Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Leverage

#3051 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Leverage »

https://gradjanskisavez.ba/donate/

Ovdje donirajte za novi kombi. Hvala.
Capsicum

#3052 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

Bolje u kombi GS-a, nego u maricu u koju će pola rukovodstva SDP-a :thumbup:
kluz franjo

#3053 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by kluz franjo »

Capsicum wrote:Druže kluz, vi u stranci to stvarno detaljno pratite. Ja rekoh da sam simpatizer. Pogledam malo šta priča Emir, Reuf i ekipa. Vidio listu za KS i to je to. Nemam stvarno pristup ni internim dokumentima niti sam toliko informisan o svemu u GS-u. Vi to sigurno bolje pratite, mislim zavisi vam egzistencija od toga, razumljivo. Moja profesionalna karijera ne zavisi od rezultata GS-a.
Kolega, pa primjetio sam ja da Vi puno pričate o stvarima, o kojima jako malo znate.
Predlažem ubuduće da se bolje informišete o temama, o kojima bi htjeli diskutovati. Ovako ispadate pomalo neozbiljni.
A ozbiljnost je korisna osobina i u životu i u poslu.
Pozdrav
Capsicum

#3054 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

Hvala na sugestiji. U buduće ću se vama obratiti kad me šta bude interesovalo o NS i GS. Očigledno pomno pratite sva dešavanja u obje stranke. Samo obnovite malo sjećanje na osnivače NS, tu ste mi malo zakazali.

Ugodna noć :thumbup:
Heller

#3055 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Heller »

Leverage wrote:https://gradjanskisavez.ba/donate/

Odmah sam opšn 10 odabrao.
Leverage

#3056 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Leverage »

Heller wrote:

Mislim da će bit' dosta za kombi, jedan radni stol i nešto kancelarijskog materijala.

Više ništa i ne treba. Kabul olsun.
Heller

#3057 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Heller »

Leverage wrote:
Heller wrote:

Mislim da će bit' dosta za kombi, jedan radni stol i nešto kancelarijskog materijala.

Više ništa i ne treba. Kabul olsun.
Ostane i za pudera.
Leverage

#3058 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Leverage »

Heller wrote: Ostane i za pudera.
Jedan puder, podmirit će cijeli kombi.
Heller

#3059 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Heller »

Leverage wrote:
Heller wrote: Ostane i za pudera.
Jedan puder, podmirit će cijeli kombi.
Može batina za čitav Forum Žena podmirit.
kluz franjo

#3060 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by kluz franjo »

Kolega @homer mi je zamjerio da "nepravedno zanemarujem" Građanski savez, te mi je preporučio da pogledam malo njihove kandidate sa kantonalne liste. Pa evo.

Najnovija poruka Reufa Bajrovića.
https://twitter.com/ReufBajrovic
Upamtite Denisa B. i Falatara. Upamtite njihove glasače i aktiviste. Većina je tu naivnih, ali ima dosta zlobe i pakosti prema BiH.
Ovo da neko na forumu napiše, bio bi vjerovatno banovan.
Ali to je valjda taj novi riječnik te nove "građanske i demokratske ljevice"...
pemanapemani

#3061 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by pemanapemani »

kluz franjo wrote:Kolega @homer mi je zamjerio da "nepravedno zanemarujem" Građanski savez, te mi je preporučio da pogledam malo njihove kandidate sa kantonalne liste. Pa evo.

Najnovija poruka Reufa Bajrovića.
https://twitter.com/ReufBajrovic
Upamtite Denisa B. i Falatara. Upamtite njihove glasače i aktiviste. Većina je tu naivnih, ali ima dosta zlobe i pakosti prema BiH.
Ovo da neko na forumu napiše, bio bi vjerovatno banovan.
Ali to je valjda taj novi riječnik te nove "građanske i demokratske ljevice"...
Reuf gledao govor Fikreta Prevljaka na tribini SDA Ilidža, koji je rekao da se dobro paze na ulici oni koji ne glasaju za SDA, pa se malo nafurao.

