Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3051 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

suncokret10 wrote:ovaj pik je leglo pacijenata.
prodajem nešto za 2 što drugi prodaju za 12-15
i lik ladno pregovara da se to supusti :D
shiljak

#3052 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by shiljak »

haha ista sudbina. Prodajem nešto 20% jeftinije od drugih, i javi mi se kaže što je ovo vako skupo.. pa kasnije mi se opet javi i hoće još 20% manje. I još nije ni to, nego 20% manje sa besplatnom dostavom koja je oko 5 KM

Od ovog pika oboli čovjek :D
Lopov-eliminator

#3053 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lopov-eliminator »

shiljak wrote:ja prijavljivao 100 puta lika koji ima multi accounta, i ovi odgovore da nema :D
Koji su mu profili na Piku?
HardCore

#3054 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by HardCore »

shiljak wrote:ja prijavljivao 100 puta lika koji ima multi accounta, i ovi odgovore da nema :D

ljudi misle da ih furas xd
Lopov-eliminator

#3055 Re: Prevaranti na PIK-u

propalismo wrote:Ovaj prodavac auta www.pik ba/profil/pirometal/ je mene prevario!!!

Kupio sam auto od njega :sad: Kada smo probali auto pokusao sam da upalim cd-radio ali nista ne radi ja ga pitam sta je ovo a on kaze ma radi 100% nego mi ne znamo da ga upalimo ;-) I tako kupim ja auto odem majstoru da vidim sta je sa radija da mi pokaze kako se pali jer sam ja nepismen i ne znam ;-) Kaze covjek crko ne radi :shock: Ja ga nazovem kazem mu a on kaze kada uveze drugi auto dace mi.Ja vozio auto mjesec dana ko idiot bez muzike(osluskivao rad motora) dojadilo mi nazovem ga kaze nema nista.Reko ja njemu mogu li ja naci neki polovan pa da ga platimo po pola on se naljuti na mene ;-) Nista odem ja i sebi kupim nov cd radio a onaj bacim.Gume mi bile nesto sumnjive odem kod vulkanizera kaze covjek prednja lijeva ti je tempirana bomba jer je stara min. 10 godina i bila je kao rezervna u gepeku :shock: Ja odem kupim dvije nove jer vozim malo dijete u autu.Odem kod auto lakirera da ofarbam zadnji branik jer je bio sav izgreban ljudi skinuse branik kazu skinuta ti je euro kuka i zadnja sina koja stiti auto i putnike od udarca odzada :shock: 6 rupa u gepeku gdje je bila pricvrscena euro kuka i dvije veeelike rupe gdje je bila zadnja sina.Ja kupim zadnju sinu a rupe u gepeku zalijepim aluminijskom trakom :sad: A da ne pominjem felgu rezervne gume koje izgleda kao da je iz rijeke Save izvadjena.Raspala se!!

Svaka skola se placa.Moj vam je savjet kada kupujete auto bez obzira koliko prodavac hvalio auto otidjite auto limaru i mehanicaru prije nego date novac :thumbup:
Hvala na informacijama, pirometal je upravo dodan na listu na strani 113.
shiljak

#3056 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by shiljak »

Lopov-eliminator wrote:
Ma beskonačno profila ima :D Jednom je nešto od mene uzeo, i sada nekad kad mi se javlja uvjek mu drugi profil bude. Čak mi se javljao nekad u 2-3 dana sa dva različita profila. Uglavnom stariji mu budu banovani ili blokirani.. i ja sam to vidio i prijavio ali džaba :D I u svakom novom profilu ima 100-tinjak transakcija (lažnih).
goran16v

#3057 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by goran16v »

propalismo wrote:Ovaj prodavac auta www.pik ba/profil/pirometal/ je mene prevario!!!

