Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kmirsad

#30451 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

starisalko wrote:
kmirsad wrote:
starisalko wrote: Nisam ni za kakvu saradnju bilo s ćim što ima ili je imalo ikakve veze sa SDA...
Sve povrsno,citas,pises,razmisljas..e ako ga i toj svojoj kobri povrsno..
Podseti ti mene na onu Dodikovu uzrečicu...
Neserem Pedje mi,pa ti ovo napisa[/quote] :lol: :lol: :lol:
kmirsad

#30452 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:
kmirsad wrote:Nečeš vjerovat... al postoje ljudi koji odu u neku stranku, a da nemaju nikakve koristi od toga... vidio ja očima svojim... :-D
Ima ih znam ih ja,radeza stranku volonterski,uđu u vijeće i sav paušal daju humanitarno ali o njima niko ništa i nezna,Zašto
Jer su medijima bitniji oni koji id stranke uzmu sve
Neke takve i ja poznajem... nikada ih niko nije ni spomenuo, ni pohvalio... da naplate svoje paušale i odnesu u neku humanitarnu organizaciju... ne hvale se time... vjerovatno oni i ne žele da se o tome priča, ali bi o njima trebalo više da se govori... :-D
vrapcic

#30453 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vrapcic »

sabina1 wrote:

Ne znam.
Ako je ovo drugo saznacemo u drugoj polovini oktobra.
Ako sam glasala za laznu nadu i neiskrene ljude 5 puta (2008-2010-2012-2014-2016) mogu biti suzdrzana sesti put ako nisam sigurna.
Zapravo prilicno sam sigurna da necu ni za koga glasati.

Ovo oko Barosa bas i ne kontam a dr.gog ga je vjesto izostavio :-D

Pozdrav
Postovana Sabina,

Vec duze vrijeme pratim ovu temu i znam da ste srcem dugo dugo bili uz NS. I onda je, cini se, vrijeme ruzicastih naocala proslo i suocili ste se sa stvarnoscu- ne postoji idelana stranka, to je utopija. Vama se obracam ali vjerujte da slicne dileme ima dosta ljudi,pa i moja malenkost- nesto sto se cinilo kao nestvarno dobra opcija (da ne kazem normalna u ovom ludilu) pocinje da se prlja. Ali to je realnost zivota, pa i vasi najblizi-porodica, prijatelji, su sigurno povlacili poteze od kojih se Vama dizala kosa na glavi (moji jesu :)) ali opet sagledavsi cjelinu,ste im ostali privrzeni jer sa druge strane imaju i puno dobrih osobina. I pored packi i problema i svacega, mislim da NS ostaje i dalje jako dobra opcija. Da ne kazem jedina. Idealno ne postoji, to je utopija kao sto vec rekoh.

Baros. I moj prvi komentar jer bio sklonite ga, to vam je uteg oko vrata, ali s druge strane- covjek je privatnik, nasao je interes, ucinio je dobru stvar (aparat je ipak nabavljen) i jos pri tome zaradio- nije covjek ni tvrdio da je filantrop. Ako je ulozio svoj novac, logicno je da ce ocekivati da mu se vrati i da ga mozda i jos malo oplodi. Jel' moralno bas u zdravstvu, khm, vrlo upitno, eticno- isto khm ne znam, ali htjeli smo kapitalizam- dosao nam je. Sta je bolje - nemati aparat nikako, jer smo siromasni i ne mozemo ga kupiti (a Baros ga sigurno nece pokloniti), pa nikome ne pomoci, ili imati taj aparat, obuciti doktore da ga opsluzuju, i koristiti te Baroseve proizvode? Znaci ostati moralno cist ili pokusati i pomoci ali pri tome i zaraditi? Jer mogla je ova prica zavrsiti tako da niko nije htio kupovati Barosa pa da se ni ne rade ti zahvati. Meni ovaj prva opcija bolje zvuci iskreno, neka se pomogne barem nekome, odavno vec nismo svi jednaki, to je realnost. Plus koliko se sjecam bio je jdredjen period te nazvacu je transakcijom, nekon cega je apart presao u vlasnistvo bolnice bez ikakvih uvjeta.

Ne vidim ovdje neku potrebu da se stranka oglasava povodom tih nekih mozda manje eticnih (upitnih) poteza privatnika koji su u NS a koji su mozda stvarno odlicna podrska cijeloj prici. Jer ako krenemo sa Barosem i oglasavanjem stranke, mozda u Gorazdu ima isto neko ko je clan a uradio nesto moralno upitno, Tuzli.... A idealnog nema.

