Svijet bez religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Kako bi svijet bio bolje mjesto?

Da nema nikako religija (Agnosticizam, Apateizam, Ateizam, ... )
117
65%
Da ima samo jedna religija
22
12%
Da su svi Deisti
12
7%
Svijet je dobar kakav jeste
30
17%

Total votes: 181

Smrcak15

#3051 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Kikibombona wrote:
Smrcak15 wrote:
neznam niti me interesuje kako ce.
Opa, eto rupe u ideologiji!

Ako sada muskarac moze imati cetiri zene kada je omjer priblizan, u slucaju da omjer bude 50 - 1, muskarci bi trebali imati pravo na najmanje 100 zena. Jer, kako ce se u suprotnom stanovnistvo obnavljati? Vecina zena u islamskim drustvima ce biti neudata i seksualno frustrirana. U tom slucaju bi se muslimanke masovno udavale za nevjernike ili bi izazvale revoluciju usljed nagomilanog seksualnog nezadovoljstva.

Ovo je strasan problem Smrcak. Iskreno, sokiran sam.
de sjedi malo popij vode, uzmi kocku secera, vidjet ces proci ce te :-)
Smrcak15

#3052 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

mirzaaa33 wrote:Kakve smo sreće završićemo u paklu a umjesto hurija imati ćemo džehenemskog smrčka.

Image
neradi se to o sreci nego za sta zasuces rukave tako ce ti biti.

moze li onaj sto sjedi samo kuci skrstenih ruka cekati da mu pada hrana sa nebesa? tako isto covjek mora malo potruditi se da se docepa tog Dzenneta, a vrlo lahko ga je dobiti samo ako covjek hoce.
Kikibombona

#3053 Re: Svijet bez religija

Post by Kikibombona »

Smrcak15 wrote:
Kikibombona wrote:
Smrcak15 wrote:
neznam niti me interesuje kako ce.
Opa, eto rupe u ideologiji!

Ako sada muskarac moze imati cetiri zene kada je omjer priblizan, u slucaju da omjer bude 50 - 1, muskarci bi trebali imati pravo na najmanje 100 zena. Jer, kako ce se u suprotnom stanovnistvo obnavljati? Vecina zena u islamskim drustvima ce biti neudata i seksualno frustrirana. U tom slucaju bi se muslimanke masovno udavale za nevjernike ili bi izazvale revoluciju usljed nagomilanog seksualnog nezadovoljstva.

Ovo je strasan problem Smrcak. Iskreno, sokiran sam.
de sjedi malo popij vode, uzmi kocku secera, vidjet ces proci ce te :-)
Meni se ucinilo da odgovaras na svako pitanje i da za svaku situaciju imas islamski odgovor. Sada vec pocinjem sumnjati da ignorises odgovore koji ti ruse ideologiju kao sto govori Lopov.

Zamisli Smrcak, imas pet kcerki. Jedna je imala srecu pa ju je uzeo jedan bogatas koji ima cetiri zene. Ostale cetiri, radi omjera 50-1 u korist zena, ne mogu naci muza. Izvisile su kao vecina drugih zena. Nikada nece imati seksualno iskustvo jer je seks mimo braka zabranjen. Zabranjena je i masturbacija. Da li bi ti u tom slucaju prekrsio propis i smatrao opravdanim da zene imaju odnose sa ozenjenim muskarcima radi potomstva i zadovoljstva!?

Ovo je ozbiljan problem, velika provalija za koju islam nema rjesenje.

