Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
kluz franjo
#30376 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
@capsi
Ovako, postavio si link na tekst koji nisi ni pročitao. Da jesi, vidio bi da se nigdje ne spominju amandmani NS i da li ih je bilo ili nije.
To nije ništa neobično za način komunikacije, koji podrazumjeva da se prvo pljune, pa onda traže argumenti.
Onda postavljaš neki citat Kojovića, koji opet ne sadrži odgovor na pitanje jesu li neki amandmani NS usvojeni ili ne.
Samo nam ostavljaš tvoj lični zaključak da nisu.
Ja nemam namjeru da se sa telalima raspravljam. Nisu telali krivi što Aga laže.
@pici
evo ti link sa zapisnikom sa sjednice DN. Tu su ti navedeni članovi zakona koje je Vlada kao predlagač (što je jedino moguće bilo u hitnoj proceduri) tzv. vladinim amandmanima izmjenila na samoj sjednici. Tu su i ovi od NS.
Ako lažem, neka me sutra Željko učlani u Narodni front - Željko Komšić.
http://www.parlamentfbih.gov.ba/dom_nar ... bos(2).pdf
Ovako, postavio si link na tekst koji nisi ni pročitao. Da jesi, vidio bi da se nigdje ne spominju amandmani NS i da li ih je bilo ili nije.
To nije ništa neobično za način komunikacije, koji podrazumjeva da se prvo pljune, pa onda traže argumenti.
Onda postavljaš neki citat Kojovića, koji opet ne sadrži odgovor na pitanje jesu li neki amandmani NS usvojeni ili ne.
@pici
evo ti link sa zapisnikom sa sjednice DN. Tu su ti navedeni članovi zakona koje je Vlada kao predlagač (što je jedino moguće bilo u hitnoj proceduri) tzv. vladinim amandmanima izmjenila na samoj sjednici. Tu su i ovi od NS.
- kmirsad
#30377 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Znam ga i ja... Ide u školu Kosta Popov... 8. razred... a ima 19 godina...putokaz1 wrote:Ja znam jednog u mom biračkom mjestu rekao mi jekmirsad wrote:Mislim...mrgreen wrote:DF se ostro bori za NS glasove. Moze li neka anketa koliko je glasaca Capsicum ubijedio?... nijednog.
Glasat će za Komšića samo radi Capsicuma
- kmirsad
#30378 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Roccohljup
#30379 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A ti bi znači da imač člansku karticu sa rednim brojem 2.......kluz franjo wrote: Ako lažem, neka me sutra Željko učlani u Narodni front - Željko Komšić.
- kmirsad
#30380 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hoču i ja tu... al da mi se rezerviše... 47...Roccohljup wrote:A ti bi znači da imač člansku karticu sa rednim brojem 2.......kluz franjo wrote: Ako lažem, neka me sutra Željko učlani u Narodni front - Željko Komšić.![]()
![]()
![]()
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#30381 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ako Nasa stranka ima namjeru da koalira sa Konakovicem i SBB , bilo bi joj mnogo logicnije da koalira sa SDA jer dobice mnogo vise , vlast ce biti stabilnija a propasce mnogo brze.Novak20 wrote:
Poštovana @sabina1.
Vaša priča u zadnjih pola godine skoro pa sigurno stavlja NS u kontekst postizbornih koalicija sa Konakovićem ili SBB. Djelujete toliko sigurno u tim tvrdnjama o postizbornim koalicijama kao da imate pouzdane podatke o zakulisnim (z)dogovorima stranačkih prvaka NS.
Možda to i jeste tako ali šta ako nije ? Šta ako nagađate i bespotrebno vršite pritisak na rukovodstvo NS, odnosno isto tako bespotrebno unosite sumnju među članstvo i simpatizere pred same izbore u oktobru. Prejudiciranjem se, valjda, umanjuju šanse za kolektivni i pojedinačni uspjeh NS.
