SDP

Area_51

#30351 Re: SDP

Post by Area_51 »

ultima_palabra wrote:
Area_51 wrote:suvise je neke agresije i seljakluka kod njega
Stvarno, trebao bi se ugledati na ovu bečku školu: Damira, Trenerka, Grabovicu, Rumenka, Marina...
Jasno je sta zelis reci, a ja na to kazem, seljaklukom ne idi na seljakluk, idi finom politikom, okupi ljude oko sebe idejama i politicki sahrani pobrojane, jednom za sva vremena. Pisanjem tekstova u kojima zelis pokazat da si pametan, evo da svi razmislimo, niti u jednoj zemlji, politickoj stranci pa cak i u nevladinoj organizaciji, neces uciniti nista niti smijeniti njeno rukovodstvo. Samo ces sebi problem napraviti, a rezultat na terenu je jedno veliko NISTA. Sve ce ostat po starom.

To se u politici tako ne radi.
VjecitiStudent

#30352 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Area_51 wrote:Da ponovim jos jednom, Zeljko Komsic uz svesrdne pomoci Hanke Vajzovic i njenog mentora Amira Ibrovica, vratice gradjansku opciju na scenu, koja ce biti jedina, dok ce se nacionalne stranke same pogasiti od silnoga straha. :-D

Sto se tice Slobodana Popovica, da ovo ne postane topic o njemu, sa mnogim njegovim istupima se slazem, samo ima jedan mali problem, tako se politika ne radi, suvise je neke agresije i seljakluka kod njega, a premalo finih radova, koji bi u koncacnici mogli dovesti do toga da SDP postane drugaciji, onako kako ga Slobodan i vjerujem jedno 95% clanova SDP vidi.

Oni 5% problema, nece samo otici, posebno nece ako pises tekstove i dajes intervjue po portalima i listova, cineci ih jace povezanim. To je igra za mnogo pametne ljude.
Ko ce i da li ce ikada vratiti gradjansku opciju, ostaje da se vidi, no vi ste je definitivno sahranili.
Jos svega 14 najtezih mjeseci ...
jon_jovi

#30353 Re: SDP

Post by jon_jovi »

Area_51 wrote:Da ponovim jos jednom, Zeljko Komsic uz svesrdne pomoci Hanke Vajzovic i njenog mentora Amira Ibrovica, vratice gradjansku opciju na scenu, koja ce biti jedina, dok ce se nacionalne stranke same pogasiti od silnoga straha. :-D

Sto se tice Slobodana Popovica, da ovo ne postane topic o njemu, sa mnogim njegovim istupima se slazem, samo ima jedan mali problem, tako se politika ne radi, suvise je neke agresije i seljakluka kod njega, a premalo finih radova, koji bi u koncacnici mogli dovesti do toga da SDP postane drugaciji, onako kako ga Slobodan i vjerujem jedno 95% clanova SDP vidi.

Oni 5% problema, nece samo otici, posebno nece ako pises tekstove i dajes intervjue po portalima i listova, cineci ih jace povezanim. To je igra za mnogo pametne ljude.
G. Komšić nije član SDP-a. Ovo je tema o SDP i što oni imaju da ponude, odnosno o tome što SDP nema da ponudi
kamen spoticanja

#30354 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

Area_51 wrote: Sto se tice Slobodana Popovica, da ovo ne postane topic o njemu, sa mnogim njegovim istupima se slazem, samo ima jedan mali problem, tako se politika ne radi, suvise je neke agresije i seljakluka kod njega, a premalo finih radova, koji bi u koncacnici mogli dovesti do toga da SDP postane drugaciji, onako kako ga Slobodan i vjerujem jedno 95% clanova SDP vidi.

.
slobodan se nije u putu sreo s seljaklukom na koji aludiras :wink:
jedan fini ugladjeni gospodin,doduse boljsevice provinijencije kog je slucajni prolaznik koristio kao floskulu da sdp postoji i u manjem entitetu...nesto kao hakija meholjic...cime je uglavnom sve i receno
doduse duze vrijeme pominje se u krugovima bliskim demokratskoj fronti kao njihov novi clan...mozda i tome ovaj igrokaz
Basvod

#30355 Re: SDP

Post by Basvod »

megaman4 wrote:
Skijaš wrote:
„Više ne računam na tebe“!

