Poruke kao na Vibetu, WA, Telegramu. Prolaze i slikeMaharadza wrote:Čekaj, zar se mogu poruke slati sa ovog TM fiksnog?!ElRe wrote:Unifon je odlicna aplikacija. Trenutno sam van BiH i pozivi, poruke funkcionisu bez problema.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- ElRe
#30401 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- Benq
#30402 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kod mene su oba TV-a LG i na oba je Bosna , nemam problema sa EPG-om, samo u opcijama za vrijeme nastimati GMT da pokazuje pravilno vrijeme i to je to.SerijeSync wrote:jel namješteno na zemlju švedska?nlt wrote:kako da riješim ovaj problem sa podešavanjem vremena, naime nakon prelaska na ljetno računanje, ode sve,....
na TV stavim kako i ide, ali na EPG ide unazad(npr. ako je neka emisija u 20:45, ono ce na mom EPG pisati da je u 19:45. tj. kasni 1 sat)
LG je TV, i ne ide ni sa ručnim ni automatskim podešavanjem vremena
- AmarildoZdenex
#30403 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li neko zna kad.bi mogle Arene sport ubacit?
-
SerijeSync
#30404 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
nadam se da neće nikad jer se na njima nema šta pogledat, smeće od kanala!!AmarildoZdenex wrote:Da li neko zna kad.bi mogle Arene sport ubacit?
-
sencobih
#30405 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovaj @serije je baš zabavan i duhovit likSerijeSync wrote:nadam se da neće nikad jer se na njima nema šta pogledat, smeće od kanala!!AmarildoZdenex wrote:Da li neko zna kad.bi mogle Arene sport ubacit?
- odmor
#30406 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja mislim da nema covjeka koji ti sa sigurnoscu to moze reci.AmarildoZdenex wrote:Da li neko zna kad.bi mogle Arene sport ubacit?
Inace, vec otrcana tema Telemach & Arena Sport.. al uvijek se nadje neko ko ne cita ovu temu da uleti iz ofsajda i postavi takvo pitanje
- afannedim
#30407 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vidis da nije dobar sve sto nije od tm njemu je sranjesencobih wrote:Ovaj @serije je baš zabavan i duhovit likSerijeSync wrote:nadam se da neće nikad jer se na njima nema šta pogledat, smeće od kanala!!AmarildoZdenex wrote:Da li neko zna kad.bi mogle Arene sport ubacit?
-
nlt
#30408 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
kada su prikljucivali nije bilo niti jedne odgovarajuce zemlje pa je stavljeno --SerijeSync wrote:jel namješteno na zemlju švedska?nlt wrote:kako da riješim ovaj problem sa podešavanjem vremena, naime nakon prelaska na ljetno računanje, ode sve,....
na TV stavim kako i ide, ali na EPG ide unazad(npr. ako je neka emisija u 20:45, ono ce na mom EPG pisati da je u 19:45. tj. kasni 1 sat)
-
nlt
#30409 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
stavio sam GMT na +2, riješeno hvala svimaBenq wrote:Kod mene su oba TV-a LG i na oba je Bosna , nemam problema sa EPG-om, samo u opcijama za vrijeme nastimati GMT da pokazuje pravilno vrijeme i to je to.SerijeSync wrote:jel namješteno na zemlju švedska?nlt wrote:kako da riješim ovaj problem sa podešavanjem vremena, naime nakon prelaska na ljetno računanje, ode sve,....
- Telemach
#30410 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sretan Vaskrs svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti!
- Telemach
#30411 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sretan 1. maj želimo svim Telemach korisnicima i učesnicima na temi!
- Telemach
#30412 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Poštovani,s@mson wrote:@telemach
Poštovana, vjerujem da ste dama jer smo se čuli jednom telefonom nakon nekog mog posta, pa Vam se obraćam opet jer vjerujem da ćete mi dati prave informacije.
