Pojedini mediji su objavili da ste se susreli sa Zvonkom Vidovićem, bivšim isljednikom logora Heliodrom, te da ste sa Facebook profila obrisali fotografiju s tog susreta. Kako komentarišete te navode i šta je bio predmet razgovora s Vidovićem?
U proteklih par mjeseci sreo sam se sa stotinama ljudi, širom naše zemlje. Razgovarao sam sa školarcima i umirovljenicima, s najvišim dužnosnicima i borcima koji spavaju na ulicama, s uspješnim privrednicima i ženama koje preživljavaju zahvaljujući narodnoj kuhinji, s mladim ljudima koji odlaze iz zemlje i migrantima koji u nju stižu. Cilj mojih razgovora je razumijevanje različitih pogleda da bismo ponudili konkretna rješenja koja će pomoći najvećem broju ljudi.
Nije loše pročitati cjeli intervju... recimo... vidi razlike u vrijednosti između DF- i SDP-a...Jedan od tih nekoliko stotina ljudi s kojima sam se sreo je Zvonko Vidović, s kojim sam kratko razgovarao o njegovoj funkciji u Uredu za pravnu pomoć braniteljima. Ja vjerujem u pravnu državu u kojoj tužioci i branioci imaju važnu ulogu, u kojoj pravosuđe određuje odgovornost svim krivcima. Također vjerujem da s onima koji se slobodno kreću zemljom i obavljaju javne funkcije 23 godine nakon rata, možemo slobodno razgovarati. Riješio sam da je nepotrebno tom susretu davati poseban značaj kroz fotografiju. Ja znam što je gubitak i bol, i za razliku od mnogih naših političara, ne namjeravam ga iskorištavati u političke svrhe.
Ja i dalje namjeravam razgovarati sa svim našim građanima, različitih dobi, zanimanja i političkih uvjerenja. To svakako neće uvijek svakome odgovarati. Uvjeren sam da jedino tako možemo naći rješenja koja će našu zemlju okrenuti prema budućnosti. Dovoljno smo pričali o onome što je bilo, vrijeme je da pričamo o onome što može biti i kako to ostvariti na najbrži i najbolji način.
https://www.fokus.ba/vijesti/bih/falata ... e/1121239/
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- kmirsad
#30426 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Moram prenjeti ovaj svoj post sa teme o Falataru i ovdje... obzirom da je i ovdje česta tema bila Falatarov razgovor s Vidovičem...
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#30427 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vezano za vasu trenutnu temu - poslovi , odnosi poslodavac - uposlenik..
Citam maloprije da je Dino Konakovic jucer objavio kako je od 01.06.2018 na birou.
Ne bi bilo lose da mu se pronadje posao u nekoj pekari cisto da pregrmi do oktobra...
Citam maloprije da je Dino Konakovic jucer objavio kako je od 01.06.2018 na birou.
Ne bi bilo lose da mu se pronadje posao u nekoj pekari cisto da pregrmi do oktobra...
- kmirsad
#30428 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
sabina1 wrote:Vezano za vasu trenutnu temu - poslovi , odnosi poslodavac - uposlenik..
Nego @sabina, ja pojasni malo ono za grupni prelazak i Graca...ono što ste rekli da me ne shvatate...
Nema odgovora... a s radošću ga očekujem
-
Hakiz
#30429 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja ću od sada da (mudro) šutim i čekam.kmirsad wrote:sabina1 wrote:Vezano za vasu trenutnu temu - poslovi , odnosi poslodavac - uposlenik..
Ne bi bilo lose da mu se pronadje posao u nekoj pekari cisto da pregrmi do oktobra...![]()
![]()
Mogu pokušat ubijedit jarana da mu da posao...
![]()
Nego @sabina, ja pojasni malo ono za grupni prelazak i Graca...ono što ste rekli da me ne shvatate...
Nema odgovora... a s radošću ga očekujem,... Izgleda da ću i ja postati ko Hakiz... A Baroš...?
Nije mi se jednom desilo da me prvo napadnu pa poslije kažu "Ipak si bio u pravu..."
- kmirsad
#30430 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nisam ja nikada rekao da ti nisi u pravu.... reka sam da mislim da nisi u pravu... a ako budeš... izvinut ću se...Hakiz wrote:Ja ću od sada da (mudro) šutim i čekam.kmirsad wrote:sabina1 wrote:Vezano za vasu trenutnu temu - poslovi , odnosi poslodavac - uposlenik..
