Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kmirsad

#30351 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Neko piciju ukro pasvord... vidi pisanja i kulture ophođenja.. :shock: :lol: :lol: :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#30352 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

kmirsad wrote:Neko piciju ukro pasvord... vidi pisanja i kulture ophođenja.. :shock: :lol: :lol: :lol:
allaha mi to sam ja :mrgreen:
kmirsad

#30353 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

pici wrote:
kmirsad wrote:Neko piciju ukro pasvord... vidi pisanja i kulture ophođenja.. :shock: :lol: :lol: :lol:
allaha mi to sam ja :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#30354 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

pici wrote:
sabina1 wrote:
pici wrote: sve je sada ko u ispovjedaonici kod popa OK al jel se muhamed upito sto mu je trebala ona ruka oko ZoRa... ja to hallalit ne mogu... sad se pokaj jedno sto puta oce nash i zdravo marija i ajde Ća...
.
Zakon o radu je u parlamentarnu proceduru ubacio SDP pa glasao protiv vlastitog Zakona.

Naša Stranka je dobila 6/10 amandmana s kojima je bila zadovoljna i kojima je glasala za Zakon o radu po vlastitoj odluci a ne zbog toga da li je u pitanju SDP Zakon ili SDA većina.

Biti protiv Naše Stranke i protiv Graca što su bili za zakon o radu je potpuno legitimno i ispravno kada imaš stav o Zakonu o radu (što vama ni inajmanje ne sporim da se razumijemo).

Nervira me kad mnogi Našu stranku optužuju za politikanstvo po tom pitanju a SDP i SDA su se tu isključivo i samo politički obračunavali...bolila ih je neka stvar da izvinete za radnike...

Pozdrav.

koliko mene sjecanje sluzi upravo se je NS tih dana bavila politikanstvom i kupovinom tj. prodajom glasa, sta su dobili ili sta su trazili u to ne ulazim nit me interesira jer je SDA i HDZ bio stegnut od MMFa i transama kredita... jedan je forumas na ovoj temi vec upitao koji su to amandmani usvojeni od NS, na kojoj skupstini je to bilo i koji sluzbeni list je to objavio... hvala.
Nisu dobili upravne ili nadzorne odbore , direktorske ili ministarske pozicije...ništa...dobili su usvojene
amandmane.
Zamoliću nekoga da pronađe taj službeni list....nisam pravnica.
Pozdrav.
sabina1

#30355 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

kmirsad wrote:[.
Ima li to kakve veze sa prelaskom one pukovnije u Naše redove...?... Terminološki mi se nekako podudara...
Ako hočeš , odgovori mi...
Lp
Ne shvatam ?
LP
sabina1

#30356 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Roccohljup wrote:

pa ne bih se slozio 100% za to (mada ima istine). Dosta ljudi ce mozda glasati za NS zato ste im je pun klinac nacionalista a ujedno im je dopizdila sapunica na relaciji GS/DF i SDP. Ako cemo iskreno, NS treba malo vise poraditi na svojoj strategiji (narucito ekonomski dio) i jasno navesti koji su ciljevi i kako do njih planiraju doci. Ako citas one programska opredeljenja.....i dalje je to previše naširoko i slabo konkretno (podrzat cemo ovo, zalazemo se za ovo, itd.) nez nečeg konkretnog tipa " nakon formairanja nove vlasti, NS će pokrenuti parlamentarnu proceduru za izmjene tih i tih zakona, usvajanje toga i toga, napravit cemo plan za smanjenje tog ai toga......
kad pogledas ova planove, strategije, itd., svi isto pricaju kako hoce smanjiti nezaposlenost, sivu ekonomiju, povećati prihode, bla bla bla.....a rijetko nmaletis naneki konkretan prijedlog ili ideju.
Ne slažem se s vama do kraja...ovo o čemu vi pišete je faza 2 a mi nismo još dosegli fazu 1.
A faza 1 je da se svi prema javnom i državnom odnose sa pažnjom dobrog domaćina , da se u startu prekine nepotizam , korupcija , štele , da se finasijska policija i revizije ozbiljnije i bez straha pozabave sa ogromnim privrednim malverzacijama , da prestane zapošljavanje u javnopj upravi , da se pretresu poslovanja silnih boračkih organizacija , da prestanu postojati crni fondovi stranaka u vidu reketa....sve ovo je priznaćete preozbiljno , pogotovo što protivnik nije kulturni evropski ili američki demokrata nego siledžije , kabadahije , ubice , reketaši....ogroman je proces pred nama.

