Windows 10
Moderator: Benq
- escobar__
#3051 Re: Windows 10
Sve je do korisnika...
Ja nikad nisam koristio Black XP i ostale "dorađene" verzije već isključivo TechNet/MSDN ISO + neki "provjereni" način aktivacije.
Naravno, uvijek postoji mogućnost da sâm aktivator u sebi nosi kojekakve karafeke ali generalno nikakvih problema ni sa piratskim 7 k'o ni danas sa originalnim 10.
Ja nikad nisam koristio Black XP i ostale "dorađene" verzije već isključivo TechNet/MSDN ISO + neki "provjereni" način aktivacije.
Naravno, uvijek postoji mogućnost da sâm aktivator u sebi nosi kojekakve karafeke ali generalno nikakvih problema ni sa piratskim 7 k'o ni danas sa originalnim 10.
- diablobih
#3052 Re: Windows 10
Pa kad je aktiviran Windows, update dolazi isto brzo kao i onome sa originalnim, tako da ta priča da je piratski Windows 10 slabiji od originalnog realno glupa, ne znam kako drugačije nazvati to.
-
Mega Man X
#3053 Re: Windows 10
Dobra stvar je i to što Microsoft dopušta da registruješ licencu na svoj Microsoft account, te tako možeš opet aktivirati legalnu desetku, čak i nakon što zamijeniš matičnu ploču.
- avaks
#3054 Re: Windows 10
Ne shvataš poentu, ide update i za ilegalu, to stoji e sada iz kojih izvora ne znam niti mogu garantovati.diablobih wrote:Pa kad je aktiviran Windows, update dolazi isto brzo kao i onome sa originalnim, tako da ta priča da je piratski Windows 10 slabiji od originalnog realno glupa, ne znam kako drugačije nazvati to.
Druga stvar, kako si aktivirao taj ilegalni, ima li u instalaciji ili kreku malware? Ima li kakav backdoor trojanac?
Hoće li isti biti zaražen ili će raditi neke 9te stvari kao što sam naveo, šalje podatke u Kinu ili Rusiju, rudari kriptovalute nekome (procesor zauzet više nego normalno, grafička) itd itd.
Ja ti odgovorno kažem da je piratski Windows slabiji jer si koliko toliko podložan zarazi, pa kakvoj god
Btw ko ti i garantuje da je Windows aktiviran kada ga krekuješ? Jesi li probao testirati preko oficijelnih servera ili te aktivator baci na neke lijeve također piratske
Kako god, kod ilegale ti može raditi ali veća je vjerovatnoća (opet velim ne mora biti) da će ga krek ili aktivator negdje osakatiti pa kasnije napraviti problem.
p.s.
Licenca košta 10ak KM za scrap ključ koji Microsoft još uvijek podržava kao legalan i ja se za te novce ne bih peglao ali kako ko voli jbg.
Doduše ne koriste svi računar za posao, ko se zajebava na njemu i nisu mu važni podaci, slobodno neka roka krekove
- diablobih
#3055 Re: Windows 10
Da, aktiviran je, preko oficijalnih servera Microsofta. Nigdje me ne baca, nigdje nema backdoor trojanca, rootkita ili bilo cega, zivis u zemlji snova. Nije uopste podlozan zarazi, nista vise od oficijalnog naravno. Pricas ocigledno o stvarima kojim pojma nemas, jer te je neko naucio tako, samo sto nije ni blizu tako. Inace pravi krekovi ili aktivatori, moze se cesto nabasati na te sto ti ubace nesto kao da ti krade podatke, mineuje itd, ali kada koristis provjerene ljude, onda nemas se zbog cega brinuti.
-
zippoo87
#3056 Re: Windows 10
evo i ja konacno odradi ovaj fall creators update...radilo ga je neka 2 sata
uglavnom,sad za sad mi nije nista zeznuo sistem...evo radi sve kao podmazano
neka ovako i ostane
uglavnom,sad za sad mi nije nista zeznuo sistem...evo radi sve kao podmazano
neka ovako i ostane
- escobar__
#3057 Re: Windows 10
Kod mene sve ok osim što Task Manager ne prikazuje tačan CPU clock. 
