Ekspanzija terorizma

Post Reply
LBVIEW

#3051 Re: Ekspanzija terorizma

Post by LBVIEW »

Black swan wrote:očito je da iza ovoga stoje neki viši interesi
političke želje, podmetanje, orkestrirani napadi na jedan čitav narod i jednu religiju

ovakve stvari moraju prestati
Jadni uljudbenici, podmecu im, a oni ni "mrava ne bi zgazili". :mrgreen:
LBVIEW

#3052 Re: Ekspanzija terorizma

Post by LBVIEW »

duh_sa_sjekirom wrote:
Hafis wrote: Kakav tek ljigavi smradonja i mentalni invalid trebaš biti pa jedan ''navodni'' i vjerojatno zlonamjerno i s političkim ciljem izmišljen događaj tretirati kao terorizam od strane šofera - teroriste.
Uostalom, mjereno po ovim vašim parametrima, pokušaj uvaljivanja strare lepinje pod novu u doručku, ja smatram terorističkim činom usmjerenim prema mom tjelesnom integritetu, to jest zdravlju. Konobar - terorist.
Ma ja, klasika...Muslići izmišljaju, lažu, podmeću...
I ti to sve bolje znaš i vidiš iz neke pripizdine u Hercegovini nego ljudi koji tu žive...
Kakav jad i moralna bijeda
Vjerovatno su im podmetnuli i koncert Tupsona za uznike, gdje bi oni to. :D
A promjene IZ, legitimne predstavnike i sl.nek zabiju fino u zicagu - ono se naslo pozivati na moral, nepravdu i madzorizaciju. :-)
duh_sa_sjekirom

#3053 Re: Ekspanzija terorizma

Post by duh_sa_sjekirom »

Black swan wrote: to se odmah zove policija ne znam što kod načelnika
pravi se zapisnik
uslika se registracija i vrijeme vožnje
Imaš na drugoj temi slučaj gdje su pretukli imama u Kiseljaku prilikom postavljanja transparenta sa bajramskom čestitkom.
Došla policija, napravila zapisnik, identifikovala siledžije i onda...pojeo vuk kenjca
Hafis

#3054 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Hafis »

duh_sa_sjekirom wrote:
Hafis wrote: Kakav tek ljigavi smradonja i mentalni invalid trebaš biti pa jedan ''navodni'' i vjerojatno zlonamjerno i s političkim ciljem izmišljen događaj tretirati kao terorizam od strane šofera - teroriste.
Uostalom, mjereno po ovim vašim parametrima, pokušaj uvaljivanja strare lepinje pod novu u doručku, ja smatram terorističkim činom usmjerenim prema mom tjelesnom integritetu, to jest zdravlju. Konobar - terorist.
Ma ja, klasika...Muslići izmišljaju, lažu, podmeću...
I ti to sve bolje znaš i vidiš iz neke pripizdine u Hercegovini nego ljudi koji tu žive...
Ma ja, m....ći podastrijeli dokaze o tom događaju, ime šofera, svjedoke i ostalo što ide uz to.
I ti to sve bolje znaš i vidiš iz neke vlažne mračne kasabe u Bosni i nego ljudi koji tu žive...
duh_sa_sjekirom

#3055 Re: Ekspanzija terorizma

Hafis wrote: Ma ja, m....ći podastrijeli dokaze o tom događaju, ime šofera, svjedoke i ostalo što ide uz to.
I ti to sve bolje znaš i vidiš iz neke vlažne mračne kasabe u Bosni i nego ljudi koji tu žive...
odgovor ti je niđe veze, na nivou desetogodišnjaka, al' nebitno
Lijepo ti je objašnjeno kome je prijavljeno sve to, na drugoj temi.
Vjerovatno je i onaj imam sve izmislio ili je pao sa stuba pa se udario.
A i ona pokrivena žena što su je prebili, vjerovatno ju je muž pretukao zbog nevjere a ona izmislila sve i prijavila nedužne ljude i kiseljačke moralne vertikale
Pokvarene balije lažu, podmeću i izmišljaju.
I nema smisla da svoju pripizdinu porediš sa mojom kasabom jer je fakat neuporedivo, u svakom slučaju
dječak sa šibicama

