Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

zomri

#30476 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Kakvo objašnjenje ljudi hoće? Popičkali su se privatno do balčaka, Klopp mu je ostavio otvorena vrata da se vrati, priča se da ga je zvao više puta da izglade, ali ovaj neće i to je sve. Možda se ipak vrati kad skonta da ga ovako niđe ni na mapi, ali je sada i to malo vjerovatno.
Mustang1

#30477 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Nista strasno. Desava se, desavalo se i desavat ce se. Ne mijenja apsolutno nista.
BHF_Manijak

#30478 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Jebo ga vise grob i Buvac, pa stare mi prica se o frajeru k'o da je najveci fudbalski um Evrope, fudbalski Aristotel.
Sto to niko ne zaposli genijalca, nego hladi jaja pola godine???
King_Kenny

#30479 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

Nisam gledao.
Pa kako od Zvezde i kako 2:0!?!?

Šokiran sam, blago rečeno.
zomri

#30480 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Ne bih ja to tako gledao. Znaš i sam za Clougha i Taylora: odvojeno nisu mogli meda na kašiku ali su zato zajedno bili ubojiti tandem, tolike titule osvojili.

Buvac je bio sve samo ne ikebana.
AmiĐa_Idriz

#30481 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

BHF_Manijak wrote:Jebo ga vise grob i Buvac, pa stare mi prica se o frajeru k'o da je najveci fudbalski um Evrope, fudbalski Aristotel.
Eto alo ti se da čitat :)
Manchester City's Ilkay Gündogan, one of the game's most refined practitioners, acknowledged Klopp as a father figure, but hailed Buvac as "more the tactical mastermind" when they worked together at Dortmund where the blueprint for BVB's high-tempo game was drawn up by Klopp's number two
Zeljko is a master of all forms of training. I learn from him every day," the Liverpool manager said admiringly. "Most of the time, we work together telepathically, we don't need to say anything.
At Mainz, he set up obstacle courses with poles and benches that simulated the random nature of midfield ricochets and ensured that players trained for the hugely demanding pressing style without getting bored in the process. He could read an opponent's game at a time when video analysis was still in its infancy, implement minor adjustments that made a big difference and instantly win the respect of the dressing room by showing off his considerable technique in training.
The dynamic was established during their playing days at Mainz. “As players they were always the protagonists for me,” said Strutz. “Klopp was the one who roused the team in his own way, and Buvac was the strategist who guided the game.”
Mats Hummels once told SPOX. “Buvac has a lot of tactical ideas that are a big part of our training… If anything goes wrong and we make tactical mistakes, for example, it’s usually him who’s interrupting and explaining how to do it properly.” A co-architect of Klopp's distinctive counter-pressing style, the Bosnian is known to obsess over the distances between different components of the team, ensuring that passes are made precisely and powerfully, a defining feature of the Klopp system. Buvac also used to take an active part in training. At pre-season camps with Dortmund, he would instruct players to undertake sprinting drills with the ball for 45 minutes - and join in himself. Putting it succinctly, Klopp once said of the man who helped him to two Bundesliga titles and the 2013 Champions League final with Dortmund: “Zeljko is football expertise made flesh.”
Gandalf

#30482 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Ekipa mu izgleda kao isprebijane mačke, ni trunke zalaganja, englesku ekipu da nadtrči šampion kukuruz lige, otkaz bih sam sebi dao da sam na flopovom mjestu. Prosječan tv gledalac kao ja npr. je primjetio slabe tačke i tima i taktike a traje to već dobrih 10 utakmica, kako to da ne primjeti neko ko se bavi fudbalom za život. U svakom slučaju ako nastavi tvrdoglavo forsirati da mu Mane i Salah i u nastavku sezone ganjaju svako na svojoj strani korner zastavicu, biće ovakvih rezultata još, mada ovo večeras im je veća sramota nego što su od Stoke fasovali 6-icu.

Ne treba biti nikakav taktički mastermind da skontaš da kada te pojedina formacija na terenu ne služi, jednostavno je promijeniš, tražiš neku koja će protiv određenog protivnika više odgovarati. Jebenih 433 možeš igrati fiksno kada imaš beton ekipu i sa puno zalaganja, sa stavom i pristupom preko klinca nema napretka. Strmoglavljenje upravo počinje zbog flopovih gluparija, dobro su nas i do ovog trenutka zavaravali.
Gandalf

#30483 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Eto fino rješenja, otkaz flopu i nek zaposle Buvača, kog su klinca uopšte švabu i dovodili :skoljka:
AmiĐa_Idriz

#30484 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Dobro sad, nećemo pretjerivati. Nije sve do toga al je jasno da ima nekog udjela.

