Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
mirza_15
#30376 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Brzina sada padne korisnicima koji su na ADSL-u jer se radi o dinamickoj brzini, a maksimalne brzine za ADSL2+ su oko 28 Mbps u idealnim uslovima. Kod VDSL tih problema uglavnom nema jer se sa VDSL opremom postizu brzine i do 150 Mbps u 17a varijanti, a idu i do 200 Mbps u 30c varijanti. Primjera radi, svi korisnici na Dobrinji, Saraj polju, Olimpijskom naselju, A.polju itd. (ima toga jos puno vise, ali da ne nabrajam) mogu dobiti bilo koju od ovih brzina. Dakle, 100 Mbps, HD na 3 STB-a bez pada brzine.
- Benq
#30377 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sve to stoji , ali je jako slaba ponuda HD kanala i kanala opcenito. Jedino "vrijedno" sto se tice kanala su pinkovi i foxovi , kad bi iz nekog razloga prekinuli saradnju sa pinkom , otislo bi pola programske sheme.
Kod Telemacha nema naplate poziva kad se pozivaju Telemach korisnici izmedju sebe , a naplacuju se na mojatv. I ovih 30Mb dodatno na odabrani paket koji daje Telemach odnosno HS na dva mjeseca , cisto sumnjam da je samo onako to uradjeno , nego se vjerovatno testira mreza. Bude li na kraju da tih dodatnih 30Mb korisnicima ostaje , tu je potop telecomu , jer ce onda npr paket Trio Grande Family imati brzinu 80/3 za 56,9KM mjesecno, ili Trio Grande Extra koji bi tada imao brzinu 110/4 za 69,9KM u koje je ukljucen HBO, VoD, 14HD kanala..
Kod Telemacha nema naplate poziva kad se pozivaju Telemach korisnici izmedju sebe , a naplacuju se na mojatv. I ovih 30Mb dodatno na odabrani paket koji daje Telemach odnosno HS na dva mjeseca , cisto sumnjam da je samo onako to uradjeno , nego se vjerovatno testira mreza. Bude li na kraju da tih dodatnih 30Mb korisnicima ostaje , tu je potop telecomu , jer ce onda npr paket Trio Grande Family imati brzinu 80/3 za 56,9KM mjesecno, ili Trio Grande Extra koji bi tada imao brzinu 110/4 za 69,9KM u koje je ukljucen HBO, VoD, 14HD kanala..
- Telemach
#30378 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Poštovani korisnici,
Obavještavamo vas o promjeni radnog vremena za poslovnice Telemacha povodom predstojećih praznika, kako slijedi: Sve poslovnice će u subotu, 30.4.2016. godine raditi u redovnom radnom vremenu.
Nedjelja 1.5.2016. je neradni dan za poslovnicu u Sarajevo City Centru. Ponedjeljak 2.5.2016. i utorak 3.5.2016. godine je neradni dan za sve poslovnice Telemacha, izuzev poslovnice u Sarajevo City Centru koja radi po redovnom rasporedu. Svoje redovne aktivnosti sve poslovnice Telemacha će nastaviti u srijedu, 4.5.2016. godine.
Obavještavamo vas o promjeni radnog vremena za poslovnice Telemacha povodom predstojećih praznika, kako slijedi: Sve poslovnice će u subotu, 30.4.2016. godine raditi u redovnom radnom vremenu.
Nedjelja 1.5.2016. je neradni dan za poslovnicu u Sarajevo City Centru. Ponedjeljak 2.5.2016. i utorak 3.5.2016. godine je neradni dan za sve poslovnice Telemacha, izuzev poslovnice u Sarajevo City Centru koja radi po redovnom rasporedu. Svoje redovne aktivnosti sve poslovnice Telemacha će nastaviti u srijedu, 4.5.2016. godine.
-
mirza_15
#30379 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne naplacuje se uspostava poziva ni prema brojevima bh telecoma u novoj ponudi. Ima najbroj prema bh mobile. Time shift je oduvjek bio u ponudi bh telecoma u osnovnoj ponudi.Benq wrote:...