Gledajući iz svoje provincijske političke perspektive vidio sam da je NS bila zainteresovana prije godinu dana da uspostavi predizbornu koaliciju sa "prirodnim" političkim saveznicima građanske orijentacije. Svi su ih ti "ljevičari" od tada do sada pa i nekada ranije, redom nasankali svjesni samo svoga (uglavnom ličnog) interesa koji ne dopušta čvrst dogovor i usaglašen nastup "opozicije".
Bilo kako bilo, život ide dalje, a neke se političke realnosti moraju prihvatiti. Jedna od njih je da za NS - liberalnu stranku u BiH u narednih 50 godina iz ubjeđenja neće glasati više od 50 % građana na bilo kojem nivou. Iz tog razloga, koalicije su nužne da stranka ispliva iz opozicije i pokaže ima li potencijala da preuzme odgovornost i napreduje. Druga je realnost da se nikome ne garantuju rezultati izbora pa samim tim ni postizborna pozicioniranja i koaliranja.
NS ima najveće šanse za uspjeh u KS ali uz sumnju i prejudiciranje koje ne vodi ničemu osim svjesnom ili nesvjesnom kvarenju rejtinga NS, prije ćemo gledati koaliciju SDA/SBB/Konaković/preletači nego NS u vlasti.
Al' je*o vlast.
Mustafa Busuladzic i u grobu trlja ruke.
Jedna jedina recenica u formi linka koja demantuje tvrdnje je dovoljna da se sabina1 pospe pepelom po glavi sto bi bila najmanja steta i po drustvo i po stranku.
Srdacan pozdrav
- Roccohljup
#30382 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ti si taj znači.....kmirsad wrote:Hoču i ja tu... al da mi se rezerviše... 47...Roccohljup wrote:A ti bi znači da imač člansku karticu sa rednim brojem 2.......kluz franjo wrote: Ako lažem, neka me sutra Željko učlani u Narodni front - Željko Komšić.![]()
![]()
![]()

- Capsicum
#30383 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Evo još malo od telala:kluz franjo wrote:@capsi
@pici
http://www.frontslobode.ba/vijesti/poli ... kon-o-radu
Na jučerašnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentaa Federacije BiH usvojen je Prijedlog zakona o radu.
U pauzi sjednice Vlada FBiH je održala 10. hitnu sjednicu na kojoj su ekspresno i ekspertno odbili svih 45 predloženih amandmana, uz utjehu predlagačima iz malih partnerskih stranaka da će neke od amandmana razmatrati naknadno (SZBiH, BPS i Naša Stranka).
Prijedlog Zakon o radu koji je razmatran u hitnoj proceduri, usvojen je sa 50 glasova za, 30 zastupnika je glasalo protiv, suzdržanih nije bilo.
Prije toga, zahtjev stranaka SBB, DF, SDP i HDZ 1990 za skidanjem Prijedloga zakona o radu sa dnevnog reda je nakon glasanja odbijen.
Usvajanje Zakona o radu podržali su zastupnici iz redova SDA, HDZ-a BiH, BPS-a, A-SDA, Stranke za BiH i Naše stranke.
Na sjednici se desio svojevrsni skandal, jer je prilikom prozivke neko od poslanika SDA glasao umjesto svog kolege Halida Muhića koji uopće nije bio na sjednici! Nastala je bura, budući da su na ovu drskost ukazali poslanici iz SBB-a i SDP-a.
- seln
#30384 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sta je ba ovo... pukla tikva?
Sta prica ovaj Dennnis Qratz?
Sta prica ovaj Dennnis Qratz?
Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Dennis Gratz rekao je u razgovoru za Klix.ba kako nije "prešao" u Demokratsku frontu i kako neće biti kandidat na Općim izborima 2018. godine, odnosno da neće mijenjati "stranačke dresove".
Na pitanje o trenutnoj saradnji s Našom strankom poručuje da žali što se članstvo uvjerava da on kalkuliše svojom pozicijom.