Ja sam sada spreman ponuditi nekoliko rjesenja za tako nezgodnu situciju, TI NISI NITI JEDNO. I ti si u soku, priznaj.
Smrcak15

#3054 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Kikibombona wrote:---
Meni se ucinilo da odgovaras na svako pitanje i da za svaku situaciju imas islamski odgovor. Sada vec pocinjem sumnjati da ignorises odgovore koji ti ruse ideologiju kao sto govori Lopov.
jasta, rusi ideologiju samo tako :lol:

Zamisli Smrcak, imas pet kcerki. Jedna je imala srecu pa ju je uzeo jedan bogatas koji ima cetiri zene. Ostale cetiri, radi omjera 50-1 u korist zena, ne mogu naci muza. Izvisile su kao vecina drugih zena. Nikada nece imati seksualno iskustvo jer je seks mimo braka zabranjen. Zabranjena je i masturbacija. Da li bi ti u tom slucaju prekrsio propis i smatrao opravdanim da zene imaju odnose sa ozenjenim muskarcima radi potomstva i zadovoljstva!?
neznam odgovoriti na pitanje, pa sta sad, hocu li sad na lomacu :lol:
Dozer

#3055 Re: Svijet bez religija

Post by Dozer »

Neces na lomacu, ali pitanje ti je samo ukazalo na nebulozu "propisa" ;)
SamoVasGledam

#3056 Re: Svijet bez religija

Post by SamoVasGledam »

A šta će biti sa nama nevernicima?

Ibn Kesir komentarišući ajet 69:32 kaže - '"A onda ga u sindžire sedamdeset lakata duge vežite." Ka’b el-Ahbar je rekao: "Svaki prsten na lancu kojim će biti vezan, jačine je sveg zemaljskog željeza." Ibn-Abbas, komentirajući riječi u ajetu "vežite ga", navodi da će taj lanac ulaziti u zadnjicu bijednika a izlaziti mu na usta, zatim će ih meleki nanizati kao što se nižu skakavci na štap kada se peku.

Dakle dragi moji bednici Bog će vam u dupe gurnuti lanac (sa prstenjima od kojih svaki od njih u sebi će sadržati željeza koliko ga ima na Zemlji) u dupe i vaditi ga kroz usta. To mora da će biti veoma bolno.

Eto, nije dovoljno što ćete večno goreti u vatri, već mora malo biti i bolesne perverzije.
Last edited by SamoVasGledam on 15/06/2016 13:41, edited 2 times in total.
Kikibombona

#3057 Re: Svijet bez religija

Post by Kikibombona »

Smrcak15 wrote:
Neces bolan, boze sacuvaj. Mi ateisti smo poznati po humanosti. Mozes jedino sa nama na pivu i u lov na zeMske, ako odlucis zivjeti razvratnicki na ovom svijetu. :D

Na ovo pitanje islam nema odgovor. Matiran je. Sam je sebe matirao. Nije do tebe.
Kikibombona

#3058 Re: Svijet bez religija

Post by Kikibombona »

SamoVasGledam wrote:A šta će biti sa nama nevernicima?

Ibn Kesi komentarišući ajet 69:32 kaže - '"A onda ga u sindžire sedamdeset lakata duge vežite." Ka’b el-Ahbar je rekao: "Svaki prsten na lancu kojim }e biti vezan, jaćine je sveg zemaljskog željeza." Ibn-Abbas, komentirajući riječi u ajetu "vežite ga", navodi da }e taj lanac ulaziti u zadnjicu bijednika a izlaziti mu na usta, zatim }e ih meleki nanizati kao što se nižu skakavci na štap kada se peku.

Dakle dragi moji bednici Bog će vam u dupe gurnuti lanac (sa prstenjima od kojih svaki od njih u sebi će sadržati željeza koliko ga ima na Zemlji) u dupe i vaditi ga kroz usta. To mora da će biti veoma bolno.

Eto, nije dovoljno što ćete večno goreti u vatri, već mora malo biti i bolesne perverzije.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Arapi fakat imaju bujnu mastu.

