Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Kejn

#30376 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kejn »

Izgelda će jopet ovi Austro-ugari uvesti bosanski jezik kao službeni... jbg. onomad su ga ukinuli 1907., sad izgl. vide da su se zajebali :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#30377 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

Hafis wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
pici wrote:
Poznato je da je devedesetih godina, za vreme vlasti Franje Tuđmana, ovca nazivana okolokućno blatobrnjalo, pas je bio okolokućno lajalo, dok se za kravu govorilo muknjača :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Prvi put čujem, kao i za vrijeme Alije devedesetih godina se za košarkaško igralište govorilo basket avlija. :lol:
A košarkaš: basket-balija :lol:

Serije koje po hiljaditi put gledate na televizijskim programima ne zovu se više repriza, već na novom jeziku glase ponovak.

:lol: :lol: :lol:
Hafis

#30378 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Kejn wrote:Izgelda će jopet ovi Austro-ugari uvesti bosanski jezik kao službeni... jbg. onomad su ga ukinuli 1907., sad izgl. vide da su se zajebali :D
Zajebo ih je Alija.
Za razliku od ondašnjeg vremena, sad im više nije jasno što znači bošnjačko, a što bosansko. Jebat ga, ista riječ a dva značenja.
Da bi to sve leglo, trebat će jedno od toga preimenovati u drugo. Neće zar opet raditi Holidey in...tko bi opet gledao ponovak :(
pici

#30379 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

Hafis wrote:http://www.ohr.int/?cat=192

Još ništa :novine:
A mi ovdje drhtimo k'o prutovi: evo je.... sad će.....dok mali Ante prevede...samo što nije...
Garant je netko hakirao OHR-ovu stranicu i postavio onu lažnu vijest.

probaj na engleskom

http://www.ohr.int/?cat=188
pici

#30380 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

Hafis wrote:
Kejn wrote:Izgelda će jopet ovi Austro-ugari uvesti bosanski jezik kao službeni... jbg. onomad su ga ukinuli 1907., sad izgl. vide da su se zajebali :D
Zajebo ih je Alija.
Za razliku od ondašnjeg vremena, sad im više nije jasno što znači bošnjačko, a što bosansko. Jebat ga, ista riječ a dva značenja.
Da bi to sve leglo, trebat će jedno od toga preimenovati u drugo. Neće zar opet raditi Holidey in...tko bi opet gledao ponovak :(

ma idi ganjaj koju novu rijec more se i zaraditi :lol:

„Zatipak", „nekapnica" i „dodirnik" najbolje su nove hrvatske riječi, odlučeno je na natječaju koji provodi časopis „Jezik", prenosi Hina.

Autor pobjedničke riječi „zatipak" (tipfeler) Šandor Dembitz dobio je nagradu "Dr. Ivan Šreter" i 5000 kuna.

Drugu nagradu i 3000 kuna osvojio je Eduard Beg za riječ "nekapnica" (napravica koja se utakne u grlić vinske boce radi spriječavanja kapanja vina pri nalijevanju), a Martina Kobaš za riječ "dodirnik" (touch screen) dobila je treću nagradu i 1500 kuna.
Hafis

#30381 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

pici wrote:

A mi ovdje drhtimo k'o prutovi: evo je.... sad će.....dok mali Ante prevede...samo što nije...

probaj na engleskom

Ta nismo u Engleskoj.
Što je jednom rekao jedan učen i pametan čovjek: Dosta smo se mi njima prilagođavali, nek se oni sada nama prilagođavaju.
Zna se koji narodi žive u BiH i koji jezikom svaki od njih govori. OHR je to... nije ti to Pomorsko društvo BiH i ostala zajebancija.

http://www.ohr.int/?cat=192
:roll: I dalje ništa...ja i dalje smatram da se ovo netko od onog pomoćnog osoblja zeza s nama ili im je netko hakirao stranicu.
pici

#30382 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

Hafis wrote:
pici wrote:

probaj na engleskom

Ta nismo u Engleskoj.
Što je jednom rekao jedan učen i pametan čovjek: Dosta smo se mi njima prilagođavali, nek se oni sada nama prilagođavaju.
Zna se koji narodi žive u BiH i koji jezikom svaki od njih govori. OHR je to... nije ti to Pomorsko društvo BiH i ostala zajebancija.

:roll: I dalje ništa...ja i dalje smatram da se ovo netko od onog pomoćnog osoblja zeza s nama ili im je netko hakirao stranicu.

a da nije mali ante osHo konobarit sezonski na lipom jadranu
Hafis

#30383 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

pici wrote:
Hafis wrote:
pici wrote:
probaj na engleskom

Ta nismo u Engleskoj.

a da nije mali ante osHo konobarit sezonski na lipom jadranu
Tko zna. Možda je i mali Sabit koji je ekspert za SBH jezike i šire, a inače zadužen za sva tri prijevoda, danas zaglavio s rajom u Neumu.
Uglavnom, nešto ne štima :cry:
duh_sa_sjekirom

#30384 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by duh_sa_sjekirom »

Znači, fake news...
Ništa onda, i ovu temu lagano preimenovati u "Velikobošnjačka kuhinja sa OHR/USA specijalitetima"
Hafis

#30386 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

duh_sa_sjekirom wrote:Znači, fake news...
Ništa onda, i ovu temu lagano preimenovati u "Velikobošnjačka kuhinja sa OHR/USA specijalitetima"
+ baklava i boza mufte.
bisao

#30387 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by bisao »

Jesu li to stvarno izmislili saopštenje OHR-a?
Hafis

#30388 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

bisao wrote:Jesu li to stvarno izmislili saopštenje OHR-a?
Čuj jesu li. Pa jesi li ti čuo za bilo kakav sastanak ovih dana? Tko je dao izjavu, kada, gdje?
bisao

#30389 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by bisao »

Kontam iza zatvorenih vrata.
Kad ono, ladno izmislili... Vrućine su učinile svoje. A i migranti nisu više interesantni. A i OHR-ova je toliko važna. Danak neiskustvu.
:D
155_mm

#30390 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 155_mm »

Prokometirao je i kritike Ureda visokog predstavnika (OHR) i Ambasade SAD nakon odluke Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH da odgodi usvajanje izmjena Zakona o krivičnom postupku BiH.

