Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Locked
L u c i f e r

#3051 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by L u c i f e r »

prog321 wrote:
insomnia78 wrote:Image

S moje sokoćalo

HAHAHAHA,, :lol:
:D
SkyLimit

#3052 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by SkyLimit »

prezimenko wrote:Rezultati su sto se tice Sarajeva pokazali:
1) Bosnjaci poslje rata nisu bili u stanju da napuste zemlju kao sto su Hrvati i Srbi
2) Broj Bosnjaka koji je u ratu pobjegao i ostao van zemlje je popunjen Sandzaklijama koji se izjasnjavaju kao Bosnjaci a u sustini su rodjeni Srbi
3) Bosanski Srbi su ili umrli(penzioneri) ili iselili u Srbiju ili se nisu vracali iz dijaspore (ne vjerujem da su u RS) sto implicira da se dio Bosnjaka mozda i vratio poslije rata u Sarajevo
4) Ulazak Hrvatske u EU je potakao ponovo migraciju Hrvata iz BiH
Pa i što pod 3 ne napisa da je Beograd popunjen Bošnjacima koji se izjašnjavaju kao Srbi a u suštini su rođeni Bošnjaci :lol:

Uostalom, prostor teritorije koja je danas poznata kao "Sandžak" je pripadao Bosanskom Ejaletu kao i prostor današnje BiH, ali spletom historijskih okolnosti ostao je izvan moderne BiH.

Da je spletom historijskih okolnosti, šta ja znam progonima, genocidom recimo i neka druga regija kao npr. Podrinje postala dijelom Srbije, vjerovatno bi ubačeni elementi, spavači i petokolonaši, ili jednostavno nepismeni dio bošnjačkog naroda, poslije par stotina godina tako i za Bošnjaka koji bi došao iz Bratunca ili Srebrenice u BiH pisali da je on "Srbin". Logično, iz Srbije je.
Opetja033

#3053 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Opetja033 »

mirzaaa33 wrote:Bošnjački političari, intelektualci, mediji, narod se ponašaju isto kao Srbi u svoje vrijeme. Pitanje je kada ćemo mi kao društvo prepoznati to i zašto nismo učili na tuđim greškama.
Zagovara se sirenje granica BiH?
Planiramo genocid?
Negiramo pravo na jezik i slobode?
Imamo u sefu vec gotov projekat za UZP?

Fakat isto, u 5 deka.
purgatorio

#3054 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by purgatorio »

Edin H. wrote:Etnički najmonolitnija općina u Bosni i Hercegovini, preko 10.000 stanovnika, sa dominantnim bošnjačkim stanovništvom jeste Bužim, u kojem, od ukupno 19.340 stanovnika, 19.207 čine Bošnjaci, odnosno 99,31 posto. U ovoj općini svega je 8 Hrvata (0,04 posto), 1 Srbin (0,005 posto), te 96 Ostalih (0,49 posto).

Zasto nisu imenovali? :oops:

Da li ce novinari napraviti inetervew sa njim? :D
S njom.
Last edited by purgatorio on 30/06/2016 23:34, edited 1 time in total.
hAZNADAR

#3055 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by hAZNADAR »

calculator wrote:
hAZNADAR wrote:Ne mozes praviti gradjansku drzavu samo sa Bosnjacima, Bosancima, Muslimanima i ostalima. A svi imaju muslimanska imena..
Daj definiciju muslimanskih imena, ili neki propis koji određuje muslimanska imena. Šta je sa muslimanima koji nemaju "muslimanska imena"?
OK, u pravu si. Recimo ovako. Bosnjaci, Bosanci, Muslimani su u 99% slucajeva osobe koje imaju muslimansko porijeklo, tradicionalne veze, kulturoloske i sl. Znaci neko se moze svati Zlatko, Bisera, Dino,.. biti ateista,.. ali dolazi iz familije koja je generacijama unazad imala pretezni imena koja asociraju na muslimanski kulturni krug.