Ne bi bilo lose da mu se pronadje posao u nekoj pekari cisto da pregrmi do oktobra...![]()
![]()
![]()
Nema odgovora... a s radošću ga očekujem,... Izgleda da ću i ja postati ko Hakiz... A Baroš...?
Nije mi se jednom desilo da me prvo napadnu pa poslije kažu "Ipak si bio u pravu..."
-
Hakiz
#30431 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja sam u pravu skoro uvijek. Samo u jednom slučaju nisam u pravu. A to je kada nisam u pravu.kmirsad wrote:Nisam ja nikada rekao da ti nisi u pravu.... reka sam da mislim da nisi u pravu... a ako budeš... izvinut ću se...Hakiz wrote:Ja ću od sada da (mudro) šutim i čekam.kmirsad wrote: Nema odgovora... a s radošću ga očekujem,... Izgleda da ću i ja postati ko Hakiz... A Baroš...?
- kmirsad
#30432 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hakiz wrote:Ja sam u pravu skoro uvijek. Samo u jednom slučaju nisam u pravu. A to je kada nisam u pravu.kmirsad wrote:Nisam ja nikada rekao da ti nisi u pravu.... reka sam da mislim da nisi u pravu... a ako budeš... izvinut ću se...Hakiz wrote: Ja ću od sada da (mudro) šutim i čekam.
-
Hakiz
#30433 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kmirsad wrote:Hakiz wrote:
Ja sam u pravu skoro uvijek. Samo u jednom slučaju nisam u pravu. A to je kada nisam u pravu.
- sabina1
#30434 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jedno s drugim to nema nikakve direktne veze.kmirsad wrote:sabina1 wrote:Vezano za vasu trenutnu temu - poslovi , odnosi poslodavac - uposlenik..
![]()
![]()
Indirektne svakako ima.
LP
- kmirsad
#30435 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hvala na jasnom, razumljivom i nedvosmislenom odgovoru.sabina1 wrote:Jedno s drugim to nema nikakve direktne veze.kmirsad wrote:sabina1 wrote:Vezano za vasu trenutnu temu - poslovi , odnosi poslodavac - uposlenik..
![]()
![]()
Indirektne svakako ima.
LP
@sabina, Gori ste od Naše Stranke... vezano za odgovor na vaše kontinuirano ponavljano pitanje o eventualnoj koaliciji NS-a sa Dinom i SBB-om...
Lp...
- kmirsad
#30436 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kmirsad wrote:Moram prenjeti ovaj svoj post sa teme o Falataru i ovdje... obzirom da je i ovdje česta tema bila Falatarov razgovor s Vidovičem...
Pojedini mediji su objavili da ste se susreli sa Zvonkom Vidovićem, bivšim isljednikom logora Heliodrom, te da ste sa Facebook profila obrisali fotografiju s tog susreta. Kako komentarišete te navode i šta je bio predmet razgovora s Vidovićem?
U proteklih par mjeseci sreo sam se sa stotinama ljudi, širom naše zemlje. Razgovarao sam sa školarcima i umirovljenicima, s najvišim dužnosnicima i borcima koji spavaju na ulicama, s uspješnim privrednicima i ženama koje preživljavaju zahvaljujući narodnoj kuhinji, s mladim ljudima koji odlaze iz zemlje i migrantima koji u nju stižu. Cilj mojih razgovora je razumijevanje različitih pogleda da bismo ponudili konkretna rješenja koja će pomoći najvećem broju ljudi.
Nije loše pročitati cjeli intervju... recimo... vidi razlike u vrijednosti između DF- i SDP-a...Jedan od tih nekoliko stotina ljudi s kojima sam se sreo je Zvonko Vidović, s kojim sam kratko razgovarao o njegovoj funkciji u Uredu za pravnu pomoć braniteljima. Ja vjerujem u pravnu državu u kojoj tužioci i branioci imaju važnu ulogu, u kojoj pravosuđe određuje odgovornost svim krivcima. Također vjerujem da s onima koji se slobodno kreću zemljom i obavljaju javne funkcije 23 godine nakon rata, možemo slobodno razgovarati. Riješio sam da je nepotrebno tom susretu davati poseban značaj kroz fotografiju. Ja znam što je gubitak i bol, i za razliku od mnogih naših političara, ne namjeravam ga iskorištavati u političke svrhe.