Poredjenje sa skakavcima. :thumbup: :D :lol: :lol:
Smrcak15

#3059 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:Neces na lomacu, ali pitanje ti je samo ukazalo na nebulozu "propisa" ;)
ma nemoj cuj to

kazes nebulozan propis

evo nek ti ovaj lav islama ocita lekciju koliko je nebulozan propis
Smrcak15

#3060 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Ibn Kesi komentarišući ajet 69:32 kaže - '"A onda ga u sindžire sedamdeset lakata duge vežite." Ka’b el-Ahbar je rekao: "Svaki prsten na lancu kojim }e biti vezan, jaćine je sveg zemaljskog željeza." Ibn-Abbas, komentirajući riječi u ajetu "vežite ga", navodi da }e taj lanac ulaziti u zadnjicu bijednika a izlaziti mu na usta, zatim }e ih meleki nanizati kao što se nižu skakavci na štap kada se peku.

pa sta ti si ocekivao crnjo od Dzehennema, neko bajno mjesto gdje se ide na ekskurziju :-) dzehennem je daleko gori uzasniji nego sto ti moze na um pasti.
Smrcak15

#3061 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Kikibombona wrote:
Smrcak15 wrote:
Neces bolan, boze sacuvaj. Mi ateisti smo poznati po humanosti. Mozes jedino sa nama na pivu i u lov na zeMske, ako odlucis zivjeti razvratnicki na ovom svijetu. :D

Na ovo pitanje islam nema odgovor. Matiran je. Sam je sebe matirao. Nije do tebe.
islam nije smrcak nek ti je odmah jasno, ovo su fikhska/pravna pitanja a ja sam slab u tome, pitaj ucenije.

kao eto sad samo sto ja neznam odgovoriti na pravno pitanje, islam nema odgovor za tu problematiku. :-)
SamoVasGledam

#3062 Re: Svijet bez religija

Post by SamoVasGledam »

Jesi li svestan ti koliki je taj prsten u lancu koji sadrži svo željezo sveta? I više takvih ljudima treba da ulazi u dupe i izlazi na usta.

Ti zaista nemaš problema da veruješ u ovako nešto? Izvini ako te uvredim, ali taj tvoj Bog je jedna veoma nestabilna i bolesna ličnost.

Meni ovo izgleda da je Muhamedi izmišljao svakakve grozote samo da bi lakše prestravio sujeverne ljude i naterao ih da pređu u njegovu veru.
Smrcak15

#3063 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

SamoVasGledam wrote:Jesi li svestan ti koliki je taj prsten u lancu koji sadrži svo željezo sveta? I više takvih ljudima treba da ulazi u dupe i izlazi na usta.

Ti zaista nemaš problema da veruješ u ovako nešto? Izvini ako te uvredim, ali taj tvoj Bog je jedna veoma nestabilna i bolesna ličnost.

Meni ovo izgleda da je Muhamedi izmišljao svakakve grozote samo da bi lakše prestravio sujeverne ljude i naterao ih da pređu u njegovu veru.
Jesi li svestan ti koliki je taj prsten u lancu koji sadrži svo željezo sveta? I više takvih ljudima treba da ulazi u dupe i izlazi na usta.
ja stvarno se nemogu nacuditi kako sve naopako razumijes i nakon ocitog teksta ti okrenes naopako iako si ga postirao

Ka’b el-Ahbar je rekao: "Svaki prsten na lancu kojim }e biti vezan, jaćine je sveg zemaljskog željeza.

gdje vidis ovdje svo zeljezo svijeta, nego govori ocito da je cvrstina kao svo zeljezo svijeta, ti odmah izokrenes naopako , stvarno nemogu se nacuditi kako izokrecete stvari.
Meni ovo izgleda da je Muhamedi izmišljao svakakve grozote samo da bi lakše prestravio sujeverne ljude i naterao ih da pređu u njegovu veru
prvo moras nauciti citati sta tacno pise pa ondacemo komentarisati dalje, Ovako udaras strawman argumente gdje mozes i nemozes...
r_faruk

#3064 Re: Svijet bez religija

Post by r_faruk »

sta kaze u ovom videu ?
broj dva

#3065 Re: Svijet bez religija

Post by broj dva »

Smrcak15 wrote:

pa sta ti si ocekivao crnjo od Dzehennema, neko bajno mjesto gdje se ide na ekskurziju :-) dzehennem je daleko gori uzasniji nego sto ti moze na um pasti.
----
Taj sadizam kod "boga" i njegovog stada je stvarno gadan. Ja svom djetetu ne bi mogao lanac u dupe unacit i na usta izvadit ali izgleda da nisam savrsen kao 'bog". Ali nas voli. Bezgranicno.
SamoVasGledam