Poenta nije na tvom hvatanju za nebitan detalj vec na necemu drugom.
oakville

#3056 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by oakville »

Prpa.ba wrote:Objavom ovih rezultata zavrseno je nacionalno budjenje Bosnjaka. Lova u mutnom vise nema: amorfni termin "bosanski mMuslimani" moze u zasluzenu mirovinu. Bosnjaci smo, nacionalna drzava nam je BiH, govorimo bosanskim jezikom i kulturoloski smo spoj europskog i orijentalnog. Vecina su muslimani, ali ima nas i u manjim procentima i ponosnih agnostika, kao sto vjerujem da ima i raznih drugih vjerskih osjecanja. :thumbup:

Iskreno se nadam da ce ovo imati i vazan psiholoski momenat na moje sunarodnjake. Mi nismo "jedan od konstitutivnih naroda" koji "zive" na teritoriji BiH: vecinski smo narod i imamo odgovornost prema nasoj maticnoj drzavi da ona bude mjesto lijepog zivljenja za Bosnjake kao i sve ostale narode koji u njoj zive na cijeloj teritoriji. :thumbup:
:thumbup: Jeli to nova boja zastave? :D

S popisom su Bošnjaci zadovoljili više glavnih kriterija: brojnost, pa su onda razriješene nametnute "nedoumice" oko etničkog imena, a sviđalo se nekome ili ne, etnički naziv je izjednačen s pripadnošću državi kao što je i naziv jezika izjednačen s nazivom zemlje. Znači zadovoljeni staromodni evropski kriteriji za postojanje nacionalne države. Zadovoljeni su i kriteriji dvojnog identitta, tj. za eventualno aktiviranje "istočne opcije" zlu ne trebalo - podatak da ima 50% onih koji se izjašnjavaju da im je vjera Islam će lijepo leći na uši različitih krugova u svijetu (kao što nekima drugima neće lijepo leći, ali ne možeš svima biti prav :D ). Kakva god da bude budućnost, to je puno bolja startna pozicija nego ranije.

Naredni dobitak je da Bošnjaci i Hrvati skupa čine komotnih gotovo 70%. Pošto se oko svega ne slažu osim jedne stvari, usmjerenja ka zapadu, i to će biti od velike pomoći. Hrvatska politika se kroji od hrvatske države čiji se interesi iz razloga nužde a ne izbora poklapaju s interesima Bošnjaka. Pa pošto je Hrvatska jedina država koja bez ikakve zadrške podržava cjelovitost BiH - jer mora, pošto se sjevernokiparski produžetak Srbije nalazi u Banja Luci, u neprijatnoj blizini Hrvatske :mrgreen: - i to je poprilično stabilno rješeno.

Za RS-ovce, rezultati popisa su jasni - ne leži im psihološki dobro. "Turaka" sve više, nas sve manje, vrijeme curi, ili uskoro nešto postići neki dramatični uspjeh ili nam džaba i RS i entitetski veto i sve institucije. Institucije na jednu stranu, život na drugu :D Novca u RSu nema, i sve će ga manje biti, a i kako bi ga bilo kad nema ljudi da ga stvore i zadrže. Znači Rsovci će se baviti uhljebljenjem u tzv zajedničkim institucijama i sisanjem novca preko BiH, čiji su trenutno najveći budžetski korisnici.
Last edited by oakville on 30/06/2016 23:35, edited 1 time in total.
alphonse kauders

#3057 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by alphonse kauders »

hoće li biti doček pred Vječnom vatrom zbog "pobjede"?

ponosan na 0,77% neizjašnjenih - shvatili ljudi da su nacije teška izmišljotina kojom se kontrolišu mase, presmiješno čitati ova likovanja :D :D

General War

#3058 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by General War »

hAZNADAR wrote: Popis je bitan samo zato sto pokazuje realnu sliku bosnjackog drustva. Vise nema dilema niti polemike oko imena i identiteta Bosnjaka. Svako normalan to prihvata.
Hoces da kazes da vise nikad za vijeke vijekova nece neko opet prijasnjim (valjda) bosancima, bosnjacima, srbima-hrvatima islamse veroispovesti, Muslimanima, i jope Bosnjacima nece sapnut na uvo da se pisu drugacije shodno okolnostima?
Ja licno nemam sta da prihvatam, tako je kako je ali zemlja u rasulu a na taj nacin svojatati Bosnu i Hercegovinu to ne prihvatam, Bosanstvo=cetnici ali Bosanski jezik pa ga Vi pricali tamo u Plavu i Pljevljima i ovdje u Bosni...e vala -Ne, na bosanskom. :D
mirzaaa33

#3059 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by mirzaaa33 »

Opetja033 wrote:
mirzaaa33 wrote:Bošnjački političari, intelektualci, mediji, narod se ponašaju isto kao Srbi u svoje vrijeme. Pitanje je kada ćemo mi kao društvo prepoznati to i zašto nismo učili na tuđim greškama.
Planiramo genocid?