Naime, posljednjih mjesec dana imam problema sa signalom, "ledi" slika na HD kanalima uglavnom ali i na nekim SD kanalima. Tehničari su izlazili nekoliko puta i problem nije riješen. Jedna od situacija kada je bilo skoro nemoguće gledati program je bila prije nekih 6-7 dana i onda su postavke kompletne mreže promijenjene na zimski režim jer je zahladnilo i poprilično se popravilo stanje. Ove informacije sam dobio od ekipe koja je dolazila na intervenciju.
Zadnjih dana ponovo zaledi slika na djelić sekunde na svim HD kanalima ali ne tako često, recimo dva-tri puta u minuti. Maloprije je dolazio tehničar, ime i prezime poznato ali ne bih javno da ga kažem, bar zasada i nije popravio stanje. Izmjerio je signal na dolazu i jačina signala je OK a za ovo oko zaleđivanja slike je rekao da je to generalni problem na području Zenice i da kompanija Telemach, tj. zaposlenici te kompanije traže rješenje za ovaj problem.
Interesuje me da li je ta informacija tačna a ako jeste hoće li to biti riješeno u skoro vrijeme?
Znate, pomalo nervira kad se gleda TV a nešto sa slikom nije kako bi trebalo biti.
Hvala vam na odvojenom vremenu za čitanje ovog posta i nadam se odgovoru i rješenju ove neprijatne situacije. Zaista mi je više neprijatno zvati korisnički servis i uvijek istu priču ponavljati a rješenja nema.
Pozdrav...
daćemo sve od sebe da u najkraćem roku provjerimo Vaše navode i riješimo problem.
Hvala na javljanju i saradnji!
- Telemach
#30413 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo odmor,odmor wrote:
Potpisujem. Isti problem imam i ja, gotovo identicno. Podrucije Zenica, slika mrzne bas tako par puta u minuti, zvao 1360, covjek dolazio, kao nesto je zamjeno, ali popravio nije. Naveo je takodje da je to globalni problem u Zenici i sad ne kontam mi se s tim valjda trebamo pomirit?
Zanima me da li ce se sta popravljat za podrucije Zenice?
ZNA LI NEKO KOLIKI JE MINIMUM SIGNALA.. ? Meni je sad na 50% a nekad sam imo 70%.. a oni decibeli zavisno od kanala nekad je islo od 9db do 12db.. sad ide od -4db do -1db.. zavicno od kanala..
molimo Vas dostavite nam korisničke podatke ili broj Ugovora u inbox, provjerićemo sve u najkraćem roku.
- AmarildoZdenex
#30414 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
nisam ja bas iz ofsajda dosao znam da su izdali saopstenje da su dobili sudski spor i da ce uskoro biti u mogucnosti da puste kanale arene sport pa posto nije bilo daljnjih obavjestenja na tu temu pitam dal mozda neko slucajno zna vise na ovu temu. Tolikoodmor wrote:Ja mislim da nema covjeka koji ti sa sigurnoscu to moze reci.AmarildoZdenex wrote:Da li neko zna kad.bi mogle Arene sport ubacit?