Kupio sam auto od njega :sad: Kada smo probali auto pokusao sam da upalim cd-radio ali nista ne radi ja ga pitam sta je ovo a on kaze ma radi 100% nego mi ne znamo da ga upalimo ;-) I tako kupim ja auto odem majstoru da vidim sta je sa radija da mi pokaze kako se pali jer sam ja nepismen i ne znam ;-) Kaze covjek crko ne radi :shock: Ja ga nazovem kazem mu a on kaze kada uveze drugi auto dace mi.Ja vozio auto mjesec dana ko idiot bez muzike(osluskivao rad motora) dojadilo mi nazovem ga kaze nema nista.Reko ja njemu mogu li ja naci neki polovan pa da ga platimo po pola on se naljuti na mene ;-) Nista odem ja i sebi kupim nov cd radio a onaj bacim.Gume mi bile nesto sumnjive odem kod vulkanizera kaze covjek prednja lijeva ti je tempirana bomba jer je stara min. 10 godina i bila je kao rezervna u gepeku :shock: Ja odem kupim dvije nove jer vozim malo dijete u autu.Odem kod auto lakirera da ofarbam zadnji branik jer je bio sav izgreban ljudi skinuse branik kazu skinuta ti je euro kuka i zadnja sina koja stiti auto i putnike od udarca odzada :shock: 6 rupa u gepeku gdje je bila pricvrscena euro kuka i dvije veeelike rupe gdje je bila zadnja sina.Ja kupim zadnju sinu a rupe u gepeku zalijepim aluminijskom trakom :sad: A da ne pominjem felgu rezervne gume koje izgleda kao da je iz rijeke Save izvadjena.Raspala se!!

Svaka skola se placa.Moj vam je savjet kada kupujete auto bez obzira koliko prodavac hvalio auto otidjite auto limaru i mehanicaru prije nego date novac :thumbup:
Sve osim guma se moze smatrati prevarom osim ako ih od placanja do predaje auta nije zamjenio jer na gumama nema plaho sta sakrit, vidis i saru i starost i ostecenja.
shiljak

#3058 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by shiljak »

A da li je imao neko iskustva prilikom preuzimanja artikla ili novca? Npr. pobjegdne ti kad mu dadneš :D Ili uvali ti falsifikat novac i slično :D

Pročitao sam već za onaj slučaj, da mu nije dao para koliko je trebao, ali da ga je skontao :-D
propalismo

#3059 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by propalismo »

shiljak wrote:A da li je imao neko iskustva prilikom preuzimanja artikla ili novca? Npr. pobjegdne ti kad mu dadneš :D Ili uvali ti falsifikat novac i slično :D

Pročitao sam već za onaj slučaj, da mu nije dao para koliko je trebao, ali da ga je skontao :-D
99% transakcija na Pik-u se odradi korektno.Medjutim uvjek se nadje neka budala.Ali eto hvala bogu pa se neko sjetio da otvori ovu temu da zajednicki razmjenimo iskustva i pomognemo jedni drugima :-D
Lopov-eliminator

#3060 Re: Prevaranti na PIK-u

shiljak wrote:
Lopov-eliminator wrote:
Ma beskonačno profila ima :D Jednom je nešto od mene uzeo, i sada nekad kad mi se javlja uvjek mu drugi profil bude. Čak mi se javljao nekad u 2-3 dana sa dva različita profila. Uglavnom stariji mu budu banovani ili blokirani.. i ja sam to vidio i prijavio ali džaba :D I u svakom novom profilu ima 100-tinjak transakcija (lažnih).
Nema veze, slobodno postavi ovdje na koji god njegov profil naletis, kao i brojeve telefona koje koristi i druge podatke.
Takodjer, ako bas hoces da ga zeznes i od njeg izvuces podatke, mozes da napravis drugi profil i lafo dogovoris kao neku (za njega pogodnu) zamjenu sa njim preko poste ili kupovinu preko poste pa da ti on da svoju adresu, ime i prezime ili ziro racun, i eto podataka o njemu. Profile moze nove praviti ali ovo ostalo mu je malo teze.
zagorkara