Šta bi od onakvog čovjeka, koji je svojevremeno napravio solidan politički program SDP.
Capsicum

#3062 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

Sa ovakvim SDP-om i NS-om, koji su spremni kockati se sa sudbinom ove države, ne shvatajući da u ovom momentu razjedinjena opozicija nema ni teoretske šanse da napravi značajan izborni rezultat, stvarno se nema više šta ni pričati. To je jedna sujetna banda koja ne posjeduje razum već je isključivo vođena svojim ličnim interesima - uhljebljenjem. Nemaju oni želju da dođu na vlast jer su vidjeli da je bolje ležat u hladu budžetske opozicije, a pare lagano kapaju. Malo skreneš pogled u stranu kad vladajući kradu, malo i ti čvakneš u džep... Život je lijep.

Ako nakon ovih izbora dođe do totalnog kolapsa države, to treba, pored nacionalnim strankama, fakturisati SDP-u i NS-u. U lijepom ste se društvu našli. Aferim :thumbup:
easy

#3063 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by easy »

Previse mi je agresivan ovaj Reuf. Kad je na tv-u samo nesto galami.
pemanapemani

#3064 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by pemanapemani »

Capsicum wrote:Sa ovakvim SDP-om i NS-om, koji su spremni kockati se sa sudbinom ove države, ne shvatajući da u ovom momentu razjedinjena opozicija nema ni teoretske šanse da napravi značajan izborni rezultat, stvarno se nema više šta ni pričati. To je jedna sujetna banda koja ne posjeduje razum već je isključivo vođena svojim ličnim interesima - uhljebljenjem. Nemaju oni želju da dođu na vlast jer su vidjeli da je bolje ležat u hladu budžetske opozicije, a pare lagano kapaju. Malo skreneš pogled u stranu kad vladajući kradu, malo i ti čvakneš u džep... Život je lijep.

Ako nakon ovih izbora dođe do totalnog kolapsa države, to treba, pored nacionalnim strankama, fakturisati SDP-u i NS-u. U lijepom ste se društvu našli. Aferim :thumbup:
SDP i NS bi mogli biti krivi ako Željko Komšić nakon oktobra ne bude mogao lagodno plaćati rate kredita. Jebi ga, čovjek navikao da na mjesečnom nivou ne osjeti uticaj trajnog naloga banke.
Isto tako, SDP i NS bi mogli biti krivi ako Reuf po treći put bude morao klepiti ušima i odjezditi u Ameriku. To će za njegov superego biti udar katastrofalnih razmjera.
Ili ako se dr.Suljagić ne dočepa fotelje. On nekako može predeverati tri, četiri godine bez iste, ali ako se oduži, posljedice su neizvjesne, bojim se za opstojnost Twitera.
Banksy

#3065 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Banksy »

Capsicum wrote:
To je jedna sujetna banda koja ne posjeduje razum već je isključivo vođena svojim ličnim interesima - uhljebljenjem.

Nemaju oni želju da dođu na vlast jer su vidjeli da je bolje ležat u hladu budžetske opozicije, a pare lagano kapaju.
Tačno.

Bivši zamjenik državnog ministra odbrane Emir Suljagić uzeo je naknadu za "bijeli hljeb". Smijenjeni kadar Demokratske fronte tako će u narednom periodu primati nezarađene plaće u iznosu koji je dosta iznad prosječnog standarda plaća građana BiH.

Emir Suljagić građane BiH mjesečno će koštati 1954.47 KM.

Na drugoj strani, prosječna plaća u državi iznosi 834 KM, dok najniža penzija, koju prima blizu 200 hiljada penzionera, iznosi 326,17 KM.

