USA fan page

Post Reply
haos1

#3051 Re: RE: Re: USA fan page

Post by haos1 »

Fudo387 wrote:.
Oni koji su pisali Ustav lijepo su naglasili zasto, da se odbranis od potencijalnog agresora i od unutrasnjeg neprijatelja. Da nam ne bi neki americki sloba najavio bitke i predbitke znajuci da nemamo ni ostrog noza kako treba, zato postoji drugi amandman. Razmislice dva puta prije nego sto se odluci da kolje okolo.
Dobro je napisao Ustav, upravo sada amerikanci mogu da se brane od unutrasnjeg neprijatelja na celu i njegove marionete-brutalne policije.

Sent from my LG-H818 using Tapatalk
Fudo387

#3052 Re: RE: Re: USA fan page

Post by Fudo387 »

haos1 wrote:
Fudo387 wrote:.
Oni koji su pisali Ustav lijepo su naglasili zasto, da se odbranis od potencijalnog agresora i od unutrasnjeg neprijatelja. Da nam ne bi neki americki sloba najavio bitke i predbitke znajuci da nemamo ni ostrog noza kako treba, zato postoji drugi amandman. Razmislice dva puta prije nego sto se odluci da kolje okolo.
Dobro je napisao Ustav, upravo sada amerikanci mogu da se brane od unutrasnjeg neprijatelja na celu i njegove marionete-brutalne policije.

Sent from my LG-H818 using Tapatalk
Nije to taj momenat.
MyTao

#3053 Re: USA fan page

Post by MyTao »

Taj argument o 2nd amendment je toliko supalj i prezvakan na Fox-u da nema potreba pricati o njemu. prije 200 godina to je imalo smisla, ali danas nema ama bas nikakvog... prvo ne mozes se sa pistoljem i puskom odbraniti od US Army, ne mozes ni od policije... vidi kako su roknuli idiota sto je ubijao policajce po Texasu... sa robotom :) Znaci argument da nam treba pistolj kako bi se odbranili od vlade je za 0 bodova.

Trenutno naoruzavanje naroda je veliki biznis, ali kad tad ce doci do reformi jer ne mozes normalno zivjeti u sredini gdje ti komsija ima arsenal naoruzanja jedne manje drzave...

Kako odrediti kad je neko u opasnosti od drzave a kad ne? Evo afroamericka populacija uveliko vjeruje da ih policija ima na piku, dali bi ti podrzao rat izmedju njih i drzave ako se pozovu na 2nd amendment? :-) Ili je to pravo koje vazi samo za bjelce??
Fantassin

#3054 Re: USA fan page

Post by Fantassin »

MyTao wrote:Taj argument o 2nd amendment je toliko supalj i prezvakan na Fox-u da nema potreba pricati o njemu. prije 200 godina to je imalo smisla, ali danas nema ama bas nikakvog... prvo ne mozes se sa pistoljem i puskom odbraniti od US Army, ne mozes ni od policije... vidi kako su roknuli idiota sto je ubijao policajce po Texasu... sa robotom :) Znaci argument da nam treba pistolj kako bi se odbranili od vlade je za 0 bodova.

Trenutno naoruzavanje naroda je veliki biznis, ali kad tad ce doci do reformi jer ne mozes normalno zivjeti u sredini gdje ti komsija ima arsenal naoruzanja jedne manje drzave...

Kako odrediti kad je neko u opasnosti od drzave a kad ne? Evo afroamericka populacija uveliko vjeruje da ih policija ima na piku, dali bi ti podrzao rat izmedju njih i drzave ako se pozovu na 2nd amendment? :-) Ili je to pravo koje vazi samo za bjelce??
Sta rece ne mozes se puskom odbraniti...? Pa eto jedan idiot ubi 5 policajaca... zamisli da dodje neki tiranin ili sta vec na celo Amerike i krene da maltretira narod- 200 000 000 pusaka .. pa nema te vojske koja bi to uspjela zaustaviti osim totalnim unistenjem.. razmisli malo pa onda pisi.Oruzije je garant da ce narod uvijek biti tretiran dobro u Americi... ako stvarno prekipi ode vlada u sekundi.Vlada to zna i nikada nece krenuti ako je narod necime zaista iziritiran i velika vecina se protivi.
MyTao

#3055 Re: USA fan page

Post by MyTao »

Fantassin wrote:
MyTao wrote:Taj argument o 2nd amendment je toliko supalj i prezvakan na Fox-u da nema potreba pricati o njemu. prije 200 godina to je imalo smisla, ali danas nema ama bas nikakvog... prvo ne mozes se sa pistoljem i puskom odbraniti od US Army, ne mozes ni od policije... vidi kako su roknuli idiota sto je ubijao policajce po Texasu... sa robotom :) Znaci argument da nam treba pistolj kako bi se odbranili od vlade je za 0 bodova.