#3061 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by zagorkara »

w0rld wrote:
joe_cole wrote:
zagorkara wrote:pik .ba/profil/farmaceut2/

Na upit koje su dimenzije sata on mi ovako odgovara:

24.12.2013 u 09:20
Prije 6 dana, 6 sati i 28 minutaArtikal: Rucni sat, muski
Ma mrs u picku materinu, mamu ti jebem nenormalnu, pa koju budalu jos zanima kolike su dimenzije sata, pa nije kurac da ga mjeris konju nenormalni
hahahah kakav odgovor ne mogu da vjerujem
Pretjero je ovaj sa odgovorom sto jest jest, al malo je rec i da je pitanje glupo :)
A što je pitanje glupo!?
Nije naveden ni model ni dimenzije sata
aless

#3062 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by aless »

SAID5 wrote:sta je sa seljackim forama da čekiraju "sa zamjenom" i onda se tersa kada se pita za zamjenu?

ili još gore "sa zamjenom" i onda mjenjam za BEZ ZAMJENE

:skoljka:
Ovo me ubjedljivo najvise nervira kad vidim.
ibadza

#3063 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by ibadza »

Postovanje, i sretnu novu godinu zelim svim dobrim ljudima. Procitao sam da i nasao listu prevaranata koju ste napravili i na tome Vam mnogo hvala, doprinjeli ste samo time n zastiti kupaca. Ja sam prevaren takodje pa ovim putem zelim da se pozalim i da doprinesem takodje listi koju ste kreirali, da Vi ne budete prevareni od istog korisnika evo link

http://www.pik.ba/profil/tgteam/
Josip Knezevic
Tomislavgrad
Broj telefona: +387603131330

Lik ima oko 120 transakcija ali citao sam da to nista ne znaci da sami sebi namjestaju. (kasnije naravno)

Naime o cemu se radi, na povjerenje koje inace imam, na neki nacin pruzam kupcima i prodavacima je izigrano od ovog gospodina koji je kazao da se zove Josip Knezevic iz Tomislavgrada, javio se na moju potraznju za baglame odredjenog laptopa za koji trazim, i ponudio neku realnu cijenu oko 20 km, meni je bilo prihvatljivo i pitao sam ga da li slucajno ima i oklop za display istog laptopa, kazao je da ima i cijena je nekih 43 km sa postarinom (ja placam), uglavnom roba je dosla dobio sam slomljen oklop tacnije ostecen nista bolji od onog koji imam, a pitao sam ga jel sve ok kazao je da jeste nema packe, i baglame naravno slomljene, kao da su iscupane ili kao da je taj laptop pregledala momčad za bombe.... razni pokusaji da se kontaktira isti, makar da se javi da me maršne u tri ..... materine, su bezuspjesni iako je gotovo pa 18 sati online. Nije stvar u novcu ali i lopovi su nekada bili fer. Molim vas da popunite stub srama tj stub prevaranata. Hvala unaprijed
Lopov-eliminator

#3064 Re: Prevaranti na PIK-u

ibadza wrote:Postovanje, i sretnu novu godinu zelim svim dobrim ljudima. Procitao sam da i nasao listu prevaranata koju ste napravili i na tome Vam mnogo hvala, doprinjeli ste samo time n zastiti kupaca. Ja sam prevaren takodje pa ovim putem zelim da se pozalim i da doprinesem takodje listi koju ste kreirali, da Vi ne budete prevareni od istog korisnika evo link

www.pik ba/profil/tgteam/
Josip Knezevic
Tomislavgrad
Broj telefona: +387603131330

Lik ima oko 120 transakcija ali citao sam da to nista ne znaci da sami sebi namjestaju. (kasnije naravno)

