Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Point.

#3051 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Point. »

Banksy wrote:
Point. wrote:
Amel super pjeva. Joj kad se vako nadju znalci.
''Super pjeva'', ali ništa dalje od toga. Ni energije, ni emocije, ni karizme, ni svoje pjesme, ništa, čista reprodukcija. Tako već 15 godina i tako će i narednih 15. Šteta.
Sve sto ti nabroja, samo u pozitivnom smislu, rekose i Massimo i Zeljko i onaj Magazinovac a i ona treba. Da frajeru fali pjesma da se regionalno probije.
cLo

#3052 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by cLo »

Kad kaže: Treba da ti se desi pjesma! Pa dešavaju se Štukama, Laki itd. stalno pjesme, pa ništa, treba da mu se desi publika, a ne pjesma. :D
Kod nas samo cinci linci, ojha ha.
jao_situacije

#3053 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by jao_situacije »

Point. wrote:
Banksy wrote:
Point. wrote:
''Super pjeva'', ali ništa dalje od toga. Ni energije, ni emocije, ni karizme, ni svoje pjesme, ništa, čista reprodukcija. Tako već 15 godina i tako će i narednih 15. Šteta.
Sve sto ti nabroja, samo u pozitivnom smislu, rekose i Massimo i Zeljko i onaj Magazinovac a i ona treba. Da frajeru fali pjesma da se regionalno probije.
i meni fali 10 miliona eura da mi se firma probije regionalno
amel i ja onda dođemo na isto :mrgreen:
Banksy

#3054 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Banksy »

cLo wrote:
Banksy wrote:Kucamo na vrata zaboravljenih i potrošenih instant zvijezda reality show programa ...

Jedini koji iz ovih budalaština izvlače korist su multinacionalne kompanije kroz marketing (i njihovi regionalni dileri) i polovnjaci u žiriju.
Kad je to ranije Zorica Brunclik mogla napuniti Zetru i zna li ko nabrojati tri Massimove pjesme ili jednu Džinovićevu iz prošle decenije ...?
Ev' ja upravo čitam, i pokažem prijateljici, pročita ona tvoj komentar, kaže: "Stvarno, i jeste tako!" "Sve je niđe veze!" :lol:
Naravno da je niđe veze i naravno da niko od njih nikad ništa neće napraviti. Čak i da se pojavi neko s ''X factorom'', ubiće ga ljubomorni žiri, Džinović, Žak Houdek (zna neko 2 njegove pjesme?), Dečak (jednu njegovu?), A. Kovač (2?), Massimo (ijednu, da nije prepjev?)itd.
Jedini koje sam uspjela vidjeti, a da su imali taj ''X factor'' bila je neka cura iz Splita koju je izbacila Nina Badrić (3 Badrićkine, neko?) i momak koji je otpjevao Lakinu evrovizijsku, a ispali su nekad ranije, valjda. Dovoljno je samo vidjeti grč na licima žirija kad se pojavi neko zaista dobar i slušati zamjerke koje mu pućuju ... Uglavnom, poenta je da najbolji ne dobace do tel. glasanja, da pobjedom ne bi sutra ugrozili ''zvijezde'', a da se finalisti podijele regionalno da svaka država patriotski glasa za svoje i potroši koji milion na dežurnog operatera.
Ne gledam to redovno, ponekad preletim, ali uvijek mi bude mi žao djece koja drhte pred onim polovnjacima, dok ih multinac. kompanije i telekom operateri zloupotrebljavaju isključivo u svrhu dizanja vlastitog profita, bez da iko od njih, ikad, dobije zaista i šansu da nešto napravi u životu.
Al' dobro, djeci je i to doživljaj. Ako im društvo ne nudi kvalitetnije sadržaje, dobro je i ovo ...
Banksy

#3055 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Banksy »

Point. wrote:
Banksy wrote:
Point. wrote:
Pjesma zapravo fali Massimu, i svakom članu svakog žirija. Prepjevao je The Sun Ain't Gonna Shine Anymore i Arsenovu Ne plači, i to mu je vrh karijere. Znaš neku njegovu, drugu?
A. Kovač, znaš neku njenu? Zamisli ironije kad takvi pričaju o ''jednoj potrebnoj pjesmi''.
Zvijezde nikad i ne sjede u žirijima, nemaju kad.
Amel je imao 12 godina, pa ništa nije napravio. Nek uči školu.
dezurni_ucenik

#3056 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dezurni_ucenik »

Ove godine hvalite Amela, prije ste drkali na Gileta, sljedece godine bice neko novi. I tako samo u krug.
dječak sa šibicama

#3057 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dječak sa šibicama »

Dobro je neko rekao, Amel isto malonogometna ekipa veterana, nastupa na malim turnirima za jagnje i gajbu piva.