- crnivrag
#3058 Re: Windows 10
Ako misliš na "Up time" to ti je zbog hibridnog boot-a, jer se kompjuter nikad zapravo ne gasi već ide u neku vrstu hibernacije, i taj sat se resetuje samo kod "reseta" uređaja, a možeš i ugasiti hibridni boot i staviti da ti se kompjuter stvarno gasi i pali svaki put, s tim da će booting malo duže trajati, ali ćeš svaki put imati sat koji kreće od nule.escobar__ wrote:Kod mene sve ok osim što Task Manager ne prikazuje tačan CPU clock.
Kod hibridnog boot-a RAM memorija ostaje spašena i nakon ponovnog podizanja sistema on je spreman za rad, dok se kod pravog gašenja RAM prazni i sistem se svaki put iznova podiže.
Ako želiš da ti pošaljem objašnjenje kako ugasiti hibridni boot, javi.
- escobar__
#3059 Re: Windows 10
Ne uptime već radni takt procesora. Intel Processor Diagnostic Tool, CPU-Z i te karafeke uredno čitaju deklarisanu brzinu, Windowsov Task Manager ne (on ima neke svoje vrjiednosti iz nekog razloga).
- avaks
#3060 Re: Windows 10
diablobih wrote:Da, aktiviran je, preko oficijalnih servera Microsofta. Nigdje me ne baca, nigdje nema backdoor trojanca, rootkita ili bilo cega, zivis u zemlji snova. Nije uopste podlozan zarazi, nista vise od oficijalnog naravno. Pricas ocigledno o stvarima kojim pojma nemas, jer te je neko naucio tako, samo sto nije ni blizu tako. Inace pravi krekovi ili aktivatori, moze se cesto nabasati na te sto ti ubace nesto kao da ti krade podatke, mineuje itd, ali kada koristis provjerene ljude, onda nemas se zbog cega brinuti.
Vjeruj mi drugačije ćeš razmišljati kada budeš zarađivao plaću i koristio online bankarstvo, malo kredita uzmeš pa koliko god kane na račun prpa
Idem ja i dalje živjeti u zemlju snova, što kažeš, dok rata nije stigla
- diablobih
#3061 Re: Windows 10
Pa koristim online bankarstvo, nikakve prpe nemam.
- Raigor Stonehoof
#3062 Re: Windows 10
moj avakse, smiješan si
jos placas antivirus 
- avaks
#3063 Re: Windows 10
A nisi svjestan koliko sam rahat kako sam kupio Win oriđiđi pa i internet security
Ostarilo se da se svakih par mjeseci sistem ponovo čačka i da me stalno neko kino handri, radim previše stresne poslove da bih se zajebavao za 10-15KM na godišnjem nivou.
Ostarilo se da se svakih par mjeseci sistem ponovo čačka i da me stalno neko kino handri, radim previše stresne poslove da bih se zajebavao za 10-15KM na godišnjem nivou.
-
boshniak
#3064 Re: Windows 10
Moze se naci jeftino i licenca za WIN i za neki kvalitetan antivirus, koristio sam prije i crackove, ali sta ja znam nekako ljepsi osjecaj kad radim na aktiviranom windowsu, isto kao i svaki drugi original.
- agent_zero
#3065 Re: Windows 10
Nova ikona windows store-a od jutros.
- skafiskafsnjak
#3067 Re: Windows 10
Kako staviti Bosansku tastaturu, a English display lang ?
Sad dole u taskbaru moram mjenjati svaki put, kako da bude stalno ? nikako da skontam
Sad dole u taskbaru moram mjenjati svaki put, kako da bude stalno ? nikako da skontam
- agent_zero
#3068 Re: Windows 10
Otiđi u control panel (onaj stari, klasični), klikni na "language", pomjeri gore bosansku tastaturu ("move up") i izbriši englesku. Dok god ne ukloniš englesku, dole u taskbaru će ti biti dvojno.skafiskafsnjak wrote:Kako staviti Bosansku tastaturu, a English display lang ?
-
l33t
#3069 Re: Windows 10
https://www.howtogeek.com/243901/the-pr ... rtup-mode/crnivrag wrote:Ako misliš na "Up time" to ti je zbog hibridnog boot-a, jer se kompjuter nikad zapravo ne gasi već ide u neku vrstu hibernacije, i taj sat se resetuje samo kod "reseta" uređaja, a možeš i ugasiti hibridni boot i staviti da ti se kompjuter stvarno gasi i pali svaki put, s tim da će booting malo duže trajati, ali ćeš svaki put imati sat koji kreće od nule.escobar__ wrote:Kod mene sve ok osim što Task Manager ne prikazuje tačan CPU clock.