Naime o cemu se radi, na povjerenje koje inace imam, na neki nacin pruzam kupcima i prodavacima je izigrano od ovog gospodina koji je kazao da se zove Josip Knezevic iz Tomislavgrada, javio se na moju potraznju za baglame odredjenog laptopa za koji trazim, i ponudio neku realnu cijenu oko 20 km, meni je bilo prihvatljivo i pitao sam ga da li slucajno ima i oklop za display istog laptopa, kazao je da ima i cijena je nekih 43 km sa postarinom (ja placam), uglavnom roba je dosla dobio sam slomljen oklop tacnije ostecen nista bolji od onog koji imam, a pitao sam ga jel sve ok kazao je da jeste nema packe, i baglame naravno slomljene, kao da su iscupane ili kao da je taj laptop pregledala momčad za bombe.... razni pokusaji da se kontaktira isti, makar da se javi da me maršne u tri ..... materine, su bezuspjesni iako je gotovo pa 18 sati online. Nije stvar u novcu ali i lopovi su nekada bili fer. Molim vas da popunite stub srama tj stub prevaranata. Hvala unaprijed
Hvala na objavi a i na pohvali za listu, upravo sam dodao korisnika tgteam na listu na strani 113 www.klix.ba/forum/prevaranti-na-pik-u-t108365s2800.html
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3065 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by un1ted »

Malo je neozbiljno kreirati sliku po rekla-kazala principu. Gdje su dokazi navoda gore navedenog ?
Muderris

#3066 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Muderris »

Ma ovo je bezveze, lopov eliminator (očito isfrustriran nečim) baljezga i bez ikakvih kriterija stavlja ljude na ovu listu, pola ih je regularnih.

Čuj mu rezona: "Daj ti da ja njega pritefterim, pa iako je nevin neka ga za svaki slučaj!" :lol:

A s druge strane, ovog za laptop je umalo amnestirao tvrdeci: "Bome, krivi su obojica!" :-)
ibadza

#3067 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by ibadza »

un1ted wrote:Malo je neozbiljno kreirati sliku po rekla-kazala principu. Gdje su dokazi navoda gore navedenog ?
Da fotografisem robu koju sam dobio? meni je dovoljno to sto mi se isti ne javlja, a online je to jako jako frustrira, naravno na stetu dzepa se najbolje osjeti.
Lopov-eliminator

#3068 Re: Prevaranti na PIK-u

Muderris wrote:Ma ovo je bezveze, lopov eliminator (očito isfrustriran nečim) baljezga i bez ikakvih kriterija stavlja ljude na ovu listu, pola ih je regularnih.

Čuj mu rezona: "Daj ti da ja njega pritefterim, pa iako je nevin neka ga za svaki slučaj!" :lol:

A s druge strane, ovog za laptop je umalo amnestirao tvrdeci: "Bome, krivi su obojica!" :-)
Da odgovorim ovom Muderrisu koji je zalutao na temu koja je ocito izvan njegovog intelektualnog dometa.

Za takve kao sto si ti nije Pik, hvataj se ti stocne pijace, to je tebi domaci teren jer ne umijes ni citati postove neselektivno.

Uostalom, ono NIJE lista prevaranata, da si fino i neselektivno procitao sta sam napisao (a nisi) vidio bi da je ono lista svih spomenutih u kontekstu prevara na temi, koje su SVI koji su pisali spominjali, neko ovdje podijeli svoje negativno iskustvo, ja dodam na listu koja samo sumira sve spomenute i onda sam ja krivac ?? Inteligentno nema sta.

Ja sam u onom postu fino napisao:

"Lista svih sa Pika koji su spomenuti u kontekstu prevara na ovoj temi od njenog početka.

Naglašavam samo spomenuti u kontekstu prevara jer ako se neko nalazi na ovoj listi ne znači automatski da je prevarant, to ćete da procijenite vi sami za sebe nakon što budete pročitali u kojem kontekstu je spomenut. Naime, za svakog korisnika s ove liste ima naznačen link koji će vas odvesti pravo na stranu teme na kojoj je korisnik spomenut."

