Kvalitet bi trebao biti malo bolji , ali ako nemas problema onda nista ne dirajN.N. wrote:Kada odem na Tehnicka podesavanja-Signal, pokazuje mi;
Kvalitet signala 40 %,
Jacina signala -11 dBmV
Ovo nije dobro ? SK1 HD u pitanju...
I tako mi je kod svih kanala, kvalitet ne prelati 50 %.
Telemase, kako ovo treba da ide ?![]()
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Benq
#30451 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- crnivrag
#30452 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne treba se oslanjati na podatke iz resivera, jer nisu validni po pitanju jačine i kvalitete signala.N.N. wrote:Kada odem na Tehnicka podesavanja-Signal, pokazuje mi;
Kvalitet signala 40 %,
Jacina signala -11 dBmV
Ovo nije dobro ? SK1 HD u pitanju...
I tako mi je kod svih kanala, kvalitet ne prelati 50 %.
Telemase, kako ovo treba da ide ?
Tako meni putem resivera piše da je jačina 54%, a na toj istoj frekvenciji putem TV-a se očitava 92%.
- Rugafet
#30453 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bok. Razumio sam ja kolega moj vrlo dobro. Vazno je traziti dlaku u jajetu i kritikovat tm (ovo se na tebe odnosi) sto ti onako fino i indirektno radis sto na tm nema bh komentatora. Ono, kad vec nema sanse da sk ide na moja tv, sad cemo malo o tome kako njima nema bh komentatoramirza_15 wrote: Prvo ste pogresno razumjeli (vas dvojica) da covjek pod pojmom vratnica, zaledje i sl. misli na ekavicu jer niste pazljivo citali. Sada ponovo pokazujes da nisi pazljivo citao jer covjek nigdje nije napisao da postoji sk sa komentatorom na bosanskom jeziku, nego pita zasto nema. A pazi, pita one koji su u dio istog tima sa sk. Pa kada grupacija moze da obezbjedi srpskog i hrvatskog komentatora, sasvim je legitimno pitanje zasto i za svoju clanicu u BiH ne obezbjedi komentatore koji ce komentarisati na bosanskom. Nije da i Hrvati ne razumiju srpski, ali ipak imaju svoje komentatore. Mozes ti to i bolje, ali mislim da je najbolje da priznas gresku i povuces se.
-
SerijeSync
#30454 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Rugafet wrote: Bok. Razumio sam ja kolega moj vrlo dobro. Vazno je traziti dlaku u jajetu i kritikovat tm (ovo se na tebe odnosi) sto ti onako fino i indirektno radis sto na tm nema bh komentatora. Ono, kad vec nema sanse da sk ide na moja tv, sad cemo malo o tome kako njima nema bh komentatoraRazumijem, kad se traze srpski komentatori umjesto hrvatskih (ne jezika radi, nego radi nivoa kvaliteta samog prijenosa) Ne znam samo kako gledate hrt-ove, rtl-o ve i sl. pa i sam ftv, obn, bht itd. na kraju krajeva prste hrvatski izrazima, pa ne vidim nesto da se nesto pretjerano oko toga halabuka dize i postavljaju legitimna pitanja.
- odmor
#30455 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da postoji SK na bosanskom u Telemachu, sam moj post bi bio suvisan.. druga stvar obratio sam se @Telemach i ne znam koji ti je smisao pokusaja da me degradiras? Nadji ti tamo si u mahali pajdu pa mu si crtaj brkove si..Rugafet wrote:Znam sta je napisao, ali nisam znao da postoji i sport klub 'na bosanski' pa se sad buni sto ga nema u TM ponudi nego je primoran da se 'pati' sa ekavicom jer mu smeta zaledje. Uzmi te bojice i nacraj si brkove.mirza_15 wrote:Fino je covjek napisao tu posljednju recenicu samo vi ne znate da citate. U prevodu, ima opciju da slusa na hr i sr, ali je primoran da slusa ekavicu jer ni pod razno ne moze da se navikne na vratnica, zaledje i sl. Zar vam treba sve crtati?
Ista situacija je i sa arenama. Nemam kritiku na to. Cudno mi samo kako niste razumjeli sta covjek pise iako je prilicno jasno.