#3056 Re: Ekspanzija terorizma

Post by dječak sa šibicama »

Meni je terorizam sto se bosnjacko selo Svinjarevo kod Kiseljaka i dalje tako zove.
duh_sa_sjekirom

#3057 Re: Ekspanzija terorizma

dječak sa šibicama wrote:Meni je terorizam sto se bosnjacko selo Svinjarevo kod Kiseljaka i dalje tako zove.
A meni je, recimo, neoosmanski imperijalizam što se selo Turčin u Hrvatskoj i dalje tako zove
The 51st State

#3058 Re: Ekspanzija terorizma

Post by The 51st State »

duh_sa_sjekirom wrote:
dječak sa šibicama wrote:Meni je terorizam sto se bosnjacko selo Svinjarevo kod Kiseljaka i dalje tako zove.
A meni je, recimo, neoosmanski imperijalizam što se selo Turčin u Hrvatskoj i dalje tako zove
ili islam kod zadra.
salik79

#3059 Re: Ekspanzija terorizma

Post by salik79 »

The 51st State wrote:
duh_sa_sjekirom wrote:
ili islam kod zadra.
Islam Grcki i Islam Latinski, molit cu lijepo! :oops:

A imaju i Bosnjaci u Istri, a pretpostavljam i u drugim krajevima Hrvatske.
Hafis

#3060 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Hafis »

duh_sa_sjekirom wrote:
Hafis wrote: Ma ja, m....ći podastrijeli dokaze o tom događaju, ime šofera, svjedoke i ostalo što ide uz to.
odgovor ti je niđe veze, na nivou desetogodišnjaka, al' nebitno
Lijepo ti je objašnjeno kome je prijavljeno sve to, na drugoj temi.
Vjerovatno je i onaj imam sve izmislio ili je pao sa stuba pa se udario.
A i ona pokrivena žena što su je prebili, vjerovatno ju je muž pretukao zbog nevjere a ona izmislila sve i prijavila nedužne ljude i kiseljačke moralne vertikale
Pokvarene balije lažu, podmeću i izmišljaju.
I nema smisla da svoju pripizdinu porediš sa mojom kasabom jer je fakat neuporedivo, u svakom slučaju
Pajdo, to je sve šovinističko preseravanje....jednostavno danfa iz tebe
Ne znam kojeg qurca ovdje pišeš i zašto sa svim svim saznanjima i provjerenim informacijama ne odeš u policiju, daš im imena počinitelja i ispaneš još i hadžija među rajom u mjesnoj zajednici.
U suprotnom, poklopi se i uči se toleranciji.
Hafis

#3061 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Hafis »

Ima u Podveležju poviše Mostara, u čuvenom rasadniku današnjih SDA kadrova, najveće i glavno među tim razbacanim selima - selo Svinjarina, koje je danas ko lafo središte tog kraja. Po predanju tu je pokojni Herceg-Stjepan iz obližnjeg Blagaja birvaktile držao svinje za tov i i tako je i ostao naziv mjesta Svinjarina. Dolaskom demokracije, prije koju godinu selo je preimenovano je u Podvelež.
duh_sa_sjekirom

#3062 Re: Ekspanzija terorizma

Hafis wrote: Pajdo, to je sve šovinističko preseravanje....jednostavno danfa iz tebe
Ne znam kojeg qurca ovdje pišeš i zašto sa svim svim saznanjima i provjerenim informacijama ne odeš u policiju, daš im imena počinitelja i ispaneš još i hadžija među rajom u mjesnoj zajednici.
U suprotnom, poklopi se i uči se toleranciji.
Pajdo moj, ja samo pišem objektivnu stvarnost jezikom koji ti i slični tebi najbolje razumijete.
Glede prijava, već napisah šta se desilo sa razbojnicima koji su prijavljeni i privedeni u policijiu nakon što su pretukli imama.
A ovo o toleranciji se, vjerovatno, šališ...Kao kurva o nevinosti...
I pravilno se piše "ispaDneš". Izraz "ispaneš" tipičan je za ljude iz ruralnih sredina sa manjkom elementarne pmisenosti
Hafis