I koji ti dio nije jasan??? Prvo pricas pa onda citas. Ili si mozda i ti jedan s liste ili neko tvoj pa sad kukas po forumu. Na listi ima i 3-4 ljudi koji su po meni regularni pa su i dalje na listi jer ih je neko u navedenom kontekstu spomenuo. Ja nisam nikakav sudija, samo sumiram izneseno.

Zatim, vidim da si lupio glupost da sam ja onog s laptopom umalo amnestirao. Ajd se vrati pa fino, rijec po rijec, procitaj sta sam napisao. Nisam nikog amnestirao (cak ni umalo) niti na to imam pravo, ja sam rekao da je, po mom misljenju, kupac napravio gresku (mislim, zbog sebe je pogrijesio) ali da je kriv, NIJE, jer napraviti gresku i biti kriv za nesto nije uvijek ista stvar ali ti toga ocito nisi svjestan. Takodjer, rekao sam vise puta da ga je po mom misljenju prodavac ,tj. rasic prevario i sta ti nije jasno??

Ako je tebi ova tema samo sredstvo za ubijanje dosade zaobidji je, ziv bio.
shiljak

#3069 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by shiljak »

Nisam siguran koja je svrha tvoje liste. Ako želim da provjerim da li je neko spomenuo nick sa pika, samo ukucam u pretragu foruma, odnosno teme :-D
Lopov-eliminator

#3070 Re: Prevaranti na PIK-u

shiljak wrote:Nisam siguran koja je svrha tvoje liste. Ako želim da provjerim da li je neko spomenuo nick sa pika, samo ukucam u pretragu foruma, odnosno teme :-D
Svrha liste je da sve spomenuto na ovih 120+ strana ima sumirano na jednom mjestu radi lakse preglednosti teme. Pretraga nije rjesenje jer ima propusta:

1. Ako nisi registrovan na forumu, ne mozes pretragu koristiti, jer kad nesto ukucas a da se nisi ulogovao napise poruku (parafraziram) da se pretraga ne moze koristiti sad, molimo pokusajte kasnije. To prakticno uskracuje informacije neregistrovanim ljudima.
2. Dosta stvari je ovdje stavljeno u formi slika (npr. screen shotovi konverzacija), a pretraga te postove ne moze naci jer pretraga ne moze desifrirati slova sa slika.
PikHater

#3071 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by PikHater »

djeco rucak je gotov wrote:
Schlauf2 wrote:Molim vas, nije prevarant, nego interesuje me kome se sve javio lik na piku Stafa mu je nick http://www.pik.ba/profil/Stafa , koji god oglas pogledam skoro uvijek u javnim pitanjima bude i njegovo ''može li zamjena za Xperiu 10 mini pro...''. Pitam jer je stvarno uporan i šalje redom poruke ni ne gleda oglase, nerijetko šalje ponude za zamjenu i na oglase koji su Potražnja. :-)
meni je par puta nudio ne znajuci da me vec pitao ili sta,lik il nije normalan ili je provokator.jednom sam pristao i poslje ni traga ni glasa od njega.

evo i moj mali doprinos dugo se na piku borim sa svakakvim likovima, meni je ovaj Stafa takodje nudio bezbroj puta nekakve tablete i mobitele i ovu x periu bas jedno 5 puta, jednom sam i ja pristao sto kaze i ovaj momak i nikad nisam dobio vise odgovor... posle ga nisam shvacao ozbiljno vise...
e sad sta je u pitanju ne znam jel prevarant ali je mentol neki opasan...

u sljedecim postovima cu napisati i o nekim prevarantima...
PikHater

#3072 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by PikHater »

Sljedece sto zelim je upozoriti maksimalno korisnike na profil i profile sa kojim je povezan ArmenVENOM!