Mene vise zabrinjava/zanima potencijalno koaliranje, prije i poslije izbora, to smatram krucijalnim. Ali ne floskule tipa gradjanske stranke, pro bosanske ili kontra bosanske, liberlane - ako ne mogu/ne zele reci s kim mogu onda da taksativno nabroje s kim sigurno nece, uz svo duzno uvazavanje. SDA, SBB, ove nove gljiva stranke, SNSD, HDZ je meni kao glasacu apsolutno neprihvatljivo. Zajednicke aktivnosti, inicijative sa svima ukoliko su u skladu sa idejom NS, negdje i mesetarenje (nisu idelani) mogu zazmiriti na to, ali neka ozbiljna prica sa klericima-naravno, ali bez mene.

A Falatar je jedno krasno osvjezenje (bas kao i oni nekada davno) koje me podsjetilo da mozda i ovdje bude nekada neko normalan ko ce voditi ovu zemlju. I zasto ne glasati za onog koji vam se dopada, njega zelim a ne neko satro manje zlo od veceg zla. I valjda imam pravo da zelim ono sto zelim i da zaokruzim ono sto zelim.

Da rezimiram idelani nisu, padova i kikseva imali imaju i imace ali sve u svemu ideja u kojoj ja vidim BiH kakvu zelim.
kmirsad

#30454 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

vrapcic wrote:
sabina1 wrote:

Ne znam.
Ako je ovo drugo saznacemo u drugoj polovini oktobra.
Ako sam glasala za laznu nadu i neiskrene ljude 5 puta (2008-2010-2012-2014-2016) mogu biti suzdrzana sesti put ako nisam sigurna.
Zapravo prilicno sam sigurna da necu ni za koga glasati.

Ovo oko Barosa bas i ne kontam a dr.gog ga je vjesto izostavio :-D

Pozdrav
Postovana Sabina,

Vec duze vrijeme pratim ovu temu i znam da ste srcem dugo dugo bili uz NS. I onda je, cini se, vrijeme ruzicastih naocala proslo i suocili ste se sa stvarnoscu- ne postoji idelana stranka, to je utopija. Vama se obracam ali vjerujte da slicne dileme ima dosta ljudi,pa i moja malenkost- nesto sto se cinilo kao nestvarno dobra opcija (da ne kazem normalna u ovom ludilu) pocinje da se prlja. Ali to je realnost zivota, pa i vasi najblizi-porodica, prijatelji, su sigurno povlacili poteze od kojih se Vama dizala kosa na glavi (moji jesu :)) ali opet sagledavsi cjelinu,ste im ostali privrzeni jer sa druge strane imaju i puno dobrih osobina. I pored packi i problema i svacega, mislim da NS ostaje i dalje jako dobra opcija. Da ne kazem jedina. Idealno ne postoji, to je utopija kao sto vec rekoh.

Baros. I moj prvi komentar jer bio sklonite ga, to vam je uteg oko vrata, ali s druge strane- covjek je privatnik, nasao je interes, ucinio je dobru stvar (aparat je ipak nabavljen) i jos pri tome zaradio- nije covjek ni tvrdio da je filantrop. Ako je ulozio svoj novac, logicno je da ce ocekivati da mu se vrati i da ga mozda i jos malo oplodi. Jel' moralno bas u zdravstvu, khm, vrlo upitno, eticno- isto khm ne znam, ali htjeli smo kapitalizam- dosao nam je. Sta je bolje - nemati aparat nikako, jer smo siromasni i ne mozemo ga kupiti (a Baros ga sigurno nece pokloniti), pa nikome ne pomoci, ili imati taj aparat, obuciti doktore da ga opsluzuju, i koristiti te Baroseve proizvode? Znaci ostati moralno cist ili pokusati i pomoci ali pri tome i zaraditi? Jer mogla je ova prica zavrsiti tako da niko nije htio kupovati Barosa pa da se ni ne rade ti zahvati. Meni ovaj prva opcija bolje zvuci iskreno, neka se pomogne barem nekome, odavno vec nismo svi jednaki, to je realnost. Plus koliko se sjecam bio je jdredjen period te nazvacu je transakcijom, nekon cega je apart presao u vlasnistvo bolnice bez ikakvih uvjeta.

