Terorizam u Parizu!
- astala_vistala
#3051 Re: Terorizam u Parizu!
Danas se oglasila i Željka Cvijanović:ostro osuđujem teroristički napad u Parizu gdje je prije svega napadnut stub demokratije sloboda govora! Vlada Republike Srpske ce u znak solidarnosti poslati svu zaplijenjenu opremu klixa 
- area51
#3052 Re: Terorizam u Parizu!
Šta bi sa postom gdje vrijeđam žrtve,ima li ga ili nema ili te prenosi onako s vreman na vrijemeSezam wrote:Jebiga, nisi vise od bronze zasluzio.area51 wrote:PrijavljenoSezam wrote:Sto se mene tice, @LSD je ubjedljivi pobjednik na ovoj temi, @Lecrec srebrna medalja i ovaj cetalj @area51 bronza
-
PeppermintSA
#3053 Re: Terorizam u Parizu!
Problem cijele ove tragične situacije jeste da veoma mali broj ljudi može da posmatra dešavanja u svijetu iz neutralne, humanističke perspektive. Ja kad vidim stradanja Palestinaca u Gazi, ja zapravo vidim agresiju izraelske države nad palestinskim narodom. S druge strane, velika većina Bošnjaka vidi palestinsku golgotu kao agresiju Jevreja nad braćom muslimanima. Kada posmatram ova gnusna teroristička zlodjela ja vidim udar radikalnog, odnosno čistog Islama na evropske kulturne i civilizacije tekovine. Veliki broj Bošnjaka ta zlodjela vidi kao reakciju na evropske, kršćanske napade na braću muslimane na Bliskom Istoku.Pjanic15 wrote:Ovim što vagaju žrtve, tamo ubijeno toliko vamo toliko, kako bi opravdali ubistva, treba li vam vaga? Sramotno.
Ako vas interesuje zašto je bilo ovoliko gnusnih komentara po našim portalima, preispitajte kompletan koncept Ummeta. Katolik iz Francuske pred put u Španiju razmišlja o tortijama, Flamenku i Salsi, a kad Bošnjak-vjernik (ili bilo koji musliman u svijetu) razmišlja o Indoneziji, UAE, Bahrainu, Saudiji, Kuvajtu, Turskoj, Tunisu...on razmišlja o Islamu.
-
Avetinho
#3054 Re: Terorizam u Parizu!
Area, ti ces ostati upamcen na ovej temi po tome sto si vrijedjao mrtve, ali ponajvise zato sto ti na tome insistiras.area51 wrote:Šta bi sa postom gdje vrijeđam žrtve,ima li ga ili nema ili te prenosi onako s vreman na vrijemeSezam wrote:
Jebiga, nisi vise od bronze zasluzio.
-
costacurta
#3055 Re: Terorizam u Parizu!
Nisam ni sumnjao u to da ne znaš. Tvoja projekcija je jedno a termini i fraze koje koristis u forumanju su nešto drugo.Avetinho wrote:
Potpuno odgovaraju mojoj slici osoba koji s Muhamedom i Alahom na usnama upadaju u redakciju nedjeljnika u Parizu i kose sve sto mrda, u znak odmazde zbog nepravde ucinjene Muhamedu.
Al who care! Samo deri tastaturu i bu'ni cool u raji
- O'zone
- Globalni moderator
#3056 Re: Terorizam u Parizu!
Trebaš očnom definitivnoPeppermintSA wrote:Problem cijele ove tragične situacije jeste da veoma mali broj ljudi može da posmatra dešavanja u svijetu iz neutralne, humanističke perspektive. Ja kad vidim stradanja Palestinaca u Gazi, ja zapravo vidim agresiju izraelske države nad palestinskim narodom. S druge strane, velika većina Bošnjaka vidi palestinsku golgotu kao agresiju Jevreja nad braćom muslimanima. Kada posmatram ova gnusna teroristička zlodjela ja vidim udar radikalnog, odnosno čistog Islama na evropske kulturne i civilizacije tekovine. Veliki broj Bošnjaka ta zlodjela vidi kao reakciju na evropske, kršćanske napade na braću muslimane na Bliskom Istoku.Pjanic15 wrote:Ovim što vagaju žrtve, tamo ubijeno toliko vamo toliko, kako bi opravdali ubistva, treba li vam vaga? Sramotno.
Ako vas interesuje zašto je bilo ovoliko gnusnih komentara po našim portalima, preispitajte kompletan koncept Ummeta. Katolik iz Francuske pred put u Španiju razmišlja o tortijama, Flamenku i Salsi, a kad Bošnjak-vjernik (ili bilo koji musliman u svijetu) razmišlja o Indoneziji, UAE, Bahrainu, Saudiji, Kuvajtu, Turskoj, Tunisu...on razmišlja o Islamu.