Kod hibridnog boot-a RAM memorija ostaje spašena i nakon ponovnog podizanja sistema on je spreman za rad, dok se kod pravog gašenja RAM prazni i sistem se svaki put iznova podiže.
Ako želiš da ti pošaljem objašnjenje kako ugasiti hibridni boot, javi.
evo ga !
- skafiskafsnjak
#3070 Re: Windows 10
Al problem je sto mi tada i za display postavi Bosanski, a to ne zelim. Zelim Engleski display, a bosansku tastaturu . Ali skontao sam u medjuvremenu .agent_zero wrote:Otiđi u control panel (onaj stari, klasični), klikni na "language", pomjeri gore bosansku tastaturu ("move up") i izbriši englesku. Dok god ne ukloniš englesku, dole u taskbaru će ti biti dvojno.skafiskafsnjak wrote:Kako staviti Bosansku tastaturu, a English display lang ?
Ima sa strane opcija "advanced settings" , i ima opcija "override for default input method" . Oznacis ako zelis tastaturu drugaciju od onoga sto je postavljeno za glavni jezik
Sad i dalje imam 2 opcije dole, ali mi je prva uvijek BOS
- agent_zero
#3071 Re: Windows 10
Ne postavi, ostaje engleski jezik windowsa, a tastatura bosanska.skafiskafsnjak wrote:Al problem je sto mi tada i za display postavi Bosanski, a to ne zelim. Zelim Engleski display, a bosansku tastaturu . Ali skontao sam u medjuvremenu .agent_zero wrote:Otiđi u control panel (onaj stari, klasični), klikni na "language", pomjeri gore bosansku tastaturu ("move up") i izbriši englesku. Dok god ne ukloniš englesku, dole u taskbaru će ti biti dvojno.skafiskafsnjak wrote:Kako staviti Bosansku tastaturu, a English display lang ?
Ima sa strane opcija "advanced settings" , i ima opcija "override for default input method" . Oznacis ako zelis tastaturu drugaciju od onoga sto je postavljeno za glavni jezik![]()
Sad i dalje imam 2 opcije dole, ali mi je prva uvijek BOS
- mousstapha
#3072 Re: Windows 10
Linux Subsystem dostupan sa ovim zadnjim updateom. Stvar odlicno funkcionise. Ubuntu Powershell stalno pri ruci. 
- skafiskafsnjak
#3073 Re: Windows 10
Zivota mi, probao vec. Pise ono " new disp lang will apply after next boot" ili tako nesto...agent_zero wrote:
Ne postavi, ostaje engleski jezik windowsa, a tastatura bosanska.
Al ajd namjestio sam , pa kaako god
- agent_zero
#3074 Re: Windows 10
To je ako dodaš u onom standardnog settignsu bosanski jezik. Zato nemoj tu dodavati, nego samo u control panelu, ali dobro pripazi na opcije.skafiskafsnjak wrote:Zivota mi, probao vec. Pise ono " new disp lang will apply after next boot" ili tako nesto...agent_zero wrote:
Ne postavi, ostaje engleski jezik windowsa, a tastatura bosanska.
Al ajd namjestio sam , pa kaako god
Ovo govorim za fall creators update, zadnji build. Na tri kompjutera sam to namjestio, svima je ostao engleski kao default, samo unos (tastatura) bosanski.
- skafiskafsnjak
#3075 Re: Windows 10
pa i u mene je vjerovatno zadnji jer sam nabacio win prije 5 dana ... pa zanimljivo, i ja sam na tom klasicnom , control panelu, meniju radio . Al ocigledno sam negdje nesto klikno drugacije . Nema veze, bitno da mi stoji BOS dole hehehe eagent_zero wrote:
To je ako dodaš u onom standardnog settignsu bosanski jezik. Zato nemoj tu dodavati, nego samo u control panelu, ali dobro pripazi na opcije.
Ovo govorim za fall creators update, zadnji build. Na tri kompjutera sam to namjestio, svima je ostao engleski kao default, samo unos (tastatura) bosanski.