Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
dustaban

#3051 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Shahab wrote: Željko Komšić je predstavnik bosnakohercegovačkih patriota u predsjedništvu. To je činjenica koja ne podliježe raspravi. Kao takav je dobio 300 hiljada glasova.
Da te pitam - jesu li patriote konstitutivni narod ?!

:-)

Nismo jos rjesili ni Sejdic-Fincija a vec nam se pomalja problem patriota, domoljuba, otadzbinaca... i ostalih nekonstitutivnih naroda!
Shahab

#3052 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shahab »

dustaban wrote:
Shahab wrote: Željko Komšić je predstavnik bosnakohercegovačkih patriota u predsjedništvu. To je činjenica koja ne podliježe raspravi. Kao takav je dobio 300 hiljada glasova.
Da te pitam - jesu li patriote konstitutivni narod ?!

:-)

Nismo jos rjesili ni Sejdic-Fincija a vec nam se pomalja problem patriota, domoljuba, otadzbinaca... i ostalih nekonstitutivnih naroda!
Diskreditacija Komšića sa pozicija etničkog legitimiteta je iskonska antibosanska teza. Ti bi bio sretan da je umjesto Komšića u predsjedništvu Čovićeva konkubina, ili si možda ljubomoran što je 300 hiljada muslimana glasalo za komšića, a nije za lopove poput Izetbegovića ili Radončića? U realnom svijet bitna je samo snaga. Iza Komšića stoji 300 hiljada glasova,a sada mu je rejting još i veći. To je činjenica koja ne podliježe raspravi...
Corto Maltese

#3053 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Svaka rasprava o Komšićevoj nacionalnosti gubi smisao nakon usteka ovog mandata. Komšićevi rezultati govore sve. Uključujući i vještinu koju je pokazao prilikom osnivanja stranke.
shiljak

#3054 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Corto Maltese wrote:Svaka rasprava o Komšićevoj nacionalnosti gubi smisao nakon usteka ovog mandata. Komšićevi rezultati govore sve. Uključujući i vještinu koju je pokazao prilikom osnivanja stranke.
ja cu onda glasati za ove

Image

- imao je dobru prezentaciju
- ima dobar logo
and

#3055 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by and »

dustaban
Sta je glupost? Cinjenica da Zeljko Komsic ima problem sa besmislom svoje uloge u predsjednistvu?
Pa kako vam nije jasno da to sto on jos uvijek ide na posao gdje ide i prima platu koju prima, moze zahvaliti samo tom apsurdu koji ga je doveo u predsjednistvo. Taj apsurd se medjutim rusi prilikom svakog medjunarodnog kontakta (kada je inace pojava trojice u kapacitetu jednog normalnog predsjednika, samo po sebi apsurd) tj. prilikom prostog i ocekivanog pitanja upucenog covjeku koji obnasa funkciju NACIONALNOG predstavnika u predsjednistvu, dakle jedno prosto pitanje - je li Zeljko, bogati, sta vi Hrvati mislite o ovome...?!?!?
Je pitanje koje Zeljko Komsic mora dozivjeti kao provokaciju, koliko god je takvo pitanje logicno i neizbjezno.

Zbog toga je njemu svaki takav susret, bio on vani ili ovdje, mucan i frustrirajuci sam po sebi. On moze i to godinama radi, nama ovdje palamuditi kako on predstavlja sve bosance, ali ta prica svakome vani zvuci bas onako...

Dakle, Zeljko nije ne-otisao Nikolicu zato sto je ovaj lajao protiv BiH vec zato sto bi bio pomnozen sa nulom, sto mu je inace sudjeno na onom mjestu gdje sjedi.