A sad svi za Macu, finale u nedelju :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3058 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Ne kontam ni ja toliku pomamu za Giletom one godine :-)
cLo

#3059 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by cLo »

oglasio se i Nikšić :lol:
uglavnomja

#3060 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by uglavnomja »

a ja ne kontam kako neko moze laku slusati, gledati i smatrati pjevacem :run:

lakino pojavljivanje na euroviziji se prikazuje u "najhumoristicnijim" dijelovima pregleda es.
dječak sa šibicama

#3061 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Ne kontam "humor" Damira Niksica :?
avetinja

#3062 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by avetinja »

Sinoć, pošto nisam imao pametnija posla, odgledah X Factor. Nije mi jasno zašto se masa, većinom djevojke, zada u plač i kuknjavu kada njhov favorit ne pobijedi. Da on plače ja bih razumio. Izgubio je pare i još dodatne nagrade, ali oni koji nemaju ništa od toga da njegov (ne) uspjeh doživljavaju toliko lično to mi nikada neće biti jasno. Također ne razumijem zašto ljudi glasaju i troše kredit na takmičare. Da je porodica u pitanju uredu, ali oni koji ga ni ne poznaju, a glasaju, a znaju da postoji mogućnost da je show namješten, njih ne razumijem.
avetinja

#3063 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by avetinja »

cLo wrote:oglasio se i Nikšić :lol:
Koja budala moraš biti da praviš ovakav video. Sad će se naravno naći oni koji će reći "Ma, to je njegov umjetnički izražaj", ali ovo je čista glupost. Nije mu prvi put da pravi budalu od sebe.
kakavdanakneiskustvu

#3064 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by kakavdanakneiskustvu »

ultima_palabra wrote:Pa ako pobijediš na prvom i najpopularnijem takmičenju pjevača, i 12 godina kasnije se ponovo prijaviš na takvo takmičenje, znači da ti karijera nije baš najbolje išla.

vala bas
dječak sa šibicama

#3065 Re: Popularne stvari koje ne kontam

avetinja wrote:Sinoć, pošto nisam imao pametnija posla, odgledah X Factor. Nije mi jasno zašto se masa, većinom djevojke, zada u plač i kuknjavu kada njhov favorit ne pobijedi. Da on plače ja bih razumio. Izgubio je pare i još dodatne nagrade, ali oni koji nemaju ništa od toga da njegov (ne) uspjeh doživljavaju toliko lično to mi nikada neće biti jasno. Također ne razumijem zašto ljudi glasaju i troše kredit na takmičare. Da je porodica u pitanju uredu, ali oni koji ga ni ne poznaju, a glasaju, a znaju da postoji mogućnost da je show namješten, njih ne razumijem.
X faktor je jos medjunarodno licencirana emisija, pogledaj jednom stranice na FB koje prate onaj debilni shou Parovi, dakle emisija koju emituje tv kuca u vlasnistvu stanovitog Peconija, jedan od vodecih kriminalaca u Srbiji, krupna riba.. sami ucesnici nekoliko puta izlanu da je sve namjesteno, profil ucesnika da te Bog sacuva, kurvestine, idioti, i na to sve ide citava armija ljudi koji se svadjaju po facebooku, trose pare na SMS glasove, salju hiljade glasova i sve te pare ce ici u djep doticnog krimosa, pobjednik ce navodno uzeti nekakvu novcanu nagradu mada nije iskljuceno da ce biti izradjen kao sto su izradili pobjednike Farme, ali raja se toliko unese u to sve da se covjek pita jel to nekakva masovna hipnoza ili kolektivno ludilo.

