nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
r_faruk

#3051 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by r_faruk »

zar je voznja sinama zabranjena u svim dijelovima grada?
pisalo se o ovome vec...
amar1994

#3052 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

dozvoljeno kada se iskljucujes sa glavne ceste,ono gdje su isprekidane :mrgreen:
svakako je van pameti voziti po sinama,sjeku gume i propao asfalt 8-)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3053 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

e cuj sijeku gume :lol: :lol: :lol:
amar1994

#3054 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

:lol: :lol:,jednom zimi probao,ko na skijama :lol:
hopi

#3055 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by hopi »

zamalo me ne udari na pješačkom u centru neki crni novi range rover, i to bez tablica vozi
joj jesmo rupa prava
tempuser

#3056 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

amar1994 wrote:dozvoljeno kada se iskljucujes sa glavne ceste,ono gdje su isprekidane :mrgreen:
Dozvoljeno je osim ako nema znaka. U Sarajevu je dozvoljeno voziti sinama Obalom na potezu od N. Pozorista do Vijecnice i od Bascarsije (nakon znaka zabrane) do Vjecne vatre.
amar1994

#3057 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

tempuser wrote:
amar1994 wrote:dozvoljeno kada se iskljucujes sa glavne ceste,ono gdje su isprekidane :mrgreen:
Dozvoljeno je osim ako nema znaka. U Sarajevu je dozvoljeno voziti sinama Obalom na potezu od N. Pozorista do Vijecnice i od Bascarsije (nakon znaka zabrane) do Vjecne vatre.
hvala na info :thumbup:
direstraits0078

#3058 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by direstraits0078 »

tempuser wrote:
I osim ako se ne nalazis iza linije koja oznacava traku za saobracaj linijskih prijevoza, trajvana, busa, trole... Ako se vozis iza linije, policajac te moze oporezovati, ako mu je bas cejf.
tempuser

#3059 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

direstraits0078 wrote:
tempuser wrote:
I osim ako se ne nalazis iza linije koja oznacava traku za saobracaj linijskih prijevoza, trajvana, busa, trole... Ako se vozis iza linije, policajac te moze oporezovati, ako mu je bas cejf.
Na pomenutim potezima postoji ztv zuta traka za javni gradski saobracaj, ali je isprekidana i dozvoljena je voznja po njoj, tamo gdje nije dozvoljeno traka je puna i pstoji znak.
direstraits0078

#3060 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by direstraits0078 »

tempuser wrote:
Na pomenutim potezima postoji ztv zuta traka za javni gradski saobracaj, ali je isprekidana i dozvoljena je voznja po njoj, tamo gdje nije dozvoljeno traka je puna i pstoji znak.
Ma crtalo se tu kako je ko htio, kao uostalom i svugdje. Ali znam na koje dionice mislis.
vjesticanametli

#3061 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vjesticanametli »

Pa.ne takari se na sine ccc pogresno vozis.....vozis sredinom al ja sam smotana za objasniti znaci jedna sina ti je pod autom i furas hahahhaha znam sad ce me neki razapeti al ja vozikam i sinama pogotovo ako pegla neka hamsa il slicno
amar1994

#3062 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

vjesticanametli wrote:
Pa.ne takari se na sine ccc pogresno vozis.....vozis sredinom al ja sam smotana za objasniti znaci jedna sina ti je pod autom i furas hahahhaha znam sad ce me neki razapeti al ja vozikam i sinama pogotovo ako pegla neka hamsa il slicno
i vozio sam tako,al kad sletis na sinu po mokrom,ko na skijama :-) ,svakako ne vozim u toj traci :)
relax11

#3063 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by relax11 »

Sta ces voziti auto po sinama, kad imas cestu :-)
vješalica

#3064 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

Ovdje bi trebalo takodjer staviti spisak osoba koje su pomilovane od strane predsjednika Serimira a odnose se na osobe koje su pocinile teska krivicna djela protiv sigurnosti saobracaja.
Procjenite sami.
Optimist

#3065 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Optimist »

Evo npr, prije par mjeseci onaj vozac ministra kad je izasao iz auta i prijetio vozacu koji ga je pratio da ce ga slomiti, nije procesuiran.

Edit:

Evo video:

A evo i dopisa:

Image
amar1994

#3066 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

Optimist wrote:Evo npr, prije par mjeseci onaj vozac ministra kad je izasao iz auta i prijetio vozacu koji ga je pratio da ce ga slomiti, nije procesuiran.

Edit:

Evo video:

A evo i dopisa:

Image
pu jbte :-) ,joj banane drzave,naci isto tako moze ubit,silovat,ukrast itd itd :-) :shock: ,a zahtjev neosnovan :oops: :lol:
vješalica

#3067 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

Neosnovan je,jer službenici koji se primaju su sloj na kojeg ne utiču nikakve disciplinske mjere to je samo figurativno.
Niste valjda mislili da će ga neko kazniti?
mahalas505

#3068 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mahalas505 »

Pa fino je Goran govorio da se treba klonuti ovih "blinkerasa" :D ,a ljudi hoce da ganjaju neku pravdu :lol: .
tempuser

