Isto sam i ja rekao i ti me prozivas nerealnimoridjidji wrote: Juve je pokazao snagu u derbijima. To je nesto sto Juve krasi oduvijek. Čak i kad su se vratili iz Serije B igrali su dobro u derbijima. Nijednu utakmicu nisu bili pregazeni. Mnoge su dobili. Rijetke remizirali i izgubili. Medjutim prokusurali su 36 bodova samo u prosloj sezoni protiv malih ekipa. Da su ubjedljivi igrom i nisu. Evo sad imaju niz od 4 utakmice bez pobjede, koji bi se vjerovatno trebao nastaviti i u Firenci koja je oduvijek bila nezgodno gostovanje Juveu.
Ove sezone su sve velike utakmice odigrali dobro. Jedina utakmica u kojoj su malo losije stajali jeste protiv Milana na San Siru, kada nije priznat go Muntarija, ali i tu utakmicu odigrali vise nego dobro disciplinovano, mocno, vrebajuci svoju priliku koja im je kasnije i dosla.
Ali sa malim tu je patnja obje utakmice protiv Bolonje x, Genoa x, Parma x, sve je to uzrokom sto im sada Milan bjezi 4 boda jer Milan i sa losom igrom dobije 2 i 3 razlike svoje protivnike.
Dali je tome uzrok klupa ili slabost Juventusa da se bori sa pritiscima, e to je pitanje... Ali definitivno jos moraju da rade na sebi...
Ono na sta sam ja aludirao je da je Juventus izdominirao pa skoro sve protivnike,(mozda u jednoj ili dvije utakmice da nisu bili dominantniji tim na terenu) ali imaju problema s realizacijom i odatle su ti toliki remiji dok Milan nema tih problema jer i kad igraju i kada ne igraju dobro oni daju golove. Mislim da je to najvise zahvaljujuci velemajstoru Ibri ali i majstorima poput Robinha, Pata i El Shaarawy-a.
Slazem se da Juventus igra dobro u derbijima jer tada valjda i protivnik igra otvorenije pa Juventus lakse zabija nego protiv ekipa koje se od pocetka brane a u timu fali klase da jednim potezom rjesi takve utakmice. Zato i vjerujem da bi sada kada su jace i teze utakmice na raporedu Juventus mogao pronaci pobjednicku formu s kojom bi trebao zavrsiti sezonu.