Inace, vec otrcana tema Telemach & Arena Sport.. al uvijek se nadje neko ko ne cita ovu temu da uleti iz ofsajda i postavi takvo pitanje
- Herr Flick
#30415 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ko god ima BHB analognu bio je danas uskracen za gledanje Formule 1 jer Hrvatski SK1 ne emituje utrku,pa je tako komsija danas dosao gledat kod mene jer preko DVB-C mogu uhvatit i srpski i hrvatski SK1.Porucio mi je da napisem da ce pricvikat kablo koje se preko njegove kuce jos ide na jedno 10ak kuca ukoliko do petka ovi iz BHB-a ne vrate sva 3 srpska SK-a

- Benq
#30416 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Eh ja sad da sam na Telemahovom mjestu , nasao bih modus da skinem kabal koji ide preko njegove kuce ali tako da ostali korisnici i dalje nesmetano koriste BHB usluge , a tome sto prijeti bih iskljucio KTV za sva vremena pa neka glumi mangupa negdje drugo..Herr Flick wrote:Ko god ima BHB analognu bio je danas uskracen za gledanje Formule 1 jer Hrvatski SK1 ne emituje utrku,pa je tako komsija danas dosao gledat kod mene jer preko DVB-C mogu uhvatit i srpski i hrvatski SK1.Porucio mi je da napisem da ce pricvikat kablo koje se preko njegove kuce jos ide na jedno 10ak kuca ukoliko do petka ovi iz BHB-a ne vrate sva 3 srpska SK-a
![]()
![]()
- Herr Flick
#30417 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Podsjetio me na onog korisnika kako ono bi nick sa k pocinje,i on je prijetio da ce pricvikat pa nista ne uradi,tako nece ni ovaj,ali ovo sa BHB-a nisu fer,koji je razlog pa sva tri SK kanala Hrvatska a do skoro bila sva 3 srpska.Zamisli sad koliko je jos korisnika analogne TV uskraceno za gledanje F1 zbog togaBenq wrote:Eh ja sad da sam na Telemahovom mjestu , nasao bih modus da skinem kabal koji ide preko njegove kuce ali tako da ostali korisnici i dalje nesmetano koriste BHB usluge , a tome sto prijeti bih iskljucio KTV za sva vremena pa neka glumi mangupa negdje drugo..Herr Flick wrote:Ko god ima BHB analognu bio je danas uskracen za gledanje Formule 1 jer Hrvatski SK1 ne emituje utrku,pa je tako komsija danas dosao gledat kod mene jer preko DVB-C mogu uhvatit i srpski i hrvatski SK1.Porucio mi je da napisem da ce pricvikat kablo koje se preko njegove kuce jos ide na jedno 10ak kuca ukoliko do petka ovi iz BHB-a ne vrate sva 3 srpska SK-a
![]()
![]()
- Telemach
#30418 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala na informacijama, zamolićemo Vas da predložite komšiji da nam se obrati pismenim putem ili zahtjev pošalje na e-mail [email protected]Herr Flick wrote:Ko god ima BHB analognu bio je danas uskracen za gledanje Formule 1 jer Hrvatski SK1 ne emituje utrku,pa je tako komsija danas dosao gledat kod mene jer preko DVB-C mogu uhvatit i srpski i hrvatski SK1.Porucio mi je da napisem da ce pricvikat kablo koje se preko njegove kuce jos ide na jedno 10ak kuca ukoliko do petka ovi iz BHB-a ne vrate sva 3 srpska SK-a
![]()
![]()
- Herr Flick
#30419 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma nece on nista sjec,to je vise u afektu receno,nemojte se brinutiTelemach wrote:Hvala na informacijama, zamolićemo Vas da predložite komšiji da nam se obrati pismenim putem ili zahtjev pošalje na e-mail [email protected]Herr Flick wrote:Ko god ima BHB analognu bio je danas uskracen za gledanje Formule 1 jer Hrvatski SK1 ne emituje utrku,pa je tako komsija danas dosao gledat kod mene jer preko DVB-C mogu uhvatit i srpski i hrvatski SK1.Porucio mi je da napisem da ce pricvikat kablo koje se preko njegove kuce jos ide na jedno 10ak kuca ukoliko do petka ovi iz BHB-a ne vrate sva 3 srpska SK-a
![]()
![]()
- Benq
#30420 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hahaha da , a joj kad se sjetimHerr Flick wrote: Podsjetio me na onog korisnika kako ono bi nick sa k pocinje,i on je prijetio da ce pricvikat pa nista ne uradi
- odmor
#30421 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Prvo, da te pitam jeste li vi u dobrim odnosima sa ekipom koja izlazi na teren u slucaju kvarova? Ova ekipa sto po Zenici izlazi na teren, odmah "s praga" govori da trenutno ima poteskoca na cijelom podruciju Zenice. Ja onda kontam, covjek nije uspio nastimat (ni meni ni samsonu ni petom ni desetom) zbog globalnog problema, a onda me ti iznenadis sa odgovorom da ja ostavim korisnicke podatke pa cete vi provjeravat. Jel se ja trebam zaklet da imam probleme u Zenici za koje je vasa terenska ekipa rekla da su globalni???Telemach wrote:Zdravo odmor,odmor wrote:
Potpisujem. Isti problem imam i ja, gotovo identicno. Podrucije Zenica, slika mrzne bas tako par puta u minuti, zvao 1360, covjek dolazio, kao nesto je zamjeno, ali popravio nije. Naveo je takodje da je to globalni problem u Zenici i sad ne kontam mi se s tim valjda trebamo pomirit?