"Klub SNSD i DNS u Domu naroda djeluju homogeno. Odbacujem optužbe Visokog predstavnika", kazao je Dodik.
hajde sto se nizerasni bosnjaci pale na ove "fake njuzeee" ali sta je sa preCednikom.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-t ... /180728042

moze neko pojasnjenje od ovih vizerasnih nosioca.
Hafis

#30391 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Još ništa :?

Nije ni OHR što je nekad bio. Mora da se nešto dobro pošundralo.
Da čovjek ne uđe na ovaj klix ne bi ni znao da je OHR nekakvu izjavu dao.
bisao

#30392 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by bisao »

Hafise imajte razumijevanja. Sekretarica ne radi subotom. Ni nedjeljom. Poštuje tu božiju zapovijest.
155_mm

#30393 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 155_mm »

samo da ponovim. moze pojasnjenje od strane nosioca europskih blokova po inim baustelama u njemacoj i austriji.

zasto se preCednik brani od ne postojece izjave OHR-a i USA ambasade.
Hafis

#30394 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

bisao wrote:Hafise imajte razumijevanja. Sekretarica ne radi subotom. Ni nedjeljom. Poštuje tu božiju zapovijest.
Eh. A kako je radila kada je trebalo naštancati na bosanskom i na engleskom jeziku.
Ja sam i dalje uvjeren da ovdje nešto ne štima...stranac je to, urednost, formuliranost i preciznost su mu u jednostavno u krvi... k'o Dadi Topiću rokenrol. Nije to naš čovjek nadaleko poznat po aljkavosti i nemaru pa da mu se omaknu ovako važne pojedinosti.
Nešto nije u redu.
Hafis

#30395 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Kolega Bisao, nemojte za ime Gospoda da uđete u polemiku s kolegom Haubicom.
To ne samo da je gubljenje vremena, već ima i štetno djejstvo na sivu masu u mozgu sugovornika koji se naivno upusti u takovu avanturu.
bisao

#30396 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by bisao »

Hafis wrote:
bisao wrote:Hafise imajte razumijevanja. Sekretarica ne radi subotom. Ni nedjeljom. Poštuje tu božiju zapovijest.
Eh. A kako je radila kada je trebalo naštancati na bosanskom i na engleskom jeziku.
Ja sam i dalje uvjeren da ovdje nešto ne štima...stranac je to, urednost, formuliranost i preciznost su mu u jednostavno u krvi... k'o Dadi Topiću rokenrol. Nije to naš čovjek nadaleko poznat po aljkavosti i nemaru pa da mu se omaknu ovako važne pojedinosti.
Nešto nije u redu.
Ne bih se usudio toliko špekulisati, ali moguće da su srpski hakeri iz Modriče zapravo glavni krivci.
Hafis

#30397 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

bisao wrote:
Hafis wrote:
Nešto nije u redu.
Ne bih se usudio toliko špekulisati, ali moguće da su srpski hakeri iz Modriče zapravo glavni krivci.
Ne znam. A zašto se onda Dodik upecao na tu vijest (ako je vjerovati medijima), valjda bi mu nekako javili da je patka.
Ima stvarno dosta nejasnoća. Treba i dalje budno promatrati slijed dešavanja glede ove neprovjerene vijesti.
bisao

#30398 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by bisao »

Hafis wrote: Ne znam. A zašto se onda Dodik upecao na tu vijest (ako je vjerovati medijima), valjda bi mu nekako javili da je patka.
Ima stvarno dosta nejasnoća. Treba i dalje budno promatrati slijed dešavanja glede ove neprovjerene vijesti.
A čujte, kad u trenutku novinar postavi pitanje o čijoj relevantnosti ni sam nije istraživao, dešava se da sagovornik bude prinuđen dati odgovor. U suštini nije ni morao, ali bi onda vjerovatno ta gospođica gospođa otišla kuči praznih ruku, a valjda platu zaraditi. Široke ruke je predsjednik Dodik. Saosjećajan.

Ako je ovo stvarno djelo hakera iz Modriče, očekujem da MUP RS odradi posao.
155_mm

#30399 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 155_mm »

cuj ovoga. ja mu sjebo sivu masu u diskusiji. kakvu sivu masu. od kud to sad
:-)

znaci pored toga sto je umislilo da je visa rasa na ovim prostorima umislilo izgleda da ima i sivu masu u gloooovi.

ovo je vec ozbiljan problem. jebes OHR i njihove zajebancije sa cirilom i metodijom.
duh_sa_sjekirom

#30400 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by duh_sa_sjekirom »

Ovi hakeri nekakvi levati s Bistrika...
Ono, znaju provaliti stranicu a eto ne znaju tekst sa bosanskog prevesti na srpski i hrvatski.
Valjda još ne znaju da postoji google prevodilac... Vjerovatno još koriste pentium I

:D
Post Reply