BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

fortaleza

#3051 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by fortaleza »

avaks wrote:Znači 36KM mjesečno za paket usluga + 15KM za 3 Ultra broja svaki mjesec da bih imao 500MB neta i 1000 minuta prema tim brojevima :lol:
Smije li se neka druga mreža nazvati? Jbg ipak mi je više od pola brojeva koje zovem 063/064 ili da i njima javim za ove super pogodnosti pa neka svi uzimaju... Ipak 51KM za 500MB neta je ekstra, što bi neko uzeo Haloo i dobio 555MB + još toliko samo što aktivira broj za 4KM :lol:
Fakat nude više uz niže cijene, i ja odgovorno tvrdim da to nema nigdje u BiH :thumbup:
Ma to je sasvim logično za BH Telekom, po uspostavljanju odnosa na nacionalno oprijedjeljenom tržištu dobili su najveći udjel od oko 45 plus minus posto i očigledno ZATVARAJU tržište, nije im u interesu da išta nude ostalim korisnicima koji nisu na BHT-u jer dugoročno mogu više izgubiti nego dobiti. To pokazuju i novi paketi koji se eventualno isplate onima koji svakako imaju pristup njihovoj fiksnoj mreži da uvežu usluge i jedino tako profitiraju. Slično je i sa mtelom (koji ipak nudi nešto korisnicima drugih mreža, ali čisto da se ne osipaju vlastiti).

Najviše je uradio Eronet jer najviše može i dobiti, 13-15 % startnih korisnika koji se nekad u budućnosti mogu širiti na račun ovih velikih. Prepaid SAVRŠENA prema svima, postpaid super paketi s pozivima i porukama prema svima te haloo koji ipak daje više od Happija.

Ovi potezi BHT-a ne čude već su sasvim logično, aktivirali su se tek kad je bilo očigledno da su s novim "negativnim" promjenama tarifa prvenstveno prepaid početi gubiti korisnike koje su privukli student i duplim postpaid tarifama.
jarobot wrote:Inače vidim da se mnogi korisnici bune zbog tog unifi projekta uzimsnja i korištenja privatnog modema u korist komoanije bez da se kupac obavjesti. Tipični lopovkuk.

Poslano sa mog HTC 10 koristeći Tapatalk
Evo ja se ne bunim, već sam potrošio 500mb Unifija po gradu, a još imam 4.5 GB ugrubo, super uslugica.
fortaleza

#3052 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by fortaleza »

mirza_15 wrote:A neko je neopisivo dosadan i peglativan pri cemu lupa gluposti i nije vrijedan ozbiljne rasprave jer to samo gubljenje vremena. To sto ti smatras argumentima je gomila sranja. Haj sad zivio!

Sent from my mobile phone using Tapatalk
Ježi ga, pa i sam si napisao da bez obzira na usporedbu ponude uvijek glas daješ BHT-u što te automatski diskvalificira za argumentiranu diskusiju, te samim tim običnom korisniku diskusantu nije ni bitno što pišeš o usporedbi operatera. osim u onim slučajevima kad je postavljen direktni upit za neku BHT-ovu uslugu, a tome i služi BHT tema.

Ovo @Lopov eliminatorovo o sukobu interesa stoji u svakom slučaju, dok god objektivnosti manjka.

Spuštanje diskusije na osobnu raspravu je potpuno nepotrebno i offtopic s čije god strane dolazilo.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#3053 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Bobi »

@jarobot, ljubazno vas molimo bez vrjedjanja drugih forumaša.

Hvala lijepo

:D
jarobot

#3054 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by jarobot »

Bobi wrote:@jarobot, ljubazno vas molimo bez vrjedjanja drugih forumaša.

Hvala lijepo

Koga sam uvrijedio onog padobranca ,pa on se sav ospe kad se spomene BH telekom...
Čitaš li ti šta on piše svaka druga mu je lopovi ,ovece i da nenabrajam... :D
I sad se on ko uvrijedio tipičan trol...
Sto puta mi u postovima napiše da sam ja nekakv uposlenik lopov ovca neprati uopšte postove bitno mu je popljuvati sve što ima predznak BiH.
Za njegov info nek pročita moje postove pa će vidjeti da ja nisam nikakav uposlenik BH telekoma.
I ovdje iizgleda vrijede dvostruki aršini a haj dobro..
Maharadza

#3055 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Maharadza »

jarobot wrote:

Hvala lijepo

Koga sam uvrijedio onog padobranca ,pa on se sav ospe kad se spomene BH telekom...
Sto puta mi u postovima napiše da sam ja nekakv uposlenik lopov ovca neprati uopšte postove bitno mu je popljuvati sve što ima predznak BiH.
Za njegov info nek pročita moje postove pa će vidjeti da ja nisam nikakav uposlenik BH telekoma.
Hoćeš reći da nisi nazivao druge uposlenicina eroneta?! Dvostruki aršini su isključivo u tvojoj glavi. ;)
jarobot

#3056 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by jarobot »

Maharadza wrote:
jarobot wrote:

Hvala lijepo

Hoćeš reći da nisi nazivao druge uposlenicina eroneta?! Dvostruki aršini su isključivo u tvojoj glavi. ;)
Bobi šta je ovo "Dvostruki aršini su isključivo u tvojoj glavi"..samo citiram ovog gore
Upravo tako samo sam tražio da mi pojasni neko ko je uposlen u eronetu neke tarife . Ti upadaš ko padobranac iako nemaš veze sa gornjim postom a i tvoja svaka druga je ovce ,lopovi i još gore ima ali da ne dužimo i još pišeš da nisam dobar u glavi hajmo bobi barem ga naruži kao i mene.
Što se kačiš na komentare bez veze nit sam te spomenuo niti prozvao ili ste ti i onaj gore uvrijeđeni ista ličnost pa te pogodilo .
rovac13

#3057 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

jarobot wrote:Bez uređaja ugovor 24 mjeseca super 35 je 29,25 km uz sve što ide..minut je 0,211 km obračunska je 60+10
Nemoj vrijedjat neciju inteligenciju..........saberi se malo prvo pogledaj sta pises...........zabacavas temu glupostima.

Ako je bez uredjaja cijena paketa 29,25 KM i imas 300 minuta,1000 sms,2000mb flat..............kako si ti izracunao da je cijena minuta 0,211..............po tvojoj matematici 300 minuta bi kostalo preko 60KM.

Jedan otisao na hladjenje sad drugi dosao da nas ubjedjuje kako je bolje 150 minuta na bhtu nego 300 minuta na eronetu :zid:
Maharadza

#3058 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Maharadza »

jarobot wrote:
Maharadza wrote:
jarobot wrote: Koga sam uvrijedio onog padobranca ,pa on se sav ospe kad se spomene BH telekom...
Bobi šta je ovo "Dvostruki aršini su isključivo u tvojoj glavi"..samo citiram ovog gore
Upravo tako samo sam tražio da mi pojasni neko ko je uposlen u eronetu neke tarife . Ti upadaš ko padobranac iako nemaš veze sa gornjim postom a i tvoja svaka druga je ovce ,lopovi i još gore ima ali da ne dužimo i još pišeš da nisam dobar u glavi hajmo bobi barem ga naruži kao i mene.
Što se kačiš na komentare bez veze nit sam te spomenuo niti prozvao ili ste ti i onaj gore uvrijeđeni ista ličnost pa te pogodilo .
Nikakva uvreda apsolutno, a to tvoje miješanje u rad administracije je također zabranjeno i kažnjivo, ako nisi znao. ;)
avaks

#3059 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

rovac13 wrote:
jarobot wrote:Bez uređaja ugovor 24 mjeseca super 35 je 29,25 km uz sve što ide..minut je 0,211 km obračunska je 60+10
Nemoj vrijedjat neciju inteligenciju..........saberi se malo prvo pogledaj sta pises...........zabacavas temu glupostima.

Ako je bez uredjaja cijena paketa 29,25 KM i imas 300 minuta,1000 sms,2000mb flat..............kako si ti izracunao da je cijena minuta 0,211..............po tvojoj matematici 300 minuta bi kostalo preko 60KM.