Fakat isto, u 5 deka.
Ima tu još stvari. Svršava se na procente i teritoriju, planira se nekakva dominacija, narode se naziva "kmetovima", đikanima, vlasima.

Nisu ni Srbi planirali genocid ali ih je njihovo ponašanje dovelo do toga. Tako ćemo i mi ako nastavimo ovako možda. Nismo baš ni imali priliku. :wink:

Vidim da negirate srpski i hrvatski jezik u BiH, naročito tamo gdje ste većina, nazivate narode bosanskim katolicima i pravoslavcima. Bosancima negirate postojanje i mrzite ih. Ne volite ni ateiste Bošnjake.
hAZNADAR

#3060 Re: RE: Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by hAZNADAR »

L u c i f e r wrote: Mada sam simpatizer naziva Bosanac, i mada sam ateist, na popisu sam se ipak izjasnio kao Bosnjak musliman.
Ja nisam samo simpatizer naziva Bosanac - ja se tako ponosno deklarisem u regionalnom i kulturoloskom smislu.
Jer se za izraz veze duhovitost, prostodusnost, naivnost, sarm, popularnost kod zena, pjevanje, zabava, dobrota,...

Ali to ne moze biti skracenica za bosanskohercegovacku naciju, bosanskohercegovacki identitet,.. zna se kako se drzava zove i tu nema skracenica.
Edin H.

#3061 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Edin H. »

purgatorio wrote:
Edin H. wrote:Etnički najmonolitnija općina u Bosni i Hercegovini, preko 10.000 stanovnika, sa dominantnim bošnjačkim stanovništvom jeste Bužim, u kojem, od ukupno 19.340 stanovnika, 19.207 čine Bošnjaci, odnosno 99,31 posto. U ovoj općini svega je 8 Hrvata (0,04 posto), 1 Srbin (0,005 posto), te 96 Ostalih (0,49 posto).

S njom.
Je'l je znas?
hAZNADAR

#3062 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by hAZNADAR »

mirzaaa33 wrote:
Opetja033 wrote:
Planiramo genocid?

Fakat isto, u 5 deka.
Ima tu još stvari. Svršava se na procente i teritoriju, planira se nekakva dominacija, narode se naziva "kmetovima", đikanima, vlasima.

Nisu ni Srbi planirali genocid ali ih je njihovo ponašanje dovelo do toga. Tako ćemo i mi ako nastavimo ovako možda. Nismo baš ni imali priliku. :wink:

Vidim da negirate srpski i hrvatski jezik u BiH, naročito tamo gdje ste većina, nazivate narode bosanskim katolicima i pravoslavcima. Bosancima negirate postojanje i mrzite ih. Ne volite ni ateiste Bošnjake.
Tipicno. Svaka prosta matematika, prosti fakti, prosta logina nema smisla kod tebe i slicnih. Covjek ti moze detaljno i argumentivao objasniti razlike - ocigledno je da ne zelis to priznati.
seoBIH

#3064 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by seoBIH »

hajducka travica wrote:
seoBIH wrote:
Da je popis pokazao da Bosnjaka ima 45%, Srba 28%, Hrvata 12%, Bosamaca 13% i ostalih 2% danas bi bili stvoreni temelji za gradjansku Republiku BiH.
Pa da opet jedni druge tamburamo?
A ko ti garantira da opet nece biti tamburanja.Samo sto si u proslom tamburanju mogao dati guzici zora i pobjeci a sad nece biti vise te mogucnosti.
Apsoluto mi se jebe. Radite jedni drugima sta hocete. Na prvi znak tamburanja izmedju sebe, ja idem na ovaj ili onaj nacin. U ovu tvorevinu, u tom slucaju me mogu vratiti samo u kovcegu. Za koga da se borim? Jebo ti ovo govno, gdje svako svoje gleda, a nema nista.
Opetja033

#3065 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Opetja033 »