Slucaj je ovakav kupio sam od njega maticnu plocu sa procesorom i coolerom, dan prije sam vidio oglas i kontaktirao ga ali mi je rekao da je ploca prodana i td, sutradan vidim opet da je objavio isto javim mu se i pitam zar nisi rekao da je prodana, on mi baci supljak kako dobija robu iz njemacke i kao nije bio istestirao sve pa sad je kao istestirao i td , bio mi je sumnjiv ali me uhvatio bas na aktera zvao me pritiskao da se odmah nadjemo i td Ispod oglasa je napisao velikim slovima da vraca novac i td testirano i td ono bas izreklamirao...
Nadjemo se na ulici onako vidim balavcic opet ga ispitam jel sve ok, supljak mi baca evo hajde da idemo do mene da vidis gdje zivim i td.... Odmem kuci imam prvo sta vidjeti polomljene noge od kulera ali hajd kontam ploca mi je najbitnija hebo kuler 10km , prikopcam ne radi , isporbavam sve varijante nista... mrtva
Zovem lika kaze ma nije problem eto me za 1h dole na isto mjesto da vratim ti pare... Nista za sat ga zovem kaze hajde molim te sutra fol na poslu je ... sutra ga zovem evo kaze sacekaj do 6h da uzmem dnevnicu kao na poslu... dodje i 6h ne javlja se , zovem ga e tad mi poce spustat slusalicu... na piku ne odgovara ...
Posaljem prijavu administraciji nista ni oni, onda ih nazovem na tel i tako objasnim oni udju u moj inbox i td iscitaju sve kaze mi taj momak eto kao vidi se da si prevaren i ko mi cemo ga upozoriti i tad i dobijem ovu poruku od njih

03.10.2013 u 17:08
Poštovani,

Korisniku smo pojasnili način na koji je vršena konverzacija i sam dogovor u vezi sa transakcijom, te smo ga uputili da Vam se obrati na jedan lijep i primjeren način kako biste riješili problem.
Ukazali smo i na to da je korisnik na stranici artikla http://www.pik.ba/artikal/8866528 naveo da garantuje ili vraća novac.
Istinski Vam želimo sreću i nadamo se da će ishod biti uspješan.

Lijep pozdrav,
Denis | PIK.ba

----
Vaš upit koji ste postavili 02.10.2013, 21:21:14:
Molim Vas kako mi mozete pomoci u pitanju je korisnik

http://www.pik.ba/profil/ArmenVENOM/#s=1
Prodao mi je pokvaren artikal i sada me izbjegaje spusta slusalicu na moje pozive iako mi je obecao vratiti pare ili zamjeniti sto mi je i rekao da mogu kada mi je prodao, poslao sam kupi artikal ali on je i to odbio tako da ni negativan dojam nisam mogao ostaviti, ovo je prevarant velilki od 68 pozitivnih komentara on je bar 50 sam sebi ostavio sa laznih profila kao sto je ovaj edinashop gdje se njegov broj nalazi u oglasima zavrsenim sto ih je objavljivao na tom profilu i td..
molim za neki prijedlog

Unaprijed zahvalan
-------------------------------------------------------------------------------------------------
ubacio bih i sliku ali novi sam na forumu pa nisam u folu...

Samo da kazem da ni dan danas nisam uspio povratiti pare, cak mi je prijetio i sa ovog profila http://www.pik.ba/profil/edo387/
u kojem ima transakcija samo sa njim kao fol drug mu neki posto sam ja vidio da on sam nema 30kg sa krevetom kad sam se nalazio kao da se je prepadnem ovog....