"Naša stranka prima redovno sredstva na ime mandata koji obnašam u Parlamentu Federacije. Pri tome, Sekretarijat mi ne pruža nikakvu podršku pri radu na zakonskim inicijativama na kojima radim u posljednje vrijeme - mobilnost mladih, zakonsko rješenje o iseljeništvu i novi okvir za politiku zapošljavanja. Ja nemam problem s tim, Naša stranka i ja zajedno smo ostvarili taj mandat, kao i ljudi koji su sa mnom bili na listi. Samo je šteta što nema podrške, prvenstveno zbog građana i kapaciteta koji imam kao zastupnik", kazao je Gratz.
On ističe da to što je u razgovoru za jedan portal kazao da je Željko Komšić patriota ne znači da je prešao u DF.
"U ovoj zemlji se iz izražavanja mišljenja uvijek čita neki interes i 'zli plan'. U Našoj stranci imaju pristup mojim e-mailovima i komunikaciji pa ako žele pratiti s kim komuniciram, to mogu slobodno tako uraditi i provjeriti. Žao mi je što je organizacija koju sam osnovao zavela policijski sistem u kojem se iz slobodnog stava uvijek čita neko neprijateljstvo", dodaje Gratz.
Kako kaže, sjeća se razgovora s njihovim vijećnikom Elvirom Rožajcem u Varešu, kada je pokušavao da sakrije sve svoje lične probleme, kao i organizacijske izazove koje ima, samo da pokrenu neke inicijative i da pričaju o Varešu.
"On se nije žalio, nije tražio neprijatelja tamo gdje ga nema, nego mu je prvi bio grad i građani za koje radi. Tako želim i ja da završim svoj mandat", zaključio je Gratz.
-
kluz franjo
#30385 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ne zna razliku između doma naroda i zastupničkog doma, a rješavalo bi državna pitanja.
Čitati, čitati i samo čitati!
Čitati, čitati i samo čitati!
- kmirsad
#30386 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Roccohljup wrote:ti si taj znači.....kmirsad wrote:Hoču i ja tu... al da mi se rezerviše... 47...Roccohljup wrote:
A ti bi znači da imač člansku karticu sa rednim brojem 2.......![]()
![]()
![]()
Nisam ja...ne vidio kuče odavde... da Bog da ti oči ispale ako lažem...
- Capsicum
#30387 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
I koji su to amandmani NS usvojeni? Eto ti znaš pa reci. Rekli su da ih ima 27 ako se ne varam. Jel sve usvojeno? Zašto su se poslije žalili ustavnom sudu?
- Capsicum
#30388 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Inače legenda kaže da je jednom neko uspio nekome na Klix forumu promijeniti mišljenjeputokaz1 wrote:Ja znam jednog u mom biračkom mjestu rekao mi jekmirsad wrote:Mislim...mrgreen wrote:DF se ostro bori za NS glasove. Moze li neka anketa koliko je glasaca Capsicum ubijedio?... nijednog.
Glasat će za Komšića samo radi Capsicuma
-
kluz franjo
#30389 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jel' ovo onaj isti ili... ?
Čuj, 'ajmo priču ispočetka...
Sve napisano. Čitati, čitati i samo čitati!
- kmirsad
#30390 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Tako je i Lenjin govorio... švalerki... odo kuči, kobra me čeka, kobri govorio... odoh švalerki, da se malo opustim... a onda se zavuče u daču... i uči, uči i samo uči... 
- Capsicum
#30391 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
OK, hajmo ovako. Jel bila NS, odnosno Kojović prisutan uopšte kad se glasalo o tom zakonu u Domu naroda?kluz franjo wrote:Jel' ovo onaj isti ili... ?
Nije. Jer su iz protesta napustili salu prije toga.
Jel sutradan u Predstavničkom domu izglasan taj isti zakon koji je usvojen u Domu naroda, a zbog kojeg su napustili sjednicu doma naroda, i to uz glas Denisa Gratza odnosno NS?
Jeste.