Bukvalno bi se pobili da mogu, zbog idiota koje prate i za njih navijaju.
sunceKOtepsija

#3066 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sunceKOtepsija »

dječak sa šibicama wrote:
avetinja wrote:Sinoć, pošto nisam imao pametnija posla, odgledah X Factor. Nije mi jasno zašto se masa, većinom djevojke, zada u plač i kuknjavu kada njhov favorit ne pobijedi. Da on plače ja bih razumio. Izgubio je pare i još dodatne nagrade, ali oni koji nemaju ništa od toga da njegov (ne) uspjeh doživljavaju toliko lično to mi nikada neće biti jasno. Također ne razumijem zašto ljudi glasaju i troše kredit na takmičare. Da je porodica u pitanju uredu, ali oni koji ga ni ne poznaju, a glasaju, a znaju da postoji mogućnost da je show namješten, njih ne razumijem.
X faktor je jos medjunarodno licencirana emisija, pogledaj jednom stranice na FB koje prate onaj debilni shou Parovi, dakle emisija koju emituje tv kuca u vlasnistvu stanovitog Peconija, jedan od vodecih kriminalaca u Srbiji, krupna riba.. sami ucesnici nekoliko puta izlanu da je sve namjesteno, profil ucesnika da te Bog sacuva, kurvestine, idioti, i na to sve ide citava armija ljudi koji se svadjaju po facebooku, trose pare na SMS glasove, salju hiljade glasova i sve te pare ce ici u djep doticnog krimosa, pobjednik ce navodno uzeti nekakvu novcanu nagradu mada nije iskljuceno da ce biti izradjen kao sto su izradili pobjednike Farme, ali raja se toliko unese u to sve da se covjek pita jel to nekakva masovna hipnoza ili kolektivno ludilo.

isto ko sa sportskim klubovima :lol:
sunceKOtepsija

#3067 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sunceKOtepsija »

al to je vjecno, vise od zivotaaaa
avetinja

#3068 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by avetinja »

dječak sa šibicama wrote:

Nema šta se danas ne može namjestiti. Parovi su posebna priča. Većeg kurvarluka nisam vidio. Pogledao sam nekoliko puta, da i ja vidim to čudo. Izgleda da tamo primaju samo ljude sa visokim IQ-om i moralom. Meni je glupost slati glasove za bilo koje takmičenje. Da mi je član porodice ili neki dobar drug poslao bih koji glas, ali ovako ne.
dječak sa šibicama

#3069 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Ja sam tako zbog idiota Meme, pratio jebenu farmu, nervirao se jer sta ce nas jadni Memo, zajebavaju ga tamo u Srbiji, nedaj se Memo, junacino, izdrzi!

Cak sam i par glasova poslao u finalu :roll:

Memo jos pare nije dobio. A realno, lik je idiot, ali kad se proda prica pa proradi lokalpatriotizam, i slicne gluposti. Memo, Gile, nastavi niz, bosanska raja je utukla nekoliko miliona maraka da bi Memo i Gile pobijedili u Beogradu.

Jel to neki kompleks ili sta je.
Not My Idea

#3070 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Not My Idea »

Ne razumijem pljuvanje i omalovazavanje Amela i opcenito X factora, idola i the voice . Jest da na nasim prostorima nema nista od karijera ucesnika al vani su ta takmicenja ogromna produkcija, koja je izbacila neke zvijezde. Mozda nisu poznate kod nas toliko al u Americi i UK su velike zvijezde.

Leona Lewis, Jedward, One Direction, James Arthur, Cher Lloyd, Fifth Harmony, Kelly Clarkson, Susan Boyle, Carrie Underwood, Jennifer Hudson...

sto se tice Amela, ta ce Amel, forumasi mu kroz noge probacivali, ta prica...ja sam sinoc glasala i bas mi je bilo drago sto je pobjedio, bio je sretan kao malo dijete :bih: briga me i ako je nastimano, glasala sam jer momak pjeva odlicno, ono je licilo na njegov koncert, imao je zelju i odusevio je i puno vece ljude od nas forumasa..stigla mu je podrska sa svih strana, al najjebenije u ovoj drzavi je zadovoljit klix forumase :mrgreen:

prica da ziri izbacuje najbolje, zbog neke konkurencije, je malo rec smijesna. opet ista prica-ta ce Zeljko Joksimovic, ta ce A.Kovac il ovaj,onaj...
jest, pojavit ce se neko toliko velik i zasjenit ih. hehe.

takodjer, prica da velike zvijezde ne sjede u ziriju je smijesna. neki od clanova zirija uk i usa talenata su:
Cheryl Cole
Kelly Rowland
Nicole Scherzinger
Rita Ora
Paula Abdul
L.A. Reid
Demi Lovato
Britney Spears
will.i.am
Tom Jones
Jessie J
Kylie Minogue
Christina Aguilera
CeeLo Green
Adam Levine
Shakira
Usher
Gwen Stefani
Pharrell Williams
Randy Jackson
Ellen DeGeneres
Jennifer Lopez
Steven Tyler
Mariah Carey
Nicki Minaj
Keith Urban

