ti uzvrate kmečiš za moderacijom.
Cc :-)
TheMule

#3064 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by TheMule »

ExNihilo wrote:
TheMule wrote:

Dakle, boli te kurac što će vlast ponovo uzeti frajer koji negira Bosnu i Hercegovinu, ima najduži staž u rasturanju iste i koji je, na kraju krajeva, inicijator ove priče o referendumu? Nema šta, uz patriote kao ti, Bosna i Hercegovina je na sigurnom putu raspada.
TheMule wrote: I posto si ti prizno da bi dogadjaje u Bosni pratio preko TV-a i navijo, sta ovdje radis? I za nekoga ko se toliko puse da je pametan, nesto izpravljas rukopis, gramatiku, rugas se drugim forumasima, pametujes, "crtas", i slicno, veoma si mentalno spor. Tvoja strategija za Bosnu je da se popusti Dodiku da radi sta hoce, da bi osvojio malo manje glasova nego sto to obicno osvaja. A forsiranje zakona drzave, postovanje medjunarodnog zakona i MZ, je losa strategija i kmecenje. Da li si ti zaista tako tup, ili si nekakav ubaceni elemanat, tj. Djikan?
Nisam rekao TV-a, nego medija. I radim upravo to što sam rekao. Pratim i navijam.

@Arzuhal. Ovo je onaj trenutak kada ti, kao nepristrani i objektivni mdoerator ovog foruma, reaguješ na uvredu kompletne nacije u BiH, o čemu smo nedavno diskutovali na drugoj temi. Možeš zanemariti uvredu upućenu meni lično.
- Pa naravno da ce Arzuhal ignorisati neku "uvredu" prema tebi, jer ti si ih ovdje podjelio desetak u samo zadnje dvije stranice prema nekoliko forumasa, pa si jos uvijek tu. Ponasaj se ko muskarac, sta kmecis? A o kojoj uvredi govoris u vezi kompletne nacije? Ono u vezi Djikana ili...?

-dodik nije nikakav frajer, on je obicni ulicar i djikan. I naravno da me ne interesuje hoce li pobjediti, jer njihova politika viz a viz Bosne je otprilike ista.
ExNihilo

#3065 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ExNihilo »

prog321 wrote:@ Nihilo
Daj ba, vrijedjas sve oko sebe i onda kad ti uzvrate kmečiš za moderacijom.
Cc :-)
Šta ima, Wikipedija-majstore? Da, vrijeđao sam, zbog čega sam i rekao da uvreda meni nije relevantna. Što ne znači da su ga vrijeđali svi Srbi. Razumiješ li distinkciju?
BHCluster

#3066 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

Evo kako izgleda kad Dodik pobjedjuje na izborima:
  • Propala Bobar banka
  • Propala Banka Srpske
  • Dug vladinog sektora u RS dostigao je evropski maksimum i on iznosi 60 posto BDP-a (2015)
  • Dug rafinerije u Brodu prešao pola milijarde KM
  • Srbijanske firme masovno sele predstavništva iz RS u FBiH
  • Sudski izvršioci plijene imovinu Željeznica RS
  • Sud blokirao sredstva „Krajina osiguranja“
  • Ne­ka­daš­nji gi­gan­ti „In­cel“, „Ča­ja­vec“, „Fru­kto­na“, „Mlje­ka­ra“ za­poš­lja­va­li hi­lja­de ra­dni­ka, a da­nas su ili u ste­ča­ju ili u nji­ma ra­di tek po­ko­ja de­se­ti­na ra­dni­ka
  • Blokirani računi domovima zdravlja
  • Akumulirani gubitak Rafinerije ulja Modriča 55 miliona KM
  • Olimpijski centar „Jahorina“ u minusu 16,8 miliona KM
  • Fond PIO prošlu godinu završio sa „minusom“ od 55 mil. KM; Akumulirani deficit 118 milion maraka
  • Trebinjski “Trendteks” obespravljuje radnice – plate manje od minimalca
  • Uredbom Vlade Republike Srpske od prvog januara ove godine prestalo je sa radom Javno preduzeće "Aerodrom Trebinje", a Privredni sud u Banjaluci donio je Odluku o brisanju trebinjskog aerodroma iz Registra privrednih subjekata. Nikad izgrađen!
  • “Andrićgrad“ d.o.o. Višegrad je u finansijskim izvještajima za 2015. iskazalo neto gubitak obračunskog perioda od 680.300 KM.
  • Republika Spska austrijskoj komapniji „Vamed“ mora isplatiti 4,38 miliona KM kamata zbog kašnjenja u plaćanju obaveza prema toj firmi u vrijeme dok je gradila bolnicu u Bijeljini
  • Zaduživanje Vlade održava Banjalučku berzu u životu
  • Republika Srpska zadužena preko 5,5 milijardi KM
  • Prijedor ArcelorMittal poslao svih 840 radnika na čekanje
  • Arbitraža između Rudnika i termoelektrane Ugljevik i slovenskog Elektrogospodarstva Maribor, kojim Slovenija traži odštetu od 1,5 mlrd. eura zbog ulaganja u izgradnju termoelektrane u doba Jugoslavije.
  • Preduzeće HES Vrbas tuži Vladu "Republike Srpske" za 46 miliona KM
Nek bude na vlasti jos 20 godina!
bole1st

#3067 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bole1st »

Zgoljo wrote:Federicu i Hana sam procitao,no to nema veze sa referendumom,to je druga tema.

