Ukrajina

Post Reply
Challenger__

#3051 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

thepatriot wrote:Podržavam Rusiju, ovdje mora pokazati silu cionističkim gmazovima, ukrajinski narod je žrtva globalnog projekta.
U tom projektu im je Rusija stala na putu; kako protiv Sirije, tako protiv Irana. Sada su revidirali projekat i ciljajući Ukrajinu, ciljaju najveću prepreku, Rusiju.

Međutim...
emigrazione

#3052 Re: Ukrajina

Post by emigrazione »

Udario pravoslavac na pravoslavca
Challenger__

#3053 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Sada smo svjedoci toga "međutim". Tek ćemo da svjedočimo. Ovo je samo početak preludija zvanog "međutim".
General War

#3054 Re: Ukrajina

Post by General War »

napolitanac100 wrote:
Chaush wrote:
napolitanac100 wrote: srbi nisu ratovali protiv srba,a ni hrvati protiv hrvata,a babini i alijini jesu
Ako su Franjo i Slobo jedan drugom dali zeleno svijetlo da ovaj zbrise srbe iz Krajine a ovaj hrvate iz Posavine, sta je to nego rat i veleizdaja sopstvenog naroda ? U Sarajevu je za vrijeme rata postojala jedna cijela brigada A-BiH koja je zbog velikog broja srba prozvana "Prva slavna pravoslavna". Nijesu li oni ratovali protiv srba? Takvih "slavnih pravoslavnih" bilo je i u drugim dijelovima BiH.
nisu ratovali,,dal je bil nakad dogovarana razmjena teritorija izmedju milosevica i tudjina ,ne znam,moguce
ali srbi nisu pucali na srbe,niti hrvati na hrvate,,,a u krajini jesu zbog idelogije je pucao brat na brata,
Ma ja, nije Jovo Srbin, niti je Vikic Hrvat i hiljade drugih...dok se ne racuna rokanje HOS-a i HVO-a...Ne znam kako racunas ali ABiH je bila multietnicka kao i policija posebno na pocetku.
tnnt

#3055 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Challenger__ wrote: U tom projektu im je Rusija stala na putu; kako protiv Sirije, tako protiv Irana. Sada su revidirali projekat i ciljajući Ukrajinu, ciljaju najveću prepreku, Rusiju.

Međutim...
kakve veze ima Ukrajina sa Amerikom?
znači ako ne želi dobrovoljno prepustiti neke svoje teritorije Rusiji, su cionističko američki gadovi? :lol:
hebote svakakvih ima ovdje :D
Challenger__

#3056 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Rekao sam ti, kockoglavi, nije to za tebe. Idi na agrar nije ovo za tebe.
udar 99

#3057 Re: Ukrajina

Post by udar 99 »

pa ja ! crni humor
:D
nema problema ! primite Ukrajinu u NATO
zajedno sa ?
Cernobilom ( treba oko par milijardi za novi "sarkofag" oko unistenoga reaktora )
vruca zona ;

thepatriot

#3058 Re: Ukrajina

Post by thepatriot »

Challenger__ wrote:
thepatriot wrote:Podržavam Rusiju, ovdje mora pokazati silu cionističkim gmazovima, ukrajinski narod je žrtva globalnog projekta.
U tom projektu im je Rusija stala na putu; kako protiv Sirije, tako protiv Irana. Sada su revidirali projekat i ciljajući Ukrajinu, ciljaju najveću prepreku, Rusiju.

Međutim...