Ne vidim ovdje neku potrebu da se stranka oglasava povodom tih nekih mozda manje eticnih (upitnih) poteza privatnika koji su u NS a koji su mozda stvarno odlicna podrska cijeloj prici. Jer ako krenemo sa Barosem i oglasavanjem stranke, mozda u Gorazdu ima isto neko ko je clan a uradio nesto moralno upitno, Tuzli.... A idealnog nema.

Mene vise zabrinjava/zanima potencijalno koaliranje, prije i poslije izbora, to smatram krucijalnim. Ali ne floskule tipa gradjanske stranke, pro bosanske ili kontra bosanske, liberlane - ako ne mogu/ne zele reci s kim mogu onda da taksativno nabroje s kim sigurno nece, uz svo duzno uvazavanje. SDA, SBB, ove nove gljiva stranke, SNSD, HDZ je meni kao glasacu apsolutno neprihvatljivo. Zajednicke aktivnosti, inicijative sa svima ukoliko su u skladu sa idejom NS, negdje i mesetarenje (nisu idelani) mogu zazmiriti na to, ali neka ozbiljna prica sa klericima-naravno, ali bez mene.

A Falatar je jedno krasno osvjezenje (bas kao i oni nekada davno) koje me podsjetilo da mozda i ovdje bude nekada neko normalan ko ce voditi ovu zemlju. I zasto ne glasati za onog koji vam se dopada, njega zelim a ne neko satro manje zlo od veceg zla. I valjda imam pravo da zelim ono sto zelim i da zaokruzim ono sto zelim.

Da rezimiram idelani nisu, padova i kikseva imali imaju i imace ali sve u svemu ideja u kojoj ja vidim BiH kakvu zelim.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: ma svaka čast vrabčić... ma kakav vrabčić... orao si.... :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Potpisujem.
julisiz es grant

#30455 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by julisiz es grant »

Budimo bre komšije.
zippoo87

#30456 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

kakva god da je,NS je trenutno najbolje sto se nudi na politickom nebu
a neki zanemaruju da su stranke MI,dakle nije stranka ovakva ili onakva,nego smo mi nikakvi

vrapcic je napisao fin post...ideali se nece moci ganjati u BiH jos zadugo...ali je krajnje vrijeme da se biraci uozbilje i progledaju i da pocnu cijeniti sebe,da se ne prodaju i da glasaju po savjesti
Dasi

#30457 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dasi »

vrapcic wrote:Plus koliko se sjecam bio je jdredjen period te nazvacu je transakcijom, nekon cega je apart presao u vlasnistvo bolnice bez ikakvih uvjeta.
Kada je presao u vlasnistvo bolnice? Ne mora tacan datum... prije par dana, par mjeseci, prije godinu...? Stvarno me interesuje.
kmirsad

#30458 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Mrsko mi je sad roviti... negdje sam nekada pročitao... taj Ugovor je, vadim iz sječanja, koje više nije tako pouzdano, nekavim rokom vezan... meni se čini da je bilo tri godine nakon ustupanja aparata, da prelazi u vlasništvo bolnice...i da nije bio vezan za broj operacija na njemu... e sad kad je to...
vrapcic

#30459 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vrapcic »

Dasi wrote:
vrapcic wrote:Plus koliko se sjecam bio je jdredjen period te nazvacu je transakcijom, nekon cega je apart presao u vlasnistvo bolnice bez ikakvih uvjeta.
Kada je presao u vlasnistvo bolnice? Ne mora tacan datum... prije par dana, par mjeseci, prije godinu...? Stvarno me interesuje.[/quot

Na zalost ne znam, ali znam spomenuto je bas na ovom forumu kada se diskutovalo o cijelom slucaju, da li dvije ili tri godine ubij me. Nije me toliko zanimalo, zato i napisah "koliko se sjecam...."
Ako te bas interesuje procesljaj temu i naci ces sigurno.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#30460 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

vrapcic wrote: Na zalost ne znam, ali znam spomenuto je bas na ovom forumu kada se diskutovalo o cijelom slucaju, da li dvije ili tri godine ubij me. Nije me toliko zanimalo, zato i napisah "koliko se sjecam...."
Ako te bas interesuje procesljaj temu i naci ces sigurno.
Mir , mir , mir , niko nije kriv ,
ava , ava , ava , sudija je krava.
kmirsad

#30461 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Koliko sam ja upratio redoslijed na temI... sad bi trebao se pojaviti Hakiz i postaviti čuveno pitanje:
A Baroš ? :lol:
putokaz1

