Sirija
-
acopero
#3052 Re: Sirija
Zato jer se ovo oruzje zove Hell cannon - pakleni top , pratim duze na stranim forumima temu o siriji, gdje pisu ljudi koji bolje poznaju te stvari. Radi se o boci napunjenoj propanom 100% , i niko nikad nije izrazio sumnju da je hemiski otrov ili nista slicno, zbog izuzetno malog dometa 1-2 km . Logično je da pobunjenici nece ispaliti hemisko oruzje 1 km od svojih linija, a i oruzje nije bas sigurno , jer sam cesto vidjao da prilikom ispaljivanja bukvalno bježe od njega - nekom je eksplodiralo na licu mjesta.
Za raiku od toga SAA ima dokumentovano hemisko oruzje, koje je koristila u vise navrata , to su potvrdile brojne obavjestajne sluzbe , a mislim da ce i ovi UN inspektori.
Za raiku od toga SAA ima dokumentovano hemisko oruzje, koje je koristila u vise navrata , to su potvrdile brojne obavjestajne sluzbe , a mislim da ce i ovi UN inspektori.
- Alfons Kauders
#3053 Re: Sirija
procitaj koji je domet improviziranih minobacaca i skontaj koliko je pametno na tu udaljenost ispaliti 5-6 litara bojnog otrova_mufljuz_ wrote:ne kazem da nije ovaj video fejk al' gdje ti vidis da je propan u pitanjuacopero wrote:Ovo ti je boca napunjena propanom - ne prosipaj se.drastic wrote:http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... nmy2jMBfLMpo cemu mirises prek'o ekrana?
kakva je to boca napunjena sarinom?
ah da, zaboravio sam, fizika i nauka vama nista ne znace... jer vi vjerujete u gustere i zidovske zavjere
- Alfons Kauders
#3054 Re: Sirija
cekaj sad vadione tipa "pa sta, raspust je"sumirprimus wrote:eno napalmom po skolama..interesantno,ko li je ovo bacio?BBC-jev tim koji snima u Siriji svjedočio je posljedicama eksplozije bombe bačene na školsko igralište na sjeveru zemlje.
-
sumirprimus
#3055 Re: Sirija
pogledaj snimke,pa sam reci,ko ima letjelice,i ko je u mogucnosti zasad da tako nesto moze izvesti..Herr Flick wrote:BBC-ijev,cudi me da nije CNN![]()
il su ovi opet sami sebi podmetnuli???
doduse mozda je sve ovo propaganda?podgrijavanje javnosti da bi briti usli u rat? ok mozda je i to,ali realno,ameri ce svakako ispalit za dan vise negoli sto bi briti do kraja konflikta...
jerbo ameri svakako ulaze,bez obzira na medije...
-
sumirprimus
#3056 Re: Sirija
od konflikta d konflikta uvijek je onih za i protiv....dok god drugi tamo negdje ratuju...Alfons Kauders wrote:
cekaj sad vadione tipa "pa sta, raspust je"
- Alfons Kauders
#3057 Re: Sirija
imaj na umu da razgovaras s ljudima od kojih neki misle da su avioni koji su se zabili u wtc bili hologrami... mozda je i taj avion onda bio hologram...sumirprimus wrote:pogledaj snimke,pa sam reci,ko ima letjelice,i ko je u mogucnosti zasad da tako nesto moze izvesti..Herr Flick wrote:BBC-ijev,cudi me da nije CNN![]()
il su ovi opet sami sebi podmetnuli???![]()
doduse mozda je sve ovo propaganda?podgrijavanje javnosti da bi briti usli u rat? ok mozda je i to,ali realno,ameri ce svakako ispalit za dan vise negoli sto bi briti do kraja konflikta...
jerbo ameri svakako ulaze,bez obzira na medije...
- UltrasNaBaterije
- Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu
#3058 Re: Sirija
Ma hoce k#$%& moj utvrditi ti inspektori nešto. Prvo ne znam koji idiot i za koje pare bi otišo tamo da rizikuje život ili eventualno kidnapovanje ukoliko vidi i prijavi nešto što ne odgovara budalama (bilo režimskim ili pobunjeničkim).
Tako su i po Bosni dolazile jedinice, inspektori, peacekeeperi i slična govna, pa su se razvlačili kako su htjeli, čak su i živote ostavljali po gudurama Istočne Bosne i sarajevskom asfaltu.