Jasta ce potop. Ko i do sada. I sa 5 Mbps naraslo na 150.000 korisnika. Sve i da dodje do povecanja brzine to osim markentiskog efekta kod obicnih korisnika nece predstavljati veliku razliku, ali i to je sbb/kbb. Bitnija je ova integracija sa mobilnom komponentom nego 70 umjesto 50 Mbps. Malo je korisnika kojima to stvarno nesto znaci. Grupa mobilnih sa dodatnim internetom je ipak ogromna prednost na strani bh telecoma.
- Benq
#30380 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koliko je nevazna brzina interneta vidim iz prilozenog sa bht foruma , da se ne lazemo svima je brzina bitna , hoces k'o covjek pogledat film u HD ili FHD , treba ti bar 10Mb internet i to da niko osim tebe ne koristi inace ti ne gine Buffering svakih nekoliko sekundi. Korisnik si interneta kao i ja , sad malo izostavi to sto radis u Telecomu , dakle razgovaramo kao korisnici i budi realan , 5Mb je presmijesno danas i sad je povecanje brzine dobro doslo svakome.mirza_15 wrote: Ne naplacuje se uspostava poziva ni prema brojevima bh telecoma u novoj ponudi. Ima najbroj prema bh mobile. Time shift je oduvjek bio u ponudi bh telecoma u osnovnoj ponudi.
Jasta ce potop. Ko i do sada. I sa 5 Mbps naraslo na 150.000 korisnika. Sve i da dodje do povecanja brzine to osim markentiskog efekta kod obicnih korisnika nece predstavljati veliku razliku, ali i to je sbb/kbb. Bitnija je ova integracija sa mobilnom komponentom nego 70 umjesto 50 Mbps. Malo je korisnika kojima to stvarno nesto znaci. Grupa mobilnih sa dodatnim internetom je ipak ogromna prednost na strani bh telecoma.
Drugo , jesi li primijetio da ti je svaka druga rijec "mobilna , mobilnom.." , Telemach to nema , a Telecomu je vecinom to jedini adut , ako Telemach uvede i mobilnu u BiH , a vjerujem da hoce , Telecom je opet donji..
Znaci pricamo o realnim stvarima koje se desavaju i koje bi se mogle desiti. Sto se time shifta tice i osnovne ponude, tu smo sugerisali i TM-u i HS-u. Ali rijetko ko ce to i da koristi jer vecinom sto se korisnika kablovske tice koriste module , a i D3GO je tu sa time shiftom.
-
mirza_15
#30381 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja sam poredio 50 i 70 npr. iako je trenutno 50 kod oba operatera. Objektivno, osim mjerenja ciji je veci, nema bitne razlike izmedju te dvije brzine za 99% korisnika.
- ElRe
#30382 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Unifon je odlicna aplikacija. Trenutno sam van BiH i pozivi, poruke funkcionisu bez problema.
-
s@mson
#30383 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@telemach
Poštovana, vjerujem da ste dama jer smo se čuli jednom telefonom nakon nekog mog posta, pa Vam se obraćam opet jer vjerujem da ćete mi dati prave informacije.
Naime, posljednjih mjesec dana imam problema sa signalom, "ledi" slika na HD kanalima uglavnom ali i na nekim SD kanalima. Tehničari su izlazili nekoliko puta i problem nije riješen. Jedna od situacija kada je bilo skoro nemoguće gledati program je bila prije nekih 6-7 dana i onda su postavke kompletne mreže promijenjene na zimski režim jer je zahladnilo i poprilično se popravilo stanje. Ove informacije sam dobio od ekipe koja je dolazila na intervenciju.
Zadnjih dana ponovo zaledi slika na djelić sekunde na svim HD kanalima ali ne tako često, recimo dva-tri puta u minuti. Maloprije je dolazio tehničar, ime i prezime poznato ali ne bih javno da ga kažem, bar zasada i nije popravio stanje. Izmjerio je signal na dolazu i jačina signala je OK a za ovo oko zaleđivanja slike je rekao da je to generalni problem na području Zenice i da kompanija Telemach, tj. zaposlenici te kompanije traže rješenje za ovaj problem.
Interesuje me da li je ta informacija tačna a ako jeste hoće li to biti riješeno u skoro vrijeme?
Znate, pomalo nervira kad se gleda TV a nešto sa slikom nije kako bi trebalo biti.