- Maharadza
#30456 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa dovoljan ti je dokaz hinjaluka kada mu je navodno 'čudno' što sk nema našeg komentatora a to što ni arena nema istoga da prenosi talijane, LP/EL je valjda udure, što li?!Rugafet wrote:Bok. Razumio sam ja kolega moj vrlo dobro. Vazno je traziti dlaku u jajetu i kritikovat tm (ovo se na tebe odnosi) sto ti onako fino i indirektno radis sto na tm nema bh komentatora. Ono, kad vec nema sanse da sk ide na moja tv, sad cemo malo o tome kako njima nema bh komentatoramirza_15 wrote: Prvo ste pogresno razumjeli (vas dvojica) da covjek pod pojmom vratnica, zaledje i sl. misli na ekavicu jer niste pazljivo citali. Sada ponovo pokazujes da nisi pazljivo citao jer covjek nigdje nije napisao da postoji sk sa komentatorom na bosanskom jeziku, nego pita zasto nema. A pazi, pita one koji su u dio istog tima sa sk. Pa kada grupacija moze da obezbjedi srpskog i hrvatskog komentatora, sasvim je legitimno pitanje zasto i za svoju clanicu u BiH ne obezbjedi komentatore koji ce komentarisati na bosanskom. Nije da i Hrvati ne razumiju srpski, ali ipak imaju svoje komentatore. Mozes ti to i bolje, ali mislim da je najbolje da priznas gresku i povuces se.Razumijem, kad se traze srpski komentatori umjesto hrvatskih (ne jezika radi, nego radi nivoa kvaliteta samog prijenosa) Ne znam samo kako gledate hrt-ove, rtl-o ve i sl. pa i sam ftv, obn, bht itd. na kraju krajeva prste hrvatski izrazima, pa ne vidim nesto da se pretjerano oko toga halabuka dize i postavljaju legitimna pitanja. No dobro...
-
mirza_15
#30457 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Maharadza wrote:
Pa dovoljan ti je dokaz hinjaluka kada mu je navodno 'čudno' što sk nema našeg komentatora a to što ni arena nema istoga da prenosi talijane, LP/EL je valjda udure, što li?!
mirza_15 wrote:Fino je covjek napisao tu posljednju recenicu samo vi ne znate da citate. U prevodu, ima opciju da slusa na hr i sr, ali je primoran da slusa ekavicu jer ni pod razno ne moze da se navikne na vratnica, zaledje i sl. Zar vam treba sve crtati?
Ista situacija je i sa arenama. Nemam kritiku na to. Cudno mi samo kako niste razumjeli sta covjek pise iako je prilicno jasno.
Sa jos jednom malom razlikom. BH Telecom nema nista sa Arenama. Telemach itekako ima sa SK.
- Maharadza
#30458 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa da, kada su arene u pitanju nema nikakve kritike, to tako mora biti + standardni 'mi tu ništa ne možemo' spin, kao da nemate telefon/mail pa da se malo požalite pičkoustom četalju vučiću kojem punite džepove - toliko o još jednoj laži 'nemamo ništa sa arenama'.mirza_15 wrote:Maharadza wrote:
Pa dovoljan ti je dokaz hinjaluka kada mu je navodno 'čudno' što sk nema našeg komentatora a to što ni arena nema istoga da prenosi talijane, LP/EL je valjda udure, što li?!mirza_15 wrote:Fino je covjek napisao tu posljednju recenicu samo vi ne znate da citate. U prevodu, ima opciju da slusa na hr i sr, ali je primoran da slusa ekavicu jer ni pod razno ne moze da se navikne na vratnica, zaledje i sl. Zar vam treba sve crtati?
Sa jos jednom malom razlikom. BH Telecom nema nista sa Arenama. Telemach itekako ima sa SK.
-
The Realist
#30459 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pošto nije u procentima i nisam obraćao pažnju.
Ovako je na recieveru:
Kvalitet signala: 70%
Jačina signala: 8dBmV.
Pojma nemam šta ovo drugo znači
.
Ovako je na recieveru:
Pojma nemam šta ovo drugo znači
Last edited by The Realist on 02/05/2016 18:25, edited 1 time in total.
- odmor
#30460 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja kad sam takve parametre imo.. islo je bez stopanja..The Realist wrote:Pošto nije u proventima i nisam obraćao pažnju.
Ovako je na recieveru:
Pojma nemam šta ovo drugo znači.
P.s i sad ide solidno ali su parametri losiji.. prije par dana je bilo katastrofa. Cim sunce zasija bice bolje.. zasto? Ne znam, ali je tako uvijek
-
sencobih
#30461 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I naravno kada @ telemah nema službeni odgovor na pitanje korisnika, tu su likovi koji nude alternativne odgovore u stilu
- sta je sta hoćeš?
