Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

daddy-kool

#3051 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by daddy-kool »

Jesu li imenovali Saru Palin na kakvu funkciju?
Banksy

#3052 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Banksy »

daddy-kool wrote:Jesu li imenovali Saru Palin na kakvu funkciju?
biće Department of Interior :lol:

šteta što omarkin Bannon nije prošao :mrgreen:... zvanično...

evo liste kadrova i rasporeda... http://www.nytimes.com/2016/11/14/opini ... iring.html
omar little

#3053 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by omar little »

Banksy wrote:
daddy-kool wrote:Jesu li imenovali Saru Palin na kakvu funkciju?
biće Department of Interior :lol:

šteta što omarkin Bannon nije prošao :mrgreen:... zvanično...

evo liste kadrova i rasporeda... http://www.nytimes.com/2016/11/14/opini ... iring.html

It’s ominous that Mr. Bannon will be chief strategist and senior counselor, in an arrangement billed as “equal partners,” with Mr. Priebus.
madner

#3054 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Samo opusteno, zvao je Billa za savjet. :D
Banksy

#3055 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Banksy »

Dobro, to je utješna pozicija, trebao je biti chief of staff :mrgreen:
Reince Priebus, chairman of the Republican National Committee, He is better than the other possible choice, Stephen Bannon,

edit: gledam tekstove na netu, uglavnom je kuknjava i tragedija, sve uglavnom površno i na prvu, ima li gdje kakve pametne, ozbiljne, na činjenicama utemeljene analize i projekcije gdje bi nas sve skupa ovo moglo odvesti?
Last edited by Banksy on 14/11/2016 17:01, edited 1 time in total.
omar little

#3056 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by omar little »

ne citas. steve bannon nije COS ali je imenovan za chief strategist i stavljen u jednaku ravan sa priebusom.
Banksy

#3057 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Banksy »

Vidjela sam, čini mi se da to izgleda tako da je imao izbor između njih dvojice, pa izabrao drugog, a bannona stavio za savjetnika, ali jednakog ovom prvom, valjda jer nije stisnuo da ga odmah imenuje za cos, nebitno...
Banksy

#3058 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Banksy »

ČEGA SE BOJI DIO AMERIKE I SVIJETA
Pobjeda onih koji se boje otvorena svijeta

Tvrtko Jakovina

http://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/c ... a/5253947/

...

Njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier bio je još jasniji. Međunarodna politika s Trumpom postat će nestabilnija, američka politika bit će manje predvidljiva, manje orijentirana na suradnju, ništa više neće biti jednostavno, a mnogo toga bit će teže no dosad. “Mi Nijemci, mnogo smo naučili od naših američkih prijatelja; sada moramo ohrabriti naše američke prijatelje da ostanu na putu ranijeg partnerstva”.

Riječi političkog vodstva najsnažnije europske države zvuče odgovorno. Pokazuju kako se dramatično promijenio svijet, kako je Amerika 2016. iznenada postala sličnija onima koji su do sada po svemu bili negacija američkog duha nade koju je simbolizirao kip u njujorškoj luci. Kada šefica ekstremno desne stranke u Francuskoj, gospođa Le Pen izgovori nakon objave da je Trump izabran za predsjednika, kako je to znak da se jedan svijet ruši, novi da se rađa, kada je Vladimir Putin prvi koji čestita Trumpu, kada se sve zbiva u okolnostima britanskog izlaska iz najvažnijeg europskog političkog projekta u povijesti, integriranja Europe, u kojoj već postoji niz liberalnih demokracija i autoritarnih režima, kao onih u Mađarskoj, Slovačkoj, Poljskoj, kada se Atatürkova Turska ruši i nestaje, onda je jasno da se možda doista može govoriti ne samo o opasnosti, već i kraju za jedan model svjetskog poretka. Amerika je desetljećima bila sidrište jednoga svijeta. Sada bi se mogla pretvoriti u državu koja napušta ideale za koje se zalagala, koja je prije svega zainteresirana za vlastitu sudbinu, koja ne želi razumjeti kako je odgovornost američke politike za čovječanstvo velika, i kako će politike, poput Trumpove, pojačati antiamerikanizam u svijetu, što je uvijek vodilo prema čovječanstvu s manje demokracije.

...