General War wrote:
hAZNADAR wrote: bosancima, bosnjacima, srbima-hrvatima islamse veroispovesti, Muslimanima, i jope Bosnjacima nece sapnut na uvo da se pisu drugacije shodno okolnostima?
Ja licno nemam sta da prihvatam, tako je kako je ali zemlja u rasulu a na taj nacin svojatati Bosnu i Hercegovinu to ne prihvatam, Bosanstvo=cetnici ali Bosanski jezik pa ga Vi pricali tamo u Plavu i Pljevljima i ovdje u Bosni...e vala -Ne, na bosanskom. :D
1) Nikada, niti jedan pisani izvor iz srednjovjekovne Bosne, stanovnistvo ne naziva Bosancima. Samo i iskljucivo Bosnjanima i Bosnjacima. To sto ti napisa da su prvobitno bili "Bosanci" i, za svaki slucaj, doda to "valjda" (svjestan svog neznanja) - samo pokazuje kolika si neznalica po pitanju historije svoje zemlje. Zato i lupetas ovakve gluposti.

2) Bosanski jezik se uvijek tako zvao. Nikada "bosnjacki". Jos od srednjovjekovne Bosne: narod Bosnjani/Bosnjaci, jezik bosanski.

3) Ma nemoj. Srbi u Hrvatskoj, Bosni, itd mogu pricati srpski, Hrvati u Bosni i Kotoru mogu pricati hrvatski ali eto ti bi da odredjujes kako ce se zvati jezik Bosnjaka u Plavu. :lol: :lol:
Srecom nista se ne pitas i svima se jebe za tvoje misljenje obzirom da je ustavom CG bosanski i zvanicno priznat i zasticen kao jezik bosnjacke nacionalne manjine u toj drzavi. Isto vazi i za Kosovo recimo.
Jbg, preostaje ti samo da muda pod sobom jedes. Realno. :mrgreen: :mrgreen:
General War

#3066 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by General War »

Opetja033 wrote:
Planiramo genocid?

Fakat isto, u 5 deka.
Sve su to Srbi pricali poslije drugog svjetskog rata, pa vidi sad.
hAZNADAR

#3067 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by hAZNADAR »

General War wrote:
hAZNADAR wrote: Popis je bitan samo zato sto pokazuje realnu sliku bosnjackog drustva. Vise nema dilema niti polemike oko imena i identiteta Bosnjaka. Svako normalan to prihvata.
Hoces da kazes da vise nikad za vijeke vijekova nece neko opet prijasnjim (valjda) bosancima, bosnjacima, srbima-hrvatima islamse veroispovesti, Muslimanima, i jope Bosnjacima nece sapnut na uvo da se pisu drugacije shodno okolnostima?
Ocigledno je da na Bosnjake gledas kao na retardirane cim opredjeljenje i identitet Bosnjaka tumacis saptanjem na "uvo".
Opetja033

#3068 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Opetja033 »

mirzaaa33 wrote:
Opetja033 wrote:
Planiramo genocid?

Fakat isto, u 5 deka.

Zasto lazes?
Kada sam ja negirao pravo Srba ili Hrvata u BiH da nazivaju i sebe i svoj jezik kako god onu zele.

Ja par puta danas na ovoj temi ponovio da mi je blizi svaki Bosnjak ateista/agnostik/pravoslavac/katolik od bilo kojeg bosanca-muslimana ili muslimana-muslimana.

Dakle frustracije izazvane objavom rezultata popisa kod tebe izazivaju halucinacije a od tolike zuci koju osjecas poceo si lagati, izmisljati i klevetati ljude.

Tebi na obraz.
Sanjarko

#3069 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Sanjarko »

SkyLimit wrote:Moj djed i nena su imali desetak djece, jedno manje - više, a nisu imali pojma o nacionalizmu, bošnjanstvu, demografiji...