edo387
03.10.2013 u 16:02
Prije 3 mjeseca, 6 dana, 14 sati
halo pasaa sta smetas ti mom drugu ba tamo sta prijetis mangupe jedan nemoj da ti ja dodzem uzo si plocu nema vracanja para tako to ide znas i sam alahimanet ba nemoj vise da cujem da prijet nacu te ja ba nemoj da se zajebavas nemoj malog da diras slucajno ovo ti naj ozbiljnije govorim
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bio mi se javio posle nekog vremena kao za par dana ce mi dati nesto u zamjenu ili vratiti pare i dani su prolazili kad god pitam nema para ili je prodao artikal i na kraju me je i blokirao a vidim da je to isto uradio momku i ovom sto mu je uspio ostaviti negativan dojam za razliku od mene jer kad sam mu bio kliknuo na kupi artikal on je samo zavrsio prodaju bez da sam imao sanse ista da ucinim , to mozete pogledati i kako mu je odgovorio na taj jedan negativan dojam: http://www.pik.ba/profil/ArmenVENOM/

uglavnom ovo je varalica 1/1, u sljedecim postovima cu vam napisati jos njegove malverzacije posto vidim da je bilo njegovog masla i u ovom rolexu sto je kupljen za 2700 pa prodavan za 1350 isto sa njegovim profilom Vgsake povezano sve, ali bih volio da mi neko u private objasni za slike da mogu bolje dokaze dati i objasniti sve o kakvoj se varalici radi, ono sto sam uspio saznati o njemu je da se zove ARMEN MAXUTI , BR TEL 062 760 858

Pozdrav svima!
propalismo

#3073 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by propalismo »

PikHater wrote:Sljedece sto zelim je upozoriti maksimalno korisnike na profil i profile sa kojim je povezan ArmenVENOM!

Slucaj je ovakav kupio sam od njega maticnu plocu sa procesorom i coolerom, dan prije sam vidio oglas i kontaktirao ga ali mi je rekao da je ploca prodana i td, sutradan vidim opet da je objavio isto javim mu se i pitam zar nisi rekao da je prodana, on mi baci supljak kako dobija robu iz njemacke i kao nije bio istestirao sve pa sad je kao istestirao i td , bio mi je sumnjiv ali me uhvatio bas na aktera zvao me pritiskao da se odmah nadjemo i td Ispod oglasa je napisao velikim slovima da vraca novac i td testirano i td ono bas izreklamirao...
Nadjemo se na ulici onako vidim balavcic opet ga ispitam jel sve ok, supljak mi baca evo hajde da idemo do mene da vidis gdje zivim i td.... Odmem kuci imam prvo sta vidjeti polomljene noge od kulera ali hajd kontam ploca mi je najbitnija hebo kuler 10km , prikopcam ne radi , isporbavam sve varijante nista... mrtva
Zovem lika kaze ma nije problem eto me za 1h dole na isto mjesto da vratim ti pare... Nista za sat ga zovem kaze hajde molim te sutra fol na poslu je ... sutra ga zovem evo kaze sacekaj do 6h da uzmem dnevnicu kao na poslu... dodje i 6h ne javlja se , zovem ga e tad mi poce spustat slusalicu... na piku ne odgovara ...
Posaljem prijavu administraciji nista ni oni, onda ih nazovem na tel i tako objasnim oni udju u moj inbox i td iscitaju sve kaze mi taj momak eto kao vidi se da si prevaren i ko mi cemo ga upozoriti i tad i dobijem ovu poruku od njih

03.10.2013 u 17:08
Poštovani,

Korisniku smo pojasnili način na koji je vršena konverzacija i sam dogovor u vezi sa transakcijom, te smo ga uputili da Vam se obrati na jedan lijep i primjeren način kako biste riješili problem.
Ukazali smo i na to da je korisnik na stranici artikla http://www.pik ba/artikal/8866528 naveo da garantuje ili vraća novac.
Istinski Vam želimo sreću i nadamo se da će ishod biti uspješan.