Ovim riječima Zlatko Lagumdžija, vlasnik SDP BiH, obratio se (na sjednici predsjedništva SDP) Slobodanu Popoviću, članu tog viskog partijskog organa, koji još uvijek smatra da ta stranka nije Liderova babovina.
Koja umišljenost. Kao da su pred njim neki veliki projekti a ne propast stranke.
Ameri su i Zlatka kao i Duduka pustili niz vodu, tako da poručujem SDP-ovcima: vozdra i dabogda se nikada više ne vratili na političku scenu ovakvi kakvi ste... :evil:
Nebitno, i da nisu opet bi izgubili na buducim izborima.
Ne glasaju Amerikanci. SDA ce ih razvaliti na narednim izborima,
Banksy

#30356 Re: SDP

Post by Banksy »

Foteljaška politika SDA spremna na sve

Tvrdnja predsjednika SDA Sulejmana Tihića koju su prenijeli pojedini mediji, a u kojoj ne samo da SDP BiH i SBB naziva zlom od kojeg je jedno veće od drugog, nego i ističe da mu je SDS poželjniji partner nego SDP BiH u pravom svjetlu oslikava namjere politike koju predvodi čelnik SDA.

To je nedvojbeno foteljaška politika koja se danas ne libi ni ponovnog vezivanja zastava sa strankom sa kojom su to već jednom učinili u predvečerje agresije na BiH, saopćeno je iz Centra za informisanje SDP BiH.

Kamere RTRS-a bile su jučer „nezgodni svjedoci“ sastanka potpredsjednika SDP-a Damira Hadžića i visokog funkcionera SDS-a Predraga Kovača u eko-kući Borov Do na Hreši u blizini Sarajeva.
Ovaj sastanak bio je samo uvod u skorašnji sastanak predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžije i predsjednika SDS-a Mladena Bosića.

Jako smo zadovoljni onime što smo dogovorili sa SDS-om.
Ja moram reći da mi imamo vrlo bliske pozicije o tome kako i na koji način treba da funkcionira vlast u ovoj zemlji'',
izjavio je tom prilikom za RTRS Damir Hadžić
.
kamen spoticanja

#30357 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

Fakt je da strategiju "eno lopova, ,drzte lopova" sdp obilno koristi
Jedino je fahro veći maher u istom
VjecitiStudent

#30358 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:

HALID GENJAC: Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH štetan po vitalni interes Bošnjaka

Ponedjeljak | 15.07.2013.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je na današnjoj sjednici prihvatio zahtjev Vijeća ministara BiH da se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH razmatra po hitnom postupku.

Nakon toga je delegat Halid Genjac kazao da većina iz Kluba Bošnjaka proglašava prijedog ovog zakona štetnim po vitalni interes bošnjačkog naroda.

Genjac je, obrazlažući ovakav stav, kazao da je Vijeće ministara BiH usvojilo i u Parlamentarnu skupštinu uputilo Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH. Po njegovim riječima, iako nisu ispunjeni uvjeti iz Poslovnika Doma naroda u smislu stepena hitnosti i jednostavnosti zakona, Vijeće ministara zahtijeva da se navedeni zakon razmatra po hitnom postupku.

Pojasnio je da razmatranje zakona po hitnom postupku podrazumijeva zakone kako su predloženi, bez mogućnosti bilo kakve izmjene njegovog sadržaja u parlamentarnoj proceduri.

-Prijedlog zakona predviđa uspostavljanje komisije za odlučivanje o sukobu interesa i koja bi umjesto Centralne izborne komisije odlučivala o sukobu interesa i sankcijama. S predloženim načinom odlučivanja i sastavom komisije u kojem su dvije trećine članovi poslanici i delegati nije moguće postići neophodni stepen neovisnosti i efikasnosti u njenom radu - kazao je Genjac.

Dodao je da bi takva komisija bila podložna političkim uticajima i ucjenama koje bi onemogućavali donošenje nepohodnih odluka o stručno-pravnim pitanjima iz oblasti sprečavanja sukoba interesa.

-Osim toga, prijedlog zakona eliminira pravo na žalbu protiv odluka komisije, što je u suprotnosti s pravnim sistemom.

Jasno je da bi usvajanje prijedloga zakona s navedenim nedostacima onemogućilo sprečavanje sukoba interesa u institucijama vlasti BiH i uništilo dostignute standarde u ovoj oblasti koja je od suštinskog značaja za borbu protiv korupcije u BiH.

