BAKIRE ODLAZI
- Tomos
#3051 Re: BAKIRE ODLAZI
NEMOJTE GLASAT ZA SDA NEMOJTE GLASAT ZA BAKIRA TO JE NAJVEĆE ZLO; DONIJELI SU NAM PODJELU BOSNE PA IMAMO 22 % od nje, imamo feudalno društvo, imamo bogate familije SDA imamo seljaštvo, imamo policiju koja je SDA koja juče kroz Blažuj prati plaćenu kolonu SDA auta sa zastavama, i interesnu, zato glas svakom drugom pa i SDS-u ako ga ima je bolji od njih.
-
HM 2011
#3052 Re: BAKIRE ODLAZI
ko je bolan ne bio zlo.Tomos wrote:NEMOJTE GLASAT ZA SDA NEMOJTE GLASAT ZA BAKIRA TO JE NAJVEĆE ZLO; DONIJELI SU NAM PODJELU BOSNE PA IMAMO 22 % od nje, imamo feudalno društvo, imamo bogate familije SDA imamo seljaštvo, imamo policiju koja je SDA koja juče kroz Blažuj prati plaćenu kolonu SDA auta sa zastavama, i interesnu, zato glas svakom drugom pa i SDS-u ako ga ima je bolji od njih.
kakvo zlo. jesi li ti dobro.....
sda je iz naroda - a narod nije zao...
- nasa
#3053 Re: BAKIRE ODLAZI
Vjerujem da je to tako bilo, samo sto ne vjerujem da je u drugim strankama bolja situacija.-LIBERO- wrote:Ne idem po tim skupovima, zapravio im i ne vidim bilo kakvu, konstruktivnu, svrhu. Svoj odabir politicke opcije gledam kroz licni svjetonazor, principijelnost pojedinaca u toj stranci, moralnost, djela...itd.itd.nasa wrote:Pa sad, ne znam kakvi su ti bili oko Zetre ali ne znam sta si ocekivao, nije puno bolje ni dalje od Zetre...
Bas smo inace u ovoj predizbornoj vidjeli neki skup u kojem dominira neki drugi profil ljudi...
Nazalost to je sve vrlo slicno...
I to sto pisete platili i sl.,moguce ...ljudi ne ulaze u stranke niti ih podrzavaju zato sto slijede ideale i zelje nesto da grade vec iz niz drugih, uglavnom interesnih razloga...samo ne kontam sto se cudite
Da to nije tako ja bih znala za koga da glasam , ovako....mogu i na eci pec...
Dakle, sve ono sto mogu, puno preciznije, izdefinsati i zakljuciti kroz period mimo ovog predizbornog cirkusa.
Ne znam kakvo je stanje po tim drugim skupovima, ali ovo sto sam vido svojim ocima, a vezano za posjetitelje, bar jedan poveci dio, u Zetri je uzas. I stojim iza toga.
I ne bih se slozio da ljudi ne ulaze u stranke, barem neke, i ne podrzvaju te stranke, barem neke, iz uvjerenja, svetonazora, konkretnih opstedrustvenih ocekivanja i pokusaja ka nekim pozitivnim tendencijama...jer ima i takvih, vjerovali ili ne![]()
To sto se, u najvecoj mjeri, sve to svelo na licni profit, iskljcivo egoisticni parcijalni interes...funkciju, stolicu...pa do banalnijeg, i poraznijeg, sendivica, 100KM...i jeste zapravo najveci problem nase politike, i organizacije ljudi kroz stranke, zaporavo politicke kartele.
Kartel protiv kartela. Mi protiv njih, u borbi za privilegije. A ne ideje protiv ideja, politike protiv politika...platforme protiv platformi.
Tuzno je sto je postalo kao nesto opste prihvatljivo, da je politika zaporavo uhljebljenje, bez trunka ideologije i borbe kroz politiku suceljenih projekata i pogleda na buducnost.
Da ne duzim, nisu svi isti. Ovo oko Zetre je bilo tako kako sam i napsao. I to je to.![]()
![]()
Ostalo se slazem mada kada kazes kroz politiku suceljenih projekata itd.onda to jeste nesto sto smo trebali vidjeti i u predizbornoj od stranaka i politicara ali nismo...Fakat nije da sam od tih ljudi ocekivala nesto posebno gledajuci da sve su to gotovo isti ljudi koji se vrte godinama ali jesam ocekivala da ce bar radi i nakon onih protesta pokazati dozu ozbiljnosti medjutim ono ....katastrofa....i to od politicara koji imaju iskustvo te iza sebe stranke koje godinama egzistiraju...
Da bar, kad vec trose pare, plate nekom da im sastavi 10 smislenih recenica za te skupove, a ne da se ponasaju kao da su na tefericu...
Konkretno jer tema je o Bakiru...
Bakir se poprilicno u ovoj kampanji drzao po strani sto jeste mozda cak i pohvalno u citavom ovom cirkusu ali s druge strane ja od njega nisam cula ni 5 recenica koje bi na bilo kakav nacin ostavile dojam da on moze, da hoce, da mu je stalo...tako da, ili je SDA glede izbora clana predsjednistva isla na taktiku da se ovi ostali glodju medjusobno ili je Bakir stvarno politicar koji je mlak, nedorecen i sl.
Eto, oko njega imam jedino tu dilemu....
-
StupskaBitanga
#3054 Re: BAKIRE ODLAZI
Valja dočekati sutra u ponoć da vidimo bakir hoće li biti premijer ili predsjednik jer on ne želi nista drugo
-
hellue
#3055 Re: BAKIRE ODLAZI
SDA pobjedjuje na ovim izborima, pitanje je samo sa kojim procentom..
Isto vazi i za Bakira..
Isto vazi i za Bakira..
