Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Rugafet

#30426 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

odmor wrote:
SerijeSync wrote:
odmor wrote:.
Trece, upitaj te svoje tamo ako vec ne mogu filmovi imati bosanski titl, da li mogu sportklubovi imati spikera koji ce na bosanskom prenosit utakmice ? Ipak Telemach u BiH posluje na djelovima gdje se najvise prica bosanski, a primoran sam da slusam ekavicu, jer bas ne mogu da se naviknem na "sjajnu prigodu po desnom boku priredili su domaci igraci, ali ipak zaledje"
prigoda i zaleđe su hrvatske riječi a ne srpske :D
Pa i reko sam da sam primoram slusati ekavicu, jer te hrvatske izraze prigoda i zaledje ne mogu da se naviknem.
De jos jednom procitaj sta si napisao.
mirza_15

#30427 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirza_15 »

Fino je covjek napisao tu posljednju recenicu samo vi ne znate da citate. U prevodu, ima opciju da slusa na hr i sr, ali je primoran da slusa ekavicu jer ni pod razno ne moze da se navikne na vratnica, zaledje i sl. Zar vam treba sve crtati?

Ista situacija je i sa arenama. Nemam kritiku na to. Cudno mi samo kako niste razumjeli sta covjek pise iako je prilicno jasno.
semirsar

#30428 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

mirza_15 wrote:Fino je covjek napisao tu posljednju recenicu samo vi ne znate da citate. U prevodu, ima opciju da slusa na hr i sr, ali je primoran da slusa ekavicu jer ni pod razno ne moze da se navikne na vratnica, zaledje i sl. Zar vam treba sve crtati?

Ista situacija je i sa arenama. Nemam kritiku na to. Cudno mi samo kako niste razumjeli sta covjek pise iako je prilicno jasno.
Cudis se... zar jos nisi navik'o sa onije tvoje anamotamo kucne teme. Nije bitno sta se pise vec kako to neki tumace, a @SerijeSync je ovdje vec imao ovijeh bisernih izleta sa kojim je povuk'o i druge. :mrgreen:
Herr Flick

#30429 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick »

Kako Makedonci slusaju Srpske komentatore pa se ne bune,zamislite da vama neki Makedonac prenosi tekmu :D :D
mirza_15

#30430 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirza_15 »

semirsar wrote:
mirza_15 wrote:Fino je covjek napisao tu posljednju recenicu samo vi ne znate da citate. U prevodu, ima opciju da slusa na hr i sr, ali je primoran da slusa ekavicu jer ni pod razno ne moze da se navikne na vratnica, zaledje i sl. Zar vam treba sve crtati?

Cudis se... zar jos nisi navik'o sa onije tvoje anamotamo kucne teme. Nije bitno sta se pise vec kako to neki tumace, a @SerijeSync je ovdje vec imao ovijeh bisernih izleta sa kojim je povuk'o i druge. :mrgreen:
:thumbup:
SerijeSync

#30431 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Herr Flick wrote:Kako Makedonci slusaju Srpske komentatore pa se ne bune,zamislite da vama neki Makedonac prenosi tekmu :D :D
tako je pusti ove presretače i poliglote :D
odmor

#30432 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Bravo! Dobro si pojasnio.. mada sam i ja reko sasvim normalno za obicnu raju.

@Telemach, ja sam prije a evo i jos jedan moj sugradjanin ima problema sa kockicama (mada nije stalno al naleti), pa vidi sa svojima kolko treba % biti signal i oni decibeli da se normalno gleda.. cisto da znam kolko mi je signal los.. a sutra cu abd uslikat.

Ovo bi mozda mogo znati i onaj "crni vrag" (izvini ako ti nisam nick dobro napiso, jer pisem po sjecanju) pa nek napise ako zna i ako procita :D
crnivrag

#30433 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

odmor wrote:
Bravo! Dobro si pojasnio.. mada sam i ja reko sasvim normalno za obicnu raju.