Ja i dalje namjeravam razgovarati sa svim našim građanima, različitih dobi, zanimanja i političkih uvjerenja. To svakako neće uvijek svakome odgovarati. Uvjeren sam da jedino tako možemo naći rješenja koja će našu zemlju okrenuti prema budućnosti. Dovoljno smo pričali o onome što je bilo, vrijeme je da pričamo o onome što može biti i kako to ostvariti na najbrži i najbolji način.
https://www.fokus.ba/vijesti/bih/falata ... e/1121239/
Evo još jednog dijela iz linkovanog intervjua... Može li zaključiti iz njega štogod...Kako gledate na stanje ljevice u BiH, za koju se donedavno govorilo da će se ujediniti, a sada smo svjedoci otvorenih prepirki u javnosti između SDP-a i DF-a?
Bilo koje ujedinjenje je moguće ako postoje snažne zajedničke ideje, ne samo interesi.
Spomenute dvije stranke po meni nemaju iste vrijednosti i nemaju iste ideje. Nama trebaju partneri koji gledaju naprijed i koji su s nama spremni da 24 sata dnevno rade na tome. Naša politika nudi sasvim širok okvir za tako nešto, i svako dobronamjeran je dobrodošao, i zaista vjerujem da će zajedničke vrijednosti ujediniti progresivne snage. Ali one koje su zaista progresivne. To će biti velika pobjeda.
-
putokaz1
#30437 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Čuo sam da NS vrstu koalicije s Hadžibajrićem,jel istina
- kmirsad
#30438 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Edit...
Površno sam pročitao tvoj post...fino si napisao Hađibajrić... meni u glavi ostalo... Hađikadunić... i stoga sam ono napisao pa obrisao...
Nisam ni za kakvu saradnju bilo s ćim što ima ili je imalo ikakve veze sa SDA...
Površno sam pročitao tvoj post...fino si napisao Hađibajrić... meni u glavi ostalo... Hađikadunić... i stoga sam ono napisao pa obrisao...
Nisam ni za kakvu saradnju bilo s ćim što ima ili je imalo ikakve veze sa SDA...
Last edited by kmirsad on 31/05/2018 06:25, edited 1 time in total.
- sabina1
#30439 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Naša stranka u sarajevskoj općini Stari Grad podržava većinu koju je forimirala nezavisna lista načelnika općine Hadžibajrića.putokaz1 wrote:Čuo sam da NS vrstu koalicije s Hadžibajrićem,jel istina
Pozdrav.
- sabina1
#30440 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Očigledno je da se nismo razumjeli jer sve je jasno.kmirsad wrote: Hvala na jasnom, razumljivom i nedvosmislenom odgovoru.... sada sam mnogo pametniji i informisaniji...
...
![]()
@sabina, Gori ste od Naše Stranke... vezano za odgovor na vaše kontinuirano ponavljano pitanje o eventualnoj koaliciji NS-a sa Dinom i SBB-om...![]()
![]()
![]()
Lp...
Da ne zatrpavamo temu - pišite pp nadam se da ću moći pomoći.
Pozdrav.
-
putokaz1
#30441 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da li većina u Starom gradu radi korektno?sabina1 wrote:Naša stranka u sarajevskoj općini Stari Grad podržava većinu koju je forimirala nezavisna lista načelnika općine Hadžibajrića.putokaz1 wrote:Čuo sam da NS vrstu koalicije s Hadžibajrićem,jel istina
Pozdrav.
Meni se ne sviđa Gospodin Pušina Jusuf
- sabina1
#30442 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zaista ne znam.putokaz1 wrote:sabina1 wrote: Da li većina u Starom gradu radi korektno?
Meni se ne sviđa Gospodin Pušina Jusuf
Ni meni se ne sviđa gotovo niko u toj općini izuzev Naše stranke.
Pozdrav.
- kmirsad
#30443 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vama @sabina, vjerovatno jeste sve jasno... živite u Sarajevu, na izvoru ste kvalitetnijih informacija, iz prve ruke, vjerovatno imate direktne kontakte s nekim iz rukovodsva...sabina1 wrote:Očigledno je da se nismo razumjeli jer sve je jasno.kmirsad wrote: Hvala na jasnom, razumljivom i nedvosmislenom odgovoru.... sada sam mnogo pametniji i informisaniji...
...
![]()
@sabina, Gori ste od Naše Stranke... vezano za odgovor na vaše kontinuirano ponavljano pitanje o eventualnoj koaliciji NS-a sa Dinom i SBB-om...![]()
![]()
![]()
Lp...
Da ne zatrpavamo temu - pišite pp nadam se da ću moći pomoći.
Pozdrav.
Meni ništa nije jasno...obični sam,beznačajni, neinformisani član stranke... dobio sam konačno svoju člansku kartu iz 2008.g... doduše, osječam se kao izolovan i neutralisan neprijateljski virus spremljen u frižider... od strane lokalnog GrO NS kojem sam ponudio svoju pomoč i aktivnost u granicama svojih skromnih mogučnosti, niko me ne zove, ništa ne obavještava, ne pita... po meni se ništa neče zvati...
