Sirija
-
sarajevoxxxx
#30476 Re: Sirija
Prije pola godine opozicija je pokrenula veliku vojnu operacije "Velika operacija Newa" s ciljem oslobadjanja Tell Ummu Hawran i osalih lokacija oko Newe.Dozivjeli su veliki poraz, veliki broj poginulih a nista nisu uradili, da bi danas ta podrucja uspjeli osloboditi bez ispaljenog metka.
- Kikibombona
#30477 Re: Sirija
Fantomska FSA i Nusra do sada nisu imali problema u Dari.sarajevoxxxx wrote:Inace sva ova desavanja oko Newe i Shaykh Miskina zapocela su rezimskim napadom na Shaykh Miskin.U jednom trenutku su zaprijetili da zauzmu cijeli grad i da po prvi put nakon dugo vremena nanesu udarac opoziciji.Sa portala opozicije panicno trazili pomoc drugih jedinica.
Umjesto toga gube Newu, te pozicije u Shaykh Miskinu koje su drzali pod kontrolom.
Vrlo znacajno da su zajedno ucestvovale vojne formacije Nusre fronta i FSA .
Zbog toga i kazemo da je FSA fantomka organizacija. U Idlibu se bore do istrebljenja, u Dari su braca.
Al haj ti to objasni Coolu i njemu slicnim.
- Klavikula
#30478 Re: Sirija
inace se na forumu ne podrzava al qaida. savox, cool, japincek, pravdaja i ostali ni u snu ne bi podrzali njihove akcije, ma nema sanse 
-
sarajevoxxxx
#30479 Re: Sirija
Od gradova koji su ostali pod kontrolom rezima u pokrajini Dera su:Ezrea, Karfa, Hurbetu Ghazaleh, Dera El-Mehatta i prelaz Nesib.
-
joe_black
#30481 Re: Sirija
Pozivam: Savoxxx-a, cool, jasuk-a, japina i bracu da intenzivno upucuju dove ovih dana, izhleda da im je Haliha tesko ranjen...

- dječak sa šibicama
#30482 Re: Sirija
Nema frke, Bibi efendi je spremio luksuzni apartman u najelitnijoj izraelskojj klinici.joe_black wrote:Pozivam: Savoxxx-a, cool, jasuk-a, japina i bracu da intenzivno upucuju dove ovih dana, izhleda da im je Haliha tesko ranjen...![]()
![]()
![]()
Za Bagdadija i pticije mlijeko ako treba.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#30483 Re: Sirija
kita od podrške
podrška preko tastature ljubav preko žice
što ne odu da brane siriju od svih vojski svijeta uz zračnu podršku USAF i avijacija saudije i njenih vazala
podrška preko tastature ljubav preko žice
što ne odu da brane siriju od svih vojski svijeta uz zračnu podršku USAF i avijacija saudije i njenih vazala
-
cbrt
#30484 Re: Sirija
Taj obezglavljeni i nije šija nego suni ali Asadova propaganda sve koristi...
Video sa telima onih 40 Druza koji su poginuli u zasedi http://www.youtube.com/watch?v=RxtWLa8x ... e=youtu.be
Tell Hamad https://www.youtube.com/watch?v=D-Ib6j8Ssnw
Tenkovski bataljon severno od Nawe https://www.youtube.com/watch?v=9_pG1Ld ... e=youtu.be
Video sa telima onih 40 Druza koji su poginuli u zasedi http://www.youtube.com/watch?v=RxtWLa8x ... e=youtu.be
Tell Hamad https://www.youtube.com/watch?v=D-Ib6j8Ssnw
Tenkovski bataljon severno od Nawe https://www.youtube.com/watch?v=9_pG1Ld ... e=youtu.be
- AcaLukas
#30485 Re: Sirija
Argument je malo poglup. Ni moj ni tvoj pradjed nije visio na Klixu, Facebooku ili Twitteru ali to redovno ovi vehabizatori rade. Moj pradjed kao i poslanik Muhamed nisu nosili Rolex vrijedan 7-8 hiljada dolara, ali to nesmeta vehabizatorima. Nasi pradjedovi nisu kupovali djecu zbog seksa ali to ne smeta vehabizatorima i njihovima vodjama iz Saudije.PerryFred wrote:husein_kapetan wrote:Ova tema .. lagano.. postade javno sjatište i promotivna platforma lokalnih fanova isilovaca i njihovih satelita. Ovdje u Bosni i kako vidim na svijetlu dana..