- BHCluster
#3057 Re: Terorizam u Parizu!
Znaci trebaju im zene/curice koje ce samo radjati djecu koja ce ginuti i ubijati kako ovi teroristi kazu!Freamon Lester wrote:Nisu crtali. Uglavnom glavni grijeh je sto zene idu u skolu...BHCluster wrote:Da nisu i te 2000+ nevinih civila crtali sta god? Zar nevidis da su isti (po ideologiji) pocinioci.muzicar_iz_parka wrote:U Nigeriji poginulo 2000+ ljudi prilikom terorističkog napada, a po izvještavanju ispadaju manje važni od ovih 12.
Nijedan teroristički napad nije za opravdati niti relativizirati, ali licimjerje u uveličavanju svoje žrtve a smanjivanju tuđe nikako ne ide zajedno sa pričom o "ljudskim pravima" i "jednakosti svih bez obzira ko su šta su".
-
lajkujMe
#3058 Re: Terorizam u Parizu!
Hajd da jednostavno objasnim zasto nas daleko manje brine 2000 mrtvih u Nigeriji ili Siriji
Obije zemlje se nalaze daleko, na drugim kontinentima, s njima imamo skoro nikakve veze. Ja se s Nigerijcem ne mogu poistovjetiti jer mislim da su mnogo drugaciji od mene isto vazi za Sirijce. Smatram ih dalekim i nevaznim za dobrobit mene, familije, prijatelja i na kraju krajeva drzave i drustva u kojem zivim.
S druge strane Francuska je mnogo blizu, u zivotu sam ako nista vidio mnogo francuza, znam kako se ponasaju, sta jedu i sta im je smjesno i gnusno.
Nisu moji ali imam neku vezu s Francuzima i s njima se mogu u mnogo stvari poistovjetiti.
Jos jedna stvar je priroda tih zemalja, kod njih je uobicajno bombardovali su nas neko vrijeme s vijestima od tamo da bi mi sad to bilo normalno i dosadno.
Jedan banalni primjer toga, jutros sam vidio Japansku jabuku na pijaci prvi put u zivotu ono je bio vau momenat sta je ovo, kakvog je ukusa itd itd razna pitanja u glavi za tu jabuku. Ako je kupim nekoliko puta nema vise vau, za mene ce to biti jabuka i nista vise.
Taj sablon vrijedi za sve. Ne bi bilo medijske hajke, niti toliko vau momenata, da se u Europi ili samo npr Francuskoj desavaju slicni napadi vise puta godisnje. Ono bilo bi ah opet ovi pucali....
Tako da ne smarajte s primjerima Sirije, Iraka, Nigerije i tako dalje.
Obije zemlje se nalaze daleko, na drugim kontinentima, s njima imamo skoro nikakve veze. Ja se s Nigerijcem ne mogu poistovjetiti jer mislim da su mnogo drugaciji od mene isto vazi za Sirijce. Smatram ih dalekim i nevaznim za dobrobit mene, familije, prijatelja i na kraju krajeva drzave i drustva u kojem zivim.
S druge strane Francuska je mnogo blizu, u zivotu sam ako nista vidio mnogo francuza, znam kako se ponasaju, sta jedu i sta im je smjesno i gnusno.
Nisu moji ali imam neku vezu s Francuzima i s njima se mogu u mnogo stvari poistovjetiti.
Jos jedna stvar je priroda tih zemalja, kod njih je uobicajno bombardovali su nas neko vrijeme s vijestima od tamo da bi mi sad to bilo normalno i dosadno.
Jedan banalni primjer toga, jutros sam vidio Japansku jabuku na pijaci prvi put u zivotu ono je bio vau momenat sta je ovo, kakvog je ukusa itd itd razna pitanja u glavi za tu jabuku. Ako je kupim nekoliko puta nema vise vau, za mene ce to biti jabuka i nista vise.
Taj sablon vrijedi za sve. Ne bi bilo medijske hajke, niti toliko vau momenata, da se u Europi ili samo npr Francuskoj desavaju slicni napadi vise puta godisnje. Ono bilo bi ah opet ovi pucali....
Tako da ne smarajte s primjerima Sirije, Iraka, Nigerije i tako dalje.
-
Avetinho
#3059 Re: Terorizam u Parizu!