#3066 Re: Svijet bez religija

Post by SamoVasGledam »

Smrcak15 wrote:
SamoVasGledam wrote:Jesi li svestan ti koliki je taj prsten u lancu koji sadrži svo željezo sveta? I više takvih ljudima treba da ulazi u dupe i izlazi na usta.

ja stvarno se nemogu nacuditi kako sve naopako razumijes i nakon ocitog teksta ti okrenes naopako iako si ga postirao

Ka’b el-Ahbar je rekao: "Svaki prsten na lancu kojim }e biti vezan, jaćine je sveg zemaljskog željeza.

gdje vidis ovdje svo zeljezo svijeta, nego govori ocito da je cvrstina kao svo zeljezo svijeta, ti odmah izokrenes naopako , stvarno nemogu se nacuditi kako izokrecete stvari.
Meni ovo izgleda da je Muhamedi izmišljao svakakve grozote samo da bi lakše prestravio sujeverne ljude i naterao ih da pređu u njegovu veru
prvo moras nauciti citati sta tacno pise pa ondacemo komentarisati dalje, Ovako udaras strawman argumente gdje mozes i nemozes...

U engleskom prevodu se spominje količina umesto čvrstine ili jačine - "Every ring of it will be equal to the entire amount of iron found in this world.''
http://mquran.org/content/view/8907/2/
Smrcak15

#3067 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

broj dva wrote: Taj sadizam kod "boga" i njegovog stada je stvarno gadan. Ja svom djetetu ne bi mogao lanac u dupe unacit i na usta izvadit ali izgleda da nisam savrsen kao 'bog". Ali nas voli. Bezgranicno.
To nije posao BOga, ima ko je zaduzen za mucenje, a to su andjeli mucitelji zvani Zebanije, i imas dosta nivoa dzehennema, nije ovo za svakoga kazna, kako ko zasluzi tako ce i dobiti,

sad ko trebao bi plakati za zlocincima sa ovoga svijeta koji su klali, ubijali, mucili silovali, patili neduzan narod pa ako ih andjeli izloze takvim patnja mi ko trebali bi svi u glas plakati za njima, pa hocu evo sve suza suzu goni :-)
Smrcak15

#3068 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

SamoVasGledam wrote: U engleskom prevodu se spominje količina umesto čvrstine ili jačine - "Every ring of it will be equal to the entire amount of iron found in this world.''
http://mquran.org/content/view/8907/2/
neznam za to nisam tako skuzio , ali uostalom ovo su misljenja nekih ucenjaka, sto nemora biti tacno sve sto kazu, tako da misljenje nekog covjeka se moze komotno uzeti sa rezervom sve dok poslanik MUhammed ne potvrdi to, to se za muslimana uzima bez sumnje.

ja sam shvatio iz njihovog misljenja da je to samo teziona ista kao tezina svega zeljeza svijeta a ne kolicina.

i da je tezina onako kako ja mislim da jeste , moze se misljenja uzimati sa rezervom, sve dok poslanik ne potvrdi to.
mirzaaa33

#3069 Re: Svijet bez religija

Post by mirzaaa33 »

Smrcak15 wrote:
broj dva wrote: Taj sadizam kod "boga" i njegovog stada je stvarno gadan. Ja svom djetetu ne bi mogao lanac u dupe unacit i na usta izvadit ali izgleda da nisam savrsen kao 'bog". Ali nas voli. Bezgranicno.
To nije posao BOga, ima ko je zaduzen za mucenje, a to su andjeli mucitelji zvani Zebanije, i imas dosta nivoa dzehennema, nije ovo za svakoga kazna, kako ko zasluzi tako ce i dobiti,

sad ko trebao bi plakati za zlocincima sa ovoga svijeta koji su klali, ubijali, mucili silovali, patili neduzan narod pa ako ih andjeli izloze takvim patnja mi ko trebali bi svi u glas plakati za njima, pa hocu evo sve suza suzu goni :-)
ili onima koji nisu vjerovali
Smrcak15