Sta rece ne mozes se puskom odbraniti...? Pa eto jedan idiot ubi 5 policajaca... zamisli da dodje neki tiranin ili sta vec na celo Amerike i krene da maltretira narod- 200 000 000 pusaka .. pa nema te vojske koja bi to uspjela zaustaviti osim totalnim unistenjem.. razmisli malo pa onda pisi.Oruzije je garant da ce narod uvijek biti tretiran dobro u Americi... ako stvarno prekipi ode vlada u sekundi.Vlada to zna i nikada nece krenuti ako je narod necime zaista iziritiran i velika vecina se protivi.
Kada bi se neki gengstercic u nekom gradu digli protiv vlade dajem im najvise 25 minuta borbe... isto i za hill billije po Americkim vukojebinama... budi ozbiljan. Vjerovati da se ti sa pistoljem mozes odbraniti od vlade je za :-)

Na stranu sto do toga nikada nece doci, jer u drzavi od 350m nikada neces imati dovoljnu vecinu da krenes u rat protiv drzave, uvijek ce biti najmanje 30-40% ljudi koji ce biti uz vladu... To su price za malu djecu... moze jedan redneck mahati svojom lovackom puskom dok ga dron ne raznese u sto malih komada...
madner

#3056 Re: USA fan page

Post by madner »

Ni prije 200 godina nije milicija imala neke sanse protiv vojske.

No drugacije je kada svi znaju da nece biti lako.
Fantassin

#3057 Re: USA fan page

Post by Fantassin »

madner wrote:Ni prije 200 godina nije milicija imala neke sanse protiv vojske.

No drugacije je kada svi znaju da nece biti lako.
Gradjanski rat u kojemu su gradjani naoruzani i u vecini protiv vlade moze samo 2 ishoda imati.. unistenje drzave ili brzi poraz vlade...
Vojska koliko god jaka bila .. posebno u Americi u gradjanskom ratu se osipa iznutra-mnogo je lakse kada imas gradjane nenaouruzane - onda brzom akcijom mozda potlacis prije nego se to razvuce.
Sad opet neka pola tog oruzija bude protiv vlade.. to je preko 100 000 000 komada... pa to je kraj drzave .. krah raspad .I kao sto reko vlada ce to uvijek imati negdje na umu.
MyTao

#3058 Re: USA fan page

Post by MyTao »

Ihhh... kad bi tako lahko bilo... Prvo, kao sto sam rekao nikada neces doci u situaciju gdje ce biti vlada protiv gradjana... jer Amerika je podjeljana na hiljadu nekih kurceva, evo vec vidis da su neki OK sa tim da se ubijaju crnci jer nisu bolje ni zasluzili kada se nisu mogli dici na nivo bjelaca a evo slobodni su vec 50-60 godina :-) Uvijek ces imati polovinu tog stanovnistva kojim ce jedna takva vlada odgovarati.

Ali eto, recimo da dodje do toga da se vecina ljudi digne protiv vlade i da dodje do toga da neko nekim cudom ima apsolutnu moc nad Americkom vojskom... sto se ne moze nikada desiti iz hiljadu razloga, ali zbog diskusije... i onda se narod digne... nebi se US Army borila protiv 100 000 000 puski, vec protiv 1000 puski ovdje, 1000 u nekoj drugoj drzavi, itd itd... kakve veze ima to sto imas 100 000 000 puski ako su svi raspodjeljeni preko cijelog kontinenta... vlada moze ugusiti jedan ustanak na jednoj strani drzave prije nego sto oni u sredini i cuju da se ista desilo... Jednostavno smijesno je i pricati o tome, to je argument na koji se lijepe oni koji vole osjecaj slobode a ne znaju da to nisu.

naoruzanje je veliki biznis, vidis po kosava-ovim slikama koliko rednecki i hillbillies vole puske, dodaj male gengstercice po ghettima i vidis da se to prodaje bolje nego hot cakes sto kazu :)
MyTao

#3059 Re: USA fan page

Post by MyTao »

According to a 2006 report by USA Today, “In an analysis of disciplinary cases against Florida cops from 1997 to 2002, the International Association of Chiefs of Police found that officers with only high school educations were the subjects of 75% of all disciplinary actions. Officers with four-year degrees accounted for 11% of such actions.”
Evo nesto za one koji cvrsto vjeruju kako su samo misici potrebni da bi neko bio policajac. A i za one koji lazu kako moras imati diplomu da bi bio policajac.
Point.