Naša stranka je dosada imala OZBILJAN pristup politici , osim toga bili su i odgovorni....da bi došli u promjenu sistema ti moraš u kadrovima imati ljude koji ISTINSKI ŽELE MIJENJATI SISTEM , sve ostalo pada u vodu.....

Dalje , vrijeme je radilo za Našu stranku jer je SDP najveće postratno građansko razočarenje , pocijepan i ugažen u korupciju i vlast , Željko Komšić je notorni ublehaš a GS nebitan i za kućne savjete.....dakle Naša stranka je samo trebala ČEKATI , polagano ali sigurno rasti i pustiti nacionaliste koji očigledno imaju još uvijek legalnu i legitimnu potporu da polako dokrajče strpljenje i iskoriste posljednju zabludu i naivnost naroda...u teškim vremenima se pružaju šanse.....ljudima je najvažnija nada.

Srdačno vas pozdravljam.
kmirsad

#30357 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

sabina1 wrote:
kmirsad wrote:[.
Ima li to kakve veze sa prelaskom one pukovnije u Naše redove...?... Terminološki mi se nekako podudara...
Ako hočeš , odgovori mi...
Lp
Ne shvatam ?
LP
Naravno da me razumijete. :)
Ali da ipak pojasnim... mislim na kolektivni prelazak članova Grašanske Snage u redove Naše Stranke... koja je donijela nekoliko jakih ljudi, a koji su tražili svoje mjesto u rukovodsvu stranke, i dobili... pretpstavljam da su zarad njih, neki morali biti potisnuti, ili su barem imali takav osječaj potisnutosti,odbačenosti...
Pretpostavljam da su pregovori o njihovom prelasku počeli mnogo prije samog čina prelaska... dakle, bar nekoliko mjeseci...a to mu dođe baš nekako na ljeto 2017.
Roccohljup

#30358 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

sabina1 wrote:
Roccohljup wrote:

pa ne bih se slozio 100% za to (mada ima istine). Dosta ljudi ce mozda glasati za NS zato ste im je pun klinac nacionalista a ujedno im je dopizdila sapunica na relaciji GS/DF i SDP. Ako cemo iskreno, NS treba malo vise poraditi na svojoj strategiji (narucito ekonomski dio) i jasno navesti koji su ciljevi i kako do njih planiraju doci. Ako citas one programska opredeljenja.....i dalje je to previše naširoko i slabo konkretno (podrzat cemo ovo, zalazemo se za ovo, itd.) nez nečeg konkretnog tipa " nakon formairanja nove vlasti, NS će pokrenuti parlamentarnu proceduru za izmjene tih i tih zakona, usvajanje toga i toga, napravit cemo plan za smanjenje tog ai toga......
kad pogledas ova planove, strategije, itd., svi isto pricaju kako hoce smanjiti nezaposlenost, sivu ekonomiju, povećati prihode, bla bla bla.....a rijetko nmaletis naneki konkretan prijedlog ili ideju.
Ne slažem se s vama do kraja...ovo o čemu vi pišete je faza 2 a mi nismo još dosegli fazu 1.
A faza 1 je da se svi prema javnom i državnom odnose sa pažnjom dobrog domaćina , da se u startu prekine nepotizam , korupcija , štele , da se finasijska policija i revizije ozbiljnije i bez straha pozabave sa ogromnim privrednim malverzacijama , da prestane zapošljavanje u javnopj upravi , da se pretresu poslovanja silnih boračkih organizacija , da prestanu postojati crni fondovi stranaka u vidu reketa....sve ovo je priznaćete preozbiljno , pogotovo što protivnik nije kulturni evropski ili američki demokrata nego siledžije , kabadahije , ubice , reketaši....ogroman je proces pred nama.