-
juventus
#3056 Re: BAKIRE ODLAZI
hellue wrote:SDA pobjedjuje na ovim izborima, pitanje je samo sa kojim procentom..
Isto vazi i za Bakira..
- MeSko Hz
#3057 Re: BAKIRE ODLAZI
Zato što svi sela iz BiH galsaju za njega , večinu tih sela kupi kesama sa kahvom , šećerom i brašnom , a ostale koje ne kupuju su budale koji uopšte ne razmišljaju i ne znaju zašto glasaju za njega , ovo ti je najbolji odgovor jer niko normalan , obrazovan i inteligentan SIGURNO neće za njega i SDA glasati , budi sigura , znam šta pišem ....Butmiran wrote:Ne znam jer ne pratim previše dešavanja oko izbora ali mi je fascinantno da nigdje ne pročitam pozitivan komentar o SDA i onda ljudi pobijede hladno. Nije mi jasno ko glasa za njih onda?
- tinkerbell09
#3058 Re: BAKIRE ODLAZI
Još 4 godine mraka sa Bakirom
- saravara
#3059 Re: BAKIRE ODLAZI
Upali svjetlo...tinkerbell09 wrote:Još 4 godine mraka sa Bakirom
-
wolf07
#3060 Re: BAKIRE ODLAZI
E bi nam i svanulo s njegovim konkurentima!tinkerbell09 wrote:Još 4 godine mraka sa Bakirom
- tinkerbell09
#3061 Re: BAKIRE ODLAZI
blago tebi kad ti je ova situacija za smijanje.saravara wrote:Upali svjetlo...tinkerbell09 wrote:Još 4 godine mraka sa Bakirom
- tinkerbell09
#3062 Re: BAKIRE ODLAZI
Možda i bi. Ovog smo kretena gledali već 4 godine i imali smo šta za vidjet.wolf07 wrote:E bi nam i svanulo s njegovim konkurentima!tinkerbell09 wrote:Još 4 godine mraka sa Bakirom
- Man of steel
#3063 Re: BAKIRE ODLAZI
Psi laju, karavni prolaze a Bakir i dalje ostaje član predsjedništva!
-
wolf07
#3064 Re: BAKIRE ODLAZI
On je svoj dio posla obavio korektno, nemoj brkati nadleznosti Predsjednistva sa nadleznostima Parlamentarne skupstine i Vijeca ministara.
-
Dr_dre
#3065 Re: BAKIRE ODLAZI
Bakira za dozivotnog predsjednika 
-
silm
#3066 Re: BAKIRE ODLAZI
Bakire...previse brate, nije fer! 
- tinkerbell09
#3067 Re: BAKIRE ODLAZI
Jeste. Ukrao je sve što se moglo ukrasti. Ustvari nije, zato se sad kandidovao.wolf07 wrote:On je svoj dio posla obavio korektno, nemoj brkati nadleznosti Predsjednistva sa nadleznostima Parlamentarne skupstine i Vijeca ministara.
Zaposlio ženu, nabavio auto, opremio sve vikendice. Upravu si. On je svoj dio posla obavio konkretno.
- Man of steel
#3068 Re: BAKIRE ODLAZI
Mnogo važniji posao od člana predsjedništva, a koji stoji pred Bakirom, je onaj vezan za njegovo preuzimanje liderske pozicije u SDA stranci.
Mnogo nehljeba, parazita i mediokreta je Tihić okupio oko sebe koje sad govnljivom motkom treba potjerati iz stranke.
Razne Zukiće, Kaplane, Osmanoviće, Budnje... treba gurnuti na margine i u prvi plan staviti mlade naraštaje SDA stranke u vidu Efendića, Konakovića, Šepića..
Mnogo nehljeba, parazita i mediokreta je Tihić okupio oko sebe koje sad govnljivom motkom treba potjerati iz stranke.
Razne Zukiće, Kaplane, Osmanoviće, Budnje... treba gurnuti na margine i u prvi plan staviti mlade naraštaje SDA stranke u vidu Efendića, Konakovića, Šepića..
-
razonoda
#3069 Re: BAKIRE ODLAZI
Nece ni svanuti ako neprobate.wolf07 wrote:E bi nam i svanulo s njegovim konkurentima!tinkerbell09 wrote:Još 4 godine mraka sa Bakirom
- O'zone
- Globalni moderator
#3070 Re: BAKIRE ODLAZI
Bakire Dobro nam došao 
-
razonoda
#3071 Re: BAKIRE ODLAZI
sta li ti radis kad ti je dobro sa doticnim?O'zone wrote:Bakire Dobro nam došao
- _mufljuz_
#3072 Re: BAKIRE ODLAZI
nek im bakir pravi dostave pomoci u poplavljena podrucja - moja stara i moj stari to sigurno nece vise
mater im glupu.....
mater im glupu.....
- relativno84
#3073 Re: BAKIRE ODLAZI
_mufljuz_ wrote:nek im bakir pravi dostave pomoci u poplavljena podrucja - moja stara i moj stari to sigurno nece vise![]()
mater im glupu.....

-
haos1
#3074 Re: BAKIR
haha, pa vi mislite da bakir voli bosnu i hercegovinu. boli njega kurac.. kako ne shvacate da ce vas ta nacionalna politika kostati drzave? protesti, plenum i sve je to bilo za ocuvanje bosne i hercegovine, ali uzalud...weredsf wrote: znamo kako je zavrsilo tvoje mastanje da plenum bude neka vlast..![]()
-
haos1
#3075 Re: BAKIRE ODLAZI
ja sam prije pola sata pored zemaljskog muzeja vidio autobuse i putnike ispred. hehe, sta li rade uvece u muzeju?IcedMFEarth wrote:Koliko je litvatrans buseva ispred ?