Egipat (pročitati prvi post)
-
aldinjo
#3051 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Ništa oni neće postići ako ne uzmu oružje iz skladišta.U protivnom i narednih 20 godina će ih osuđivati na smrt i tlačiti na razne načine.E sada šta će izabrati to samo od njih zavisi.
-
sarajevoxxxx
#3052 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Iransko ministarstvo vanjskih poslova žestoko osudilo presude smrtnim kaznama u Egiptu. Saudija ćuti, po običaju.
Žene koje su pale u nesvijest u sudnici nakon što su čule jučerašnju presudu:

Žene koje su pale u nesvijest u sudnici nakon što su čule jučerašnju presudu:

- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3053 Re: Egipat (pročitati prvi post)
ovo ne bi ni kafka mogao napisati
I MRTVE IH OSUĐUJU NA SMRT: Osuđen na doživotni zatvor iako je mrtav 3 godine
link
I MRTVE IH OSUĐUJU NA SMRT: Osuđen na doživotni zatvor iako je mrtav 3 godine
link
- Co0l
#3054 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Od vojnog puca su konstantno na ivici gradjanskog rata a i sada se stalno desavaju demonstracije na kojima redovno bude mrtvih.Samo je jedna iskra dovoljna da zapali tamosnje bure baruta.Nadam se da se to nece desiti.Kikibombona wrote:Ovdje je vecina pisala kako ce izbiti gradjanski rat kada je Sisi skinuo diktatora u najavi.Co0l wrote: Ma nisu oni ti koji su skoro gurnuli Egipat u gradjanski rat nego vojna hunta pucem i nacinom na koji se,sve od tad,ponasa prema politickim protivnicima.
Eto sad,dokaz da su ovi nesto jos osim demonstriranja radili je to sto nije osudjeno jedno milion Egipcana nego samo 1200
I zna se za sta se u Americi daje smrtna kazna i kako izgleda sudjenje u kojem se presudjuje,sigurno nije ovako
Ja sam tvrdio da se to nece desiti, da je skidanje Mursija u stvari bijeg od gradjanskog rata... Da je vojska stala na stranu Mursija, milioni demonstranata u nikada vecim protestima bi napravili haos.
Da je Mursi bio iole odgovoran, podnio bi ostavku nakon mega demonstracija. Da je to uradio, niko ne bi stradao.
S druge strane, pojedinci na temi su pisali kako ce svrgavanje Mursija odvesti Egipat u gradjanski rat. Tuzno je ako su se tome nadali. I sam sam napisao da cu u tom slucaju priznati da sam pogrijesio sto sam isticao da je smjena Musija spas od gradjanskog rata.
Uprkos svemu, Egipat je dobro prosao ako vidimo sta je bilo u Siriji i Libiji.
- Kikibombona
#3055 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Co0l wrote:
Od vojnog puca su konstantno na ivici gradjanskog rata a i sada se stalno desavaju demonstracije na kojima redovno bude mrtvih.Samo je jedna iskra dovoljna da zapali tamosnje bure baruta.Nadam se da se to nece desiti.
-
sarajevoxxxx
#3056 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Naslovnica današnjeg režimskog Ed-Dustura u Egiptu:
''Izraelska obavještajna služba obučavala vođstvo ''6. aprila'' prisluškivanju i likvidaciji snajperom pripadnike vojske i policije''.

''Izraelska obavještajna služba obučavala vođstvo ''6. aprila'' prisluškivanju i likvidaciji snajperom pripadnike vojske i policije''.

- Co0l
-
sarajevoxxxx
#3058 Re: Egipat (pročitati prvi post)
D. Mohammed Abdel-Maksoud: Najnovije eksplozije u Egiptu su djelo režima, i pokušaj da se narod gurne u nasilje, baš kao što je uradio i Bešar u Siriji
- japin_mutapi
-
jastuk1
#3060 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Đe si Čeli i đe ti je paradigma o nekom "nuevom" Egiptu.
Evo ga na. Moje su se pretpostavke potpuno obistinile. Egipat, mic po mic preuzimaju selafije. Kad je vojska ugušila Muslimansko bratstvo Islamomrsci su likovali maksimalno. Koji kratkovidaši... Kak vam se selafije sviđaju.
Salafi Nour party starts the "knock the door campaign" on support of #Sisi in Fayoum:

Evo ga na. Moje su se pretpostavke potpuno obistinile. Egipat, mic po mic preuzimaju selafije. Kad je vojska ugušila Muslimansko bratstvo Islamomrsci su likovali maksimalno. Koji kratkovidaši... Kak vam se selafije sviđaju.
Salafi Nour party starts the "knock the door campaign" on support of #Sisi in Fayoum:

-
sarajevoxxxx
#3061 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Manji procenat selefija zaista podržava Sisija, većina mislim da ne. Imaju izjave selefijskih lidera u Egiptu koji se ograđuju od stranke Nur. Selefije su širok pojam. Ima ih koji su apsolutno uz vlast, i onih koji otvoreno kritikuju arapske režime. I ta podjela je prisutna ili karakteristična za selefije mnogo prije ovih zadnjih dešavanja u arapskom svijetu.jastuk1 wrote:Đe si Čeli i đe ti je paradigma o nekom "nuevom" Egiptu.
Evo ga na. Moje su se pretpostavke potpuno obistinile. Egipat, mic po mic preuzimaju selafije. Kad je vojska ugušila Muslimansko bratstvo Islamomrsci su likovali maksimalno. Koji kratkovidaši... Kak vam se selafije sviđaju.![]()
![]()
- japin_mutapi
#3062 Re: Egipat (pročitati prvi post)
vezano za poslednja dva posta
Sisi će se okrenuti protiv stranke ''Nur''
'Ko je Hizbu-n-nur? Nisam dužan nikome ispostavljati račune za ono što radim, pa tako ni Hizbu-n-nuru... I sam ustav, za kojeg je glasala stranka Nur, zabranjuje osnivanje vjerskih političkih partija'', rekao je, između ostalog, Sisi u tom intervju.
Sisi će se okrenuti protiv stranke ''Nur''
'Ko je Hizbu-n-nur? Nisam dužan nikome ispostavljati račune za ono što radim, pa tako ni Hizbu-n-nuru... I sam ustav, za kojeg je glasala stranka Nur, zabranjuje osnivanje vjerskih političkih partija'', rekao je, između ostalog, Sisi u tom intervju.
- Challenger__
#3063 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Sve te špekulacije koje prenosi nedorasli Saff pokazuju da je Abdul Fatah malo veća enigma.
- japin_mutapi
#3064 Re: Egipat (pročitati prvi post)
možda tebi i istomišljenicimaChallenger__ wrote:Sve te špekulacije koje prenosi nedorasli Saff pokazuju da je Abdul Fatah malo veća enigma.
evo još jedna špekulacija iz saff-a
Skandalozno: Egipatski list Al Fagr objavio da se Sisi dva puta sreo sa Bogom
- Challenger__
-
Haman
#3066 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Ruzno ovo aprapsko proljece. Ljudi ginu svaki dan, sudovi rade punom parom, smrtne kazne se izricu gotovo svaki dan, a sve u ime nove demokracije, protiv diktature. Ipak, nista novo, zasigurno mozemo potvrditi " Poslije Mubaraka novi Mubarak.

Novi reinkanirani Mubarak.

Novi reinkanirani Mubarak.

-
jastuk1
#3067 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Nikakva enigma, več čistokrvni Saudijski igrač, koji se pretvara da nije i da je kao kontraprotivan.Challenger__ wrote:Sve te špekulacije koje prenosi nedorasli Saff pokazuju da je Abdul Fatah malo veća enigma.
Pa nismo od juče. Egipat ne može bez Saudije trepnut - Egipat treba Saudiju da upumpava easy money, vojska superzadovoljno trlja ruke, a Saudija treba Egipćane da joj hizmećare i da služe kao pokusni kunići za demokratizaciju. LOL!
Nema izbora u Saudiji dok Nur ne upali svjetlo u Egiptu. Sorry, moro sam.
Centar i ljevica u Egiptu su oportunisti i beskičnmenjaci do kosti i kad pate i kad su ugnjetavani, niko se ne osvrće na njihovu patnju jer centar i ljevicu ne predstavljaju na istinski, iskren način onako kako bi trebalo.
A ove druge selafijske stranke su male, beznačajne u odnosu na ovu glavnu. Najveća Nur se slizala sa Sisavcem i to je to.
Viš Čeli kak nam se sve ovo fino odmotaje. I ti si u pravu, nova paradigma se fakat ulijeva u Egipat, al nažalost ne ona koja se tebi sviđa.
- Kikibombona
#3068 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Jastuk
Ja tebe stvarno ne kontam.
Zasto je problem od Saudijaca uzeti laganu lovu kojom oni pokusavaju naklonost? Egipat je u belaju, tonu u ekonomski ambis... Egipatska vlada se ponasa drzavnicki i koristi svaku priliku da namaknu sredstva za ekonomski oporovak. Da hoce i nama u BiH uletiti par milijardi.
Saudijci ulijecu lovu da se Egipat ne bi okrenuo protiv njih. Isto tako Saudijci kupuju nakolonost Amerike. Nema govora o slugarstvu ili necemu slicnom.
Ja tebe stvarno ne kontam.
Zasto je problem od Saudijaca uzeti laganu lovu kojom oni pokusavaju naklonost? Egipat je u belaju, tonu u ekonomski ambis... Egipatska vlada se ponasa drzavnicki i koristi svaku priliku da namaknu sredstva za ekonomski oporovak. Da hoce i nama u BiH uletiti par milijardi.
Saudijci ulijecu lovu da se Egipat ne bi okrenuo protiv njih. Isto tako Saudijci kupuju nakolonost Amerike. Nema govora o slugarstvu ili necemu slicnom.
- Co0l
#3069 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Nije problem sto uzimaju pare,problem je sto niko ne daje milijarde dolara a da ne trazi i ne dobije nesto zauzvrat.
Pa ni djeca kad razmjenjuju slicice ne daju ih tek tako da ne dobiju nesto zauzvrat a kamoli lukavi Saudi i ostala zalivska bratija svoje milijarde.
Pa ni djeca kad razmjenjuju slicice ne daju ih tek tako da ne dobiju nesto zauzvrat a kamoli lukavi Saudi i ostala zalivska bratija svoje milijarde.
- Kikibombona
#3070 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Aj reci, sta mogu dobiti zauzvrat?Co0l wrote:Nije problem sto uzimaju pare,problem je sto niko ne daje milijarde dolara a da ne trazi i ne dobije nesto zauzvrat.
Sta su dobili?
-
Haman
#3071 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Sta mogu dobiti za uzvrat. Svrgavanje demokratski izabranog predsjednika koji im nije po volji. Vladavinu vojne hunte koja svaki dan ubija demonstrante, sudove koji izricu smrtne kazne, tako da se medijska paznja usmjerava na egipatsku a ne saudijsku diktaturu.