Da, samo što svugdje običan narod postaje kolaterala, gledam cnn, koliko samo propagande da izludi čovjeka
tnnt

#3059 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

napolitanac100 wrote:[
pa kako bi ti natjeero prozapadne ukrajince da priznaju ovu vlast,ili da se okrenu natou ako ne zele,,
a slazem se za izbore,,ali bili su izbori,narod izabro janukovica pa ga klickovi divljaci otjerase,a nista nie dirigarano iz moskve vec sa zapada,,i niko or rusa i ne spominje pripajanje neko rusiji to govore stanovnici krima i to je njhovo pravo.
ako je to njihovo pravo, onda je i pravo Kosova da se pripoji Albaniji pa i RS-a Srbiji, jel tako? :mrgreen:
izabrana vlast prestaje biti demokratska onog trenutka kada nemogu obuzdati demonstrante osim mecima
tada postaje režim, da je bio demokrata dao bi ostavku i ponovno se kandidirao
zato pusti ta sranja da narod ili barem dio naroda, nemože niti nesmije srušiti legalno izabranu vlast
u susjednoj Italiji svako malo padne vlast zbog demonstracija ili nečeg drugog, pa nevidim neku veliku prašinu oko toga
emirolini

#3060 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

Znas da je situacija ozbiljna kada vidis da cnn i ostali americki mediji ne mjenjaju vijesti po par sati jer nemaju unaprijed pripremljenih textova... nimalo bezlazena situacija
tnnt

#3061 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

napolitanac100 wrote:General Warmmmsmijesan si,,to sto je u armiji bih bio po neki srbin,,to ne znaci da su srbi ratovali jedni protiv drugih u smislu kao sto su ratovali babini i alijini..
pojedinaca je uvijek bilo i bice,,neces nigdje naci 2 naroda da su ratovala da pojedinaca nije bilo na suprotnim stranama,,
i u vojsci rs je bilo i bosnjaka i hrvata,a hrvatskoj vojsci je bio poneki srbin,poneki bosnjak,ali to su pojedinacni slucajevi,
pa muslimana je bilo poprilično u HVO-u i HOS-u, a i imali su jedinicu Meša Selimović u VRS-u
mislim da je Armija bila najmanje multinacionalna od svih 3 navedenih :D
It_is_a_Leclerc

#3062 Re: Ukrajina

Post by It_is_a_Leclerc »

Ja ne mrzim Ruse. Dapače. Njihova književnost je baš kvalitetna.

However, smatram da bi svijet bio bolje mjesto kad bi se njihov utjecaj smanjio. Smatram da bi moja zemlja bila kudikamo uspješnija i na boljem putu da Rusi nisu uradili ono što su radili za vrijeme rata i da njihov ambasador ne blokira svaku odluku vijeća PIC-a koja vodi ka jačanju moje države.
Njihova historija je, ako hoćete toliko daleko, prepuna nepravde prema vjerskoj zajednici kojoj pripadam - od otimanja zemlje do genocida za vrijeme Romanovih.

Uglavnom, nemam simpatija prema njima i svaki čin međunarodne zajednice koji će reducirati ruske interese me čini zadovoljnim.
udar 99

#3063 Re: Ukrajina

Post by udar 99 »

Challenger__ wrote:
Murat Sabanovic wrote:ode citav irak u helac ...isto tako afganistan..... porodice gadafi nema vise porobi se libija.... u tunisu i egiptu situacija jos uvijek nestabilna.... sirija razorena ..... dosla evo na red i ukraina....

DOBRO LJUDI ,STA MISLITE KO STOJI IZA OVIH RATNIH POHODA? IZ KOJIH RAZLOGA OVI RATOVI ? KOJI JE KRAJNJI CILJ ?
DA LI SU OVO RATOVI MEDJUSOBNO POVEZANI? DA LI JE YU-RAT POVEZAN SA OVIM RATOVIMA?
Moj Murate. Malo ih ovdje vidi dalje od nosa.
Lijep pozdrav.