Napad na Siriju ide uskoro, to je očigledno. Ako neće VB, hoće SAD, a uvuće se i VB i Francuska, bit će tipično iscenirani povod kad raznesu sebi jedan avion na Kipru ili presretnu neku svoju podmetnutu raketicu. (nešto ko Švabe u septembru 1939. kad su sami napali svoju graničnu patrolu i prošetali se Poljskom za mjesec dana)...
Nek se vala i završi ovo, narod tamo vapi za bilo kakvim rješenjem, produženi rat odgovara samo mafijašima, švercerima, Assadu i ovim primitivnim militantima bradonjicama koji se pišaju na vlastitu religiju svaki dan. Kad je debil ovaj Assad, ako je narod na početku samo tražio izbore, (nejse što su bili ubačeni elementi koji su to tražili) demonstracije prije eskalacije su bile ogromne, trebao je poslušati ljude, lijepo sići sa vlasti i živjeti do kraja života u zdravlju veselju, ljepotama Sirije, novčano osiguranih praunuka i sa velikim uticajem na opoziciju u zemlji. Al vlast je pogan, jebemti vlast i ljudsku pohlepu.
Tako su i po Bosni dolazile jedinice, inspektori, peacekeeperi i slična govna, pa su se razvlačili kako su htjeli, čak su i živote ostavljali po gudurama Istočne Bosne i sarajevskom asfaltu.
Napad na Siriju ide uskoro, to je očigledno. Ako neće VB, hoće SAD, a uvuće se i VB i Francuska, bit će tipično iscenirani povod kad raznesu sebi jedan avion na Kipru ili presretnu neku svoju podmetnutu raketicu. (nešto ko Švabe u septembru 1939. kad su sami napali svoju graničnu patrolu i prošetali se Poljskom za mjesec dana)...
Nek se vala i završi ovo, narod tamo vapi za bilo kakvim rješenjem, produženi rat odgovara samo mafijašima, švercerima, Assadu i ovim primitivnim militantima bradonjicama koji se pišaju na vlastitu religiju svaki dan. Kad je debil ovaj Assad, ako je narod na početku samo tražio izbore, (nejse što su bili ubačeni elementi koji su to tražili) demonstracije prije eskalacije su bile ogromne, trebao je poslušati ljude, lijepo sići sa vlasti i živjeti do kraja života u zdravlju veselju, ljepotama Sirije, novčano osiguranih praunuka i sa velikim uticajem na opoziciju u zemlji. Al vlast je pogan, jebemti vlast i ljudsku pohlepu.
-
sumirprimus
#3059 Re: Sirija
nije cudo sto uvijek izgube...
kada ti jedan od glavih generala lupi ovako nesto,onda...
nije samo reko kako i cime?
doduse onda izadje sam ajatolah i kaje,pretrpice istu stetu ko i nakon napada na irak i afganistan...
da REMIZIramo...ako do njih i dodje nece uopce liciti na intervencije tipa iraka i afg... ah i da,tom mrskom cionistickom entitetu nije falila dlaka s glave.. malo i ajatolah prestario pa se gubi...
the chief of staff of the Iranian armed forces, General Hassan Firouzabadi, said Wednesday evening.If the US attacks, the Zionists will burn,”
doduse onda izadje sam ajatolah i kaje,pretrpice istu stetu ko i nakon napada na irak i afganistan...
da REMIZIramo...ako do njih i dodje nece uopce liciti na intervencije tipa iraka i afg... ah i da,tom mrskom cionistickom entitetu nije falila dlaka s glave.. malo i ajatolah prestario pa se gubi...
- muhafuca
#3060 Re: Sirija
haj ostalo sto si navaljao nekih gluposti nego me interesujesumirprimus wrote:nije cudo sto uvijek izgube...
the chief of staff of the Iranian armed forces, General Hassan Firouzabadi, said Wednesday evening.If the US attacks, the Zionists will burn,”
koji su to rat Iranci izgubili ?