Hvala vam na odvojenom vremenu za čitanje ovog posta i nadam se odgovoru i rješenju ove neprijatne situacije. Zaista mi je više neprijatno zvati korisnički servis i uvijek istu priču ponavljati a rješenja nema.
Pozdrav...
Poštovana, vjerujem da ste dama jer smo se čuli jednom telefonom nakon nekog mog posta, pa Vam se obraćam opet jer vjerujem da ćete mi dati prave informacije.
Naime, posljednjih mjesec dana imam problema sa signalom, "ledi" slika na HD kanalima uglavnom ali i na nekim SD kanalima. Tehničari su izlazili nekoliko puta i problem nije riješen. Jedna od situacija kada je bilo skoro nemoguće gledati program je bila prije nekih 6-7 dana i onda su postavke kompletne mreže promijenjene na zimski režim jer je zahladnilo i poprilično se popravilo stanje. Ove informacije sam dobio od ekipe koja je dolazila na intervenciju.
Zadnjih dana ponovo zaledi slika na djelić sekunde na svim HD kanalima ali ne tako često, recimo dva-tri puta u minuti. Maloprije je dolazio tehničar, ime i prezime poznato ali ne bih javno da ga kažem, bar zasada i nije popravio stanje. Izmjerio je signal na dolazu i jačina signala je OK a za ovo oko zaleđivanja slike je rekao da je to generalni problem na području Zenice i da kompanija Telemach, tj. zaposlenici te kompanije traže rješenje za ovaj problem.
Interesuje me da li je ta informacija tačna a ako jeste hoće li to biti riješeno u skoro vrijeme?
Znate, pomalo nervira kad se gleda TV a nešto sa slikom nije kako bi trebalo biti.
Hvala vam na odvojenom vremenu za čitanje ovog posta i nadam se odgovoru i rješenju ove neprijatne situacije. Zaista mi je više neprijatno zvati korisnički servis i uvijek istu priču ponavljati a rješenja nema.
Pozdrav...
-
The Realist
#30384 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Što se neta tiče, mislim da je sve ispod 15-20Mbps premalo i to da stalno radni, bez smanjenja brzine.Benq wrote:
Koliko je nevazna brzina interneta vidim iz prilozenog sa bht foruma , da se ne lazemo svima je brzina bitna , hoces k'o covjek pogledat film u HD ili FHD , treba ti bar 10Mb internet i to da niko osim tebe ne koristi inace ti ne gine Buffering svakih nekoliko sekundi. Korisnik si interneta kao i ja , sad malo izostavi to sto radis u Telecomu , dakle razgovaramo kao korisnici i budi realan , 5Mb je presmijesno danas i sad je povecanje brzine dobro doslo svakome.
Znaci pricamo o realnim stvarima koje se desavaju i koje bi se mogle desiti. Sto se time shifta tice i osnovne ponude, tu smo sugerisali i TM-u i HS-u. Ali rijetko ko ce to i da koristi jer vecinom sto se korisnika kablovske tice koriste module , a i D3GO je tu sa time shiftom.
A što se tiče timeshifta, tu već mislim da je odlična stvar i ustvari da će to dati pravi smisao TV kanalima. Mislim da ljudi uglavnom više sve preko torrenata, a ne preko TV-a zato što ne mogu stići stvari gledati na TV-u u dato vrijeme, dok će sa TS-om se gubiti taj problem. Barem ja ću više gledati TV, jer ću sebi prilagoditi termine gledanja.
- odmor
#30385 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Potpisujem. Isti problem imam i ja, gotovo identicno. Podrucije Zenica, slika mrzne bas tako par puta u minuti, zvao 1360, covjek dolazio, kao nesto je zamjeno, ali popravio nije. Naveo je takodje da je to globalni problem u Zenici i sad ne kontam mi se s tim valjda trebamo pomirit?s@mson wrote:@telemach
Pozdrav...
Zanima me da li ce se sta popravljat za podrucije Zenice?
ZNA LI NEKO KOLIKI JE MINIMUM SIGNALA.. ? Meni je sad na 50% a nekad sam imo 70%.. a oni decibeli zavisno od kanala nekad je islo od 9db do 12db.. sad ide od -4db do -1db.. zavicno od kanala..