Nista ovo nije personalno, davno sam rekao i ponovit cu - ja bih glasao za Komsica predsjednika kad bi smo imali JEDNOG normalnog predsjednika. Ali dokle god je ovako kako jeste on sa svakim danom koji provede na mjestu koje mu ne pripada samo tone dublje u vlastiti besmisao.
Odnosno, jedini smisao funkcije koju obnasa je - dobra plata! A to mi nije bas vrlina velikog vodje, spremnog da se zrtvuje za buducnost nase napacene domovine, nasih radnika i seljaka, omladine i penzionera, svih nasih gradjana bez obzira na vjeru i naciju... i ostala sranja...
pa ne bi se baš reklo da je komšićeva uloga u predsjedništvu besmislena.čuj apsurd koji je njega doveo u predsjedništvo?
on je pravi čovjek na pravom mjestu,a apsurd je da u predsjedništvu države sjedi član stranke čiji su brojni dužnosnici osuđeni,a i ta stranka se spominje u procesu nazvanom udruženi zločinački projekat i koji je bio usmjeren protiv države bih.i nije besmisleno,da ne kažem drsko da takvi ljudi sjede u predsjedništvu?
u predsjedništvu treba da sjede ljudi koji će štititi interese države bih.
kažeš prilikom svakog međunarodnog kontakta naći će se u nezgodnoj situaciji kada ga neko upita šta vi hrvati mislite o ovome?pa nije međureligijsko vijeće.to je predsjedništvo države bosne i hercegovine i u međunarodnim kontaktima ljude interesuje šta mi kao država bih mislimo o tome.
apsurd je da u PREDSJEDNIŠTVU DRŽAVE BIH sjede ljudi koji tu državu mrze,koji dolaze iz stranaka koje negiraju tu istu državu,ili su se borili protiv te države.
možeš misliti da neko pita radmanovića ili čovića kao predsjednike države bih,šta bi uradili u slučaju eventualne agresije srbije ili hrvatske na bih?
dustaban

#3056 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Ovo je bas jedno od onih tipicnih ksenofobicnih razmisljanja pa samo onako "inline" i nabrzinu par komentara
and wrote: pa ne bi se baš reklo da je komšićeva uloga u predsjedništvu besmislena.čuj apsurd koji je njega doveo u predsjedništvo?
on je pravi čovjek na pravom mjestu (!!! nesto od to dvoje nije pravo. Ili on ili mjesto?!) ,a apsurd je da u predsjedništvu države sjedi član stranke čiji su brojni dužnosnici osuđeni,a i ta stranka se spominje u procesu nazvanom udruženi zločinački projekat i koji je bio usmjeren protiv države bih.i nije besmisleno,da ne kažem drsko da takvi ljudi sjede u predsjedništvu? (neces vjerovati, ta stranka, ti duznosnici i "obnasatelji "udruzenog zlocinackog projekta" su DIONICARI preduzeca Bosna i Hercegovina A.D !)
u predsjedništvu treba da sjede ljudi koji će štititi interese države bih. (zasto ljudi. Zasto ne kazes JEDAN COVJEK - predsjednik?!)
kažeš prilikom svakog međunarodnog kontakta naći će se u nezgodnoj situaciji kada ga neko upita šta vi hrvati mislite o ovome?pa nije međureligijsko vijeće.to je predsjedništvo države bosne i hercegovine i u međunarodnim kontaktima ljude interesuje šta mi kao država bih mislimo o tome. (ovo ti ozbiljno???)
apsurd je da u PREDSJEDNIŠTVU DRŽAVE BIH sjede ljudi koji tu državu mrze,koji dolaze iz stranaka koje negiraju tu istu državu,ili su se borili protiv te države. (Ma nisi u pravu. I ti ljudi koji, kako kazes" ovu drzavu mrze itekako vole neke njene dijelove!)
možeš misliti da neko pita radmanovića ili čovića kao predsjednike države bih,šta bi uradili u slučaju eventualne agresije srbije ili hrvatske na bih? (uradili bi isto ono sta i Bosnjaci u slucaju ponovne agresije Turaka! Pripomogli bi!)