-nepismeni poligloto
-nek ti pičkousti četalj vučić da
-a kako je na bht sto se tamo ne javiš itd.
A pitanje je sasvim normalno, zašto pored hr i sr nema i bosanskog komentara?
- sta je sta hoćeš?
-nepismeni poligloto
-
DON_eARL
#30462 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vjerovatno iz istog razloga što BHT nije za 20 godina uradio ništa na lokalizaciji dokumentarnih, filmskih i sličnih titlovanih ili netitlovanih kanala, ili pokretanja domaćeg sportskog kanala.sencobih wrote:I naravno kada @ telemah nema službeni odgovor na pitanje korisnika, tu su likovi koji nude alternativne odgovore u stilu
- sta je sta hoćeš?
-nepismeni poligloto
-
sencobih
#30463 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Eto to je primjer normalnog odgovora.DON_eARL wrote:Vjerovatno iz istog razloga što BHT nije za 20 godina uradio ništa na lokalizaciji dokumentarnih, filmskih i sličnih titlovanih ili netitlovanih kanala, ili pokretanja domaćeg sportskog kanala.sencobih wrote:I naravno kada @ telemah nema službeni odgovor na pitanje korisnika, tu su likovi koji nude alternativne odgovore u stilu
- sta je sta hoćeš?
-nepismeni poligloto
A pitanje je sasvim normalno, zašto pored hr i sr nema i bosanskog komentara?Premalo smo tržište da se troše pare na prevođenje "ja čitam".
-
probook
#30464 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
De mi objasni kakve veze ima TM i bilo koji drugi provajder (distributer programskih kanala) sa prevodom odredjenih kanalasencobih wrote:I naravno kada @ telemah nema službeni odgovor na pitanje korisnika, tu su likovi koji nude alternativne odgovore u stilu
- sta je sta hoćeš?
-nepismeni poligloto
- crnivrag
#30465 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Operateri u većini slučajeva nemaju veze sa prevodom, osim ako masno ne plate sinhronizaciju ili lokalizaciju kanala koje ekskluzivno imaju u ponudi.probook wrote:De mi objasni kakve veze ima TM i bilo koji drugi provajder (distributer programskih kanala) sa prevodom odredjenih kanalasencobih wrote:I naravno kada @ telemah nema službeni odgovor na pitanje korisnika, tu su likovi koji nude alternativne odgovore u stilu
- sta je sta hoćeš?
-nepismeni poligloto
Lokalizacija se vrši na osnovu zahtjeva TV kuća na područjima na kojima postoji ekonomska opravdanost i veća gledanost.
Jedna od većih kuća koja radi sinhronizaciju je MediaVision iz Hrvatske koja vrši lokalizaciju većine stranih kanala.
Bosansko tržiste nije prepoznato kao ekonomično, pa se lokalizacija kanala vrši na hrvatskim i srpskom jeziku, a pošto su u BiH sva tri jezika raznopravna, mi možemo birati koji od ta dva jezika želimo slušati/čitati na stranim kanalima.
-
SerijeSync
#30466 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne samo da nije ekonomično nego isto i ne postoji ako ćemo pravo, još ne vidim da neko vrši pritisak iz državnih struktura da se rade bosanski titlovi ili sinhronizacija, i naravno imaju 3 jezika moš mislit perverzije!!crnivrag wrote:
Bosansko tržiste nije prepoznato kao ekonomično, pa se lokalizacija kanala vrši na hrvatskim i srpskom jeziku, a pošto su u BiH sva tri jezika raznopravna, mi možemo birati koji od ta dva jezika želimo slušati/čitati na stranim kanalima.
- semirsar
#30467 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne svi , ne svugdje niti u svim uslugamacrnivrag wrote: Operateri u većini slučajeva nemaju veze sa prevodom, osim ako masno ne plate sinhronizaciju ili lokalizaciju kanala koje ekskluzivno imaju u ponudi.
Lokalizacija se vrši na osnovu zahtjeva TV kuća na područjima na kojima postoji ekonomska opravdanost i veća gledanost.
Jedna od većih kuća koja radi sinhronizaciju je MediaVision iz Hrvatske koja vrši lokalizaciju većine stranih kanala.
al navikli mi, ionako smo prisilno postali poliglote
- basicm
#30468 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koliko traje ovaj "mamac" na hd kanale za nove korisnike?
Mjesec? Manje? Vise?
Mjesec? Manje? Vise?
