Dobar za ubit vrijeme,nista posebno al se da pogledati
P.S Yify radi al je na drugoj stranici onu su ugasili nazalost
Moderator: _BataZiv_0809

Ma goni ga, nema nigdje titlova. Na kraju sam skinuo na engleskom koji iako dobro razumijem, nervira me da stižem čitanje i u glavi procesiram dok uporedo pratim. A po prvih 20-ak minuta izdlega odličan.Saka wrote:Tako su ga opisali, čak sam negdje pročitao western/horror/komedija. Da sam prvo pročitao taj opis iskreno dvoumio bih se dal da ga pogledam jer zvuči neozbiljno. Ali vjeruj mi, film je remek djelo. Ne samo zbog nepredvidivog scenarija već zbog detalja, dijaloga, glume, produkcije. Totalno neholivudski.House wrote:
horror,western
skidam.![]()
Rijetko koji noviji film da mogu preporučiti, ovo je jedan od njih.
Nije loš ni meni bio, interesantan, posebno kraj.aux wrote:
Haha, ma ne znam, meni ne trebaju titlovi pa to i ne tražim. Tek je izašao, ima ga odmah u HD-u jer je odmah na VOD platformama (indie movie pa nema marketinšku mašineriju i proceduru). Ali vrijedi razumjeti šta se govori jer dijalozi su jača strana filma. Naravno, najbolje u originalu.BlackSnake wrote:Ma goni ga, nema nigdje titlova. Na kraju sam skinuo na engleskom koji iako dobro razumijem, nervira me da stižem čitanje i u glavi procesiram dok uporedo pratim. A po prvih 20-ak minuta izdlega odličan.Saka wrote:Tako su ga opisali, čak sam negdje pročitao western/horror/komedija. Da sam prvo pročitao taj opis iskreno dvoumio bih se dal da ga pogledam jer zvuči neozbiljno. Ali vjeruj mi, film je remek djelo. Ne samo zbog nepredvidivog scenarija već zbog detalja, dijaloga, glume, produkcije. Totalno neholivudski.House wrote:
horror,western
skidam.![]()
Rijetko koji noviji film da mogu preporučiti, ovo je jedan od njih.
PS. I ovi što izbacuju titlove su počeli zabušavati
Joj šta vam je, pa gdje ćete ovo smeće preporučivati ljudimaSaka wrote:Nije loš ni meni bio, interesantan, posebno kraj.aux wrote:
Baš tako.Snake Eyes wrote:Preporuka za Bone tomahawk, odličan film sa trashy imenom i malo predugim putovanjem.
Dijalozi inteligentni, šmekaju na Tarantina.
You're pretty angry for a guy named "Buddy".

Da, vjerovatno me je tih prvih 45 minuta natjeralo da odgledam film do kraja:)taureg71 wrote:aux wrote:
prvih 45 min odlican cak, posle zestoko pada kvalitet
Pa ako ga nađeš u kinu definitivno. Ali pošto je indie film nema ga u puno kina, a u HD-u se ima odmah skinuti tako da...Point. wrote:Kino ili skinut Bone Tomahawk?

Cekam prevod i malo slobodnog vremena. Gotivim Kurta jo glumca a za westernom ludim, tako da te dvije opcije u filmu.Saka wrote:Pa ako ga nađeš u kinu definitivno. Ali pošto je indie film nema ga u puno kina, a u HD-u se ima odmah skinuti tako da...Point. wrote:Kino ili skinut Bone Tomahawk?
karanana wrote:pa ne, zar nije tako?
nisam ga ni pljuvo.
Jednom da se i ja složim sa ExNihilom.ExNihilo wrote:@karanana
Ma nije, prijatelju moj.
Vokabular koji koriste nije namjerno kompliciran ili pretenciozan, već prilagođen vremenskoj epohi. Ne možeš tražiti realizam i pitati kako se lik popeo na planinu sa sjebanom nogom, a istovremeno očekivati da na Wild West pričaju u duhu današnjeg vremena. Kontradiktoran si sam sebi.
Raja je spomenula "tarantinovski" šmek zbog fokusa na dijaloge i brutalnih scena. Plus činjenice da je western Tarantinov omiljeni žanr. Udrobi sve to i tačno asocira na Tarantina. Npr., scena u kojoj roknu Meksikance ima ispisano "Tarantino" svuda po sebi: dijalog se vodi na rubu živaca, mirišeš katastrofu u zraku i onda neočekivan potez koji sve raspliće. Ne možeš reći da te ne podsjeća npr. na obračun u podrumu u Basterdsima?Ili obračun u Reservoir Dogs? Siguran sam da će Tarantino baliti po ovom filmu.
Da li se lik mogao popeti sa shebanom nogom na planinu ili ne, potpuno je nebitno. Ovo me podsjeća na one beskrajne rasprave da li se Charlize Theron u Prometeju trebala baciti desno/lijevo kad je brod padao na nju. Ma nebitno je ba, ljudi. Fokus na te sitnice banalizira film.
ispitivaju puls narodaExNihilo wrote:Kickass radi, YIFY će biti up za koji dan (navodno pod DDOSom), a popcorn se oslanja na YIFY, pa će i on biti up kad ovaj bude.
Case closed.
Ne sjećam se da smo se nekad "razišli" ?Saka wrote: Jednom da se i ja složim sa ExNihilom.![]()
Ma tamo nešto oko Face TV i Marjana (mudo Marjanovo) meščini.ExNihilo wrote:Ne sjećam se da smo se nekad "razišli" ?Saka wrote: Jednom da se i ja složim sa ExNihilom.![]()