Bas mi je drago da sma naletio na skolarca. Deder onda objasni ako ti nije mrsko, kojim bi ti rijecima opisao osobe koje za sebe tvrde da su muslimani, idu u sveti rat dzihad da osvete Muhameda zbog uvreda sto su ga neki kjafiri crtali, spremni su sehidit kako bi dosli u tople zagrljaje 72 djevice, i uz sve to harlaucu alahuegber.costacurta wrote:Nisam ni sumnjao u to da ne znaš. Tvoja projekcija je jedno a termini i fraze koje koristis u forumanju su nešto drugo.Avetinho wrote:
Potpuno odgovaraju mojoj slici osoba koji s Muhamedom i Alahom na usnama upadaju u redakciju nedjeljnika u Parizu i kose sve sto mrda, u znak odmazde zbog nepravde ucinjene Muhamedu.
Al who care! Samo deri tastaturu i bu'ni cool u raji
-
PeppermintSA
#3060 Re: Terorizam u Parizu!
Ne bih rekao. Linija između samog nasilničkog čina i dogmatskog zgrožavanja na crtež Poslanika je jako tanka. Bilo koje društvo u kojem je apsolutno sve regulisano i u kojem autohtonost pojedinca stoji na klimavim nogama je društvo koje apropo dovodi do ekstremnih pojava.O'zone wrote:
Trebaš očnom definitivno
- avetinja
-
costacurta
#3062 Re: Terorizam u Parizu!
Kao recimo Emir Nemanja Kusturica.PeppermintSA wrote:Najveći orden koji čovjek iz reda Srba, Hrvata ili Bošnjaka može dobiti jeste biti proglašen izdajnikom svoga naroda. Kad budeš proglašen izdajnikom, znaćeš da si dobar čovjek.It_is_a_Leclerc wrote:Četnoliki muftija. Relevantan k'o papuča. A i elokvencija mu je tu negdje.
Vjerujem da si pošao nešto fino i poučno reći, neku posluku porati al te prenijelo
- vee-jay
#3063 Re: Terorizam u Parizu!
Religije vode ljudi, knjige pisu ljudi... a kakvi su ljudi svi znamo... vampiri i kanibali...
Ovo je samo jedna ogromna tragedija. I ta dva momka, ostali kao djeca bez roditelja, odrasli u domu, na ulici ucili zivot, kakvo obrzovanje, kakav diskurs, upoznali pogresne ljude... a kakvi su ljudi svi znamo...
Ovo je samo jedna ogromna tragedija. I ta dva momka, ostali kao djeca bez roditelja, odrasli u domu, na ulici ucili zivot, kakvo obrzovanje, kakav diskurs, upoznali pogresne ljude... a kakvi su ljudi svi znamo...
-
Zastavnik_dzemo
#3064 Re: Terorizam u Parizu!
Kako to da je ismijavanje pslanika sloboda govora, a npr klix koji se na isti poziva i busa se u prsa istim, danas zabrani komentare?
Kako nek smije ismijavati i vrijedjati poslanika i zrtve rata, a kad se ovdje isprica vic koji ismijava jevreje, to je ban, o vicu o srebrenici da ne govorim?
Zasto je vrijedjanje poslanika sloboda govora, a vic o jevrejima je govor mrznje?
Voli bih da mi neko odgovori na ova pitanja
Kako nek smije ismijavati i vrijedjati poslanika i zrtve rata, a kad se ovdje isprica vic koji ismijava jevreje, to je ban, o vicu o srebrenici da ne govorim?
Zasto je vrijedjanje poslanika sloboda govora, a vic o jevrejima je govor mrznje?
-
PeppermintSA
#3065 Re: Terorizam u Parizu!
Nisam razumio šta si htio reći, na ok.costacurta wrote:Kao recimo Emir Nemanja Kusturica.PeppermintSA wrote:Najveći orden koji čovjek iz reda Srba, Hrvata ili Bošnjaka može dobiti jeste biti proglašen izdajnikom svoga naroda. Kad budeš proglašen izdajnikom, znaćeš da si dobar čovjek.It_is_a_Leclerc wrote:Četnoliki muftija. Relevantan k'o papuča. A i elokvencija mu je tu negdje.
Vjerujem da si pošao nešto fino i poučno reći, neku posluku porati al te prenijelo
Opet kažem, sociologija i antropologija nas ipak nešto ući. U islamskom svijetu ne postoji autohtonost pojedinca. Dakle, pojedinac nije taj koji bira šta smije reći, misliti, jesti, piti, crtati, pisati, snimati, jebati, oblaćiti i vjerovati. Islamska društva su regulisana. Samim tim, ljudi koji su odrasli pod utjecajem tog kulturnog modela teže podnose odstupanja, te samim tim su skloni da radikalno djeluju.