Sad kontam da su više uradili za našu stvar nego mi njihovi nedostojni potomci unuci koji smo kao svi nacionalno osvješteni a nismo svi zajedno izrodili desetero :lol:
Pa i to je istina dijelom.
Samo u mene Dido i Nena.
purgatorio

#3070 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by purgatorio »

Edin H. wrote:
purgatorio wrote:

S njom.
Je'l je znas?
Ima njih više, mislim oko 10 Srba da ima u buzimu. Ne znam ni jedno muško, a ovi ostali su se vjerovatno izjasnili kao Bosanci ili nesto.
Danguba

#3071 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Danguba »

Svi ovi sa nekim imenima pa medju njima je i mirza333 su teski trolovi a usput se svi ''prodaju'' pod bosnjake. :izet:
Bodkin

#3072 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Bodkin »

Point. wrote:
Bodkin wrote:
Jarane zar i ti :) ajd sto vecina pacijenata ovako razmislja, al ja mislio ti pametniji. Ajde objasni pliz kako moze biti lose ako se neko identificira sa drzavom? Isto da kazem njemci su britanski pokusaj razvaljivanja njemacke
Zasto se uvijek preko nasih ledja prebija motika? Zasto se ova polemika nije vodila u srpskom, odnosno hrvatskom korpusu? Navodi na razmisljanje, jebi ga.
Kome je bosna na prvom mjestu? Ko od ovih nabrojanih zeli jaku i stabilnu drzavu?
Tomahawk11
Globalni moderator

#3073 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Tomahawk11 »

Kupres - vazi ona o 80-godisnjacima uz prisustvo roditelja :oops:
Cuj prosjecna starost 50 i nesto godina :skoljka:
mirzaaa33

#3074 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by mirzaaa33 »

Opetja033 wrote: Zasto lazes?
Kada sam ja negirao pravo Srba ili Hrvata u BiH da nazivaju i sebe i svoj jezik kako god onu zele.

Ja par puta danas na ovoj temi ponovio da mi je blizi svaki Bosnjak ateista/agnostik/pravoslavac/katolik od bilo kojeg bosanca-muslimana ili muslimana-muslimana.

Dakle frustracije izazvane objavom rezultata popisa kod tebe izazivaju halucinacije a od tolike zuci koju osjecas poceo si lagati, izmisljati i klevetati ljude.

Tebi na obraz.
Ko je tebe spominjao? :-)

Moje frustracije. Čime bolan? Pa znali su se rezultati pola godine nakon popisa, otprilike, samo se šminkalo malo dosad i pregovaralo.

Da ponovim samo za ove paranoike, ja na popisu
Bošnjak
bosanski jezik
musliman

Ko iz onih pamfleta što su hodže dijelile.
General War

#3075 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by General War »

Opetja033 wrote:
General War wrote:
hAZNADAR wrote: bosancima, bosnjacima, srbima-hrvatima islamse veroispovesti, Muslimanima, i jope Bosnjacima nece sapnut na uvo da se pisu drugacije shodno okolnostima?
1) Nikada, niti jedan pisani izvor iz srednjovjekovne Bosne, stanovnistvo ne naziva Bosancima. Samo i iskljucivo Bosnjanima i Bosnjacima. To sto ti napisa da su prvobitno bili "Bosanci" i, za svaki slucaj, doda to "valjda" (svjestan svog neznanja) - samo pokazuje kolika si neznalica po pitanju historije svoje zemlje. Zato i lupetas ovakve gluposti.

2) Bosanski jezik se uvijek tako zvao. Nikada "bosnjacki". Jos od srednjovjekovne Bosne: narod Bosnjani/Bosnjaci, jezik bosanski.

3) Ma nemoj. Srbi u Hrvatskoj, Bosni, itd mogu pricati srpski, Hrvati u Bosni i Kotoru mogu pricati hrvatski ali eto ti bi da odredjujes kako ce se zvati jezik Bosnjaka u Plavu. :lol: :lol:
Srecom nista se ne pitas i svima se jebe za tvoje misljenje obzirom da je ustavom CG bosanski i zvanicno priznat i zasticen kao jezik bosnjacke nacionalne manjine u toj drzavi. Isto vazi i za Kosovo recimo.
Jbg, preostaje ti samo da muda pod sobom jedes. Realno. :mrgreen: :mrgreen:
Pa vidim da bjezite od Bosanca ko vrag od krsta pa zato stavih (valjda)
Te tvoje istorijske vratolomije ubjedjuj koga hoces...zaboli me zivo. ja samo kazem bosanski sto ja pricam i bosanski od tvog bosnjaka iz pljevanja je nidje veze, al eto tebi je blizi...samo naprijed, i ti realno mores kakit kako hoces, realno situacija je vise nego ocigledna koliki su vam dometi.
Locked