Amel :kiss: :bih:
avetinja

#3071 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by avetinja »

Nije to kompleks, to je trošenje para u pogrešne svrhe. Koliko se sjećam Memi su te pare trebale da bi platio liječenje ocu. Otac mu je umro, a pare još nije dobio. Bio je naslov u novinama da je tužio Pink. Da li se nešto primijenilo od tada ne znam.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3072 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Velkoski »

Pa pjevao je Amel i prije X Faktora dobro, al' nesto se ne sjecam da ste posjecivali njegove svirke, a jos manje sam siguran da biste kupili njegov CD! Nama samo daj igara, a hljeba imamo, valjda!

8-)
Raigor Stonehoof

#3073 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Raigor Stonehoof »

ono naslo da spori uspjeh masimu savicu :lol: covjek ima 15ak albuma snimljenih, sto u bivsoj drzavi sto iza rata
dječak sa šibicama

#3074 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Nije jos dobio pare, dobio je sudsku presudu.

Ali Mitrovic nema kesha da plati, njemu su jahtu zaplijenili i prodali na aukciji, da bi neke dugove namirili. Previse je ulozio, pogledaj studio u Simanovcima koliki je, to su sve ogromne hale, nekoliko emisija snimaju.

Ali covjek zivi na kreditu, na dugu. Nacekace se Memo.
avetinja

#3075 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by avetinja »

Not My Idea wrote:Ne razumijem pljuvanje i omalovazavanje Amela i opcenito X factora, idola i the voice . Jest da na nasim prostorima nema nista od karijera ucesnika al vani su ta takmicenja ogromna produkcija, koja je izbacila neke zvijezde. Mozda nisu poznate kod nas toliko al u Americi i UK su velike zvijezde.

Leona Lewis, Jedward, One Direction, James Arthur, Cher Lloyd, Fifth Harmony, Kelly Clarkson, Susan Boyle, Carrie Underwood, Jennifer Hudson...

sto se tice Amela, ta ce Amel, forumasi mu kroz noge probacivali, ta prica...ja sam sinoc glasala i bas mi je bilo drago sto je pobjedio, bio je sretan kao malo dijete :bih: briga me i ako je nastimano, glasala sam jer momak pjeva odlicno, ono je licilo na njegov koncert, imao je zelju i odusevio je i puno vece ljude od nas forumasa..stigla mu je podrska sa svih strana, al najjebenije u ovoj drzavi je zadovoljit klix forumase :mrgreen:

prica da ziri izbacuje najbolje, zbog neke konkurencije, je malo rec smijesna. opet ista prica-ta ce Zeljko Joksimovic, ta ce A.Kovac il ovaj,onaj...
jest, pojavit ce se neko toliko velik i zasjenit ih. hehe.

takodjer, prica da velike zvijezde ne sjede u ziriju je smijesna. neki od clanova zirija uk i usa talenata su:
Cheryl Cole
Kelly Rowland
Nicole Scherzinger
Rita Ora
Paula Abdul
L.A. Reid
Demi Lovato
Britney Spears
will.i.am
Tom Jones
Jessie J
Kylie Minogue
Christina Aguilera
CeeLo Green
Adam Levine
Shakira
Usher
Gwen Stefani
Pharrell Williams
Randy Jackson
Ellen DeGeneres
Jennifer Lopez
Steven Tyler
Mariah Carey
Nicki Minaj
Keith Urban

Amel :kiss: :bih:
Niko ne pljuje Amela. Da je Amel dobar i popularan pjevač on bi uspio nakon OBN talenata, a ne bi se doveo u situaciju da se kao profesionalac mora prijavljivati na ovakva takmičenja. I Danijel Kajmakovski je pobijedio prošle godine, pa nešto ne vidim da mediji i dan danas pišu o njemu. Odradio par koncerata sa X Factor timom, nastupio u polufinalu Eurosonga i to je to. Britanska i Američka scena su nešto sasvim drugo. Tamo može da uspije i jedna Adele, koja pored fizičkih nedostataka za scenu opet može izgraditi karijeru zato što tamo ljudi ipak cijene talenat. Kod nas ćeš se teško probiti na scenu ako nemaš dobro tijelo, pjesmu i neki skandal. Čak i ovi popularni pjevači padnu u zaborav ako se dovoljno ne eksponiraju u medijima.
Post Reply