:) :) :)
Mnogo si me napatio sa ovim nepismenim postom, iza zareza, tacke, upitnika... ide razmak :-)
and

#3057 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by and »

dustaban wrote:Ovo je bas jedno od onih tipicnih ksenofobicnih razmisljanja pa samo onako "inline" i nabrzinu par komentara
and wrote: pa ne bi se baš reklo da je komšićeva uloga u predsjedništvu besmislena.čuj apsurd koji je njega doveo u predsjedništvo?
on je pravi čovjek na pravom mjestu (!!! nesto od to dvoje nije pravo. Ili on ili mjesto?!) ,a apsurd je da u predsjedništvu države sjedi član stranke čiji su brojni dužnosnici osuđeni,a i ta stranka se spominje u procesu nazvanom udruženi zločinački projekat i koji je bio usmjeren protiv države bih.i nije besmisleno,da ne kažem drsko da takvi ljudi sjede u predsjedništvu? (neces vjerovati, ta stranka, ti duznosnici i "obnasatelji "udruzenog zlocinackog projekta" su DIONICARI preduzeca Bosna i Hercegovina A.D !)nećeš vjerovati i željko komšić je na funkciju izabran u skladu sa zakonima bih.meni nije jasno kako tim kriminalnim organizacijama koje se provlače kroz mnoge presude nije zabranjen rad.
u predsjedništvu treba da sjede ljudi koji će štititi interese države bih. (zasto ljudi. Zasto ne kazes JEDAN COVJEK - predsjednik?!)zar treba napominjati,to bi bilo normalno,kao svugdje u svijetu.
kažeš prilikom svakog međunarodnog kontakta naći će se u nezgodnoj situaciji kada ga neko upita šta vi hrvati mislite o ovome?pa nije međureligijsko vijeće.to je predsjedništvo države bosne i hercegovine i u međunarodnim kontaktima ljude interesuje šta mi kao država bih mislimo o tome. (ovo ti ozbiljno???)
apsurd je da u PREDSJEDNIŠTVU DRŽAVE BIH sjede ljudi koji tu državu mrze,koji dolaze iz stranaka koje negiraju tu istu državu,ili su se borili protiv te države. (Ma nisi u pravu. I ti ljudi koji, kako kazes" ovu drzavu mrze itekako vole neke njene dijelove!)
možeš misliti da neko pita radmanovića ili čovića kao predsjednike države bih,šta bi uradili u slučaju eventualne agresije srbije ili hrvatske na bih? (uradili bi isto ono sta i Bosnjaci u slucaju ponovne agresije Turaka! Pripomogli bi!)to su samo nagadjanja,pričamo o stvarima koje su se već desile i ljudima koji su stvarno u tome učestvovali.agresija turske se u zadnjih 20 godina nije dogodila

:) :) :)
Mnogo si me napatio sa ovim nepismenim postom, iza zareza, tacke, upitnika... ide razmak :-)
nisi ni ti nešto pismen,a nije ni pismena vježba da pametuješ.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3058 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Truba »

nema ništa bolje od bošnjaka koji kroz komunističku prizmu gleda ko je kakav hrvat :D
fortitudo

#3059 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fortitudo »

bih ima samo jedan problem a to je da su u svim politickim partijama vecina pokvareni ,korumpirani clanovi koji jedini cilj imaju licni interes.nije vazno koje je starosti politicar.samo je vazno dali je posten I zeli da posteno radi u interesu naroda.poslije razocarenja sa sdp nadam se da ova nova partija donijeti progres
Canton

#3060 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Canton »

fortitudo wrote:bih ima samo jedan problem a to je da su u svim politickim partijama vecina pokvareni ,korumpirani clanovi koji jedini cilj imaju licni interes.nije vazno koje je starosti politicar.samo je vazno dali je posten I zeli da posteno radi u interesu naroda.poslije razocarenja sa sdp nadam se da ova nova partija donijeti progres
BiH ima problem da niko ne valja. Pa ko bira te pokvarene političare?
Altsa

#3061 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Altsa »