-
mirza_15
#30469 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dva-tri reportera u studiju u Sarajevu nisu lokalizacija na bosanski jezik. Prica je krenula od SK da ne bude zabune. Usput, ne bih rekao da je podrucje Hrvatske nesto aman vece pa da se eto kao isplati.
Arena ima svoju ekipu u BiH. Rade prenose BH Telecom premijer lige. Imate covjeka na forumu koji radi te prenose. Ekipa u BiH nije manja od 6-7 ljudi sigurno. (kamermani, reportazna kola, rezija, dva komentatora, cura na terenu koja uzima izjave). Sada ispade trosak nekoliko komentatora koji bi komentarisali utakmice spanske i engleske lige. Nidje veze ba.
Sto se tice pitanja sta operatori imaju sa tim, jedan sa SK itekako ima.
Arena ima svoju ekipu u BiH. Rade prenose BH Telecom premijer lige. Imate covjeka na forumu koji radi te prenose. Ekipa u BiH nije manja od 6-7 ljudi sigurno. (kamermani, reportazna kola, rezija, dva komentatora, cura na terenu koja uzima izjave). Sada ispade trosak nekoliko komentatora koji bi komentarisali utakmice spanske i engleske lige. Nidje veze ba.
-
mirza_15
#30470 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni to toliko ne smeta. Slusam ja prenose utakmica na ekavici i nemam problema sa tim. Samo je jasno da nas niko ne benda ni 2%. Arene i sk imaju svoju hr varijantu sa hrvatskim komentatorima. Drukcije ne bi ni usli u hr. Jedino je nama svejedno. Da je trazeno mozda bi i bilo, ali sam ubjedjen da niko nije ni trazio.
-
sencobih
#30471 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemah ima veze jer im je isti vlasnik kao i SK. Crni vrag je objasnio kako ide za titlovanje kanala, ali nije o tome počela priča nego o komentatorima na utakmicama i mogućnosti izbora.probook wrote:De mi objasni kakve veze ima TM i bilo koji drugi provajder (distributer programskih kanala) sa prevodom odredjenih kanalasencobih wrote:I naravno kada @ telemah nema službeni odgovor na pitanje korisnika, tu su likovi koji nude alternativne odgovore u stilu
- sta je sta hoćeš?
-nepismeni poligloto
I zašto je perverzija tražiti bosanski a sasvim je u redu imati srpski i hrvatski? To me podsjeća na neke.....
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#30472 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Odgovor je vrlo jasan - nismo interesantni nikome u SK 
-
The Realist
#30473 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I onda bi opet svi prebacili na ove iz Srbije, jer oni jedino nešto i valjaju
.
Arena prenosi našu ligu, vjerovatno zato i imaju ljude odavdje koji to vode.
Ali eto, ako mogu naći kakvog kvalitetnog, neka nabave nekoga, ali ako može samo bez ovih što ih sada slušamo.
Ja bih više volio da se neko potrudi da kanale za djecu sinhronizuju također na bosanski jezik, mislim da je to ipak bitnije.
Arena prenosi našu ligu, vjerovatno zato i imaju ljude odavdje koji to vode.
Ali eto, ako mogu naći kakvog kvalitetnog, neka nabave nekoga, ali ako može samo bez ovih što ih sada slušamo.
Ja bih više volio da se neko potrudi da kanale za djecu sinhronizuju također na bosanski jezik, mislim da je to ipak bitnije.
- crnivrag
#30474 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Arena ima bosansku, hrvatsku i srpsku verziju kanala Arena Sport 1, znači radi se o tri različita kanala na različitim jezicima.mirza_15 wrote:Dva-tri reportera u studiju u Sarajevu nisu lokalizacija na bosanski jezik. Prica je krenula od SK da ne bude zabune. Usput, ne bih rekao da je podrucje Hrvatske nesto aman vece pa da se eto kao isplati.
Sport Klub također ima dvije verzije kanala Sport Klub 1, hrvatsku i srpsku, pa bi s tim u skladu trebali pokrenuti posebnu bosansku verziju tog kanala.
Na ostalim Sport Klubovima ide trostruki audio (hrvatski, slovenski i srpski).
Ne znam da li je to slučaj i sa ostalim kanalima Arena Sporta, tj. da li na kanalima Arena Sport 2-5 (a uskoro i Arena Sport 6) ide dual audio.
-
StupskaBitanga
#30475 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A da hoce SK bi ovdje i mogao preko N1 raditi bez dupliranja troškova