Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

N.N.

#30451 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Ma Dautbegovic je top bio. Od organizovanja pracenja sudjenja na Kantonalnom sudu, do toga da je svako drugo predavanje bio neki gost predavac, od Dijane Kajmakovic do poligraf ispitivaca :)
Samo je strahota usmeni bio dole u onom cumezu od kabineta. On i Jalimam u cumezima... Ahahahahah
kamberovica polje

#30452 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

Postoji li Alba uopće?
Grad je prljav, ceste su prljave, smeće na granam na Kamberoviću još stoji, smeće ispod Bulrvara...
Ja samo ne znam kako im se da gledat u ta govna. Šta koji kurac radi "europski gradonačelnik“" europske Zenice".
O maloumnicima koji imaju srca bacat smeće u rijeku ne vrijedi ni trošit riječi.
Ci-Nick

#30453 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Čisti se ali polako,.. danas sam prošao Turskom stazom i ono smeće koje se omotalo oko lampi je uklonjeno, firma koja održava rasvjetu je ispravila onu lampu što su je voda i smeće iskrivili.
Danas su ti radnici pregledavali sve lampe.
Na ušću bager utovara nanos na kamione i odvozi se. Smeće sa livada se također uklanja ali sporo,.. a korito Bosne će vjerovatno čistiti na proljeće, kad se raspiše tender.
Bez donošenja zakona o zabrani stavljanja u promet nepovratne ambalaže i ozbiljnog kažnjavanja ljudi koji bacaju smeće na divlje deponije, nema nam napretka.
Pogoduje se firmama a stalno kukaju. Ko stavlja u promet smeće on mora da ga prikupi.
Na svakoj kamari smeća ima dokaz ko je bacio, ima neki račun, koverta, adresa,.. uvijek se nešto nađe.
Svako ko to uradi 1000 KM kazne i 100 sati rada na čišćenju okoliša pa će se opametiti.
Kralj Tvrtko I.

#30454 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Bravo!
Nije grad prljav..prljavi smo mi.
kamen spoticanja

#30455 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

jesmo
ali malo brkate pojmove
Alba se placa da grad bude cist
Inspekcije se placaju da oderu guzove onima koji prljaju grad..dakle to se zove gradska usluga i zato ih se.placa
nema logike da ti zivis u smecu ako ti komsija prlja sve okolo i da ti cistis za njim
Ci-Nick

#30456 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Albi se plaća redovno i planirano čišćenje i ništa više od toga.
Za ovo vanredno niti ima ljudi da to riješi za par dana niti je u okviru ugovorenog.
To će se plaćati iz sredstava za uklanjanje šteta nastalih elementarnim nepogodama, zato je proglašeno stanje prirodne nesreće.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#30457 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

clio_dci120 wrote:Meskica nisu volili jer je puno trazio, ali kad se nauci bio je korektan. S tim da ne moze ici u isti kos sa Dautbegovicem, koji je od svih profesora jedini koliko znam bio i prakticar, i to uspjesan (i dan danas je jedan od najuspjesnijih i najtrazenijih advokata). Opet ne smatram da je Meskic ostvaren, jer nije dokazan u praksi. Jedno je palamuditi na katedri, a drugo je u praksi primjenivati.

I plus Dautbegovic bas ima ukusa kada su auta u pitanju, nedavno ga u Rajvosa vidim, jos uvijek se fura na Infiniti (sad vozi onaj neki novi). :D
Slucajno naletih na intervju ovog guštera:

Image

http://stav.ba/studenti-moraju-biti-pro ... N7zQidChIA

Sad vidim da je i on docent, a u moje vrijeme je bio njakav sekretar :-) ...elem, evo šta njih najviše boli i zašto je ovolika panika i što su mladi izdajnici ako odu odavde, kae ovako:

Kada sagledamo realno stanje u Bosni i Hercegovini i interesiranje za druge fakultete, a posebno pravne fakultete, možemo iskazati zadovoljstvo da će oko 90 novih kolega od akademske 2018/2019. godine postati studenti i nastaviti svoje obrazovanje na Pravnom fakultetu u Zenici, na kojem nastojimo buduće pravnike obogatiti kvalitetnom teorijom i praksom

