Cekaj malo
Kako se ovo organizuje, a da ja nemam info oko rostilja
Molim da se oglasi za rostilj objave na willhaben ili kleinezeitung
Seawolf wrote: ↑30/06/2023 09:45 Austro-Bosanci i Hercegovci koji ne živite u Beču nego u nekom gradu do nekih 50.000 stanovnika, ako vas ovdje ima takvih, dva pitanja:
Koliko mjesečno plaćate najam stana u kojem živite?
Koliki je zbirni mjesečni trošak za ostale režije; struja, voda, plin, komunikacije, odvoz smeća i šta još već ima?
Dolazi dijaspora iz svakojake vukojebine da se Red Bull przi u sred ljeta, naravno sa vodkom
Uhhhhhh przi i gastritis, pa cevapi sa sodom bikarbonom, kad ispadne na pod skoci opet u onaj hmmm tanjurRockefeller wrote: ↑12/07/2023 18:46Dolazi dijaspora iz svakojake vukojebine da se Red Bull przi u sred ljeta, naravno sa vodkom![]()
Ne znam gdje si u Austriji
U Grazu sam. Italija mi je super, al kad mi nije mrsko voziti.. po ovoj vrucini zadnjih 10tak dana mi mrsko krenuti bilo gdje dalje od sat-dva. Al ovo kod Beca bih mogao.EFD22 wrote: ↑16/07/2023 13:01Ne znam gdje si u Austriji
Beč:
https://maps.app.goo.gl/mq1a9DZ78Gm2eby86?g_st=ic
Što se jezera tiče, ne znam da li se kupa u Hallstattu ili možda Wörthersee?
A ako si negdje oko Villacha ili zapadnije, a i gdje god da si, svakako bih preporučio Lago di Iseo u Italiji. Blizu je i Gardaland i Brescia, za jedan lijep izlet. Mnogo lijepo jezero, kao i Garda i Como, samo jeftinije i bliže.
Skokni i do Bleda, nije ti daleko a lijepo je pravo.Dope_Man wrote: ↑16/07/2023 13:06U Grazu sam. Italija mi je super, al kad mi nije mrsko voziti.. po ovoj vrucini zadnjih 10tak dana mi mrsko krenuti bilo gdje dalje od sat-dva. Al ovo kod Beca bih mogao.EFD22 wrote: ↑16/07/2023 13:01
Ne znam gdje si u Austriji
Beč:
https://maps.app.goo.gl/mq1a9DZ78Gm2eby86?g_st=ic
Što se jezera tiče, ne znam da li se kupa u Hallstattu ili možda Wörthersee?
A ako si negdje oko Villacha ili zapadnije, a i gdje god da si, svakako bih preporučio Lago di Iseo u Italiji. Blizu je i Gardaland i Brescia, za jedan lijep izlet. Mnogo lijepo jezero, kao i Garda i Como, samo jeftinije i bliže.
A Worthersee sam vec 2 puta isao, po nesreci oba puta me kisa hvatala... Mozda bi i trebao krenuti tamo da opet prizovem kakvu kisu da rashladi.
mufa1 wrote: ↑16/07/2023 15:40 Imas i Copacabana u Kalsdorfu, jest dosta manje od Schwarzlsee ali je meni nekako ljepse za okupat se, a cini mi se i jeftinije.. u Willdonu isto imas jezero fino, i to ti je pola sata voznje... Stubenberg See oko sat voznje, Leopoldsteinersee isto satak, al tu je voda hladnaaa ko led, divlje pravo, glečer se topi, plus besplatno...
Najbolje pogledaj willhaben.at i tu imas oglase.
Kao sto rece Sojic, willhaben.at i pogledaj sta se nudi. Ono sto trebas znati je da su Gries i Lend dijelovi gdje ce biti jeftinije jer su uglavnom migrantska naselja, vecinom turci i arapi, dabome i balkanaca na bacanje.
Cuj to, ti kao moj rodjakDope_Man wrote: ↑17/07/2023 10:15Kao sto rece Sojic, willhaben.at i pogledaj sta se nudi. Ono sto trebas znati je da su Gries i Lend dijelovi gdje ce biti jeftinije jer su uglavnom migrantska naselja, vecinom turci i arapi, dabome i balkanaca na bacanje.
Kvalitet zivota meni super, a jos ce biti bolji od naredne godine kad selim u novogradnju sa velikim balkonom za rostiljanje![]()
Ides li u drugi dio grada ili drugi grad?
Mislim da u Egenberg spada. A sve okolo je novo, jos se gradi dobar dio zgrada, ukljucujuci i tu gdje cu ja, a ulica ispred je samo za bus i tram, pa necu pizditi zbog saobracajne buke sto mi i najvise smeta tu gdje sam sad.
Super! Ja sam oduvijek na Mariatrost i neidem nigdjeDope_Man wrote: ↑17/07/2023 11:05Mislim da u Egenberg spada. A sve okolo je novo, jos se gradi dobar dio zgrada, ukljucujuci i tu gdje cu ja, a ulica ispred je samo za bus i tram, pa necu pizditi zbog saobracajne buke sto mi i najvise smeta tu gdje sam sad.
A i cijena odlicna s obzirom kakve oglase sam vidjao.