_BataZiv_0809 wrote:Niti bi ih iko mimo politike toliko platio shodno znanjima i kompetencijama.
ni blizu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
_BataZiv_0809 wrote:Niti bi ih iko mimo politike toliko platio shodno znanjima i kompetencijama.
U ZDK svi dobiju paušale, posebno se plaćaju komisije, funkcije (šefovi klubova i sl.), svaka sjednica po 150 KM.clio_dci120 wrote:A nisam upucen, kakav je slucaj sa ZDK, da li primaju duple pausale ili...?
Pa tako odlucila bratija iz SNSD-a i HDZ-a.Nivelacija wrote:Nije mi jasno kako kantoni koji su 2-3 puta manji od ZDK daju isto ili vise delegata u dom Federacije ?
hocephillie wrote:Ode Ramo medju federalcesa Duvnjakom ruku pod ruku. Hajd bar nece u kantonu biti.
minimalnophillie wrote:Dakle obnasace dvije funkcije?
Pa to sinoc i pitam za dvostruke pausale...evo bas danas cujem da u ZDK nisu ukinuli, imat ce dvostruka primanja.kamen spoticanja wrote:hocephillie wrote:Ode Ramo medju federalcesa Duvnjakom ruku pod ruku. Hajd bar nece u kantonu biti.
Kako ce to spomenuti kad je on clan SDA i kad je Naidinu vodio predizbornu kampanju, kad je pljuvao po svim ostalim kandidatima, a njega skoro poslanikom proglasio. Kako on ima pravo ikome ista govoriti, pa on je razlog zbog kojeg mi je omrzla Bosna, jedan Jalimam je ko pseto otjeran da bi ovaj štakorčić dobio posao i titulu profesora.clio_dci120 wrote:islim, bilo bi OK da je spomenuo da omladina iz Zenice i BiH ide zbog SDA zaposljavanja, pa uostalom i nemogucnosti zaposlenja na UNZE ako nisi visorangirani clan zelenih...
Da se lako iščitati da mu je vatra jer sve manje ljudi upisuje fakultet na kojem on predaje.clio_dci120 wrote:http://stav.ba/mnogima-je-cilj-da-mladi ... CGUPxKZXrE
Drugi dio intervjua je OK, i sa strucnog aspekta OK. Zaista je objasnio srz pojedinih bitnih pitanja, i sa drustveno-historijskog i sa pravnog aspekta. Kada bi covjek pomislio evo jednog pravog intelektualca, onda se vrati na prvi dio intervjua, gdje prica o tome kako neko navodno sistemski truje omladinu, i jos naziva izadjnicima one koji napuste zemlje, i tako se posere sam na sebe...Mislim, bilo bi OK da je spomenuo da omladina iz Zenice i BiH ide zbog SDA zaposljavanja, pa uostalom i nemogucnosti zaposlenja na UNZE ako nisi visorangirani clan zelenih...
Jalimam je bolestan dobroN.N. wrote:Jalimam je dole na Pedagoskom faxu.
On je sa Prava otisao nakon sto je skinut sa mjesta dekana i na mjesto istog dosao onaj alkos Kurtovic...

Cuo sam nesto, mada sam se nadao da je sada bolje, ali kako ti sada rece...jbga. Haman je bilo dole oko prostate, valjda se nije rasirilokamen spoticanja wrote:Jalimam je bolestan dobroN.N. wrote:Jalimam je dole na Pedagoskom faxu.
On je sa Prava otisao nakon sto je skinut sa mjesta dekana i na mjesto istog dosao onaj alkos Kurtovic...
Da, upravo tako. Prevrat je krenuo tamo 2010/2011 i od tada nove generacije preuzimaju primat. Desavanja oko Dautbegovica su bila teska sramotajasko_ba wrote:Taj raspad na Pravnom je poceo tamo oko 2010-e, sjecam se one hajke na Dautbegovica kad su udarali sa svih strana. Meskica vec instalirali na par predmeta, Alaudin vec picio sa Bikicem obligacije, ali se moralo naci mjesta i za Pivica. Dzaba sad i nova zgrada i bolji uslovi kad je ovaj kadar zauzeo sve.