#3069 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Nastranu sam postupak majmuna iz Passata ali ovo se moglo ocekivati. Majmun je policajac Direkcije, vozilo je Direkcije tj policijsko, policijsko vozilo po zakonu ima pravo da koristi blinkere i rotacije pri cemu ima pravo prvenstva. Ovo je samo potvrda da jedno civilno vozilo sa blinkerima ne znaci automatski da ih nelegalano koristi, odnosno da ne mozes znati da li je "blinkeras" bez pokrica ili civilno vozilo poicije. Zakonski, nema nikakve razlike izmedju ovog Passata i recimo civilnog Land Cruisrera Specijalne jedinice FUP-a, crnog Pathfindera Jedinice za podrsku MUP-a KS ili presretaca. Zakon nigdje ne navodi da vozilo policije mora biti uniformisano da bi moglo biti opremljeno posebni svjetlosnim i tonskim uredjajima pri cemu ima pravo prvenstva. Ljudi napamet pricaju i zakljucuju pa tako i decko u Peugeotu koji je to snimio, a jos je dobro i prosao.Ne bi mu palo napament da se lijepi i kofrci uniforminsanoj policiji.
KB9

#3070 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by KB9 »

kako je usporio fino nakon zaustavljanja :mrgreen:
insomnia78

#3071 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by insomnia78 »

Kud ga ne namarisa
jefferson

#3072 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by jefferson »

tempuser wrote:Nastranu sam postupak majmuna iz Passata ali ovo se moglo ocekivati. Majmun je policajac Direkcije, vozilo je Direkcije tj policijsko, policijsko vozilo po zakonu ima pravo da koristi blinkere i rotacije pri cemu ima pravo prvenstva. Ovo je samo potvrda da jedno civilno vozilo sa blinkerima ne znaci automatski da ih nelegalano koristi, odnosno da ne mozes znati da li je "blinkeras" bez pokrica ili civilno vozilo poicije. Zakonski, nema nikakve razlike izmedju ovog Passata i recimo civilnog Land Cruisrera Specijalne jedinice FUP-a, crnog Pathfindera Jedinice za podrsku MUP-a KS ili presretaca. Zakon nigdje ne navodi da vozilo policije mora biti uniformisano da bi moglo biti opremljeno posebni svjetlosnim i tonskim uredjajima pri cemu ima pravo prvenstva. Ljudi napamet pricaju i zakljucuju pa tako i decko u Peugeotu koji je to snimio, a jos je dobro i prosao.Ne bi mu palo napament da se lijepi i kofrci uniforminsanoj policiji.
Problem je mnogo komplikovaniji od ovoga.
Neki dan u SAD je bio slucaj kada je serif htio zaustaviti neku zenu. Upalio rotaciona svjetla, ona mu dala signal ukljucujuci sva 4 zmigavca da ga je vidjela, i nastavila voziti oko 2km do osvjetljenog parkinga (benzinske pumpe) i tu se zaustavila. Sto? zato sto je bilo mracno gdje je htio zaustaviti i s obzirom da svako moze kupiti rotaciona svjetla ona je odlucila da se zaustavi gdje ima ljudi. Naravo to se serifu nije svidjelo jerbo kako to da neko njegovu komandu dovodi u pitanje, i uhapsi zenu.
Izasle pred sud i sudija upita serifa: jesi li ti normalan? Zakon kaze da je ona morala stati, ali isto tako ima nesto sto se zove razum.
Stoga gorane, ti si upravu, ali isto tako ovaj tipa je trebao biti sankcionisan i u normalnoj drzavi bio bio sancionisan odmah. Problem ej naravno sto mi nemamo sistem koji ce urediti ovu masovnu pojavu zlouptrebe polozaja pa cak i ako je paljenje svjetala bilo opravdano. ja jos nisam ovdje dozivio da me policijsko auto pokusa istjerati sa ceste ako nemam gdje da se sklonim, saceka tip iza mene da se pojavi prosirenje i tada me zaobidje. Ali sam u BIh xxxx puta dozivio da haman moram sjebat svoje auto ne bil pratnja ili policija prosla. od svega, sudska policija je najgora, ne znam jel to neki kompleks ili....
On nema sta nekome prijetiti sa batinama. Zapise registraciju posalje prijavu i cao djaci. Ali, Bih je to...
Last edited by jefferson on 19/01/2016 22:58, edited 1 time in total.
insomnia78

#3073 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by insomnia78 »

A sto debilko prateci njega pretice kolonu i vraca se u svoju traku preko pune, to nikom nista?
insomnia78

#3074 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by insomnia78 »

Ono kad neko navede americku policiju i sud kao primjer :D
Srecom gospodja nije bila "afroamerikanka", a?
supercali

#3075 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

tempuser wrote:Nastranu sam postupak majmuna iz Passata ali ovo se moglo ocekivati. Majmun je policajac Direkcije, vozilo je Direkcije tj policijsko, policijsko vozilo po zakonu ima pravo da koristi blinkere i rotacije pri cemu ima pravo prvenstva. Ovo je samo potvrda da jedno civilno vozilo sa blinkerima ne znaci automatski da ih nelegalano koristi, odnosno da ne mozes znati da li je "blinkeras" bez pokrica ili civilno vozilo poicije. Zakonski, nema nikakve razlike izmedju ovog Passata i recimo civilnog Land Cruisrera Specijalne jedinice FUP-a, crnog Pathfindera Jedinice za podrsku MUP-a KS ili presretaca. Zakon nigdje ne navodi da vozilo policije mora biti uniformisano da bi moglo biti opremljeno posebni svjetlosnim i tonskim uredjajima pri cemu ima pravo prvenstva. Ljudi napamet pricaju i zakljucuju pa tako i decko u Peugeotu koji je to snimio, a jos je dobro i prosao.Ne bi mu palo napament da se lijepi i kofrci uniforminsanoj policiji.
samo sto ovaj nije koristio blinkere dok je vozio
i znaci ja ne smijem nikoga pratiti jer moze biti vozilo od nekih direkcija milicije ili sl :-)
Post Reply