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3061 Re: Sirija
аССад ће их све побити ко зечеве и мишеве што релно и јесу кога брига за њихове флоте и носаче ... ко нека сила
читај ово 8 иљада верских фанатика ... не може сирији ни три америке ништа и то још без русије а кад се брат путин укључи биће перверзија
линк
читај ово 8 иљада верских фанатика ... не може сирији ни три америке ништа и то још без русије а кад се брат путин укључи биће перверзија
линк
- dječak sa šibicama
#3062 Re: Sirija
Taj Basar neki pravo glup covjek, prvo mu "zapadne demokrate" kazu ako bacis hemijsko oruzje, satrat cemo te sa zemljom, i on baci hemijsko oruzje na civile... onda oni posalju tim da kofol istrazi cijeli slucaj, i onda Basarovi snajperisti pucaju po timu.... a odmah zatim, kad su "demokratski" brodovi vec pred obalama Sirije, baca napalm i to gdje, na skolu... trebao je po vrticu... pravo glup covjek, i opasan.
BBC me opasno podsjeca na onog fotoreportera sto je u Vukovaru vidio "punu skolu poklane srpske dece". Da bi nakon par dana demantovao sam sebe "pa dobro, nije bila bas puna skola, nisu to bila ni djeca, ma nisu bili ni poklani, zapravo to nije bilo u Vukovaru vec u nekom skroz drugom gradu koji ne postoji, a ni skola ne postoji, pustite me da jos malo razmislim".
BBC me opasno podsjeca na onog fotoreportera sto je u Vukovaru vidio "punu skolu poklane srpske dece". Da bi nakon par dana demantovao sam sebe "pa dobro, nije bila bas puna skola, nisu to bila ni djeca, ma nisu bili ni poklani, zapravo to nije bilo u Vukovaru vec u nekom skroz drugom gradu koji ne postoji, a ni skola ne postoji, pustite me da jos malo razmislim".
- UltrasNaBaterije
- Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu
#3063 Re: Sirija
japin_mutapi wrote:аССад ће их све побити ко зечеве и мишеве што релно и јесу кога брига за њихове флоте и носаче ... ко нека сила
линк
-
sarajevoxxxx
#3064 Re: Sirija
Haleb: Demonstracije, gradjani Haleba protive se americkoj vojnoj intervenciji, uzvikuju parole o slobodi i traze pad rezima
-
sumirprimus
#3065 Re: Sirija
olako koristite uvrede,a nema potrebe...muhafuca wrote:
haj ostalo sto si navaljao nekih gluposti nego me interesuje
nigdje nisam izricito spomenuo iran u toj recenici...
generalno,opcenito,citava ta regija,u odnosu sa ostatkom svijeta...
puno i lijepo pricaju,prijete skoro pa poetski,al kad dodje vrijeme,ne potkrijepe svoje prijetnje na terenu...
prica iranskih ajatolaha i generala ne odudara puno od price onog sadamovog ministra,kako se zvao,bio je skoro pa simpatican,pa gadafi,pa sad asad,prije njega hamas,kad ih covjek slusa...
clan glavnog staba iranskih oruzanih snaga,prijeti nekakvim unistenjima,a realno nema ni teoretske sanse za takvo nesto...
jednostavno njihovi protivnici su u svemu superiorniji...
jedno su simpatije i emocije,a nesto sasvim drugo realno stanje na terenu...jel tako
- Alfons Kauders
#3066 Re: Sirija
nije tako, jer su zelje na ovoj temi vaznije od stvarnosti i cinjenicasumirprimus wrote:olako koristite uvrede,a nema potrebe...muhafuca wrote:
haj ostalo sto si navaljao nekih gluposti nego me interesuje
nigdje nisam izricito spomenuo iran u toj recenici...
generalno,opcenito,citava ta regija,u odnosu sa ostatkom svijeta...
puno i lijepo pricaju,prijete skoro pa poetski,al kad dodje vrijeme,ne potkrijepe svoje prijetnje na terenu...
prica iranskih ajatolaha i generala ne odudara puno od price onog sadamovog ministra,kako se zvao,bio je skoro pa simpatican,pa gadafi,pa sad asad,prije njega hamas,kad ih covjek slusa...![]()
clan glavnog staba iranskih oruzanih snaga,prijeti nekakvim unistenjima,a realno nema ni teoretske sanse za takvo nesto...
jednostavno njihovi protivnici su u svemu superiorniji...
jedno su simpatije i emocije,a nesto sasvim drugo realno stanje na terenu...jel tako
-
sumirprimus
#3067 Re: Sirija
bilo bi smijesno,da nije tragicno,i da nisu u pitanju hiljade ljudskih zivota...