Black swan wrote:
vee-jay wrote:Komsic jeste Hrvat ali nije hrvatski clan predsjednistva....
ajmo vako kratka tri pitanja

koliko ima hrvatskih simbola u kući
koliko zna hrvatskih pjesama
govori li hrvatski

da ne idemo dalje jesu li mu djeca dobila hrvatska imena ide li u crkvu ko su mu pretci bili kako poznaje hrvatsku povijest...
e jadan ti ako su ti mjerila kolki je ko hrvat to da li ima tudmanovu sliku u kuci, zna svaku tomsonovu pjesmu i ima istetoviranu gospu na srcu...ne mozes ti nekome odredivati koliki je hrvat...
Truba

#3062 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Truba »

ma jašta treba imati alijinu i titinu sliku onda ćeš biti pravi hrvat :lol: :lol: :lol: :lol:

fakat ste dosadni sa krivoustim :lol: :lol: :lol:
vee-jay

#3063 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

Black swan wrote:ma jašta treba imati alijinu i titinu sliku onda ćeš biti pravi hrvat :lol: :lol: :lol: :lol:

komi, sta kazes na to da mi odgovoris na pitanje?
Truba

#3064 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Truba »

nisam ti razumio pitanje žao mi je

hrvati imaju mnogo više osoba u svom životu od tomsona krivoustog
spominjanje Gospe u nivou s ovom dvojicom je smiješno i žalosno
prizemno do bola
vee-jay

#3065 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

Black swan wrote:nisam ti razumio pitanje žao mi je

hrvati imaju mnogo više osoba u svom životu od tomsona krivoustog
spominjanje Gospe u nivou s ovom dvojicom je smiješno i žalosno
prizemno do bola
dobro komi, evo polako. dakle, napisao sam:
vee-jay wrote:Komsic jeste Hrvat ali nije hrvatski clan predsjednistva....
ti si onda postavio par pitanja:
Black swan wrote: ajmo vako kratka tri pitanja

koliko ima hrvatskih simbola u kući
koliko zna hrvatskih pjesama
govori li hrvatski

da ne idemo dalje jesu li mu djeca dobila hrvatska imena ide li u crkvu ko su mu pretci bili kako poznaje hrvatsku povijest...
a ja sam te onda zamolio za odgovor na pitanje:
vee-jay wrote: Prije nego dam odgovore:

-> Da li ta pitanja imaju ikakve veze sa cinjenicom da je Zeljko Komsic Hrvat?
Dakle, da li ova pitanja odnosno odgovori na ova pitanja imaju ikakav relevatni utjecan na cinjenicu da je Zeljko Komsic Hrvat? Da li "hrvatstvo" Zeljke Komsica ovisi o tome, kakvi su odgovori na ova pitanja?
Corto Maltese

#3066 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Koliko sam shvatio iz prethodne rasprave, Komšić jeste Hrvat, ali isključivo profesionalni. U slobodno vrijeme je sasvim OK frajer.
Last edited by Corto Maltese on 29/04/2013 16:17, edited 2 times in total.
matic.ivan

#3067 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by matic.ivan »

Ja se iskreno nadam da ce sakupiti oko sebe strucnjake u svom znanju i da BiH krene pravim putem.
seln

#3068 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

Black swan wrote:ma jašta treba imati alijinu i titinu sliku onda ćeš biti pravi hrvat :lol: :lol: :lol: :lol:

Dakle, da rezimiramo: Hrvat mora u kuci objesiti njofru, Srbin slobu, Bosnjak alja...
Hrvat mora slusati Thompsona, Srbin Baju Knindzu, Bosnjak sevdah
Hrvat mora nositi raspelo, Srbin krst, Bosnjak zagradu i zvijezdu..
Ima li jos neki stereotip?
seln

#3069 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

Corto Maltese wrote:Koliko sam shvatio iz prethodne rasprave, Komšić jeste Hrvat, ali isključivo profesionalni. U slobodno vrijeme je sasvim OK frajer.
Da, i osim toga je Zlatni Ljiljan.
Truba