Ovo domaće.. svakidašnje.. izgleda da ovim usijanim glavama bolesnog ideološkog apetita, vrijedno nikada niti je bilo.. a po svemu sudeći niti će biti..
Blago vama akrepi korjena svojih.. i znajte da..
"Onaj koji niječe i ponižava tradiciju svoju i svojih djedova bolje da ni živio nije"
i da ne zaboravim veliki pozdrav Chelliju i Klavikuli!!
- Challenger__
#30486 Re: Sirija
- Opet zaplatili glavom pripadnici sunitskog plemena Albu Nimr:
izvor
#Iraq; fresh reports that #ISIS have executed 70 members of the Albu Nimr tribe, after the latest ISF/tribal victories in Hit's outskirts.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#30487 Re: Sirija
meni je samo drago kada asadovi pacovi budu uništeni i kada se sirijski gradovi i sela oslobode i deratizirajuKlavikula wrote:inace se na forumu ne podrzava al qaida. savox, cool, japincek, pravdaja i ostali ni u snu ne bi podrzali njihove akcije, ma nema sanse
a isil i asadov režim si ti u pet deka
-
sarajevoxxxx
#30488 Re: Sirija
10 građana poginulo nakon novog masakra kojeg su počinile snage međunarodne koalcije u Deir Zouru!
- AcaLukas
#30489 Re: Sirija
Jesul i ovo nasi pradjedovi radili, s obzirom da neki ovdje tvrde ja je put ISIS-a i krmaka s saudijski jahta bio put nasih pradjedova?Novak20 wrote:Pogledah support for Bashad,,,, i vidjeh ovo... sa tekstom: ISIL ne staje sa obezglavljivanjem Šija.PerryFred wrote:Kaćunak wrote:Čudno je to kako se srbadija zauzima za muslimane i znaju sta je najbolje za njih..ih, ko vas ne zna...![]()
![]()
Dovoljno je pogledati "Support for Bashar al-Assad from the Balkan people1".
Poserem se i na ISIS i rolexasa bagdadija.
-
cbrt
- Bilki
#30491 Re: Sirija
sarajevoxxxx wrote:10 građana poginulo nakon novog masakra kojeg su počinile snage međunarodne koalcije u Deir Zouru!
- Bilki
#30492 Re: Sirija
vjera je samo paravan za ove kozojebe, jel znaci da je ovo ispravno sto su radili iste horde prije hiljadu i kususr godina, kozojeb bio kozojeb ostaoPerryFred wrote:@AcaLukas
Allahov Poslanik, sallallahu alejhi we sellem, je, na dan Bitke na Uhudu, podigao sablju i upitao prisutne ashabe: „Ko će ovo uzeti od mene?“ Ashabi počeše pružati svoje ruke prema sablji, i svako od njih je govorio: „Ja ću je uzeti.“ A Allahov Poslanik, s. a. v. s., upita: „A ko će je uzeti i dostojno je upotrijebiti?“ Ljudi se suzdržaše i, jedan po jedan, spustiše ruke.
U tom se začu glas jednoga među njima koji odvažno, odlučnim glasom, reče: „Ja ću je uzeti i dostojno ću je upotrijebiti.“ I zaista, on je tom sabljom nevjernicima glave odsijecao:
Ashab koji je na dan Bitke na Uhudu od Poslanika, s. a. v. s., uzeo sablju bio je Ebu Dudžana, čije je pravo ime Semmak ibn Harša, r. a.
Iz fetvi i predavanja šejha Muhammeda ibn Saliha el-Usejmina
Halid ibn Velid je obezglavio 70.000 persijskih ratnih zarobljenika nakon bitke kod Uleisa.