- Alfons Kauders
#3068 Re: Sirija
pa sad... shvati da se radi o ljudima cije politicke ideje su ispred ljudskosti... jebi ga, tako juce onaj padobranac rece sve sto se imalo recisumirprimus wrote:bilo bi smijesno,da nije tragicno,i da nisu u pitanju hiljade ljudskih zivota...
pita ga frajer za 100,000 mrtvih, milione izbjeglica, poharanu drzavu... i odogovor je da to nije bitno, vec je bitno da se vlast ne promijeni i da ne postanu "sluge pentagona"
moras uzeti u obzir da ljudi koji vjeruju u postojanje kojekakvih zavjera i slicnih sranja zaista vjeruju da je svijet takav, i da su zrtve apsolutno opravdane jer alternative nema... nema kompromisa s ljudima koji unistavaju covjecanstvno, i naravno ne bi ga trebalo biti - da je to istina... ali oni su se uvjerili da jeste
zato bi sutra nasli opravdanje za jos milion mrtvih u siriji, jednostavno ih nije briga, jer misle da iza svega ima neki veliki, casni cilj... kojeg nema
- Banksy
#3069 Re: Sirija
U vrlo malo riječi rečena suština.Kikibombona wrote:Sve receno.George Galloway, govor u britanskom parlamentu, 29.8.2013.
"Desio se demokratski revolt, i unutar ovog parlamenta i vani u javnosti. Da nije bilo tako, motori bi se na Cipru sada već palili (op.a. britanski vojni zrakoplovi), a krstareće rakete letjele bi već ovog vikenda. To što će premijer sada reći kako je on od početka bio za ovu odgodu su obične gluposti. Ova nelagoda koja se ovdje osjeća, s obje strane parlamenta, predstavlja osjećaje naroda diljem zemlje.
Svega 11% javnosti, prema jutrošnjem istraživanju Daily Telegrapha, podržava uključenje Britanije u rat u Siriji. Da li je ikada Britanija mogla zamisliti slanje svojih ljudi u rat s potporom od svega 11%?
Kao prvo, nema nepobitnih dokaza da je Assadov režim kriv za ovaj zločin. Dokaza još nema. I ne radi se ovdje o tome jesu li oni dovoljno loši da izvedu takav napad, svi znaju da jesu dovoljno loši, pitanje je ovdje jesu li dovoljno ludi da učine to? Izvesti kemijski napad u Damasku... isti dan kada su u grad stigli UN istražitelji...? To bi trebala biti nova definicija ludila. A ako je toliko lud, koliko će lud tek biti ako počnemo ispaljivati Tomahawk krstareće rakete po njegovoj zemlji?
I dok slušam ovdje o tome kako je Assad loš, pitam se... kako to da je prije svega nekoliko godina svečano dočekan u Buckinghamskoj palači, a bivši premijer ga je predložio za orden? Svi su ga slavili kao modernizatora, ali naravno... sada se priča promijenila, jer ova Vlada želi promjenu režima u Damasku... Što me dovodi do druge i zadnje točke koju ću iznijeti danas.
Razlog nelagode je taj što ljudi vide pravi karakter sirijske opozicije. Vidjeli su video snimke, stravične video snimke... pogledajte te snimke, pogledajte kako jedan od zapovjednika pobunjenika reže prsa ljudskog bića, jede mu srce i jetru i snima se dok to radi, stavlja to na Youtube jer misli da je atraktivno...
Pogledajte snimke kako kršćanski svećenicama režu glave... ne odrubljuju, nego baš režu... s kuhinjskim noževima. Čak su i biskupa ubili ovi ljudi. Sve religijske manjine u Siriji, a ima ih 23, prestravljene su idejom da bi mogli pobijediti pobunjenici... pobunjenici koje premijer i gospodin ministar vanjskih poslova podržavaju na sve načine koje mogu, novcem i oružjem. Već dvije godine podržavaju ove ljude koji čine ovakve zločine.
(nastavak)
Kada su Rusija i Kina, zajedno 2,5 milijarde ljudi, prestali biti dio međunarodne zajednice? Tko ste vi s druge strane da kažete što bi međunarodna zajednica trebala učiniti? Ako ne možete uvjeriti UN Vijeće Sigurnosti da vam se pridruži, tko ste vi da pokrećete rat bez tog odobrenja? Stalno slušam o "nerazumnom korištenju vetoa", već dvije godine to slušam... SAD su uložili veto svaki put kada se trebala ostvariti pravda za palestinski narod ! Kada se trebalo kazniti kršenje međunarodnog prava od strane Izraela, svaki put uložen je veto, a nitko od vas u ovom parlamentu nije rekao niti riječ.