#3070 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Truba »

komšić ne diše i ne misli hrvatski :D
jel može tako :D

ajd fakat smorih se od ove priče...
Corto Maltese

#3071 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

I dalje tvrdim da svaka rasprava o Komšićevoj nacionalnosti gubi smisao nakon usteka ovog mandata. Komšić je već dovoljno dugo vremena proveo u visokoj politici, da njegovi rezultati govore sve.
Katamaran_Sa

#3072 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Katamaran_Sa »

seln wrote:
Corto Maltese wrote:Koliko sam shvatio iz prethodne rasprave, Komšić jeste Hrvat, ali isključivo profesionalni. U slobodno vrijeme je sasvim OK frajer.
Pa i njega je dobio zato sto je Hrvat
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3073 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

Katamaran_Sa wrote:
seln wrote:
Pa i njega je dobio zato sto je Hrvat

A zasto Bakir Izetbegovic nije dobio zlatni ljiljan?
vee-jay

#3074 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

Black swan wrote:komšić ne diše i ne misli hrvatski :D
jel može tako :D

ajd fakat smorih se od ove priče...
znaci bacis malo trola na temu, neko ti postavi konkretno pitanje, ti jos malo trolas i onda bjezis sa teme... sorry meni je ovo za ip ban. hvala na NEodgovoru...
volta dzontra

#3075 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by volta dzontra »

Vječna rasprava o Komsicevom hrvatsku :):):):):)

Meni nije problem što je Zeljko "ljiljan". Ostao u ratu sa svojom rajom, iskazao se, dobio orden....sve 5
Nije mi problem što ne prica hrvatski....usvajanje nekog jezičnog standarda nije pod moranje...
Nije mi problem njegov ateizam....šta ima veze......neko prizivanje potrebe da se pripada nekoj crkvi je demode....svatko odredjuje kako će upraznjavati svoju duhovnost....

Ipak, ako je neki američki ustavotvorac predvidio tri člana predsjedništva iz tri naroda jasna je namjera i neki "duh" te odluke.....da državu prezentiraju političari koji u neku ruku nose legitimitet naroda kojega predstavljaju....nesavrsenost izbornog zakona/modela dopušta da se ispuni zakoniti uvijet etničkog izjašnjavanja kandidata bez potrebe da se osigura ikakav izborni legitimitet kod onih čije ime ta fotelja barem nominalno nosi..... Ali nije ZK prekršio zakon...zakonito je izabran...

Na kraju Hrvati su navikli na ovu situaciju....oni su to mjesto u Predsjedništvu BIH ne neki način "otpisali" po principu "koga isti.gose toga je.base".
Koriste Komšića kao jednostavnu personifikaciju izborne nejednakopravnosti.....on im je ko neki katalog, tester, uzorak ...pokazuju u njega kao "evo vidite to je to...."....

U stvarnosti su indiferentni prema njemu....tako da njegovo "hrvatstvo" više nije bitno pitanje.....ako je Bošnjacima bitno stalno ponavljati da je ZK Hrvat neka ponavljaju...
Ostaje činjenica da ZK u 8 godina mandata nije uspostavio nikakvu komunikaciju s većim dijelom svog naroda, s dijelovima BIH un kojima njegov narod živi u znacajnom broju, s nijednom neformalnom ili formalnom hrvatskom institucijom, utjecajnim pojedincom....
Ja se ne sjećam da je s nekim razgovarao uopće čak ono uz kulturno iskazano neslaganje....
Evo zaboravimo narod kao kolektivitet......s kojim gradjanima BIH Komso nema nikakav odnos.....isključivo s onim s kojima dijeli etničko porijeklo....:)

On, stranka mu, politika stranke, politička karijera ostaje u budućnosti bošnjačko političko pitanje....ovisit će o bošnjačkim glasačima, konkurenti i koalicijski partneri bošnjačke političke stranke itd ....

Tako da je prica o hrvatstvu ZK možda najnebitnije drustveno pitanje...
Last edited by volta dzontra on 29/04/2013 18:38, edited 1 time in total.
Post Reply