- Co0l
#3072 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Pa jebem ga ja,pratis li ti uopste ono o cemu pisesKikibombona wrote:Aj reci, sta mogu dobiti zauzvrat?Co0l wrote:Nije problem sto uzimaju pare,problem je sto niko ne daje milijarde dolara a da ne trazi i ne dobije nesto zauzvrat.
Sta su dobili?
Sta su dobili-Sisi odradjuje za njih prljavi posao satiranja njihovih smrtnih neprijatelja,Muslimanske brace.Samo da je na tome ostalo bilo bi dovoljno ali ima jos,mozda i vaznije-svrgnuli su Mursija koji je imao odlicne odnose sa Turskom (inace saudijskim rivalom u tom dijelu svijeta) i koji je bio na pragu da uspostavi slican odnos i sa Iranom (jos vecim saudijskim rivalom) i umjesto toga stavili Egipat pod svoj uticaj;gradjevinske firme iz UAE dobijaju milionske ugovore za poslove vezane za firme ciji je vlasnik egipatska vojska;cak se i Izrael okoristio pucem jer je dolaskom na vlast Sisija blokada granice prema Gazi intenzivirana,itd.itd.
- japin_mutapi
#3073 Re: Egipat (pročitati prvi post)
dobili su i dobiće šta god budu tražiliKikibombona wrote:Aj reci, sta mogu dobiti zauzvrat?Co0l wrote:Nije problem sto uzimaju pare,problem je sto niko ne daje milijarde dolara a da ne trazi i ne dobije nesto zauzvrat.
Sta su dobili?
mogao bi egipat vrlo brzo učestvovati u vojnim intervencijama u borbi protiv terorizma i izvan svoje teritorije
npr. u jemenu
- Kikibombona
#3074 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Cool
Sta mislis da mi dobijemo lovu od Saudije da unistimo cetnicki i ustaski pokret?
Pa to bi bilo odlicno. Isto tako je super sto su Egipcani dobili lovu da eliminisu opasnost po nacionalnu sigurnost. Dvostruka korist. Ovaj put se poklopio interes Egipcana i klana Saud.
Valjda je sada jasnije?
Izgleda da moram jos jednom ponoviti.
Mursi se istina lizao sa Erdoganom. To je vjerovatno smetalo Saudima. Zaboravio si pomenuti da je Mursi vjerski fanatik i neprijatelj siita. Pozvao je 'mudzahide' u nekakav 'sveti rat' u Siriji, bio velika pristalica fanatika u Siriji. Da li je to odgovaralo Iranu?
Sta mislis da mi dobijemo lovu od Saudije da unistimo cetnicki i ustaski pokret?
Pa to bi bilo odlicno. Isto tako je super sto su Egipcani dobili lovu da eliminisu opasnost po nacionalnu sigurnost. Dvostruka korist. Ovaj put se poklopio interes Egipcana i klana Saud.
Valjda je sada jasnije?
Izgleda da moram jos jednom ponoviti.
Ovo je sustina. Procitati pet puta ako treba.Abdel Fatah al-Sisi: "Dilema između bivšeg predsjednika Morsija i naroda proizašla je iz ideologije i koncepta države Muslimanke Braće. Oni su krenuli uređivati zemlju na temelju obnove islamskog religijskog carstva. To je rezultiralo time da Mohamed Morsi više nije bio predsjednik svih Egipćana već je predstavljao samo svoje sljedbenike i pristaše".
Mursi se istina lizao sa Erdoganom. To je vjerovatno smetalo Saudima. Zaboravio si pomenuti da je Mursi vjerski fanatik i neprijatelj siita. Pozvao je 'mudzahide' u nekakav 'sveti rat' u Siriji, bio velika pristalica fanatika u Siriji. Da li je to odgovaralo Iranu?
- Challenger__
#3075 Re: Egipat (pročitati prvi post)
ili u Turskoj...japin_mutapi wrote: mogao bi egipat vrlo brzo učestvovati u vojnim intervencijama u borbi protiv terorizma i izvan svoje teritorije npr. u jemenu