Naša stranka je dosada imala OZBILJAN pristup politici , osim toga bili su i odgovorni....da bi došli u promjenu sistema ti moraš u kadrovima imati ljude koji ISTINSKI ŽELE MIJENJATI SISTEM , sve ostalo pada u vodu.....

Dalje , vrijeme je radilo za Našu stranku jer je SDP najveće postratno građansko razočarenje , pocijepan i ugažen u korupciju i vlast , Željko Komšić je notorni ublehaš a GS nebitan i za kućne savjete.....dakle Naša stranka je samo trebala ČEKATI , polagano ali sigurno rasti i pustiti nacionaliste koji očigledno imaju još uvijek legalnu i legitimnu potporu da polako dokrajče strpljenje i iskoriste posljednju zabludu i naivnost naroda...u teškim vremenima se pružaju šanse.....ljudima je najvažnija nada.

Srdačno vas pozdravljam.
hvala Sabin za odgovor. Ti vjerovatni imas malo bolju sliku i/ili neki insider info, ovo su samo moja zapažanja i ne nuzno kritika NS već generalno svake stranke ili ti prijedlog kako da malo više animirate nas koji smo neopredeljeni. Shvatam i fazu 1 i fazu dva, ali te dvije moraju ici uporedo za većinu stavki i meni bar lično puno znači da znam da stranka koju preferiram ima neki dugoročni plan koji pokriva sve a ne da su se nuzno fokusirali samo na naredne 4 god ili jos gore da samo nabacaju na papir neki program reda radi.
Mene lično, a vjerujem i ostale koji dolaze iz realnog sektora i koji su navikli na konkretne planove i aktivnosti, to jako nerrvira kod naših političara jer sve je nesto u nekoj magli i nedefinisano. Naravno, ne treba imati ni referate na 100 stranica za svaku ideju, ali makar neki skraćeni plan konkretnih aktivnosti koji bi se redovno revidirao i azurirao u skladu sa situacijom bi bio više nego poželjan od svake stranke.

pozz i nema potrebe za persiranjem :)
kluz franjo

#30359 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

pici wrote:
koliko mene sjecanje sluzi upravo se je NS tih dana bavila politikanstvom i kupovinom tj. prodajom glasa, sta su dobili ili sta su trazili u to ne ulazim nit me interesira jer je SDA i HDZ bio stegnut od MMFa i transama kredita... jedan je forumas na ovoj temi vec upitao koji su to amandmani usvojeni od NS, na kojoj skupstini je to bilo i koji sluzbeni list je to objavio... hvala.
Joj pici što me vrati u dobra forumska vremena.
I Vječiti i pk još bili aktivni. Solidno smo se fajtali ovdje.

Rekonstrukcija po sjećanju.
Kroz mehanizam vladinih amandmana (hitna procedura) u DN su 4 amandmana NS ušla prijedlog zakona.
Produženje roka za pregovaranje novih kolektivnih
Rad maloljetnika
Mobing i
Dužina GO (možda sam nešto i fulio)
I uz to Fadilovo obećanje da će još 2 amandmana biti u okvirnom kolektivnom, kao i da će vlada podržati zakon o negiranju genocida i uspostavu porodiljskog fonda.
Prvenstveno SDP (Šućur), ali i Kojović ukazuju na neustavnost postupka (hitna procedura) i zajedno sa DF-ovim zastupnicima napuštaju sjednicu.
Većina u DN usvaja prijedlog zakona sa uključenim amandmanima NS i šalje ga u PD u kojem Gratz, ispred NS i kao jedan od 50, glasa za prijedlog.
Ustavni sud potvrđuje neustavnost procedure i obara zakon.
U drugom pokušaju zakon prolazi glat (grande koalicija). Ne znam kako je NS glasala tada.
Eto po sjećanju, moguće je da sam neki detalj zaboravio.
Novak20

#30360 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

sabina1 wrote:
Rukovodstvo Naše stranke nikako da shvati da je jedan dan koalicije sa Konakovićem ili SBB-om zapravo kraj Naše stranke.