Da , sve je povezano, pogotovo poslije 9/11
Challenger__

#3064 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

thepatriot wrote:Da, samo što svugdje običan narod postaje kolaterala, gledam cnn, koliko samo propagande da izludi čovjeka
Istina nije jeftina roba na rasprodaji. Ona je suho zlato koju treba zaslužiti. Kome je lakše da grli obmanu, iluziju, neka mu je, propašće sa njom, tako i treba da bude, to je pravda.
General War

#3065 Re: Ukrajina

Post by General War »

Challenger__ wrote:

Međutim...
E jest im stala na put tako sto je odgovorila na demonstracije oduzimanjem teritorije suverene zemlje...tako se i Njemacka borila kada je prisajedinjavala djelove cehoslovacke, poljske...zato sto se brinula za svoje svekoliko pucanstvo, po tvojoj tezi cionisticki NATO nije trebao ni da se mjesa u Bosni, kod legitimne brige Franje i Slobe za svoje drzavljane i rasejanju... :roll:
Martinez_

#3066 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

It_is_a_Leclerc wrote:Ja ne mrzim Ruse. Dapače. Njihova književnost je baš kvalitetna.

However, smatram da bi svijet bio bolje mjesto kad bi se njihov utjecaj smanjio. Smatram da bi moja zemlja bila kudikamo uspješnija i na boljem putu da Rusi nisu uradili ono što su radili za vrijeme rata i da njihov ambasador ne blokira svaku odluku vijeća PIC-a koja vodi ka jačanju moje države.
Njihova historija je, ako hoćete toliko daleko, prepuna nepravde prema vjerskoj zajednici kojoj pripadam - od otimanja zemlje do genocida za vrijeme Romanovih.

Uglavnom, nemam simpatija prema njima i svaki čin međunarodne zajednice koji će reducirati ruske interese me čini zadovoljnim.
Uh, Leclerc ne mrzi Ruse. Štaviše, on čita Ruse.
bh.tornjak

#3067 Re: Ukrajina

Post by bh.tornjak »

OI BERLIN 1936
OI SOTSCHI 2014 :? :? :? :? :?
Murat Sabanovic

#3068 Re: Ukrajina

Post by Murat Sabanovic »

Challenger__ wrote:
Murat Sabanovic wrote:ode citav irak u helac ...isto tako afganistan..... porodice gadafi nema vise porobi se libija.... u tunisu i egiptu situacija jos uvijek nestabilna.... sirija razorena ..... dosla evo na red i ukraina....

DOBRO LJUDI ,STA MISLITE KO STOJI IZA OVIH RATNIH POHODA? IZ KOJIH RAZLOGA OVI RATOVI ? KOJI JE KRAJNJI CILJ ?
DA LI SU OVO RATOVI MEDJUSOBNO POVEZANI? DA LI JE YU-RAT POVEZAN SA OVIM RATOVIMA?
Moj Murate. Malo ih ovdje vidi dalje od nosa.
Lijep pozdrav.
nazalost u pravu si ! dug je put iz guzice do glave... lijep pozdrav takodjer.
Challenger__

#3069 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Murat Sabanovic wrote:nazalost u pravu si ! dug je put iz guzice do glave... lijep pozdrav takodjer.
Vala, kad vidim šta većina piše, dođe mi da dignem ruke od foruma i da se samo ponekad pojavim, kao ti.
Živio mi paša moj.
McMoy

#3070 Re: Ukrajina

Post by McMoy »

Martinez_ wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ja ne mrzim Ruse. Dapače. Njihova književnost je baš kvalitetna.

Uh, Leclerc ne mrzi Ruse. Štaviše, on čita Ruse.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
udar 99

#3071 Re: Ukrajina

Post by udar 99 »

Challenger__ wrote:
thepatriot wrote:Da, samo što svugdje običan narod postaje kolaterala, gledam cnn, koliko samo propagande da izludi čovjeka
Istina nije jeftina roba na rasprodaji. Ona je suho zlato koju treba zaslužiti. Kome je lakše da grli obmanu, iluziju, neka mu je, propašće sa njom, tako i treba da bude, to je pravda.
:thumbup:
General War