- Co0l
#30493 Re: Sirija
Prvo sebi objasni kako se nesto sto je fantomsko bori do istrebljenja pa onda nama drugima objasnjavaj.Kikibombona wrote:Fantomska FSA i Nusra do sada nisu imali problema u Dari.sarajevoxxxx wrote:Inace sva ova desavanja oko Newe i Shaykh Miskina zapocela su rezimskim napadom na Shaykh Miskin.U jednom trenutku su zaprijetili da zauzmu cijeli grad i da po prvi put nakon dugo vremena nanesu udarac opoziciji.Sa portala opozicije panicno trazili pomoc drugih jedinica.
Umjesto toga gube Newu, te pozicije u Shaykh Miskinu koje su drzali pod kontrolom.
Vrlo znacajno da su zajedno ucestvovale vojne formacije Nusre fronta i FSA .
Zbog toga i kazemo da je FSA fantomka organizacija. U Idlibu se bore do istrebljenja, u Dari su braca.
Al haj ti to objasni Coolu i njemu slicnim.

- Co0l
#30494 Re: Sirija
Jebi ga,ja ne znam ni jednu dovu.Da znam uputio bih neku da ti i tebi slicni prestanete trolati i ne spamate glupostima.joe_black wrote:Pozivam: Savoxxx-a, cool, jasuk-a, japina i bracu da intenzivno upucuju dove ovih dana, izhleda da im je Haliha tesko ranjen...![]()
![]()
![]()
-
solar7
#30495 Re: Sirija
Ne znam zasto neurozze kod ovih sto pesina podrzavaju u tolikoj mjeri,pa pesinisti svagdje pobjedjuju a sad malo na jugu gube i odmah toliki problem.Sve u svemu svaka cast borcima Dere i okoline na uspjesima a sad ce pesin po obicaju burad u ruke i po gradovima.IL pesin il nista
- Co0l
#30496 Re: Sirija
Ovakvi poput ove kreature koja se raduje svakom masakru koji pocini Asadova zlocinacka klika su potrebni na forumu cisto da se vidi koja sorta neljudi podrzava taj zlocinacki rezim.Bilki wrote:
sarajevoxxxx wrote:10 građana poginulo nakon novog masakra kojeg su počinile snage međunarodne koalcije u Deir Zouru!
- Bilki
#30497 Re: Sirija
eto vis te mi kao neki ljudi, asad i vojska su u svojoj zemlji i sasvim legitimno je stite od svjetskih hordi, ne pisete koliko horde te pobiju civila a kao trebamo se zgrazavati kad bude zrtava sa druge strane a bude ih samo zbog toga sto takvi kao ti se kriju medju njima, takvi kao ti te iste zrtve ucite kako da sutaju odrubljene glave, ajd mi sad reci dali je to normalno, a nije mi zao kad stradaju jer su stali uz rame sa takvima kao ti
- Bilki
#30498 Re: Sirija
bili i bit ce topovsko meso u cast amerike i izraelaLaprdan wrote:Muslimani nikad prvi ne počinju. Ali kada ih neko već napadne treba da budu žestoki u branjenju. Afganistan, Palestina, Egipat, Sirija... milioni ubijenih nevinih muslimana.
Samo ovi ovdje srbi (AcaLukas, Novak20-djokovic, Chelindžer...) i čifuti mogu biti toliko licemjerni da sada osuđuju muslimane zato što brane svoje živote. Svjedoci smo dugogodišnjeg ubijanja muslimana u skorije vrijeme i sada kada su muslimani konačno počeli da pružaju otpor i da se brane - oni kao naglašavaju zlodjela muslimana.
-
5 0 5
#30499 Re: Sirija
koje su religije direktno upetljane u sirijskom ratu? znaci, muslimanska vojska protiv... koje?Laprdan wrote:Muslimani nikad prvi ne počinju. Ali kada ih neko već napadne treba da budu žestoki u branjenju. Afganistan, Palestina, Egipat, Sirija... milioni ubijenih nevinih muslimana.
Samo ovi ovdje srbi (AcaLukas, Novak20-djokovic, Chelindžer...) i čifuti mogu biti toliko licemjerni da sada osuđuju muslimane zato što brane svoje živote. Svjedoci smo dugogodišnjeg ubijanja muslimana u skorije vrijeme i sada kada su muslimani konačno počeli da pružaju otpor i da se brane - oni kao naglašavaju zlodjela muslimana.