#3060 Re: USA fan page

Post by Point. »

kosava wrote: Zavisi od picerije kuglane i kina ali tada si ti samo gradjanin i to ides svojim izborom na poslu poslodavac odredjuje kolki dekolte i koliko kratka suknja moze biti ili da li mozes doci u sorcu jer ti si potpisao se na to.

A sto pa zar sad nisi pricao da drotovi pucaju nasumicno?
To bi bila tiranija sta je policajac ili vojnik gradjanin koji nosi uniformu na poslu, bila je ta situacija nekad davno neke cike u Crvenim Mundirima su imali isto misljenje pa im je drzava otisla u helac a onda su Praoci odlucili da se to nikada vise ne ponovi, jos u Americi zandari nemaju nikakve obaveze da te zastite tako da je tvoja bezbjednost i bezbjednost tvoje familije tvoja odgovornost.

Kakve ba pucnjave po skolama vise je ljudi slomilo vrat u kadi nego sto je upucano u skolama, kinima, fakultetima.

Nisu mu bili na ledjima nego na prsima. Prvo su fino rjecima, pa rukama, pa taserom pa onda pistoljem tako ti to ide kada se opires policiji u Americi nije to Bosna pa da palis samare zandarima, budale nikad da nauce zandara ima 1,5 milion i sto se vise opires vise ih stize a nece dugo trajat ako krenes za pistolj.
Cuj kakve pucnjave po skolama? Pa gdje zivis ti, malo malo pa neki hajvan pobije ucenike, nastavnike. Kad se takvo sto desilo u UK?
Gojeni H

#3061 Re: USA fan page

Post by Gojeni H »

Fudo387 wrote:
Point. wrote:Ja nikad necu shvatiti zasto amerikanci imaju taj fetish prema oruzju. Svaka budaletina nosi oruzje i to po zakonu. Kao da je ratno stanje. A policajci su supci i picketine samo take, jedino su oni u stanju ubiti covjeka u autu pa se poslije izvlaciti na to da su fol bili ugrozeni. Jebo ti taj sistem pucaj pa pitaj.
Jednostavno, to je Ustavom zagarantovano pravo.
Mi da smo imali nesta slicno nikad ne bi zavrsili po masovnim grobnicama.
:thumbup:
madner

#3062 Re: USA fan page

Post by madner »

Pa mi smo imali vise oruzja po glavi stanovnika 1991.
L u c i f e r

#3063 Re: USA fan page

Post by L u c i f e r »

madner wrote:Pa mi smo imali vise oruzja po glavi stanovnika 1991.
:facepalm:
madridist

#3064 Re: USA fan page

Post by madridist »

koji mi u pm,danas MI sigurno imamo ali 91,ne provaljuj se
madner

#3065 Re: USA fan page

Post by madner »

Gradjani SRBiH.
Fino provjerite statistiku o procentu oruzja po obitelji.

Znam da ljudi ne vole citati, no to nije do mene.
L u c i f e r

#3066 Re: USA fan page

Post by L u c i f e r »

madner wrote:Gradjani SRBiH.

ti tvrdiš, ti daj te linkove na osnovu kojih to tvrdiš

u mojoj četi smo bili trojica na papovku na početku rata, a ameri mogu uzeti uzija u granapu

osim toga genocid nije izvršen nad građanima srbih već nad Bošnjacima, a cca 30% tih "građana" je bilo naoružano do zuba i imalo jna i srbiju uza se, e ako na njih misliš pod tim "mi" onda ok
madridist

#3067 Re: USA fan page

Post by madridist »

Koja shizostatistika ima da tvrdi da su Muslimani u BiH bili 91 naoruzani do zuba , od ronioca onog novinara mozda :lol:
A amerima cu vjecno biti zahvalan.
Sve na stranu kurva Europa bi gledala sadisticki kako se jedan genocid nadovezuje na drugi saljuci govna tipa smeca lord ovena i slicnu djubrad...
L u c i f e r

#3068 Re: USA fan page

Post by L u c i f e r »

madridist wrote:

Koja shizostatistika ima da tvrdi da su Muslimani u BiH bili 91 naoruzani do zuba , od ronioca onog novinara mozda :lol:
A amerima cu vjecno biti zahvalan.
Sve na stranu kurva Europa bi gledala sadisticki kako se jedan genocid nadovezuje na drugi saljuci govna tipa smeca lord ovena i slicnu djubrad...
:thumbup:
madner

#3069 Re: USA fan page

Post by madner »

L u c i f e r wrote:

u mojoj četi smo bili trojica na papovku na početku rata, a ameri mogu uzeti uzija u granapu

osim toga genocid nije izvršen nad građanima srbih već nad Bošnjacima, a cca 30% tih "građana" je bilo naoružano do zuba i imalo jna i srbiju uza se, e ako na njih misliš pod tim "mi" onda ok
To su podaci republickog MUPa iz 1991. Ima presjek po etnickom sastavu. Mozes naci u Janes 5-2 iz 1993 citate.