Nemam nikakav problem ako neko želi izvršiti političko samoubistvo , njegova stvar ali ne želim da Naša stranka postane sve ono što ona zapravo nije.
Pozdrav.
Poštovana @sabina1.

Vaša priča u zadnjih pola godine skoro pa sigurno stavlja NS u kontekst postizbornih koalicija sa Konakovićem ili SBB. Djelujete toliko sigurno u tim tvrdnjama o postizbornim koalicijama kao da imate pouzdane podatke o zakulisnim (z)dogovorima stranačkih prvaka NS.

Možda to i jeste tako ali šta ako nije ? Šta ako nagađate i bespotrebno vršite pritisak na rukovodstvo NS, odnosno isto tako bespotrebno unosite sumnju među članstvo i simpatizere pred same izbore u oktobru. Prejudiciranjem se, valjda, umanjuju šanse za kolektivni i pojedinačni uspjeh NS.

Gledajući iz svoje provincijske političke perspektive vidio sam da je NS bila zainteresovana prije godinu dana da uspostavi predizbornu koaliciju sa "prirodnim" političkim saveznicima građanske orijentacije. Svi su ih ti "ljevičari" od tada do sada pa i nekada ranije, redom nasankali svjesni samo svoga (uglavnom ličnog) interesa koji ne dopušta čvrst dogovor i usaglašen nastup "opozicije".

Bilo kako bilo, život ide dalje, a neke se političke realnosti moraju prihvatiti. Jedna od njih je da za NS - liberalnu stranku u BiH u narednih 50 godina iz ubjeđenja neće glasati više od 50 % građana na bilo kojem nivou. Iz tog razloga, koalicije su nužne da stranka ispliva iz opozicije i pokaže ima li potencijala da preuzme odgovornost i napreduje. Druga je realnost da se nikome ne garantuju rezultati izbora pa samim tim ni postizborna pozicioniranja i koaliranja.

NS ima najveće šanse za uspjeh u KS ali uz sumnju i prejudiciranje koje ne vodi ničemu osim svjesnom ili nesvjesnom kvarenju rejtinga NS, prije ćemo gledati koaliciju SDA/SBB/Konaković/preletači nego NS u vlasti.

Al' je*o vlast. :D
kluz franjo

#30361 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Novak20 wrote:
NS ima najveće šanse za uspjeh u KS ali uz sumnju i prejudiciranje koje ne vodi ničemu osim svjesnom ili nesvjesnom kvarenju rejtinga NS, prije ćemo gledati koaliciju SDA/SBB/Konaković/preletači nego NS u vlasti.

Al' je*o vlast. :D
Birači moraju kroz slobodno i demokratsko izjašnjavanje dati većinu za promjenu vlasti.
Ako birači u KS većinu opet daju sda/sbb/konakovic/preletači, onda promjena nije ni željena, ni potrebna, a samim tim ni moguća.

Ako neko želi promjenu vlasti u KS, taj neće glasati ni za sbb, ni za sda, a ni za ove koji po sopstvenom priznanju jedva čekaju da se vrate u "reformisanu" sda.
Barem ja to tako vidim
Novak20

#30362 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

kluz franjo wrote:
Birači moraju kroz slobodno i demokratsko izjašnjavanje dati većinu za promjenu vlasti.
Ako birači u KS većinu opet daju sda/sbb/konakovic/preletači, onda promjena nije ni željena, ni potrebna, a samim tim ni moguća.