- _coRey_
#30386 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
daj vise vratite srpske verzije SK kanala na BHB, na ovim HR ne mozes F1 gledati a i komentatori su 10x gori
- Herr Flick
#30387 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jest fakat,nekad su sva 3 SK bila na srpskom jeziku,a sad sva 3 na hrvatskom na analogiji,s tim sto trreba dodat da trenutno nema signala(ima ali je treunto uzasna slika) na SK3 analogna_coRey_ wrote:daj vise vratite srpske verzije SK kanala na BHB, na ovim HR ne mozes F1 gledati a i komentatori su 10x gori
-
SerijeSync
#30388 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dakle svi se slažu da je UNIFON dobra stvar
- Maharadza
#30389 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Čekaj, zar se mogu poruke slati sa ovog TM fiksnog?!ElRe wrote:Unifon je odlicna aplikacija. Trenutno sam van BiH i pozivi, poruke funkcionisu bez problema.
Što se tiče timeshift-a, zna li se koji će kanali biti obuhvaćeni? Nadam se što više, po mogućnosti sve!
-
sencobih
#30390 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zar je neko čudo slati poruke sa fiksnog telefona?
- Maharadza
#30391 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hajde pročitaj još jednom pitanje pažljivo prije nego odmah pljuješ!sencobih wrote:Zar je neko čudo slati poruke sa fiksnog telefona?
Znam da je uhljeb-fiksni davno podržavao poruke ali nisam znao i da ih TM fiksni podržava!
-
SerijeSync
#30392 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
sencobih wrote:Zar je neko čudo slati poruke sa fiksnog telefona?
-
sencobih
#30393 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Samo pitam, sta vam je.Maharadza wrote:Hajde pročitaj još jednom pitanje pažljivo prije nego odmah pljuješ!sencobih wrote:Zar je neko čudo slati poruke sa fiksnog telefona?![]()
Znam da je uhljeb-fiksni davno podržavao poruke ali nisam znao i da ih TM fiksni podržava!
- afannedim
#30394 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Šta li je tebi smiješno. idi ba šta kresniSerijeSync wrote:sencobih wrote:Zar je neko čudo slati poruke sa fiksnog telefona?![]()
![]()
-
SerijeSync
#30395 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach jel imate neko pojačalo za signal koje se postavi u kuću ili nešto slično, jer namjeravam uskoro priključit još jedan tv na signal, tako da bi bila 3 tv, i želim da na svakom bude ista jačina signala!!
-
probook
#30396 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nzm da li ti je to potrebno. Kod mene su 3 tv i nema nikakvih problema ni na jednom.SerijeSync wrote:@Telemach jel imate neko pojačalo za signal koje se postavi u kuću ili nešto slično, jer namjeravam uskoro priključit još jedan tv na signal, tako da bi bila 3 tv, i želim da na svakom bude ista jačina signala!!
-
SerijeSync
#30397 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
e vidiš kada sam priključio drugi tv nijedan HD kanal nije radio dok tehničar nije došao i pojačao signal.probook wrote:Nzm da li ti je to potrebno. Kod mene su 3 tv i nema nikakvih problema ni na jednom.SerijeSync wrote:@Telemach jel imate neko pojačalo za signal koje se postavi u kuću ili nešto slično, jer namjeravam uskoro priključit još jedan tv na signal, tako da bi bila 3 tv, i želim da na svakom bude ista jačina signala!!
-
nlt
#30398 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
kako da riješim ovaj problem sa podešavanjem vremena, naime nakon prelaska na ljetno računanje, ode sve,....
na TV stavim kako i ide, ali na EPG ide unazad(npr. ako je neka emisija u 20:45, ono ce na mom EPG pisati da je u 19:45. tj. kasni 1 sat)
LG je TV, i ne ide ni sa ručnim ni automatskim podešavanjem vremena
na TV stavim kako i ide, ali na EPG ide unazad(npr. ako je neka emisija u 20:45, ono ce na mom EPG pisati da je u 19:45. tj. kasni 1 sat)
-
SerijeSync
#30399 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
jel namješteno na zemlju švedska?nlt wrote:kako da riješim ovaj problem sa podešavanjem vremena, naime nakon prelaska na ljetno računanje, ode sve,....
-
SerijeSync
#30400 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
nlt wrote:kako da riješim ovaj problem sa podešavanjem vremena, naime nakon prelaska na ljetno računanje, ode sve,....