Laertes wrote:putokaz1 wrote:Znam živim u tim selima
U svim?

Pa u jednom živim u drugo dolazim pješice u treće izlazim itd
Očekujem da se može pobjediti u Lukavcima,Hrvatima,Bistarcu,Puračiću,Dobošnici,Ozrenu,Orahovici,Turiji pa valjda će i u svom rodnom Poljicu Iznenadit
Gnojnica(odatle je Sejdinović),Kruševica(Hankić)-sda+sbih
Bokavići(Arapčići su odatle),Devetak(Mujkić i Jusupović)-sda
Prokosovići kažu da su sva tri jaka jer i Sejfić(sbih) ima svoj utjecaj.
Ja često griješim,pa me se ne može uzet za ozbiljno
Sejdinović nije Mujkić nema popularnost izvan SDA.Za Mujkića su raniji radili i dijelovi sdp-a.
Zavisi od stava bivših sbb,bps,penzionera,Mehmeda Damadžića,te još neopredeljenih(mislim da su tajno uz Delića).
Prednost sda: je što jedna osoba glasa 5 puta,jednom za sebe i uvede 4 starije osobe,te dijenje paketa,gradnja putića,kupovina glasova,IVZ...
Slabost im je:nema TARIKA na listi(istina ima Teufik),nema Holca(niti ucjenjenih glasova radnika),nema Salibašića,nema Đure...te odlazak aktuelnog načelnika...
Prednost Delića:Novi je na općini,tri i više stranaka ga podržava(još od 2004 nisu zajedno nastupali),odgovara na pitanja preko fb u roku-dostupnost,narodu dosta sda,uvjek su crveni kad se ujedine u Lukavcu bili jaki,ima nekakav novi plan
Slabost:što je ''Tuzlak''(jest neka slabost),što je neiskusan u upravi-naučit će,što nemože spriječit izborne krađe a nezna se snaći u istima,nema neku popularnost na selu,mijenjao je više ''Crvenih''stranaka...
Sve moje lično mišljenje.
Želim da pobjedi ali...