Suljagiću ovo nije prvi put da uzima "bijeli hljeb". Naime, on je 2012. godine u svoj džep inkasirao skoro 30.000 KM na osnovu nezarađene plaće i to nakon što je podnio ostavku na poziciju ministra obrazovanja, nauke i mladih u Kantonu Sarajevo.

homar

#3066 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by homar »

pemanapemani wrote:
Capsicum wrote:Sa ovakvim SDP-om i NS-om, koji su spremni kockati se sa sudbinom ove države, ne shvatajući da u ovom momentu razjedinjena opozicija nema ni teoretske šanse da napravi značajan izborni rezultat, stvarno se nema više šta ni pričati. To je jedna sujetna banda koja ne posjeduje razum već je isključivo vođena svojim ličnim interesima - uhljebljenjem. Nemaju oni želju da dođu na vlast jer su vidjeli da je bolje ležat u hladu budžetske opozicije, a pare lagano kapaju. Malo skreneš pogled u stranu kad vladajući kradu, malo i ti čvakneš u džep... Život je lijep.

SDP i NS bi mogli biti krivi ako Željko Komšić nakon oktobra ne bude mogao lagodno plaćati rate kredita. Jebi ga, čovjek navikao da na mjesečnom nivou ne osjeti uticaj trajnog naloga banke.
Isto tako, SDP i NS bi mogli biti krivi ako Reuf po treći put bude morao klepiti ušima i odjezditi u Ameriku. To će za njegov superego biti udar katastrofalnih razmjera.
Ili ako se dr.Suljagić ne dočepa fotelje. On nekako može predeverati tri, četiri godine bez iste, ali ako se oduži, posljedice su neizvjesne, bojim se za opstojnost Twitera.
De malo o onome zašta se zalaže GS. Budi fer pa reci koliko je u SDP-u i NŠ-ci profesionalnih političara, neki već preko 20 godina su na državnim jaslama (Nikšić, Magazinović, D.Bećirevič... Peđa K, Sabina Č.....), šta su ovi ljudi uradili u državi. Postavit će mi @franjo odmah nekoliko pitanja u vezi Komšića.
Ja postavljam kontra pitanje, jeli bolje u predsjedništvu BiH imati Komšića, zlatnog ljiljana, patriotu..., ili pokrovitelja zločinačke Herceg Bosne dr. Dragana Čovića, valjda je svima jasno šta radi koalicija DODIK-ČOVIĆ, a šta bi radila kada bi dobila na ovim izborima legitimitet. Naravno da ja imam dosta zamjerki na rad Žeklja Komšiča u predhodnim mandatima, ali u ovoj situaciji najvažnije je razbiti fašističku koaliciju D-Č.
U ljevici, plus NS (koja nezna ni šta je), sukobljavaju se dva koncepta države i društva, građanski koncept (koji je strateški dio programa GS BiH) i nacionalističi koncept, koji zagovaraju nacionalističe stranke a neopredjeljeni su SDP i NS.
muzicar_iz_parka

#3067 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by muzicar_iz_parka »

Suljagić ima redovna primanja kao profesor, nije se on ni kanidovao za neko veliko mjesto.
Ne bih rekao da on ima uhljebljenje kao glavni motiv, naravno fino je ako nešto kapne.
Greška njega i Reufa je što nisu na listi za federalni ili državni parlament, kao istaknute ličnosti svoje stranke bi to trebali biti.
Ovako ispadoše šegrti Komšića.
cyprus

#3068 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by cyprus »

muzicar_iz_parka wrote:Suljagić ima redovna primanja kao profesor, nije se on ni kanidovao za neko veliko mjesto.
Ne bih rekao da on ima uhljebljenje kao glavni motiv, naravno fino je ako nešto kapne.
Greška njega i Reufa je što nisu na listi za federalni ili državni parlament, kao istaknute ličnosti svoje stranke bi to trebali biti.
Njih dvojica su na onoj listi koja jedina ima kakvu-takvu šansu da pređe 3%... Mada, i tu će biti teško... Jednostavno, Bosna i Hercegovina nije plodno tlo za sekularni nacionalizam, kakav god da si galamdžija... Nacionalisti kod nas obično zaziru od sekularizma, a sekularisti od nacionalizma... Zbog toga će oni teško skupiti i tih 3% u KS...