Na današnji dan je i onaj Liverpool izgubio od Zvezde. Nakon toga se desila revolucija i suverena vlast Engleskom i Europom godinama. Neka se upola ponovi :mrgreen:
Edin H.

#30485 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

Penje se broj forumasa (sa 1 na 10 :D ) koji su predvidjaju poraz Liverpoola
zomri

#30486 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Treba stvarno biti naivan pa misliti da nema udjela. Kompletno promijenjen stil igre u odnosu na prošlu sezonu. I dok je bilo rezultata pisali smo da ne štima, da neće tako dugo ići. Bilo je težak oktobar pa ekipa umorna, sada smo došli u lakši raspored pa imamo samo 3 pobjede u zadnje vrijeme. Znači nije ekipa umorna nego je problem dublje u sistemu :mrgreen:

Buvač je najviše vremena provodio sa ekipom na treninzima, uvježbavao pressing mehanizme, jurcanje za "drugim" loptama i šta sve ne. Sada toga nema. Onaj što ga je zamijenio nije mogao voditi ekipu u drugoj holandskoj :lol:
BHF_Manijak

#30487 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma ne kazem ja da je ubleha lik, ali fama se stvara i mit, pa kako to da takav odlican pomocni trener ne moze da nadje evo pola godine negdje drugo angazman? Otimali bi se za master mindom?
AmiĐa_Idriz

#30488 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Zato što su mu društvene sposobnosti jednake nuli, a to je itekako potrebno za prvog trenera :mrgreen:
zomri

#30489 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Nema skillset za managera. On i Klopp se nadopunjuju ko Clough i Taylor, ima tu nesto.
Gandalf

#30490 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Buvač je neki spoj Tesle i Forest Gumpa :D
Edin H.

#30491 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

Neka trenira sada Rudar Ljubiju, pa cemo vidjeti. :oops:
BHF_Manijak

#30492 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

AmiĐa_Idriz wrote:Zato što su mu društvene sposobnosti jednake nuli, a to je itekako potrebno za prvog trenera :mrgreen:
Nisam ja ni rek'o da nuzno mora biti prvi trener/menadzer, neka bude pomocni negdje, i to je bitna pozicija. Ili ono svaki trener hoce svoj stuff? :oops:
AmiĐa_Idriz

#30493 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ma možda neće nikako više, ko onaj Faria Mourinhov, otišao čovjek da odmara, ne može više :mrgreen:

Biće zanimljivo vidjeti reakciju protiv Fulhama.
studeni76

#30494 Re: Liverpool FC

Post by studeni76 »

Nego kako nekakav Pavkov dade prvi go pored najboljeg stopera univerzuma, ikada!? Loše ovo, bez neke želje
AmiĐa_Idriz

#30495 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Napokon neki konstruktivan komentar, dosta je više i uništavanja teme.
Charuga
Globalni moderator

#30496 Re: Liverpool FC

Post by Charuga »

Bježi AmiĐa, kako si zaisk'o anketu, jedan remi i jedan poraz. I to od Zvezde ... :(
Vitoo

#30497 Re: Liverpool FC

Post by Vitoo »

BHF_Manijak wrote:Jebo ga vise grob i Buvac, pa stare mi prica se o frajeru k'o da je najveci fudbalski um Evrope, fudbalski Aristotel.
Who is Buvav :?
Edin H.

#30498 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

AmiĐa_Idriz wrote:Ma možda neće nikako više, ko onaj Faria Mourinhov, otišao čovjek da odmara, ne može više :mrgreen:

E imam ulaznicu za tu utakmicu.

Glupi Sky pomjerio utakmicu u nedelju u 12 :twisted: , valja na sabahu ustati :twisted: , podaleko sam.
Gandalf

#30499 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

kako igraju trebali su je pomjerit u ponoć, da ih niko ne gleda onako kilave
AmiĐa_Idriz

#30500 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Charuga wrote:Bježi AmiĐa, kako si zaisk'o anketu, jedan remi i jedan poraz. I to od Zvezde ... :(
Ma bilo je samo pitanje vremena kad će šamar, osim one tekme sa PSG - om sve nešto kilavo i nikakvo...
Edin H. wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:Ma možda neće nikako više, ko onaj Faria Mourinhov, otišao čovjek da odmara, ne može više :mrgreen:

E imam ulaznicu za tu utakmicu.

Glupi Sky pomjerio utakmicu u nedelju u 12 :twisted: , valja na sabahu ustati :twisted: , podaleko sam.
Vrati pobjednički mojo :mrgreen:
Post Reply