#30462 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

e nije tako,Sabina će prva,da li će NS ići u koaliciju s NIP i SBB...... :-D
kmirsad

#30463 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:e nije tako,Sabina će prva,da li će NS ići u koaliciju s NIP i SBB...... :-D
:lol: Sabina kaže... Dinom i SBB-om... :lol:
putokaz1

#30464 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

kmirsad wrote:
putokaz1 wrote:e nije tako,Sabina će prva,da li će NS ići u koaliciju s NIP i SBB...... :-D
Joj Sory sreća njihova u KS nemaju KUKU
kmirsad

#30465 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:
kmirsad wrote:
Joj Sory sreća njihova u KS nemaju KUKU
Tamo je gusarenje zabranjeno...
Nego bi ti potpuno u pravu za Tareta... ipak ti se bar jedna prognoza obistinila... ovde narod puca od smijeha... :-D
putokaz1

#30466 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Ma Tare ko Tare do 2020 i Fajront
Šta ima nova u NS Tuzla
kmirsad

#30467 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Znam koliko i ti.
Persona non grata.
Nemam pojma.
A uhljebit će se đe Tare đegod... za njega ne brinem... iskusni političari se traže... :-D
Možda je transfer već ugovoren... u dilu s kapetanom Kukom.
Hakiz

#30468 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

kmirsad wrote:Koliko sam ja upratio redoslijed na temI... sad bi trebao se pojaviti Hakiz i postaviti čuveno pitanje:
A Baroš?
kmirsad

#30469 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Hakiz wrote:
kmirsad wrote:Koliko sam ja upratio redoslijed na temI... sad bi trebao se pojaviti Hakiz i postaviti čuveno pitanje:
A Baroš?
:lol: :lol: :lol:E moj Hakize... tebe kad nema , tema naprosto zamre... hajmo se šta nadmudrivat... dosadno brate... :-D
furlan

#30470 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by furlan »

Slusaj ba Kmirsaga.Evo ljeto na vratima, sucobran u ruke, izletnicki frizider, napuni pivom, japanke na noge, par komada paradajza, malo suhog dimljenog sira, kamp stolica i kakav stolic i onda pravac Panonska jezera.Sve to fino parkiras pred ulaz i bez kalosa ili htz cipela,kao i znoja, potencijalni glasaci su tu. Ovdje potencijalih vise neJma. :D
kmirsad

#30471 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

furlan wrote:Slusaj ba Kmirsaga.Evo ljeto na vratima, sucobran u ruke, izletnicki frizider, napuni pivom, japanke na noge, par komada paradajza, malo suhog dimljenog sira, kamp stolica i kakav stolic i onda pravac Panonska jezera.Sve to fino parkiras pred ulaz i bez kalosa ili htz cipela,kao i znoja, potencijalni glasaci su tu. Ovdje potencijalih vise neJma. :D
Jesmol ih obrali sve... :? :lol:
Slušaj talijan... prijedlog je dobar... al ima problem... kad vidim sir i paradajz zajedno... odma mi naumpadne šljivomicin... a kad vidim šljivomicin... naupada mi odma vruča janjeća rebarca... a blizu Lovac... i jebi ga onda...hem nema ništa od agitovanja...hem spićim do u dinar sve... :-D
Hakiz

#30472 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

kmirsad wrote:
Hakiz wrote:
A Baroš?
:lol: :lol: :lol:E moj Hakize... tebe kad nema , tema naprosto zamre... hajmo se šta nadmudrivat... dosadno brate... :-D
Ja sam na kraju, dobro razmislivši, zaključio jedno. Ne smijem reći šta, završiću kao Harvey Weinstein.

Tada bih i Baroš zaboravio.
kmirsad

#30473 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Hakiz wrote:
kmirsad wrote:
Hakiz wrote:
A Baroš?
Ja sam na kraju, dobro razmislivši, zaključio jedno. Ne smijem reći šta, završiću kao Harvey Weinstein.

Tada bih i Baroš zaboravio.
U Harvija višak hormona... testesterona... :lol: al garant lažu... :lol:
Last edited by kmirsad on 02/06/2018 18:54, edited 1 time in total.
kmirsad

#30475 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Ne znam za ostale, ali ovaj link ja ne mogu otvoriti...
... I pogrešna onomatopeja... pile kaže piju, piju... vrapčić kaže... điv, điv...
Locked