Da ne misle okrenuti glavu po principu ujeo vuk magarca?
I sam is vidio, okrecu glavu na drugu temu.
bole1st

#3068 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bole1st »

Danguba wrote:
bole1st wrote:
Ona nezakonski moze da se odugovlaci u provodjenju ali nikako da se ponisti nekim tamo referendumom.
Niko nije ni rekao da ce se ponisti, nego da se ignorira.
Danguba

#3069 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

Ripicipi wrote: A je l' ti stvarno mislis da Bosnjaci sami mogu bilo sta promjeniti u ovoj zemlji... ono, sami protiv svih???
Pa ni referendum '92 ne bi prosao bez Hrvata.
Podrska bh Hrvata za neke stvari i promjene moze biti presudna, gledano iz ugla medjunarodne politike prema BiH.
Mislis ovako?
Danguba

#3070 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

bole1st wrote:
Danguba wrote:
bole1st wrote:
Niko nije ni rekao da ce se ponisti, nego da se ignorira.
Pa moze li?
Sta mislis da svaki od konstutivnih naroda izaberu sta mu ne odgovara pa na referendum?
prog321

#3071 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by prog321 »

Nihilo
Eto vidis.
Ne mozes ni meni odgovorit da ne prospes uvredu. Wtf :lol:
ExNihilo

#3072 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ExNihilo »

TheMule wrote:
ExNihilo wrote:
TheMule wrote:

- Pa naravno da ce Arzuhal ignorisati neku "uvredu" prema tebi, jer ti si ih ovdje podjelio desetak u samo zadnje dvije stranice prema nekoliko forumasa, pa si jos uvijek tu. Ponasaj se ko muskarac, sta kmecis? A o kojoj uvredi govoris u vezi kompletne nacije? Ono u vezi Djikana ili...?

-dodik nije nikakav frajer, on je obicni ulicar i djikan. I naravno da me ne interesuje hoce li pobjediti, jer njihova politika viz a viz Bosne je otprilike ista.
Eh pa, dobro je da te ne interesuje hoće li Dodo pobijediti. Jer ste glođanjem referendumske kosti, koju vam je bacio, direktno pomogli u tome.
ExNihilo

#3073 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ExNihilo »

prog321 wrote:Nihilo
Eto vidis.
Ne mozes ni meni odgovorit da ne prospes uvredu. Wtf :lol:
Nije ni tebi, nego tebi pogotovo. :D
Danguba

#3074 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

BHCluster wrote:Evo kako izgleda kad Dodik pobjedjuje na izborima:
  • Propala Bobar banka
  • Propala Banka Srpske
  • Dug vladinog sektora u RS dostigao je evropski maksimum i on iznosi 60 posto BDP-a (2015)
  • Dug rafinerije u Brodu prešao pola milijarde KM
  • Srbijanske firme masovno sele predstavništva iz RS u FBiH
  • Sudski izvršioci plijene imovinu Željeznica RS
  • Sud blokirao sredstva „Krajina osiguranja“
  • Ne­ka­daš­nji gi­gan­ti „In­cel“, „Ča­ja­vec“, „Fru­kto­na“, „Mlje­ka­ra“ za­poš­lja­va­li hi­lja­de ra­dni­ka, a da­nas su ili u ste­ča­ju ili u nji­ma ra­di tek po­ko­ja de­se­ti­na ra­dni­ka
  • Blokirani računi domovima zdravlja
  • Akumulirani gubitak Rafinerije ulja Modriča 55 miliona KM
  • Olimpijski centar „Jahorina“ u minusu 16,8 miliona KM
  • Fond PIO prošlu godinu završio sa „minusom“ od 55 mil. KM; Akumulirani deficit 118 milion maraka
  • Trebinjski “Trendteks” obespravljuje radnice – plate manje od minimalca
  • Uredbom Vlade Republike Srpske od prvog januara ove godine prestalo je sa radom Javno preduzeće "Aerodrom Trebinje", a Privredni sud u Banjaluci donio je Odluku o brisanju trebinjskog aerodroma iz Registra privrednih subjekata. Nikad izgrađen!
  • “Andrićgrad“ d.o.o. Višegrad je u finansijskim izvještajima za 2015. iskazalo neto gubitak obračunskog perioda od 680.300 KM.
  • Republika Spska austrijskoj komapniji „Vamed“ mora isplatiti 4,38 miliona KM kamata zbog kašnjenja u plaćanju obaveza prema toj firmi u vrijeme dok je gradila bolnicu u Bijeljini
  • Zaduživanje Vlade održava Banjalučku berzu u životu
  • Republika Srpska zadužena preko 5,5 milijardi KM
  • Prijedor ArcelorMittal poslao svih 840 radnika na čekanje
  • Arbitraža između Rudnika i termoelektrane Ugljevik i slovenskog Elektrogospodarstva Maribor, kojim Slovenija traži odštetu od 1,5 mlrd. eura zbog ulaganja u izgradnju termoelektrane u doba Jugoslavije.
  • Preduzeće HES Vrbas tuži Vladu "Republike Srpske" za 46 miliona KM
Nek bude na vlasti jos 20 godina!
...a Zeleznice frajeru?
Talgo pici vec od naredne sedmice. :izet:
bole1st

#3075 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bole1st »

Danguba wrote: Pa moze li?
Sta mislis da svaki od konstutivnih naroda izaberu sta mu ne odgovara pa na referendum?
Za ovo ne znam, vidicemo, a za druge stvari, puno toga se ignorira.
Locked