(Pitanje zastupnika: "Neka Galloway pojasni svoje izjave da je Izrael dao kemijsko oružje pobunjenicima")
Nisam takvo što rekao. Ali je činjenica da pobunjenici imaju plin sarin, to su potvrdile turske službe koje su ih uhvatile s njime.
(završna riječ) Rusija i Kina kažu "ne" ovom ratu, kao i ja, kao i većina ljudi ove zemlje".
- Banksy
#3070 Re: Sirija
... kontra forumskih uposlenika američke ambasade i USAID-a, pojačanih forumskim vehabijama ...Hrulj wrote:
Ovo tacno odrazava jasnu podjelu ideolosku, komunisti i ateisti podrzavaju Assada ...
Ovo prvo društvo mi nekako i ima logike, ali vidjeti ove druge zajedno, neprocjenjivo ...
- Alfons Kauders
#3071 Re: Sirija
onima koji su "otkrili" gallowaya tek neki dan savjetujem da malo procitaju sta je pricao i radio 2006 i ranije...
a ima finih zanimljivosti... a ko bas hoce da vidi kako biva satran argumentima ko FAPom punim cumura iz breze, savjetujem da pogledaju njegovu debatu s cristopherom hitchensom... inace velikim prijateljem bosne, koji je u svojim knjigama ponosno isticao kako je u radu upoznao divjaka i slicne ljude neokaljane casti
- Alfons Kauders
#3072 Re: Sirija
e jbg banksyBanksy wrote:... kontra forumskih uposlenika američke ambasade i USAID-a, pojačanih forumskim vehabijama ...Hrulj wrote:
Ovo tacno odrazava jasnu podjelu ideolosku, komunisti i ateisti podrzavaju Assada ...
Ovo prvo društvo mi nekako i ima logike, ali vidjeti ove druge zajedno, neprocjenjivo ...
i ti spade na pricu o placenicima
nije da se cesto slazemo, ali znam to nije tvoj nivo
-
sarajevoxxxx
#3073 Re: Sirija
Rezimske snage rasporedjene oko dzamija u Hami zbog najava novih demonstracija protiv rezima
- Banksy
#3074 Re: Sirija
Kakve veze s tim ko je Galloway imaju fakti koje je iznio:Alfons Kauders wrote:onima koji su "otkrili" gallowaya tek neki dan savjetujem da malo procitaju sta je pricao i radio 2006 i ranije...a ima finih zanimljivosti... a ko bas hoce da vidi kako biva satran argumentima ko FAPom punim cumura iz breze, savjetujem da pogledaju njegovu debatu s cristopherom hitchensom... inace velikim prijateljem bosne, koji je u svojim knjigama ponosno isticao kako je u radu upoznao divjaka i slicne ljude neokaljane casti
Svega 11% javnosti, prema jutrošnjem istraživanju Daily Telegrapha, podržava uključenje Britanije u rat u Siriji. Da li je ikada Britanija mogla zamisliti slanje svojih ljudi u rat s potporom od svega 11%?
nema nepobitnih dokaza da je Assadov režim kriv za ovaj zločin. Dokaza još nema. I ne radi se ovdje o tome jesu li oni dovoljno loši da izvedu takav napad, svi znaju da jesu dovoljno loši, pitanje je ovdje jesu li dovoljno ludi da učine to? Izvesti kemijski napad u Damasku... isti dan kada su u grad stigli UN istražitelji...? To bi trebala biti nova definicija ludila.
I dok slušam ovdje o tome kako je Assad loš, pitam se... kako to da je prije svega nekoliko godina svečano dočekan u Buckinghamskoj palači, a bivši premijer ga je predložio za orden? Svi su ga slavili kao modernizatora, ali naravno... sada se priča promijenila, jer ova Vlada želi promjenu režima u Damasku...
Ne ubija se glasnik, nego se razgovara o vijestima koje je donio.
- Banksy
#3075 Re: Sirija
Manimo nivoe,Alfons Kauders wrote:e jbg banksyBanksy wrote:... kontra forumskih uposlenika američke ambasade i USAID-a, pojačanih forumskim vehabijama ...Hrulj wrote:
i ti spade na pricu o placenicima
nije da se cesto slazemo, ali znam to nije tvoj nivo
prvi si, ničim izazvan, pomenuo ''komuniste i ateiste'', što je problem kad ti se odgovori?