Tijekom razgovora Henryja Kissingera i Harryja Trumana 1961. godine, profesor koji je tek ulazio u političke vode rekao je bivšem predsjedniku kako mu se čini da je birokracija četvrta grana vlasti koja ima vlastitu političku volju, koja je često neukrotiva. Truman je na ovu tvrdnju prilično nezainteresirano odmahnuo rukom i rekao da svaki predsjednik ima način kako zaobići birokraciju i isposlovati ono do čega mu je zaista stalo. Ako je tomu tako, s obzirom na to da je Trump novi u politici te kako je vodio multimilijunašku korporaciju u kojoj se sigurno najmanje morao zabrinjavati zbog činovnika, vjerojatno će znati kako ostvariti vlastite ideje. Trumpove ideje, one iz kampanje, ideje su koje bi mogle ugroziti SAD. Bude li Trump ostvarivao ono što je obećavao, a ne treba vjerovati da neće, to bi moglo biti opasno za Ameriku. A ako je nešto opasno za Ameriku, opasno je i za svijet.

sinuhe

#3059 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sinuhe »

Cemu tolika zabrinutost kad Ameriku u Evropi redovno ismijavaju pa cak i sprovode ovo sto Trump govori o ilegalnim imigrantima ciji je polozaj u Americi uvijek bio bolji nego u EU.
aratet

#3060 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by aratet »

Dozer wrote:Otprilike...
Ali, mislim da cemo prvo svi prilicno zaplakat s ovom budalom i bulumentom idiota koju dovodi sa sobom... :roll:
Mnogi ovdje to ne kontaju, ocigledno, ali ljudi koje on dovodi i postavlja na upravljacke pozicije, i pocev od njega samog, nemaju nikakvog iskustva u politici, upravljanju, donosenju odluka koje se ticu miliona ljudi...
A svi su nadobudni do bola... Ovo znam iz prve ruke, tj. od prijatelja koji su tamo i koji malo bolje poznaju situaciju i ljude koji sada nadolaze...

Svi redom su prilicno zabrinuti, bez izuzetka. Mi ovdje nemam ni pola informacija koje imaju oni tamo, ali cak i ovo sto mi ovdje znamo sasvim je dovoljno da se zapitamo...

Super je segacenje, ali ja bih pripazio da se ne zagrcnemo... Mi kao mi, BiH, zadnja smo rupa na svirali, jasno je to, ali kada krenu neki malo globalniji momenti, ni nas to nece zaobici.
Zar da se zamaramo izborima u Americi mi koji smo na dnu?
Garantujem da nama sigurno nece gore biti.

Zaboli me za ilegalne imigrante, ako hoce neka ih trijebi, svakako su ilegalno usli u zemlju i trebali su razmisljati o posljedicama.
Nesto se po tom pitanju treba uraditi, da li nekima legalizovati status, da li neke protjerati ili ne, nesto se mora uciniti, ovako nije zdravo za drzavu.
omar little

#3061 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by omar little »

pa sto dolazis na temu koja je o americi?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3062 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

omar little wrote:pa sto dolazis na temu koja je o americi?
:thumbup: :lol: :lol: :lol:
aratet

#3063 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by aratet »

omar little wrote:pa sto dolazis na temu koja je o americi?
Ocito nisi shvatila o cemu pisem i s kim pisem, pisao sam s covjekom koji se brine zbog promjene vlasti u Americi jer su globalna sila i to bi se moglo odraziti na nas, a ja vjerujem da nece sigurno biti gore po nas.
Challenger__

#3065 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger__ »

Image

:pisnuo:
sumirprimus

#3066 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

Jebeno nema govora.veliki bijeli covjek desne. Orijentacije zbija redove..
Kad skontas ko sve podrzava trumpa tacno za zabrinut se...
Samo mi nisu jasni pojedinci lijevog antiglobalistickog spektra.
Koja je vasa racunica ovde?
General War

#3067 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by General War »

sumirprimus wrote:Jebeno nema govora.veliki bijeli covjek desne. Orijentacije zbija redove..
Pa nadaju se da je Trump ustvari socijalista a ne kapitalista pa ce lijepo sve putinove zelje ostvariti :D
zijancer

#3068 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zijancer »

Image
lajv
KB9

#3069 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by KB9 »

donalde pusti rusima siriju pa idemo dalje u normalan i bolji zivot 8)
sinuhe

#3070 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sinuhe »

To pored zida je jos nesto sto i moze lako uraditi iz prostog razloga sto je americka javnost zasicena ratovima koji ih se i ne doticu.
Pitanje je sta zapravo misli o trgovinskim sporazumima.
pici

#3071 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

poslije jebanja NEMA KAJANJA :mrgreen:

Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#3072 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Tomahawk11 »

Joj novina :-) puno je i 5 dinara :mrgreen:
Cuj ti Mihajlovica, on bi tukao Ljajica :oops:
sumirprimus

#3073 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

General War wrote:
sumirprimus wrote:Jebeno nema govora.veliki bijeli covjek desne. Orijentacije zbija redove..
Pa nadaju se da je Trump ustvari socijalista a ne kapitalista pa ce lijepo sve putinove zelje ostvariti :D
A jeko socijalista putin? :lol:
pici

#3074 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

jopet će se vrnut socijalističko samoupravljanje... tako vele tVump i putIN :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#3075 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Tomahawk11 »

pici wrote:jopet će se vrnut socijalističko samoupravljanje... tako vele tVump i putIN :mrgreen:
HoceL dijeliti stanove?
Bonove i to? :oops:
Post Reply