Zbog toga bi usvajanje navedenog prijedloga zakona bilo štetno za sve građane u BiH pa time i štetno za vitalni interes bošnjačkog naroda - kazao je Genjac.

Genjac je nakon što je pročitao obrazloženje kazao da su u potpisu delegati Sulejman Tihić, Nermina Kapetanović i on (Halid Genjac).

:thumbup:

Dokle je došlo ...
Pridružujem se :thumbup:

Još samo 14 mjeseci ...
didžej

#30359 Re: SDP

Post by didžej »

javna ja tajna da su sdp i sds u talu, prvenstveno preko damira hadzica koji je veliki jaran sa darkom babaljem.
babalj je trenutno mozda i najjaci covjek sds-a.
Area_51

#30360 Re: SDP

Post by Area_51 »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:

HALID GENJAC: Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH štetan po vitalni interes Bošnjaka

Ponedjeljak | 15.07.2013.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je na današnjoj sjednici prihvatio zahtjev Vijeća ministara BiH da se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH razmatra po hitnom postupku.

Nakon toga je delegat Halid Genjac kazao da većina iz Kluba Bošnjaka proglašava prijedog ovog zakona štetnim po vitalni interes bošnjačkog naroda.

Genjac je, obrazlažući ovakav stav, kazao da je Vijeće ministara BiH usvojilo i u Parlamentarnu skupštinu uputilo Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH. Po njegovim riječima, iako nisu ispunjeni uvjeti iz Poslovnika Doma naroda u smislu stepena hitnosti i jednostavnosti zakona, Vijeće ministara zahtijeva da se navedeni zakon razmatra po hitnom postupku.

Pojasnio je da razmatranje zakona po hitnom postupku podrazumijeva zakone kako su predloženi, bez mogućnosti bilo kakve izmjene njegovog sadržaja u parlamentarnoj proceduri.

-Prijedlog zakona predviđa uspostavljanje komisije za odlučivanje o sukobu interesa i koja bi umjesto Centralne izborne komisije odlučivala o sukobu interesa i sankcijama. S predloženim načinom odlučivanja i sastavom komisije u kojem su dvije trećine članovi poslanici i delegati nije moguće postići neophodni stepen neovisnosti i efikasnosti u njenom radu - kazao je Genjac.

Dodao je da bi takva komisija bila podložna političkim uticajima i ucjenama koje bi onemogućavali donošenje nepohodnih odluka o stručno-pravnim pitanjima iz oblasti sprečavanja sukoba interesa.

-Osim toga, prijedlog zakona eliminira pravo na žalbu protiv odluka komisije, što je u suprotnosti s pravnim sistemom.

Jasno je da bi usvajanje prijedloga zakona s navedenim nedostacima onemogućilo sprečavanje sukoba interesa u institucijama vlasti BiH i uništilo dostignute standarde u ovoj oblasti koja je od suštinskog značaja za borbu protiv korupcije u BiH.

Zbog toga bi usvajanje navedenog prijedloga zakona bilo štetno za sve građane u BiH pa time i štetno za vitalni interes bošnjačkog naroda - kazao je Genjac.

Genjac je nakon što je pročitao obrazloženje kazao da su u potpisu delegati Sulejman Tihić, Nermina Kapetanović i on (Halid Genjac).

:thumbup:

Dokle je došlo ...

Još samo 14 mjeseci ...
Nakon 14 mjeseci, na vlast ce doci tvoja SDA udruzena u zlocinacki poduhvat sa SBB, uz koalicionu pomoc Hanke Vajzovic i DF. :D
To ce, kao biti bolja vlast nego ova.
VjecitiStudent

#30361 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Area_51 wrote: Nakon 14 mjeseci, na vlast ce doci tvoja SDA udruzena u zlocinacki poduhvat sa SBB, uz koalicionu pomoc Hanke Vajzovic i DF. :D
:lol:
Better Man

#30362 Re: SDP

Post by Better Man »

Šta reči za partiju čiji predsjednik kaže da mu se ruši, odnosno da mu je narušen i ugrožen ugled zato što državni tužilac vodi istragu protiv njega! Koji debil moraš biti i ovako nešto izjaviti? Nije državni tužilac kriv što si lopov i što voliš da radiš mutne poslove!
StupskaBitanga