Lijep pozdrav,
Denis | pik .ba

----
Vaš upit koji ste postavili 02.10.2013, 21:21:14:
Molim Vas kako mi mozete pomoci u pitanju je korisnik

http://www.pik ba/profil/ArmenVENOM/#s=1
Prodao mi je pokvaren artikal i sada me izbjegaje spusta slusalicu na moje pozive iako mi je obecao vratiti pare ili zamjeniti sto mi je i rekao da mogu kada mi je prodao, poslao sam kupi artikal ali on je i to odbio tako da ni negativan dojam nisam mogao ostaviti, ovo je prevarant velilki od 68 pozitivnih komentara on je bar 50 sam sebi ostavio sa laznih profila kao sto je ovaj edinashop gdje se njegov broj nalazi u oglasima zavrsenim sto ih je objavljivao na tom profilu i td..
molim za neki prijedlog

Unaprijed zahvalan
-------------------------------------------------------------------------------------------------
ubacio bih i sliku ali novi sam na forumu pa nisam u folu...

Samo da kazem da ni dan danas nisam uspio povratiti pare, cak mi je prijetio i sa ovog profila http://www.pik ba/profil/edo387/
u kojem ima transakcija samo sa njim kao fol drug mu neki posto sam ja vidio da on sam nema 30kg sa krevetom kad sam se nalazio kao da se je prepadnem ovog....

edo387
03.10.2013 u 16:02
Prije 3 mjeseca, 6 dana, 14 sati
halo pasaa sta smetas ti mom drugu ba tamo sta prijetis mangupe jedan nemoj da ti ja dodzem uzo si plocu nema vracanja para tako to ide znas i sam alahimanet ba nemoj vise da cujem da prijet nacu te ja ba nemoj da se zajebavas nemoj malog da diras slucajno ovo ti naj ozbiljnije govorim
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bio mi se javio posle nekog vremena kao za par dana ce mi dati nesto u zamjenu ili vratiti pare i dani su prolazili kad god pitam nema para ili je prodao artikal i na kraju me je i blokirao a vidim da je to isto uradio momku i ovom sto mu je uspio ostaviti negativan dojam za razliku od mene jer kad sam mu bio kliknuo na kupi artikal on je samo zavrsio prodaju bez da sam imao sanse ista da ucinim , to mozete pogledati i kako mu je odgovorio na taj jedan negativan dojam: http://www.pik ba/profil/ArmenVENOM/

uglavnom ovo je varalica 1/1, u sljedecim postovima cu vam napisati jos njegove malverzacije posto vidim da je bilo njegovog masla i u ovom rolexu sto je kupljen za 2700 pa prodavan za 1350 isto sa njegovim profilom Vgsake povezano sve, ali bih volio da mi neko u private objasni za slike da mogu bolje dokaze dati i objasniti sve o kakvoj se varalici radi, ono sto sam uspio saznati o njemu je da se zove ARMEN MAXUTI , BR TEL 062 760 858

Pozdrav svima!

Ovaj ArmenVenom je zreo za BAN-a!
Sanchez22

#3074 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Sanchez22 »

Naci ce te covjek :lol:
Svi glume frajere a nikada nisu stisnuli pesnice.Tako je kod racunarske opreme,vecinom te zeznu ako ne ispitas odmah pri kupovini uz njegovu prisutnost ili ako ne znas gdje zivi.Tad je druga prica,onda mozes vratiti artikal.Tamo obicno balavci prodaju,pokusace te prevariti i za 5 KM.
CaneBos

#3075 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by CaneBos »

Haj sve je ovo lijepo i fino i korisno imati uvid u iskustva ljudi sa prodavcima na pik-u, a sta je sa postenim i korektnim kupcima koji nategnu nekoga da im posalje robu, plati postarinu ili pouzece i onda posteni kupac odbije da primi ili jednostavno ne preuzme pa ti se vrati posiljka nazad i uz naknadne troskove postarine. Uz sve to se posteni kupac vise ne pojavljuje i ne javlja na poruke i pozive. To valjda nije bitno, jer naguziti prodavca nije isto kao i naguziti kupca, jel' da :izet:
Post Reply