Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dosta raje su zazirali od Dragana, a meni vazda drag bio. Valjda to ljudi osjete, pa je i on mene gotivio. Nismo nikad bili raja, al' uvijek je bilo ono "vozdra, sta mai?"...
zikamu wrote: ↑31/10/2024 21:47
Dosta raje su zazirali od Dragana, a meni vazda drag bio. Valjda to ljudi osjete, pa je i on mene gotivio. Nismo nikad bili raja, al' uvijek je bilo ono "vozdra, sta mai?"...
Dragan bio dobar ko panja, zajebant i vazda u istom društvu--mi ih hašišarima zvali
gledaj gradacacke, uvijek sam se pitao sto su imali skakonicu ispred ulaza u kojem sam odrastao kod majke a ono cijevi od grijanja ispod , i gledaj parka gdje je sada zelena površina
jos uvijek se na satelitskim snimkama vide obrisi ovoga parka, a nema ni nebodera gdje je cepelin, jedan od rijetkih kafica koji ima onu old school dušu i izgled
TojoOptics wrote: ↑31/10/2024 20:25
Munib bi pokusao da ti naplati pice ako si stajao i kod buregdzinice Bosna. Dragan roker, meni bio mutan lik, pustao muziku.
Dragan nije skido kožnjak sa sebe eno mu jaran Hakija vazda sjedi ispred Sovrlickinog restorana
PisAo sam na nekoj od tema (moguce i ovdje-al star pa se ne sjecam te cu ponovit ) Zimsko doba-sjedim kod Ote kraj Sebilja (tamo sam bio inventar) hunjavica me uhvatila i koristio one Benil kapi za nos pošto sam vazda bio živco zgulio onu tiketu sa bocice---pita me Dragan šta to vrtim u ruci velim mu--španska mušica (ja u vecernjim novinama procitah za nekakvu špansku mušicu ) veli mi on-daj mi majke ti, imamo veceras dernek šta cu nego mu dadnem
Nakon nekoliko dana se sretnemo na čaršiji a on ce ti meni--joj jest ono dobro, imaš li još
Dervencanka1939 wrote: ↑01/11/2024 10:43
"Golubovi s Trga Sv. Marka u Sarajevu"
trg svetog marka u sarajevu??
Ma nije Trg Svetog Marka, pogresno je preveo - tu pise "Golubovi Svetog Marka u Sarajevu"
Pretpostavljam da je to aluzija na Veneciju i golubove sa tamosnjeg Trga Svetog Marka na koje je autora fotografije ili nekog urednika ili koga vec podsjetio sarajevski prizor.
Nekidan sam postavio ovu fotku. Nego zna li se ista o ovom Ivanu Pavicicu na fotki pise da je ovo njegova zgrada. Zgrada na broju 9 desno od ove na slici je pripadala jevrejskoj porodici Sumbulovic.
propojeilijas wrote: ↑01/11/2024 22:21
Nego zna li se ista o ovom Ivanu Pavicicu na fotki pise da je ovo njegova zgrada. Zgrada na broju 9 desno od ove na slici je pripadala jevrejskoj porodici Sumbulovic.