Zanima me da li ce se sta popravljat za podrucije Zenice?
ZNA LI NEKO KOLIKI JE MINIMUM SIGNALA.. ? Meni je sad na 50% a nekad sam imo 70%.. a oni decibeli zavisno od kanala nekad je islo od 9db do 12db.. sad ide od -4db do -1db.. zavicno od kanala..
molimo Vas dostavite nam korisničke podatke ili broj Ugovora u inbox, provjerićemo sve u najkraćem roku.
Drugo, ovdje ne ostavljam privatne podatke, jer da sam htio ne bi mi nick bio "odmor", nego bi bio "Fehim Kavazovic".
Trece, upitaj te svoje tamo ako vec ne mogu filmovi imati bosanski titl, da li mogu sportklubovi imati spikera koji ce na bosanskom prenosit utakmice ? Ipak Telemach u BiH posluje na djelovima gdje se najvise prica bosanski, a primoran sam da slusam ekavicu, jer bas ne mogu da se naviknem na "sjajnu prigodu po desnom boku priredili su domaci igraci, ali ipak zaledje"
-
SerijeSync
#30422 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
prigoda i zaleđe su hrvatske riječi a ne srpskeodmor wrote:.
Trece, upitaj te svoje tamo ako vec ne mogu filmovi imati bosanski titl, da li mogu sportklubovi imati spikera koji ce na bosanskom prenosit utakmice ? Ipak Telemach u BiH posluje na djelovima gdje se najvise prica bosanski, a primoran sam da slusam ekavicu, jer bas ne mogu da se naviknem na "sjajnu prigodu po desnom boku priredili su domaci igraci, ali ipak zaledje"
- odmor
#30423 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa i reko sam da sam primoram slusati ekavicu, jer te hrvatske izraze prigoda i zaledje ne mogu da se naviknem.SerijeSync wrote:prigoda i zaleđe su hrvatske riječi a ne srpskeodmor wrote:.
- N.N.
#30424 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Također Zenica, također ledi slika na HD kanalima. Primjetio na SK, jer samo to gledam 
I da, koliko bi trebala biti jacina signala, ti % i decibeli, sto neko gore spomenu.
Pa da i to vidimo kako funkcionise...i meni je signal na vecini kanala oko 50 %..
I da, koliko bi trebala biti jacina signala, ti % i decibeli, sto neko gore spomenu.
Pa da i to vidimo kako funkcionise...i meni je signal na vecini kanala oko 50 %..
-
probook
#30425 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
2. Ostavis br ugovora u pp i samo ovlasteni TM predstavnik moze viditi licne podatke.odmor wrote:[
Drugo, ovdje ne ostavljam privatne podatke, jer da sam htio ne bi mi nick bio "odmor", nego bi bio "Fehim Kavazovic".
3. Kada cete konacno skontati da je TM DISTRIBUTER signala!!! Znaci ako sutra SK odluci da ima komentatora samo na kineskom jeziku, takav ce biti i na TM!