1991 i 1992 si mogao kupiti automat za 300 DM a puskomitraljez za 600 od rezervista. To sto nisi poslusao Kljuica koji je to fino i javno rekao je tvoj problem.

Teorija skupova ti nije bas jaca strana.
L u c i f e r

#3070 Re: USA fan page

Post by L u c i f e r »

madner wrote:
L u c i f e r wrote:

To su podaci republickog MUPa iz 1991. Ima presjek po etnickom sastavu. Mozes naci u Janes 5-2 iz 1993 citate.

1991 i 1992 si mogao kupiti automat za 300 DM a puskomitraljez za 600 od rezervista. To sto nisi poslusao Kljuica koji je to fino i javno rekao je tvoj problem.

Teorija skupova ti nije bas jaca strana.
pričaš gluposti

al haj nisi jedini, pun forum takvih

matematičar nobelovac, haj zdrao i odjebaus
madner

#3071 Re: USA fan page

Post by madner »

Vidim da ti ni argumentacija i logika nisu bas na zavidnom nivou.
No lakse je laprdati nego citati, sto jest jest.
madridist

#3072 Re: USA fan page

Post by madridist »

40 k postova i 12 godina na forumu :lol: naso si nas veceras handrit :mrgreen:
kosava

#3073 Re: USA fan page

Post by kosava »

Point. wrote:
kosava wrote: Zavisi od picerije kuglane i kina ali tada si ti samo gradjanin i to ides svojim izborom na poslu poslodavac odredjuje kolki dekolte i koliko kratka suknja moze biti ili da li mozes doci u sorcu jer ti si potpisao se na to.

A sto pa zar sad nisi pricao da drotovi pucaju nasumicno?
To bi bila tiranija sta je policajac ili vojnik gradjanin koji nosi uniformu na poslu, bila je ta situacija nekad davno neke cike u Crvenim Mundirima su imali isto misljenje pa im je drzava otisla u helac a onda su Praoci odlucili da se to nikada vise ne ponovi, jos u Americi zandari nemaju nikakve obaveze da te zastite tako da je tvoja bezbjednost i bezbjednost tvoje familije tvoja odgovornost.

Kakve ba pucnjave po skolama vise je ljudi slomilo vrat u kadi nego sto je upucano u skolama, kinima, fakultetima.

Nisu mu bili na ledjima nego na prsima. Prvo su fino rjecima, pa rukama, pa taserom pa onda pistoljem tako ti to ide kada se opires policiji u Americi nije to Bosna pa da palis samare zandarima, budale nikad da nauce zandara ima 1,5 milion i sto se vise opires vise ih stize a nece dugo trajat ako krenes za pistolj.
Cuj kakve pucnjave po skolama? Pa gdje zivis ti, malo malo pa neki hajvan pobije ucenike, nastavnike. Kad se takvo sto desilo u UK?
Ma kakvi, haj navedi zadnjih 5 pucnjava u skolama?

Cumbria 2 Juni 2010 Derrick Bird ubio 12 a ranio 10 ljudi.
Koga boli racku za UK?
L u c i f e r

#3074 Re: USA fan page

Post by L u c i f e r »

madridist wrote:40 k postova i 12 godina na forumu :lol: naso si nas veceras handrit :mrgreen:
lik poznat na hvorumu ko klasični kvazintelektualac, svađalica i kontraš

i ono uzelo neke dječje fore razbacivat ko da je ko od juče

bio ga prije blokiro jer je naporan pa ga amnestiro, vakat je meščini opet na par hefti jal mjesec, rečeno - učinjeno
Last edited by L u c i f e r on 11/07/2016 22:07, edited 1 time in total.
kosava

#3075 Re: USA fan page

Post by kosava »

Fudo387 wrote:
Point. wrote:Ja nikad necu shvatiti zasto amerikanci imaju taj fetish prema oruzju. Svaka budaletina nosi oruzje i to po zakonu. Kao da je ratno stanje. A policajci su supci i picketine samo take, jedino su oni u stanju ubiti covjeka u autu pa se poslije izvlaciti na to da su fol bili ugrozeni. Jebo ti taj sistem pucaj pa pitaj.
Jednostavno, to je Ustavom zagarantovano pravo.
Mi da smo imali nesta slicno nikad ne bi zavrsili po masovnim grobnicama.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Post Reply