Slovom i brojem 90 (devedeset) :D

Prije desetak godina primalo se 120 redovnih i još toliko samofinansirajućih. :wink:
Tempo
ZeModerator

#30458 Re: Zeničani

Post by Tempo »

mi smo 20 godina ispred hrvatske, ako da ga ovaj nalickani moze sam sebi proflautat

https://www.index.hr/vijesti/clanak/hrv ... 62159.aspx
Panzer_Daddy

#30459 Re: Zeničani

Post by Panzer_Daddy »

Ima li neko informaciju gdje se u Zenici odlaže iskorišteno motorno ulje iz vozila i sve druge hemikalije koje se koriste u automobilima?
Sanjarko

#30460 Re: Zeničani

Post by Sanjarko »

Ko ce znat. Pa ovdje smece ne odnose. Nakupilo se kraj kontejnera. Neko izbacio namjestaj itd. Inace nedostaje nam kontejnera ali nedaju ih iako su tu bili deceniju i vise. Sto nedaju. Radi parkinga.
Throttle

#30461 Re: Zeničani

Post by Throttle »

U odvod, gdje drugo :lol:
cenecimoveocino

#30462 Re: Zeničani

Post by cenecimoveocino »

_BataZiv_0809 wrote:
clio_dci120 wrote:Meskica nisu volili jer je puno trazio, ali kad se nauci bio je korektan. S tim da ne moze ici u isti kos sa Dautbegovicem, koji je od svih profesora jedini koliko znam bio i prakticar, i to uspjesan (i dan danas je jedan od najuspjesnijih i najtrazenijih advokata). Opet ne smatram da je Meskic ostvaren, jer nije dokazan u praksi. Jedno je palamuditi na katedri, a drugo je u praksi primjenivati.

I plus Dautbegovic bas ima ukusa kada su auta u pitanju, nedavno ga u Rajvosa vidim, jos uvijek se fura na Infiniti (sad vozi onaj neki novi). :D

Image

Sad vidim da je i on docent, a u moje vrijeme je bio njakav sekretar :-) ...elem, evo šta njih najviše boli i zašto je ovolika panika i što su mladi izdajnici ako odu odavde, kae ovako:

Kada sagledamo realno stanje u Bosni i Hercegovini i interesiranje za druge fakultete, a posebno pravne fakultete, možemo iskazati zadovoljstvo da će oko 90 novih kolega od akademske 2018/2019. godine postati studenti i nastaviti svoje obrazovanje na Pravnom fakultetu u Zenici, na kojem nastojimo buduće pravnike obogatiti kvalitetnom teorijom i praksom

Prije desetak godina primalo se 120 redovnih i još toliko samofinansirajućih. :wink:
Prije dvije god. prvo predavanje Rim 1 kod Drine 128 potpisanih na spisku za prisustvo bilo :lol:
Danas od tih 128 imas tacno 43-44 studenta,znam ih bruku sto su napustili zbog odlaska na zapad.
clio_dci120

#30463 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Nastojimo da naši studenti steknu znanja koja će ih učiniti konkurentnim na sve nemilosrdnijem tržištu rada, gdje će, kako vrijeme prolazi, opstati samo oni koji imaju potrebna znanja, vještine i spremnost da mnogo rade.

Rece covjek koji se zaposlio preko stranke...A doduse mozda je pod potrebnim znanjem i vjestinama mislio da sposbnost ulizivanja partijskim vodjama.
Ja da sad ponovo idem na faks i da mi ovakvi likovi predaju, odmah bi ga napustio...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#30464 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

cenecimoveocino wrote: Prije dvije god. prvo predavanje Rim 1 kod Drine 128 potpisanih na spisku za prisustvo bilo :lol:
Danas od tih 128 imas tacno 43-44 studenta,znam ih bruku sto su napustili zbog odlaska na zapad.
Pa dobro dosta ih je tu otpalo zato sto su obnovili godinu zar ne? Raspe se raja sa prve godine ko riza. Treca godina dodje ko cistiliste.
clio_dci120 wrote:Nastojimo da naši studenti steknu znanja koja će ih učiniti konkurentnim na sve nemilosrdnijem tržištu rada, gdje će, kako vrijeme prolazi, opstati samo oni koji imaju potrebna znanja, vještine i spremnost da mnogo rade.