O federalnom i državnom parlamentu mogu samo sanjati, zato im ovih prvaka i nema tamo...
muzicar_iz_parka

#3069 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by muzicar_iz_parka »

homar wrote:
pemanapemani wrote:

De malo o onome zašta se zalaže GS. Budi fer pa reci koliko je u SDP-u i NŠ-ci profesionalnih političara, neki već preko 20 godina su na državnim jaslama (Nikšić, Magazinović, D.Bećirevič... Peđa K, Sabina Č.....), šta su ovi ljudi uradili u državi. Postavit će mi @franjo odmah nekoliko pitanja u vezi Komšića.
Ja postavljam kontra pitanje, jeli bolje u predsjedništvu BiH imati Komšića, zlatnog ljiljana, patriotu..., ili pokrovitelja zločinačke Herceg Bosne dr. Dragana Čovića, valjda je svima jasno šta radi koalicija DODIK-ČOVIĆ, a šta bi radila kada bi dobila na ovim izborima legitimitet. Naravno da ja imam dosta zamjerki na rad Žeklja Komšiča u predhodnim mandatima, ali u ovoj situaciji najvažnije je razbiti fašističku koaliciju D-Č.
U ljevici, plus NS (koja nezna ni šta je), sukobljavaju se dva koncepta države i društva, građanski koncept (koji je strateški dio programa GS BiH) i nacionalističi koncept, koji zagovaraju nacionalističe stranke a neopredjeljeni su SDP i NS.
Koalicija Dodik-Čović je postojala i u vremenu oba mandata Komšića od 2006-2014. Tek je 2014 izbačen SNSD iz državne vlasti i na njihovo mjesto došao SDS.
Bez obzira na rezultate za člana predsjedništva, opet će u vijeću ministara biti najvjerovatnije HDZ, SNSD, još je jedino neizvjesno ko će od bošnjačkih stranaka biti dio vladajuće koalicije.
GS i DF su napravile grešku samoproglašavanjem Komšića bez prethodnog dogovora sa SDPom, a sada kukaju na SDP zbog Denisa B.
kluz franjo

#3070 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by kluz franjo »

@kolega homar, vi tumačite neke moje navodne postove na meni nejasan način (i zato sam Vas i zamolio da budete konkretniji).
Ali nema veze, evo ja ću biti konkretan.
Kolega, glasajte za koga hoćete. Samo izađite i glasajte.
Ja Vas zbog Vašeg odabira neću nazvati ni "bolesnikom", ni "izdajnikom", niti ću podržavati druge koji bi Vas na takav način okarakterisali - da ne govorim o imperativu "Upamtite one što glasaju ovako i onako!"
Nismo svi isti i demokratija funkcioniše po tom principu.
Primoravanje da se svi svrstamo u jednu vrstu je blisko nekim drugim ideologijama.
Što se tiče izbora za člana predsjedništva. Neko Vas je pogrešno obavijestio. Na tom listiću se ne nalaze samo dva imena, već jedanaest.
I tu ću Vam opet poručiti. Glasajte za koga hoćete, samo izađite i glasajte.
homar

#3071 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by homar »

A šta reći na ovo:

" Naša stranka se žalila zbog podrške Čede Jovanovića Željku Komšiću
Naša stranka se žalila zbog podrške Čede Jovanovića Željku Komšiću
Foto: Vijesti.ba
Nakon što je lider Liberalno demokratske partije i dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine Čedomir Jovanović, svojim prisustvom na konvenciji DF-a i GS-a dao otvorenu podršku kandidaturi Željka Komšića na mjesto člana Predsjedništva BiH, prema saznanjima našeg portala Naša stranka se dopisom požalila Savezu liberala i demokrata za Evropu (ALDE) i Mreži liberalnih stranaka jugoistočne Europe (LIBSEEN).

Iz ove stranke koju sve češće dovode u vezu sa malignim ruskim utjecajem a koji se u BiH ostvaruje preko izbornog inžinjeringa u režiji HDZ-a, naveli su da pismo pišu kao protest zbog "činjenice da je u vrijeme dok je g. Falatar bio u Briselu na sastancima sa našim prijateljima iz ALDE-a, predsjednik LDP-a Srbije, članice ALDE-a, g. Čedomir Jovanović je bio počasni gost na predizbornoj konvenciji Demokratske Fronte (DF) u Sarajevu, podržavajući njihovog predsjedničkog kandidata g. Željka Komšića".