#30363 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

Mogu li ja postaviti pitanje
Šta i nakon 14 mjeseci i novih izbora
šta će se promijeniti? Izbori bez implementacije slučaja Sejdić-Finici neće biti priznati
Šta onda?
Vlast će biti ista
Samo umjesto SDP biće DF-SBB ono sjaši kurta uzjaši murta
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#30364 Re: SDP

Post by sabina1 »

StupskaBitanga wrote:Mogu li ja postaviti pitanje
Šta i nakon 14 mjeseci i novih izbora
šta će se promijeniti? Izbori bez implementacije slučaja Sejdić-Finici neće biti priznati
Šta onda?
Vlast će biti ista
Samo umjesto SDP biće DF-SBB ono sjaši kurta uzjaši murta
Za 14 mjeseci superiorno će pobijediti SDA.
To će biti sasvim dovoljno da u naredne četiri godine :
- svi nezavisni postanu zavisni
- da zemlja doživi potpuni ekonomski slom
- da je svi pametni i obrazovani mladi potpuno napuste.

Svi oni koji su inflitirani u sistem će jesti sa leđa onih koji umiru od gladi , koji umiru u borbi za preživljavanje , koji umiru u nehumanim uslovima rada ili u nefer borbi s konkurencijom.
Dovoljno. Dug je vijek životni.
Area_51 wrote: To ce, kao biti bolja vlast nego ova.
Dosada sam napisala dosta postova na ovom forumu. Niti jedan pozitivan o SDA ili o njihovim "vođama" ili ministrima.
Ali kada sam pročitala citiranu rečenicu - zastala sam :shock:
U svojoj mladoj historiji Bosna i Hercegovina je imala nekolicinu vlada i sve su bile loše , grozne ili katastrofalne.
Nikada Bosna i Hercegovina i Federacija Bosne i Hercegovine nisu imale gore , nesposobnije , lijenije , bahatije, neproduktivnije , bezobraznije , skuplje , birokratskije , bezosjećanije , političkije , ucjenjivačke , neradničke vlade kao od 2010 do danas. :smajlikojipovraća:
Ta dična gospoda su godinu dana samo USPOSTAVLJALI vlast.
(opet :smajlikojipovraća:)
Od ove državne vlade jedino može biti gora - federalna a od federalne - državna.
Last edited by sabina1 on 15/07/2013 22:35, edited 1 time in total.
StupskaBitanga

#30365 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

Karleušo nažalost tačno a još pogotovo sa ovim prijedlogom SDA oko 4 izborne jedinice fildžan država odnosno minder Bošnjakistan će vaskrsnuti :(
ReXX

#30366 Re: SDP

Post by ReXX »

Sta god da SDP nudi i sta god da radi gore je od SDA !!
vrbas1979

#30367 Re: SDP

Post by vrbas1979 »

Ovaj forum i tema su bili jedno vrijeme baza i oaza SDP-ovskih poklonika. Niti jednu pozitivnu o SDP-u nisam procitao mjesecima. Da sam u centrali ja bih se ozbiljno zabrinuo
vee-jay

#30368 Re: SDP

Post by vee-jay »

Veoma je moguce da SDA nakon narednih izbora ne bude na vlasti.
mirsek

#30369 Re: SDP

Post by mirsek »

vee-jay wrote:Veoma je moguce da SDA nakon narednih izbora ne bude na vlasti.
Racunica ide kako ?

Ozbiljno me zanima.
Jedino ako DF razvali i ode onda u koaliciju sa SDP i ostalim sitnim strankama, drugacije ne vidim SDA izbacenu iz drzavnih jasli.Mislim, to bi morao biti bas poširok front stranaka na jednoj i SDA na drugoj strani.
MuaDib

#30370 Re: SDP

Post by MuaDib »

Samo bih da se zahvalim SDP-u, što nas je sve prevario i što nam je bacio prašinu u oči, sa željom da još dugo, dugo iskihavaju prudsku groznicu, koja im je zbog oslabljenog imuniteta izazavnog zlatkovim sindromom, zadala smrtonosan udarac.
Skijaš

#30371 Re: SDP

Post by Skijaš »

Area_51 wrote:
VjecitiStudent wrote:

Još samo 14 mjeseci ...
Nakon 14 mjeseci, na vlast ce doci tvoja SDA udruzena u zlocinacki poduhvat sa SBB, uz koalicionu pomoc Hanke Vajzovic i DF. :D
Neka dođe mrtav Pol Pot. Neka dođe ko hoće, samo da padnu ovi ljigavci. Jer razlika je kada državu slabe SDA ili HDZ s jedne i neko za koga sam ja dao glas s druge strane. Mogu podnijeti poraz, ono što ne podnosim jeste kada se mene iskoristi protiv mene. Sa Čovićem, Tihićem i Dodikom znam na čemu sam i tu iznenađenja nema, ovo što Lagumdžija mojim glasom radi državi boli do neba.
Desnik

#30372 Re: SDP

Post by Desnik »

vrbas1979 wrote:Ovaj forum i tema su bili jedno vrijeme baza i oaza SDP-ovskih poklonika. Niti jednu pozitivnu o SDP-u nisam procitao mjesecima. Da sam u centrali ja bih se ozbiljno zabrinuo
A šta je pozitivno uradio Lagumdžija ili Nikšić za ove tri godine,
iz moje perspektive NIŠTA, a toliko su obećavali u one svoje 4 politike
:( :( :(
novi.dan.nova.nafaka

#30373 Re: SDP

Post by novi.dan.nova.nafaka »

vrbas1979 wrote:Ovaj forum i tema su bili jedno vrijeme baza i oaza SDP-ovskih poklonika. Niti jednu pozitivnu o SDP-u nisam procitao mjesecima. Da sam u centrali ja bih se ozbiljno zabrinuo
A zašto bi neko iz Centrale SDP-a čitao forumu i interesovalo ga mišljenje javnog mnijenja!?
Pa kladim se (metafora :D ) da SDP glavešinama poltrončići i ulizice govore kako ih narod voli i kako imaju narodnu podršku. Vjerujem da te glavešine žive u iluzijama. Doduše, jako su zauzeti i obimom poslova koje njihove firme realizuju ili trebaju dobiti do kraja mandata da bi se obazirali na bilo šta drugo...
Shahab

#30374 Re: SDP

Post by Shahab »

SDP je došao do tačke kada mu je Zlatko Lagumdžija postao najveći teret i smetnja. Godinama se unutar stranke brižljivo njegovao kult ličnosti Lagumdžije kao neprikosnovenog i nepogrešivog lidera, da bi samo za dvije godine dok je SDP obnašao vlast, medijski spin o nepogrešivosti Lagumdžije doživio potpuni krah. Stvarni život je pokazao da se radi o jednom totalitarnom i nesposobnom političaru bez vizije, kojem je jedina svrha bavljenja politikom, osigurati vlast i pripadajuće privilegije, za sebe i grupicu mediokriteta i poltrona kojima je okružen. Bez obzira na činjenicu da je SDP dubokoko indoktriniran arhaičnim komunističkim mentalitetom u kojem je jedino "bitan sud Partije", postojala je velika historijska šansa, da se nakon poslednjih izbora, naše društvo uvede u jednu novu brzinu, da se izvede na kolotok modernizacije i evropeizacije. I šta u tome trenutku radi Lagumdžija....opredjeljuje se za koaliciju sa SDA i Tihićem. Prihvatanjem Tihića kao partnera, prihvatio je pravila igre balkanske krčme...spletku, laž, korupciju, nepotizam, svjesno ekonomsko uništavanje društva. To je bila njegova fatalna greška, koja nije rezultat nikakve slučajnosti, nego rezultat Lagumdžijinog mahalaškog i kriminogenog mentaliteta. Sada je za Lagumdžiju kasno. On će sa sobom u ponor povući i SDP. U SDP koji je duboko indktriniran totalitarnim arhaičnim komunizmom, ne postoji kritična masa slobodnih ljudi i intelektualaca koji će osuditi Lagumdžijinu propalu politiku. To što ih je bilo otišlo je za Komšićem. Uz Lagumdžiju su ostali poltroni, karijeristi i aparatčici koji uopće nemaju viziju kako izgleda moderna evropska ljevica i evropsko društvo.
vrbas1979

#30375 Re: SDP

Post by vrbas1979 »

Moja pretpostavka je i predviđam da će SDP doživjeti debakl na narednim izborima.

Ono sto je gore, jeste da će se Šef stranke, Zlatko Lagumdžija, ponovno ušuljati u bar Federalni parlament. Imunitet, državna sisa, pare, prodaja državne imovine, komisije, regresi...

Boli njega briga što će mu mašići, koraći, nikšići možda ostati "na ulici"...

Isto vrijedi i za drugara mu, Fahrudina Radončića.
Post Reply