@Telemach, ja sam prije a evo i jos jedan moj sugradjanin ima problema sa kockicama (mada nije stalno al naleti), pa vidi sa svojima kolko treba % biti signal i oni decibeli da se normalno gleda.. cisto da znam kolko mi je signal los.. a sutra cu abd uslikat.

Ovo bi mozda mogo znati i onaj "crni vrag" (izvini ako ti nisam nick dobro napiso, jer pisem po sjecanju) pa nek napise ako zna i ako procita :D
Jačina preko 65% i kvalitet preko 90% bi trebali biti sasvim ok da ne dolazi do pikselizacije slike.

Naravno potrebno je provjeriti signal na frekvencijama na kojima se nalaze kanali kod kojih dolazi do kockanja slike.

Kod mene je slučaj da postepeno opada jačina signala sa porastom frekvencija, pa mi je na početnoj frekvenciji 570000 Mhz jačina 92%, a kvalitet 100%, a krajnja frekvencija 722000 Mhz mi ima jačinu 84% sa kvalitetom 100%.
vješalica

#30434 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vješalica »

telemahove kuČne Ćarolije prekidanja i prdimahovine interneta const...
thekupus

#30435 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by thekupus »

koliko kosta paket sa najvise HD kanala?
crnivrag

#30436 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

thekupus wrote:koliko kosta paket sa najvise HD kanala?
HD paket posebno košta 8 KM, i sadrži 31 HD kanal.

Međutim HD paket je sadržan i u nekim Duo i Trio paketima, pa cijena zavisi od odabira paketa.
SerijeSync

#30437 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

odmor wrote:
Treba ovako nešto da ti bude

Image
Rugafet

#30438 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Znam sta je napisao, ali nisam znao da postoji i sport klub 'na bosanski' pa se sad buni sto ga nema u TM ponudi nego je primoran da se 'pati' sa ekavicom jer mu smeta zaledje. Uzmi te bojice i nacraj si brkove.
SerijeSync

#30439 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Rugafet wrote:

Znam sta je napisao, ali nisam znao da postoji i sport klub 'na bosanski' pa se sad buni sto ga nema u TM ponudi nego je primoran da se 'pati' sa ekavicom jer mu smeta zaledje. Uzmi te bojice i nacraj si brkove.
:lol:
mirza_15

#30440 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirza_15 »

Rugafet wrote: Znam sta je napisao, ali nisam znao da postoji i sport klub 'na bosanski' pa se sad buni sto ga nema u TM ponudi nego je primoran da se 'pati' sa ekavicom jer mu smeta zaledje. Uzmi te bojice i nacraj si brkove.
Prvo ste pogresno razumjeli (vas dvojica) da covjek pod pojmom vratnica, zaledje i sl. misli na ekavicu jer niste pazljivo citali. Sada ponovo pokazujes da nisi pazljivo citao jer covjek nigdje nije napisao da postoji sk sa komentatorom na bosanskom jeziku, nego pita zasto nema. A pazi, pita one koji su u dio istog tima sa sk. Pa kada grupacija moze da obezbjedi srpskog i hrvatskog komentatora, sasvim je legitimno pitanje zasto i za svoju clanicu u BiH ne obezbjedi komentatore koji ce komentarisati na bosanskom. Nije da i Hrvati ne razumiju srpski, ali ipak imaju svoje komentatore. Mozes ti to i bolje, ali mislim da je najbolje da priznas gresku i povuces se.
The Realist

#30441 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

crnivrag wrote: Jačina preko 65% i kvalitet preko 90% bi trebali biti sasvim ok da ne dolazi do pikselizacije slike.

Naravno potrebno je provjeriti signal na frekvencijama na kojima se nalaze kanali kod kojih dolazi do kockanja slike.

Kod mene je slučaj da postepeno opada jačina signala sa porastom frekvencija, pa mi je na početnoj frekvenciji 570000 Mhz jačina 92%, a kvalitet 100%, a krajnja frekvencija 722000 Mhz mi ima jačinu 84% sa kvalitetom 100%.
Ja jačinu signala ne mogu provjeriti na ovim recieverima, ali kvalitet mi je 70% i pikselizacija se ponekad pojavi, ali ne kvari ugođaj gledanja kanala.