-
zippoo87
#30392 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
opet o zakonu o radu...tugo moja do kada vise
da ja upitam ove strucnjake,je li se iko od poslodavaca i sindikata zalio na novi ZOR ili su svi rekli da je zakon u nekim detaljima poboljsan ali da se sustinski nije promijenio
ovdje je i NS prevarena od strane SDA
ali nekima je u interesu da se vrte prozvakane teme a da se ne prica o sadašnjosti i budućnosti
da ja upitam ove strucnjake,je li se iko od poslodavaca i sindikata zalio na novi ZOR ili su svi rekli da je zakon u nekim detaljima poboljsan ali da se sustinski nije promijenio
ali nekima je u interesu da se vrte prozvakane teme a da se ne prica o sadašnjosti i budućnosti
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#30393 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
zippoo87 wrote:opet o zakonu o radu...tugo moja do kada vise
upravo tako i to je bila moja jedina opservacija na ZOR a to je pokleknuto politikanstvo i uskogrudstvo NS tj njihovog vodstva na ovaj jako bitni zakon... SDA i HDZ su OBECAVALI da ce ovim zakonom se povecat trziste rada i radna mjesta kao i poboljsana ulaganja stranih investicija itd itd blablabla.... ja samo vidim armiju djece kako ide na zapad, trudnicama i invalidima se daju otkazi uz pojacane mobinge poslodavaca itd.... jel nam bolje, NIJE, jel imamo strane investicije, NEMAMO, jel fadiljova vlada najgora ikada postavljena,JESTE.... mislim ljudi o cemu ovdje se diskutuje o buducnosti, o kojoj buducnosti kad smo povaljeni ko bekani i zavaljeni od koalicije SDA i HDZ po milijuniti put
- ultima_palabra
#30394 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ZOR nista lose nije donio. Problem je sto nije donio ni dobrog.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#30395 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
opcinski i kantonalni sud u sarajevu pretrpan tuzbama zbog otkaza na radu, a otkaz uslijedio nakon bolovanja duzeg od 6 mjeseci, sto je poslodavcima omogucio novi zakon o radu.ultima_palabra wrote:ZOR nista lose nije donio. Problem je sto nije donio ni dobrog.
na pripremno rociste se ceka skoro pola godine, a ti kazes da nista lose nije donio.
ako je tebi fino na radnom mjestu, ne mora znaciti da je tako i ostalima.
- pepeljara
#30396 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nova stranka pitanje:
Da li vi mislite stati u kraj naftnom lobiju, ili ce te biti na njihovoj listi za odredjenu cijenu ?
Evo svi su digli cijene za 15 pf zadnjih sedmica na rast od 4 $ po barelu. Cijene su rasle sa cijenama na berzi, ko da je sipamo na berzi.
imamo u zadnja 24 h pad cijene barelka za 8 $, naravno kao i dosad nemamo pad cijena....
https://oilprice.com/Energy/Energy-Gene ... rices.html
Uzimaju narod lopatom.
Da ponovim pitanje:
Da li vi mislite stati u kraj naftnom lobiju, ili ce te biti na njihovoj listi za odredjenu cijenu ?
hvala.
Evo svi su digli cijene za 15 pf zadnjih sedmica na rast od 4 $ po barelu. Cijene su rasle sa cijenama na berzi, ko da je sipamo na berzi.
imamo u zadnja 24 h pad cijene barelka za 8 $, naravno kao i dosad nemamo pad cijena....
https://oilprice.com/Energy/Energy-Gene ... rices.html
Uzimaju narod lopatom.
Da ponovim pitanje:
hvala.
- ultima_palabra
#30397 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa dobit ce spor, nema ko nije dobio. Na kraju krajeva, zasto bi radnik ostao kod poslodavca koji je jedva docekao da ga se rijesi?malakh wrote:opcinski i kantonalni sud u sarajevu pretrpan tuzbama zbog otkaza na radu, a otkaz uslijedio nakon bolovanja duzeg od 6 mjeseci, sto je poslodavcima omogucio novi zakon o radu.ultima_palabra wrote:ZOR nista lose nije donio. Problem je sto nije donio ni dobrog.
na pripremno rociste se ceka skoro pola godine, a ti kazes da nista lose nije donio.