Uglavnom bauljam u tami, lajem na mjesec, nabadam informacije o aktivnostima... ovdje na forumu i nešto na fejsu... podržavam stranku svugdje gdje stignem...vlast, pozicije, liste, funkcije... me ne interesuju... i to je to...
Očigledno, igranka je na drugom mjestu...
Ne znam šta bih vas pitao na pp... sve sam pitao ovdje... direktno i jasno.nemam šta da krijem i taktiziram...
Vi, ako želite, možete mi odgovore na moja pitanja poslati na pp, i to bi mi bilo veoma drago.
Lp...
- _Reds_
#30444 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hahah, a ja mislio @kmirsad neka faca, on samo malo zaludjen 
Neka, biće lakše kasnije.
Neka, biće lakše kasnije.
- kmirsad
#30445 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nečeš vjerovat... al postoje ljudi koji odu u neku stranku, a da nemaju nikakve koristi od toga... vidio ja očima svojim... 
- kmirsad
#30446 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
https://www.nasastranka.ba/nasa-stranka ... evom-putu/Naša stranka Centar:[b] Općina Centar na Ajnadžićevom putu[/b]
30. Maja 2018.
https://www.nasastranka.ba/wp-content/u ... centar.jpg
Sutra će se na dnevnom redu Općinskog vijeća Općine Centar naći odluka o formiranju javnog preduzeća u nadleštvu Općine zaduženog za održavanje općinskih javnih površina i objekata. Vijećnici Naše stranke glasat će protiv.
“Ne obazirući se na prethodna loša iskustva koje su imale opštine Novi Grad i Novo Sarajevo, gdje su gubici ovih ‘šlep’ firmi već devastirali budžete, načelnik Nedžad Ajnadžić neće odustati. Općinskim vijećnicima je u prošloj godini veoma nestručno predstavljen elaborat o opravdanosti pokretanja ovakvog preduzeća s mnogo manjkavosti na koje smo ukazivali. Pristupit će se glasanju bez obaziranja na primjedbe o broju novih zaposlenika s jedne strane i onih koji će ostati bez posla u postojećim subjektima koji već imaju ugovorne odnose sa Općinom Centar i Kantonom Sarajevo, ingerencijama firme, odnosa prema Kantonu Sarajevo itd. Načelniku se očito žuri da ‘neke poslove’ izuzme iz ingerencije Vijeća, da radi samostalno bez uplitanja izabranih vijećnika te da tako Općinsko vijeće stavi na nivo formalne skupine koja neće imati uvid u poslove izvršne vlasti. Upoznati s politikom SDA i njenih repera, koja ne samo za predizbornu kampanju nego za potrebe stranke, kao i za lične potrebe pojedinaca, poseže ruku u društveno vlasništvo, vijećnice i vijećnici Naše stranke za osnivanje navedenog preduzeća neće glasati dok god ne budu čvrsto uvjereni u dobre namjere i ekonomsku opravdanost tog postupka”, ističu iz Općinskog odbora Naše stranke Centar.
Osim navedenog, smeta i činjenica da je načelnik za pokretanje firme odabrao predizborni trenutak za stvaranje privida pokretanja firmi i povećanja broja zaposlenih.
-
putokaz1
#30447 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ima ih znam ih ja,radeza stranku volonterski,uđu u vijeće i sav paušal daju humanitarno ali o njima niko ništa i nezna,Zaštokmirsad wrote:Nečeš vjerovat... al postoje ljudi koji odu u neku stranku, a da nemaju nikakve koristi od toga... vidio ja očima svojim...
Jer su medijima bitniji oni koji id stranke uzmu sve
-
starisalko
#30448 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sve povrsno,citas,pises,razmisljas..e ako ga i toj svojoj kobri povrsno..kmirsad wrote:Edit...
- kmirsad
#30449 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Podseti ti mene na onu Dodikovu uzrečicu...starisalko wrote:Sve povrsno,citas,pises,razmisljas..e ako ga i toj svojoj kobri povrsno..kmirsad wrote:Edit...
-
starisalko
#30450 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Neserem Pedje mi,pa ti ovo napisakmirsad wrote:Podseti ti mene na onu Dodikovu uzrečicu...starisalko wrote:Sve povrsno,citas,pises,razmisljas..e ako ga i toj svojoj kobri povrsno..kmirsad wrote:Edit...