#3063 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Hafis »

duh_sa_sjekirom wrote: Pajdo moj, ja samo pišem objektivnu stvarnost jezikom koji ti i slični tebi najbolje razumijete.
Glede prijava, već napisah šta se desilo sa razbojnicima koji su prijavljeni i privedeni u policijiu nakon što su pretukli imama.
I pravilno se piše "ispaDneš". Izraz "ispaneš" tipičan je za ljude iz ruralnih sredina sa manjkom elementarne pmisenosti
Ne piše se policijiu već policiju.
Ne piše se pmisenost već pismenost
Izrazi ''policijiu'' i ''pmisenost'' tipični su za ljude iz ruralnih sredina sa manjkom elementarne pismenosti.
Drvosjeca iz Dejcica

#3064 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Hafis wrote: Kakav ljigavi smradonja i mentalni invalid trebaš biti pa čisti aparthejd u ovom primjeru autobusa porediti sa nekakvom kupovinom...
Kakav tek ljigavi smradonja i mentalni invalid trebaš biti pa jedan 'navodni i vjerojatno zlonamjerno i s političkim ciljem izmišljen događaj tretirati kao terorizam od strane šofera - teroriste.
Uostalom, mjereno po ovim vašim parametrima, pokušaj uvaljivanja strare lepinje pod novu u doručku, ja smatram terorističkim činom usmjerenim prema mom tjelesnom integritetu, to jest zdravlju. Konobar - terorist.[/quote]

Možemo se mi praviti da je sve OK ali očito u Kiseljaku, dominantno hrvatskoj sredini, nešto ne štima. Mislim da je u interesu svima da se poradi na relaksaciji odnosa, nikome ne treba dizanje tenzija.
duh_sa_sjekirom

#3065 Re: Ekspanzija terorizma

Hafis wrote:
duh_sa_sjekirom wrote: Pajdo moj, ja samo pišem objektivnu stvarnost jezikom koji ti i slični tebi najbolje razumijete.
Izrazi ''policijiu'' i ''pmisenost'' tipični su za ljude iz ruralnih sredina sa manjkom elementarne pismenosti.
Ovo što si naveo su očito štamparske greške.
Kod tebe je, pak, očito u pitanju nešto drugo ...
insomnia78

#3066 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Pogresna tema
dječak sa šibicama

#3067 Re: Ekspanzija terorizma

Post by dječak sa šibicama »

duh_sa_sjekirom wrote:
Cuj Turcin, pa lijepo ime. Podsjeca na junacke dane Nikole Subica Zrinskog koji porazi osmanlije u Podravini, a oni kao i svaki okupator, popalise sela bjezeci pred Nikolom.

srednjovjekovni terorizam.
duh_sa_sjekirom

#3068 Re: Ekspanzija terorizma

dječak sa šibicama wrote:
duh_sa_sjekirom wrote:
Cuj Turcin, pa lijepo ime. Podsjeca na junacke dane Nikole Subica Zrinskog koji porazi osmanlije u Podravini, a oni kao i svaki okupator, popalise sela bjezeci pred Nikolom.

srednjovjekovni terorizam.
Jah, baš podsjeća,,,
Taj Nikola inače je bio zajeban pravo...Kažu da je jednim potezom sablje sjekao po 12 turskih glava...
Jarane, ako nisi imao šta smislenije da napišeš nisi, vala, trebao ni ovo
Last edited by duh_sa_sjekirom on 22/09/2017 19:59, edited 1 time in total.
Hafis

#3069 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Hafis »

duh_sa_sjekirom wrote:
Hafis wrote:
Ovo što si naveo su očito štamparske greške.
Kod tebe je, pak, očito u pitanju nešto drugo ...
Ne idu ti Vuče zarezi kod veznika ''pak''. Što si ga ba ogradio k'o kozu u selu.
Da si na tom tečaju opismenjavanja učio uporabu veznika znao bi da oni VEŽU riječi a ne odvajaju.