Dogma proizvodi agresivnost i ekstremizam.
- insomnia78
#3066 Re: Terorizam u Parizu!
Kaze tuzilac da su tjela cetiri ubijena taoca nadjena u magazinu i da najverovatnije nisu ubijeni za vrijeme upada policije nego pri samom uzimanju taoca
Cekaju autopsiju da potvrde
Cekaju autopsiju da potvrde
- vee-jay
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#3068 Re: Terorizam u Parizu!
Zajednicka crta za Pariz, Jemen, Nigeriju, Pakistan je da su ljude pobili ubice kojima je ista ideologija i koji Islam tumace na neki svoj nacin. Ako pricas o Parizu (sto je nekako i logicno jer u odnosu na ostale zemlje je tu pred nosom) ti pricas i o Nigeriji, Jemenu, Pakistanu, Siriji itd itd...pricas o nakardnosti vjerovanja, pricas o jednoj grupi sa vise celija, pricas upravo o teroristima.
Ni u Jemenu ni u Pakistanu ni u Nigeriji nije niko crtao poslanika pa se desise jos gori masakri i zivo me interesuje kako to tumace one polupismene spodobe sa FB-a i ostalih portala.
Ni u Jemenu ni u Pakistanu ni u Nigeriji nije niko crtao poslanika pa se desise jos gori masakri i zivo me interesuje kako to tumace one polupismene spodobe sa FB-a i ostalih portala.
-
PeppermintSA
#3069 Re: Terorizam u Parizu!
Zato što je religija izbor, a nacionalnost splet okolnosti. Zato što vrijeđanje Poslanika vrijeđa ideju (svaka religija je prvenstveno ideja) i istorijsku ličnost, dok vrijeđanje Jevreja znači vrijeđanje jednog kompletnog naroda. Jedno je vrijeđati Jevreje kao narod, a drugo neka nijhova vjerovanja. Jevrej si jer si se tako rodio, vjernik se jer je to tvoja odluka.Zastavnik_dzemo wrote:Kako to da je ismijavanje pslanika sloboda govora, a npr klix koji se na isti poziva i busa se u prsa istim, danas zabrani komentare?
Veoma jednostavno.
- agnostic_front
#3071 Re: Terorizam u Parizu!
Valjda zato što je klixov forum privatno vlasništvo i gazda određuje pravila.Zastavnik_dzemo wrote:Kako to da je ismijavanje pslanika sloboda govora, a npr klix koji se na isti poziva i busa se u prsa istim, danas zabrani komentare?
-
PeppermintSA
#3072 Re: Terorizam u Parizu!
costacurta wrote:Kao recimo Emir Nemanja Kusturica.PeppermintSA wrote:Najveći orden koji čovjek iz reda Srba, Hrvata ili Bošnjaka može dobiti jeste biti proglašen izdajnikom svoga naroda. Kad budeš proglašen izdajnikom, znaćeš da si dobar čovjek.It_is_a_Leclerc wrote:Četnoliki muftija. Relevantan k'o papuča. A i elokvencija mu je tu negdje.
Pardon, mislio sam da si citirao drugi post.
Uvijek postoje izuzeci, kao što je Kusturica. Međutim, ja ga poštujem makar iz razloga što je sam, bez obzira na svoje krvno porijeklo, odlučio šta želi i u šta vjeruje, ma koliko se ja neslagao s njegovom odlukom.
S druge strane, ne slažem se ni sa 90% bošnjačkog nacionalnog narativa.
-
Avetinho
#3073 Re: Terorizam u Parizu!
Prvo, nemoj petljati poslanika i zrtve rata.Zastavnik_dzemo wrote:Kako to da je ismijavanje pslanika sloboda govora, a npr klix koji se na isti poziva i busa se u prsa istim, danas zabrani komentare?
Drugo, ako je neko uvrijedio poslanika, neka ga poslanik prijavi administraciji, vjerujem da ce izrsilac popiti ban. Ili bar nek ga prijavi neko od familije.
Tvrditi da kad neko nacrta karikaturu to odmah vrijedja SVE muslimane je smijesno.
- Freamon Lester
#3074 Re: Terorizam u Parizu!
I gdje nastavljamo pricu o 2000+ mrtvih u Nigeriji? Kakvo imate opravdanje za taj masakar? Da kontaktirate ovog Seseljovog muftiju i pitate ga?
-
costacurta
#3075 Re: Terorizam u Parizu!
Dupli
Last edited by costacurta on 10/01/2015 00:27, edited 1 time in total.