- pici
#30398 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
malakh wrote:opcinski i kantonalni sud u sarajevu pretrpan tuzbama zbog otkaza na radu, a otkaz uslijedio nakon bolovanja duzeg od 6 mjeseci, sto je poslodavcima omogucio novi zakon o radu.ultima_palabra wrote:ZOR nista lose nije donio. Problem je sto nije donio ni dobrog.
upravo tako ja sam slomio petu prije godinu i po... tri mjeseca u gipsu, na stakama u bolnicu otisao na fiziklne lezao 21 dan tj mjesec, petnaest dana cekao da me pozovu u bolnicu, na komisiji za bolovanje mi produzavali jer mi je noga i kicma bila u kurcu... zvali me sa posla i rekli dosta folirancije treba raditi, morao sam sina vodat sa sobom da mi pomogne do posla i sa posla jer sam hramljao i imao jake bolove u kicmi.... JEBEM JA MATER SVIMA KOJI SU DIGLI RUKU ZA OVAJ ROBOVLASNICKI ZAKON... et toliko od mene sto se tice tog ZORA i muhameda koji sad ko malo dijete na tuti pere ruke od NS...
- pici
#30399 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ultima_palabra wrote: Pa dobit ce spor, nema ko nije dobio. Na kraju krajeva, zasto bi radnik ostao kod poslodavca koji je jedva docekao da ga se rijesi?
to ima radnih mjesta na bacanje pa eto nekom qurcu cejf sto je kod feudaliste... ima alternetiva pravac zapad
-
zippoo87
#30400 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
radnici su kod nas potpuno nezasticeni i sigurnost ostanka na poslu u privatnom sektoru je vrlo mala
zato sto su poslodavci mraka teska i koriste ovaj sistem maksimalno
ali ovo se nije desilo usvajanjem novog ZORa,ovako ako ne i gore je bilo i prije
evo primjer od prije 2-3 dana
kolegicu u susjednoj poslovnici gdje radim su otpustili,nije nista uradila lose,nije nicim kriva...razlog je kao smanjenje prometa i odlucili su jednu otpustiti...a sta je paradoks...paradoks je da je njena kolegica trudna i uskoro ce ici na porodiljsko a ovi majmuni traze novu radnicu,umjesto da su ostavili ovu djevojku barem dok se ova ne vrati sa porodiljksog,jer zna raditi i ne treba je obucavati
eto kakvi majmuni kod nas upravljaju necijim zivotima i sudbinama i sve je isti K,nema normalnog poslodavca u BiH...sve to treba na goli otok i dati im po cakiju da se pokolju...gamad najgora
kradu od radnika (minimalne plate),kradu od drzave (roba na crno,rad na crno) i opet im ni radnici ne valjaju,pa i nas kinje na svakom koraku...a sve im je to omogucila ova kriminalna hobotnica u vidu politicara,koja ih stiti i pusta da rade sta hoce i da se izivljavaju
zato sto su poslodavci mraka teska i koriste ovaj sistem maksimalno
ali ovo se nije desilo usvajanjem novog ZORa,ovako ako ne i gore je bilo i prije
evo primjer od prije 2-3 dana
kolegicu u susjednoj poslovnici gdje radim su otpustili,nije nista uradila lose,nije nicim kriva...razlog je kao smanjenje prometa i odlucili su jednu otpustiti...a sta je paradoks...paradoks je da je njena kolegica trudna i uskoro ce ici na porodiljsko a ovi majmuni traze novu radnicu,umjesto da su ostavili ovu djevojku barem dok se ova ne vrati sa porodiljksog,jer zna raditi i ne treba je obucavati
eto kakvi majmuni kod nas upravljaju necijim zivotima i sudbinama i sve je isti K,nema normalnog poslodavca u BiH...sve to treba na goli otok i dati im po cakiju da se pokolju...gamad najgora
kradu od radnika (minimalne plate),kradu od drzave (roba na crno,rad na crno) i opet im ni radnici ne valjaju,pa i nas kinje na svakom koraku...a sve im je to omogucila ova kriminalna hobotnica u vidu politicara,koja ih stiti i pusta da rade sta hoce i da se izivljavaju