#3070 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

mirzaaa33 wrote:
Smrcak15 wrote:

ili onima koji nisu vjerovali
eh to neznamo
mirzaaa33

#3071 Re: Svijet bez religija

Post by mirzaaa33 »

pa šta kaže islam, stručnjaci, ako ti već ne znaš

ne vjerujem da su previdjeli tako bitnu stvar
aditon

#3072 Re: Svijet bez religija

Post by aditon »

Smrcak15 wrote:da raskrinkamo lazi, to je ono sto ti tvrdis, niko od muslimana to netvrdi, to su samo tvoja palamudjenja.

Onome ko čini dobro, bio muškarac ili žena, a vjernik je, Mi ćemo dati da proživi lijep život i doista ćemo ih nagraditi boljom nagradom nego što su zaslužili. (Kur’an, 16:97)
Kontriraš sam sebi... nemaš ti meni šta dokazivati, vidim ja i sam vrlo dobro ;-)
Dozer

#3073 Re: Svijet bez religija

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote:

A ti o njemu sve znas. Bio tamo? :D
Onome ko čini dobro, bio muškarac ili žena, a vjernik je, Mi ćemo dati da proživi lijep život i doista ćemo ih nagraditi boljom nagradom nego što su zaslužili. (Kur’an, 16:97)
A sta cemo s onima koji cine dobro, a nisu vjernici...? Oni ce svakako u dzehennem, a :D
Ja, recimo, zivim sasvim lijepim zivotom, pomazem kada i kome mogu, a zadrti sam ateista. Dze cu ja zavrsit', Allaha ti?
Smrcak15

#3074 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:
Smrcak15 wrote:

A sta cemo s onima koji cine dobro, a nisu vjernici...? Oni ce svakako u dzehennem, a :D
sve neznam, ali znam ono sto Kuran i poslanik Muhammed kazu o njemu

A sta cemo s onima koji cine dobro, a nisu vjernici...? Oni ce svakako u dzehennem,
stvar je relativna, nemora znaciti da ce u dzehennem, ima mugocnosti i za dzenneta, a ako bi recimo cinio dobru a odbijao islam naprimjer , znaci nezainteresovan uopste za vjeru, za Boziji put na ovom svijetu koji vodi upravo prema dzennetu, takvima Bog dadne naplatu jos na ovom svijetu kroz razne oblike, pa kad dodju ispred njega, nigdje nista teska pustara, nikakvih dobrih djela za koje bi bili nagradjeni jer vec isplaceno na zemlji.
Dozer

#3075 Re: Svijet bez religija

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote:sve neznam, ali znam ono sto Kuran i poslanik Muhammed kazu o njemu
Eki... Mislis - vjerujes da je tako kako pise u Kur'anu (ovako se pise, ako vec hoces da ga spominjes), i kako je pricao Muhammed...? Jer, realno, o tome zaista ne znas nista.

A, sto si mi preskocio ovo:
Dozer wrote:Ja, recimo, zivim sasvim lijepim zivotom, pomazem kada i kome mogu, a zadrti sam ateista. Dze cu ja zavrsit', Allaha ti?
Ako je ovo odgovor:
stvar je relativna, nemora znaciti da ce u dzehennem, ima mugocnosti i za dzenneta, a ako bi recimo cinio dobru a odbijao islam naprimjer , znaci nezainteresovan uopste za vjeru, za Boziji put na ovom svijetu koji vodi upravo prema dzennetu, takvima Bog dadne naplatu jos na ovom svijetu kroz razne oblike, pa kad dodju ispred njega, nigdje nista teska pustara, nikakvih dobrih djela za koje bi bili nagradjeni jer vec isplaceno na zemlji.
Onda nam moras dati i neki citat da je to tako. Mojne nam malo citata, a malo svog misljenja ;)
Locked