U pismu ističu da Demokratska fronta nije liberalna stranka te naglašavaju da je Komšić ni manje ni više nego nacionalista.

"Demokratska fronta nije liberalna stranka i kampanja gospodina Komšića sadrži aluzije nacionalističke propagande koja budi strah u glasačima", navodi se.

Također u protesnom pismu Naša stranka, istovremeno se žali što nije dobila podršku od evropskih liberala ali i traži od istih da ne ometaju višestranačke odnose na Zapadnom Balkanu.

"Do sada se nismo sreli ni sa čim sem sa podrškom od naših partnera iz ALDE-a i ne tražimo od vas da ometate višestranačke odnose na Zapadnom Balkanu. Kako god, samo želimo da formalno izrazimo naše nezadovoljstvo nedostatkom podrške sa kojom smo suočeni od naših kolega liberala iz Srbije kao jedina efikasna aktivna liberalna stranka u BiH", stoji u pismu."

pismo-ns
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3072 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Chmoljo »

cyprus wrote: O federalnom i državnom parlamentu mogu samo sanjati, zato im ovih prvaka i nema tamo...
grad golem, selo tijesno...
Capsicum

#3073 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

muzicar_iz_parka wrote:Suljagić ima redovna primanja kao profesor, nije se on ni kanidovao za neko veliko mjesto.
Suljagić i Bajrović znaju gdje je najveća koncentracija moći. Ne popunjavaju se domovi naroda sa listi za FBiH i državu. Ali jok, treba stavit na tako odgovornu poziciju nekog retardiranog Tufekčića... :thumbup:
kluz franjo

#3074 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by kluz franjo »

Znači, ko u Sarajevu ne glasa za Emira za kantonalnu skupštinu, glasa ustvari za Tufekčića za kantonalnu skupštinu u Livnu?!

Stvarno se čovjek nasluša svakakvih "logičkih nekonstrukcija" prateći politička dešavanja u BiH. I to stvarno nije primarni problem.
Ali priča: "Ako ne vjeruješ mojoj (ne)konstrukciji, ti si bolesnik, izdajica i da znaš da si pribilježen i da ćeš biti upamćen!", to nije poželjna demokratska praksa.
pemanapemani

#3075 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by pemanapemani »

homar wrote:
pemanapemani wrote:

Nemam iluzija o NS ili SDP, odnosno, mogu reći da su me poprilično razočarali u prethodnim godinama.

Koalicija Dodik - Čović je na snazi već nekoliko godina. Još prije 4 godine se moglo pretpostaviti da će se Dodik kandidirati za člana Predsjedništva. GS predstavlja da se sve to odigralo u zadnjih pola godine i treba nam bilo kakvo rješenje koje to može spriječiti, pa makar i Željko Komšić.

Da se Komšić kandidovao nakon što su iscrpljene sve šanse za predizbornu koaliciju ljevice i da je SDP zajebao ostale partnere tako što nije želio kandidirati nekoga za mjesto člana Predsjedništva iz hrvatskog naroda, pa se onda Željko u zadnji čas kandidirao, priča GS bi držala vodu. Ali jok, Komšić ko volina poletio da sebi osigura egzistenciju, jer je bio svjestan da više ne bi mogao dobiti dovoljno glasova da uđe u Parlament BiH, jer četiri godine nije beknuo, a i stranka mu se raspala.

Ovako, nakon dugogodišnjeg razvaljivanja ljevice od strane Komšića (stavljanje sumnjivih likova na liste, mnoštvo preletačevića, upropaštavanje šanse da Sarajevo dobije gradonačelnika iz lijeve stranke, koalicija sa SDA u nekim Kantonima itd.), sada istog dizati na pijadestal kao jedinog spasioca građanske ideje je izrazito bezobrazno.
Locked