Sve ispod toga je problem, s tim da je 50% (neko je spominjao to gore da ima) je veliki problem u večernjim satima.
Herr Flick

#30442 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick »

The Realist wrote:
crnivrag wrote: Jačina preko 65% i kvalitet preko 90% bi trebali biti sasvim ok da ne dolazi do pikselizacije slike.

Ja jačinu signala ne mogu provjeriti na ovim recieverima, ali kvalitet mi je 70% i pikselizacija se ponekad pojavi, ali ne kvari ugođaj gledanja kanala.

Sve ispod toga je problem, s tim da je 50% (neko je spominjao to gore da ima) je veliki problem u večernjim satima.
Pa ima li ti TV opciju da pogledas jacinu i kvalitet signala,pogledaj tamo u opcijama TV-a,trebalo bi da ima
Benq

#30443 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Sto se tice jacine i kvaliteta signala , kod mene na LG-u (modul) se to moze vidjeti kad udjes u opcije i izaberes Rucno pretrazivanje , odmah mi se otvori novi prozor sa frekvencijom i kvalitetom/jacinom signala.
SerijeSync

#30444 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

eno vam slike test signala iznad
badmir

#30445 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by badmir »

SerijeSync wrote:
AmarildoZdenex wrote:Da li neko zna kad.bi mogle Arene sport ubacit?
nadam se da neće nikad jer se na njima nema šta pogledat, smeće od kanala!!

I ja sam od pocetka na telemachu da se zna da nisam na bh telecomu ali je ovaj lik presmjesan sa svojim komentarima
Herr Flick

#30446 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick »

SerijeSync wrote:eno vam slike test signala iznad
Kod mene je ovako :D :D

Image
NediM17

#30447 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

Kod mene jacina signala 58%, kvalitet oko 98%... Do prije 10ak dana nikakvih problema, sad odjednom na HD kanalima ponekad pikselizacija. Recimo svakih 10 sekundi se zakocka malo. :-)

Nije sala ovi radili i novu mrezu, evo vidim stavljaju i visokonaponsku zastitu, svaka kuca ide direktno sa stuba, ali opet ne valja. Na Vi-Net-u to nista nije bilo tako pa mi je signal bio zakovan 100% i nikada nije pomislilo da zakocka.
Herr Flick

#30448 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick »

NediM17 wrote:Kod mene jacina signala 58%, kvalitet oko 98%... Do prije 10ak dana nikakvih problema, sad odjednom na HD kanalima ponekad pikselizacija. Recimo svakih 10 sekundi se zakocka malo. :-)

Nije sala ovi radili i novu mrezu, evo vidim stavljaju i visokonaponsku zastitu, svaka kuca ide direktno sa stuba, ali opet ne valja. Na Vi-Net-u to nista nije bilo tako pa mi je signal bio zakovan 100% i nikada nije pomislilo da zakocka.
Kod mene je do prije 5-6 dana kvaliteta bila 75,jacina oko 55 dok ih nisam vidio na banderi da nesto rade oko onih kutija,od tada je ovakva kvaliteta i jacina :-)
The Realist

#30449 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

Herr Flick wrote: Pa ima li ti TV opciju da pogledas jacinu i kvalitet signala,pogledaj tamo u opcijama TV-a,trebalo bi da ima
Moglo je dok je modul bio, sada koristim reciever. Ali trebala bi jačina biti dobra, pojačalo jako blizu, ja jedini zahtjevniji korisnik u ulici. Ma dobro je sad, a ponekad malo pikselizacije, ali neću sada cjepidlačiti (znam da ne bi uopšte trebalo biti, ali suštinski je to OK, ne ometa me dok gledam).
N.N.

#30450 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by N.N. »

Kada odem na Tehnicka podesavanja-Signal, pokazuje mi;
Kvalitet signala 40 %,
Jacina signala -11 dBmV

Ovo nije dobro ? SK1 HD u pitanju...
I tako mi je kod svih kanala, kvalitet ne prelati 50 %.

Telemase, kako ovo treba da ide ? :-D

Image
Locked