#3072 Re: Ukrajina

Post by General War »

napolitanac100 wrote:General Warmmmsmijesan si,,to sto je u armiji bih bio po neki srbin,,to ne znaci da su srbi ratovali jedni protiv drugih u smislu kao sto su ratovali babini i alijini..
pojedinaca je uvijek bilo i bice,,neces nigdje naci 2 naroda da su ratovala da pojedinaca nije bilo na suprotnim stranama,,
i u vojsci rs je bilo i bosnjaka i hrvata,a hrvatskoj vojsci je bio poneki srbin,poneki bosnjak,ali to su pojedinacni slucajevi,
Nisam ja smjesan toliko koliko je tvoje poredjenje maliciozno...vojske predstavljaju politiku a politika namece cilj vojsci...znaci nije bitno ko je sta vec ko je u toj prici na supackoj strani :lol:
It_is_a_Leclerc

#3073 Re: Ukrajina

Post by It_is_a_Leclerc »

napolitanac100 wrote:

auuu koji razlozii,,pa srbi bi onda trebali mrzite sve muslimanske zemlje jel su turci vijekovima cinili zlocine i genocide nad srbima,i drzali ih u okupaciji
a zato ne mrzis ameriku,,amerika je bar kad su muslimani u pitanju najomrazenija zemlja na svijetu,a vjerujem da je rusija u muslimsnkim zemljama madju najomoljenim drzavama,,cak ima i poseban status u organizaciji muslimanskih zemalja,
Zato što Amerika, bar od rata, investira u BiH i radi na tome da BiH bude funkcionalna država.

Ti "Ukrajinci" u VRS-u su isti ovi što su pjevali rusku himnu dok su tenkovi ulazili na Krim. Ne miješajte ih sa čestitim ukrajinskim patriotama koji su, i za vrijeme ovih svojih protesta, pronašli vremena da podrže Bosnu i Hercegovinu, i naše demonstracije.

P.S. @Martinez_ - Ma ja sviju mrzim. Pa to je općepoznato. Od Hrvata, Srba, Rusa, Sirijaca, Palestinaca, Turaka, do Roma i ćukomrzaca... Šta će mi biti od još jedne etikete koju mi šaljivi forumaši nalijepe.
tnnt

#3074 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

kultivator wrote:
napolitanac100 wrote:pa bilo je i ukrajinaca u vrs,
svakako, zato kako već rekoh, želim objema stranama puno uspjeha u ratu i da nanesu što veće žrtve i poraze protivniku 8)
to samo budala može željeti
ako ne sa ljudske onda barem sa ekonomske strane
i ovako smo u k., digniti će se cijene nafte i plina astronomsko visoko
i da i ti češ plačati taj rat i to masno, zato prvo razmisli kada već nisi čovječan o tome
Last edited by tnnt on 01/03/2014 23:32, edited 1 time in total.
@mba

#3075 Re: Ukrajina

Post by @mba »

kultivator wrote:
napolitanac100 wrote:

auuu koji razlozii,,pa srbi bi onda trebali mrzite sve muslimanske zemlje jel su turci vijekovima cinili zlocine i genocide nad srbima,i drzali ih u okupaciji
a zato ne mrzis ameriku,,amerika je bar kad su muslimani u pitanju najomrazenija zemlja na svijetu,a vjerujem da je rusija u muslimsnkim zemljama madju najomoljenim drzavama,,cak ima i poseban status u organizaciji muslimanskih zemalja,
pa i mrze, ili hoćeš reći da je drugačije..
Rusi su činili sve tokom rata da unište ili bar oslabe bošnjački narod, Ukrajinci takodjer, tako da im u budućem medjusobnom ratu i jednima i drugima želim puno vojnog uspjeha :thumbup:

neka dugo potraje ako se odluce, i neka pobjedi jaci, i nek im bude bericetan! :mrgreen:

a ako krenu jedni na druge, ja mislim da bi bio red da barem jedna traktorijada krene iz laktasha a moze i iz pashaluka!!!

ali nema od toga nista, jer to nije u interesu ni rusije ni ukrajine, trazice se neki kompromis i to je to!
Last edited by @mba on 01/03/2014 23:33, edited 1 time in total.
Post Reply