Zato gledaj babuku kako to piše: ''Kod tebe je pak očito u pitanju nešto drugo''
Jel'da je jednostavno?

P.S.
Jadan ne bio kud ćeš sa mnom o pravopisu :D . Jesi naš'o džamiju gdje ćeš se moliti.
horkesh

#3070 Re: Ekspanzija terorizma

Post by horkesh »

a
Last edited by horkesh on 22/09/2017 20:09, edited 1 time in total.
horkesh

#3071 Re: Ekspanzija terorizma

Post by horkesh »

Hafis wrote:Ne idu ti, Vuče, zarezi kod veznika ''pak''. Što si ga, ba, ogradio k'o kozu u selu.
Da si na tom tečaju opismenjavanja učio uporabu veznika, znao bi da oni VEŽU riječi, a ne odvajaju.

Zato gledaj babuku kako to piše: ''Kod tebe je pak očito u pitanju nešto drugo.''
Jel'da da je jednostavno?

P.S.
Jadan ne bio, kud ćeš sa mnom o pravopisu :D . Jesi naš'o džamiju gdje ćeš se moliti.
Ne znam što ti je to potrebno. Na forumima o pravopisu.
duh_sa_sjekirom

#3072 Re: Ekspanzija terorizma

:lol:
Hafis wrote: Ne idu ti Vuče zarezi kod veznika ''pak''. Što si ga ba ogradio k'o kozu u selu.
Da si na tom tečaju opismenjavanja učio uporabu veznika znao bi da oni VEŽU riječi a ne odvajaju.

Zato gledaj babuku kako to piše: ''Kod tebe je pak očito u pitanju nešto drugo''
Jel'da je jednostavno?

P.S.
Jadan ne bio kud ćeš sa mnom o pravopisu :D . Jesi naš'o džamiju gdje ćeš se moliti.
Hebem li ti učiteljicu koja te naucila da je "pak" veznik...
Majko mila, s kim i ja raspravljam.
Hajde, Vuče, knjigu u ruke. Javi se kad se opismeniš
horkesh

#3073 Re: Ekspanzija terorizma

Post by horkesh »

duh_sa_sjekirom wrote::lol:
Hafis wrote: Ne idu ti Vuče zarezi kod veznika ''pak''. Što si ga ba ogradio k'o kozu u selu.

Jel'da je jednostavno?

P.S.
Stvarno jeste veznik, čak je i sastavni :)
Hafis

#3074 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Hafis »

duh_sa_sjekirom wrote::lol:

Jel'da je jednostavno?

P.S.
Tko ti je kriv kad se služiš jezikom kojem još uvijek nije urađena standardizacija, pa ti je mnogo čega nejasno. Doduše i akademici vam po tom pitanju ne stoje puno bolje od tebe.

Znači idemo prvačiću - hrvatski jezik. Plajvaz u šake i gledaj dok babo govori :)

http://hrvatskijezik.eu/veznici/

Veznici

Riječi koje povezuju rečenice i rečenične dijelove

VRSTE VEZNIKA:

sastavni: i, pa, pak, te, ni, niti
rastavni: ili
......

'Ajd sad malo istrčkaraj se po dvorištu i pravac kući pisati domaći uradak.

Sutra učimo palatelizaciju. Tu ste mi svi nekako tanki :)

A jest ga razvaljujem. Šteta moram ubrzo ići :izet:
Hafis

#3075 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Hafis »

Gdje mi je Vuk? Mora da sad ubrzano gugla :lol:
Post Reply