Rece covjek koji se zaposlio preko stranke...A doduse mozda je pod potrebnim znanjem i vjestinama mislio da sposbnost ulizivanja partijskim vodjama.
Ja da sad ponovo idem na faks i da mi ovakvi likovi predaju, odmah bi ga napustio...
Vala bas. Nista u zivotu nije digao teze od kisobrana Miralema Galijasevica i on se nasao pricati o znanjima i radu. Samo ima kosmicke pravde u tome sto za desetak godina nece imati vise kome predavati upravo zbog rezima ciji je sam pripadnik.
ExNihilo

#30465 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

_BataZiv_0809 wrote:

Image

Svaki put kad vidim ovog lika pomislim kako je arhetip SDA pacova, od glave do pete.
clio_dci120

#30466 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Meni je prva asocijacija Halid Genjac :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#30467 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ašćare mu smrdi iz usta.
Nivelacija

#30468 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Image
Atego

#30470 Re: Zeničani

Post by Atego »

Eno uklanjaju ono ruglo iz vranduka :)
kamberovica polje

#30471 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

Ci-Nick wrote:Albi se plaća redovno i planirano čišćenje i ništa više od toga.
Za ovo vanredno niti ima ljudi da to riješi za par dana niti je u okviru ugovorenog.
To će se plaćati iz sredstava za uklanjanje šteta nastalih elementarnim nepogodama, zato je proglašeno stanje prirodne nesreće.
Eh, ali zato im platiš vanredno da očiste hamelj. Kad smo kod redovnog čiščenja, što im plaćamo, ni to ne rade kako treba.
Što se tiče ambalaže slažem se u potpunosti, treba uveliko smanjiti plastiku uvodeći ograničenja proizvođačima i forsirat staklo i papir. Treba nam i sistem reciklaže, obrazovanje o odvajanju otpada i rigorozne kazne maloumnoj malodušnoj stoci koja zagađuje.
clio_dci120

#30472 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Upratih post naseg forumskog kolege Atega da su u ZIM-u smanjili place nakon preuzimanja od strane AS grupacije...Bas steta, jer ocigledno je mljekara mogla raditi sa dotadasnjim placama.
Nadam se da ce makar kvalitet proizvoda ostati isti....osim odijela iz Fortituda, koja su bez premca i mane, odnosno vrhunskog su kvaliteta, svi druge njihove proizvode izbjegavam...Zlatna djezva katastrofa od kafe, ne mogu sebi doci dok Nes, Jacobs ili Grand ne popijem. :D
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#30473 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Kvalitet ZIM-ovih proizvoda je drastično opao.
Ci-Nick

#30474 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Već par godina se vodi kampanja " Kupujmo domaće",.. pa bi obični čovjek, kupac, trebao da se osjeća loše ako kupi uvozni proizvod,.. jer ne podržava domaće proizvođače.
S druge strane ti isti proizvođači, većinski vlasnici Bingo, AS grupacija, Prevent grupacija,.. se nemilosrdno odnose i prema radnicima i prema manjinskim dioničarima.
Bingo ima čistu dobit koja će ove godine vjerovatno dostići 100 miliona KM i bit će prvi u BiH po čistoj dobiti a za plate 5.000 uposlenih odvoji tek polovinu tog iznosa.
Prije par dana je u "Mreži" FTV-a spominjan i FC Food ( AS grupacija) zbog nekih mućki, vezano za kupovinu udjela u Agrokomercu.
Dionica IK banke je prije preuzimanja od strane Preventa vrijedila 65 KM a danas vrijedi 22 KM,.. poslovanje ništa bolje.
Tako i sa ZIM-om, teško da će biti šta bolje i kupcima i radnicima,..žao mi je što Džananović nije imao hrabrosti da preuzme ZIM jer je on ipak domaći čovjek a ima 24% vlasništva.
Kralj Tvrtko I.

#30475 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Jimmy McNulty wrote:Kvalitet ZIM-ovih proizvoda je drastično opao.
E bravo. To sam isto primjetio i ja nedavno.
Mileram 30%, inaće se mogao rezati nožem bukvalno...sada je skroz tečan...skoro kao jogurt.
Takođe sirni namaz...običnu pavlaku nem potrebe ni probati.

Zašto su opšte mjenjali išta što se tiće kvaliteta?!
Post Reply