Jedan otisao na hladjenje sad drugi dosao da nas ubjedjuje kako je bolje 150 minuta na bhtu nego 300 minuta na eronetu :zid:
Vjerovatno je mislio na minute nakon što potrošiš ovih 300 uključenih u paket.
Doduše skloni su nekoj čudnoj matematici ovi anamotamo pa me ništa ne bi iznenadilo. Kako god okrenem meni je bolje 300 od 150 i još ako je manje za platiti :lol:
Btw na Super 35 je 4GB brzog neta :thumbup:
metnem

#3060 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by metnem »

rovac13 wrote:

Pobrko bhtelekomovac, tolika je cijena kod njih
Ova eronet tarifa je ubjedljivo najbolja u postpaidu na tržištu
Čudno da neki slčan tako dobar pomak ne naprave u prepaidu, jer ova tarifa je dokaz da mogu i imaju prostora
metnem

#3061 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by metnem »

Vizionar 1985 wrote:
Maharadza wrote: Čiji je taj GO free... Ima li ko da podijeli iskustva, pokrivenost i tako?
Logosoft valjda.
Najjeftiniji al ga nema nigdje van Sarajeva kupit.
Povoljniji net imaju i od haloa.
Logosoft je takođe virtuelni operater, svi koriste mtel mrežu
U netu nisu povoljniji od haloo, tu je haloo najbolji, nego u pozivima s obzirom da im je obračunska jedna sekunda što niko nema uz uspostavu poziva 0,07
Del_Boy1

#3062 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Del_Boy1 »

metnem wrote:
rovac13 wrote:

Nije pobrkao čovjek ništa, to je cijena poziva nakon utrošenih dodijeljenih minuta u određenoj tarifi.

Image
jarobot

#3063 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by jarobot »

avaks wrote:
rovac13 wrote:

Vjerovatno je mislio na minute nakon što potrošiš ovih 300 uključenih u paket.
Doduše skloni su nekoj čudnoj matematici ovi anamotamo pa me ništa ne bi iznenadilo. Kako god okrenem meni je bolje 300 od 150 i još ako je manje za platiti [emoji38]
Btw na Super 35 je 4GB brzog neta [emoji106]
Kakvi 150 minuta ma midi 30 nema ni 20 minuta razgovora al zato eronet kad potrošiš 300 minuta uplacuje na račun koridnika 25 feninga po minuti. O mtelu da ne pričam svaki out kad oukne veza uplate pola marke na račun korisnika.
Jel ovo dobro ovako.

jarobot

#3064 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by jarobot »

Del_Boy1 wrote:
metnem wrote:
rovac13 wrote: Nemoj vrijedjat neciju inteligenciju..........saberi se malo prvo pogledaj sta pises...........zabacavas temu glupostima.

Nije pobrkao čovjek ništa, to je cijena poziva nakon utrošenih dodijeljenih minuta u određenoj tarifi.

Image
Ma pobrkao kako nisam, to oni uplaćuju 21 fening za savaki minut.
Ako ja imam 300 minuta . Kako se računa ako pričam 30 sekundi koliko se minuta obračunava i ako pričam 1 minut i 25 sekundi kako se računa. Jel znači da moram svakih 59 sekundi prekidati razgovor ili svaki razgovor razvuci na 59 sekundi da bi imao 300 minuta.
Velika sloboda razgovaranja

avaks

#3065 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Pa gdje si HDMI, što se ofirno oda sa tim mtel puca :lol:
To si tvrdio i prošle godine, a ja ofirne retorike :run:
Ja kupio IZI (koji koriste mtel infrastrukturu) čisto da provjerim i u Sarajevu sasvim dobar signal kao i na potezu do Zenice (barem kuda sam se ja kretao), znači to pucanje rekla-kazala ubleha :lol:
Je li i Eronet prekida kada su povoljniji od BHT?! Pa zar je toliko teško prihvatiti činjenicu da su ljudi povoljniji :run:

btw Evo Spaha dade gol :bih: off sam
metnem

#3066 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by metnem »

Del_Boy1 wrote:
metnem wrote:
rovac13 wrote: Nemoj vrijedjat neciju inteligenciju..........saberi se malo prvo pogledaj sta pises...........zabacavas temu glupostima.

Image
Ej, pa valja prvo potrošit 300 minuta
Koja je cijena po minuti tih 300 minuta
jarobot

#3067 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by jarobot »

avaks wrote:Pa gdje si HDMI, što se ofirno oda sa tim mtel puca [emoji38]
To si tvrdio i prošle godine, a ja ofirne retorike :run:
Ja kupio IZI (koji koriste mtel infrastrukturu) čisto da provjerim i u Sarajevu sasvim dobar signal kao i na potezu do Zenice (barem kuda sam se ja kretao), znači to pucanje rekla-kazala ubleha [emoji38]
Je li i Eronet prekida kada su povoljniji od BHT?! Pa zar je toliko teško prihvatiti činjenicu da su ljudi povoljniji :run:

btw Evo Spaha dade gol :bih: off sam
Neznam opet šta je taj hdmi. Ustvari znam pošto radim u režiji na jefnoj RTV.
Neš vjerovati prije mjesec dana u Prijedoru čovjek sa mtela zove u BanjaLuku emtel broj i poslije jedo 5 pucanja veze u 2 minuta uzme od mene telefon da obavi razgovor sa BH telekom kartice toliko o rekla kazala.
Nego kako se obračuna kad pričam 30 sekundi u eronet savršenoj jel minut ili 30 sekundi. Ako je minut ksko može biti 300 minuta rszgovora?
Molim odgovor.
Eno i Džeko ga zabi
jarobot wrote:
Del_Boy1 wrote:
metnem wrote: Pobrko bhtelekomovac, tolika je cijena kod njih

Image
Ma pobrkao kako nisam, to oni uplaćuju 21 fening za savaki minut.
Ako ja imam 300 minuta . Kako se računa ako pričam 30 sekundi koliko se minuta obračunava i ako pričam 1 minut i 25 sekundi kako se računa. Jel znači da moram svakih 59 sekundi prekidati razgovor ili svaki razgovor razvuci na 59 sekundi da bi imao 300 minuta.
Velika sloboda razgovaranja

jarobot

#3068 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by jarobot »

metnem wrote:
Del_Boy1 wrote:
metnem wrote: Pobrko bhtelekomovac, tolika je cijena kod njih

Image
Ej, pa valja prvo potrošit 300 minuta
Koja je cijena po minuti tih 300 minuta
Džaba samo što dođe na kraju mjeseca račun od 20-30 km. Toliko je minut. [emoji14]

rovac13

#3069 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

jarobot wrote: to je cijena poziva nakon utrošenih dodijeljenih minuta u određenoj tarifi.

Image
[/quote]

Jel tebe sramota tako pisat :lol:

Pises o dokupu minuta :D ........to je kao da pises o tome koliko kosta dokup 1GB na bht u :-D

Da bi dosao do dokupa minuta moras potrosit 300 minuta..............ako si potrosio 300 minuta na eronet super 35 ti racun iznosi tek 29,25 KM pa onda dokupljujes dalje................ako si na bht midi 30 potrosio 300 minuta racun ti je vec na oko 63 KM pa onda ides dalje :zid:

Ovo je strasno ......ovo vise nije ni zalosno........ne znam kako opisat ovu pojavu :run:
metnem

#3070 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by metnem »

Bhtelekomovac je iz očaja počeo pisat nebuloze koje čak nisu ni vrijedne da budu komentarisane
Del_Boy1

#3071 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijen

Post by Del_Boy1 »

rovac13 wrote:
jarobot wrote: to je cijena poziva nakon utrošenih dodijeljenih minuta u određenoj tarifi.

Image
Jel tebe sramota tako pisat [emoji38]

Pises o dokupu minuta :D ........to je kao da pises o tome koliko kosta dokup 1GB na bht u :-D

Da bi dosao do dokupa minuta moras potrosit 300 minuta..............ako si potrosio 300 minuta na eronet super 35 ti racun iznosi tek 29,25 KM pa onda dokupljujes dalje................ako si na bht midi 30 potrosio 300 minuta racun ti je vec na oko 63 KM pa onda ides dalje :zid:

Ovo je strasno ......ovo vise nije ni zalosno........ne znam kako opisat ovu pojavu :run:
Ako je ovo meni upućeno ne znam što bi bilo sramota, samo sam rek'o da je to cijena nakon potrošnje dodijeljenih minuta, nisam rek'o ništa neistinito.
Sve hoću da te pitam čemu služe tolike tačke u tvom pisanju? Nemam ništa protiv al' ne vidim neku smisao u tome.
rovac13

#3072 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

Delboy pa pise koga sam citirao.....nema tebe nigdje u postu.

Vidjeste li vi ovu bombu :bih:
Del_Boy1

#3073 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Del_Boy1 »

Moja je rečenica i sliku sam ja postavio, pa sam zato mislio da se odnosi na mene.
rovac13

#3074 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

Onaj gore post u 21:20 tako izgleda.Taj sam citirao.

Inace i Mirza je tako editovao postove pa su izgledali kao da je pisao neko drugi.......a sad i ovaj :D
metnem

#3075 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by metnem »

Zaključak se nameće sam od sebe: jedan te isti lik sa dva nicka, a ranije bio krakatoa pa ga pregazio voz za Banoviće
Post Reply