Ako neko želi promjenu vlasti u KS, taj neće glasati ni za sbb, ni za sda, a ni za ove koji po sopstvenom priznanju jedva čekaju da se vrate u "reformisanu" sda.
Barem ja to tako vidim
Pojednostavio si i obrnuo stvari. Nije samo do djevojke nego dobrim dijelom i do đuvegije. :lol:
JThomas

#30363 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

preletači su siva kategorija koja realno remeti legitimitet. onaj ko ima vlast, sa nje kupuje onoliko koliko mu fali za ostanak na vlasti.

obični građanin nigdje nije politički analitičar. može li se reći da je onaj ko je glasao za df u novom sarajevu i centru, ili sdp u starom gradu na zadnjim lokalnim izborima htio sda? ne može. ali ju je dobio, i to uz pomoć svog glasa...
kluz franjo

#30364 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Novak20 wrote:
kluz franjo wrote:

Barem ja to tako vidim
Pojednostavio si i obrnuo stvari. Nije samo do djevojke nego dobrim dijelom i do đuvegije. :lol:
Naravno da je do đuvegije i to najviše.
Stranke koje žele da budu dio promjene moraju dati jasnu ponudu biračima i na bazi toga animirati većinu.
Capsicum

#30365 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Capsicum »

kluz franjo wrote:
pici wrote:

Kroz mehanizam vladinih amandmana (hitna procedura) u DN su 4 amandmana NS ušla prijedlog zakona.
Rad maloljetnika
Mobing i
I uz to Fadilovo obećanje da će još 2 amandmana biti u okvirnom kolektivnom, kao i da će vlada podržati zakon o negiranju genocida i uspostavu porodiljskog fonda.
Prvenstveno SDP (Šućur), ali i Kojović ukazuju na neustavnost postupka (hitna procedura) i zajedno sa DF-ovim zastupnicima napuštaju sjednicu.
Većina u DN usvaja prijedlog zakona sa uključenim amandmanima NS i šalje ga u PD u kojem Gratz, ispred NS i kao jedan od 50, glasa za prijedlog.
U drugom pokušaju zakon prolazi glat (grande koalicija). Ne znam kako je NS glasala tada.
Nijedan jedini amandman Naše stranke nije uvršten u Zakon o radu. NIJEDAN!

http://istinomjer.ba/nasa-stranka-nedos ... na-o-radu/
kmirsad

#30366 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

pratim... :?
kluz franjo

#30367 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Capsicum wrote:
kluz franjo wrote:
pici wrote:

Rad maloljetnika
Mobing i

Očigledno nije dovoljno znati slova, da bi se znalo čitati.
Ali evo da pokušamo opet.
Šta nije jasno u vezi hitne procedure?
kmirsad

#30368 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

De ba feferonko, pripazi malo... odbit će ti od plate... :-D
Capsicum

#30369 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Capsicum »

kluz franjo wrote:
Capsicum wrote:
kluz franjo wrote:Joj pici što me vrati u dobra forumska vremena.

Rad maloljetnika
Mobing i

Očigledno nije dovoljno znati slova, da bi se znalo čitati.
Ali evo da pokušamo opet.
Šta nije jasno u vezi hitne procedure?
Šta nije jasno u vezi glasanja za Zakon o radu u koji nije uvršten NIJEDAN amandman NS?

P.K. 30.07.2018:
Sadržaj naših amandmana je takav da se traže neke bitne promjene ponuđenog Prijedloga, te njihovo neusvajanje smatramo crvenom linijom ispod koje nećemo biti u prilici glasati za ovaj zakon”, dodao je Kojović.
Sutradan je Gratz, odnosno NS glasala za isti taj zakon, bez ijednog od tih amandmana koji kao bili crvena linija.
Roccohljup

#30370 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

jes jes....a politicarima inace trebba sve vjerovati. Dta su sve pricali i ŽK, i Nikšić, i suljagić, i haman pa svaki političar pa na kraju porekli.
mrgreen

#30371 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

DF se ostro bori za NS glasove. Moze li neka anketa koliko je glasaca Capsicum ubijedio? :D
putokaz1

#30372 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

mrgreen wrote:DF se ostro bori za NS glasove. Moze li neka anketa koliko je glasaca Capsicum ubijedio? :D
Ako treba nappraviti ćemo i tu anketu :D
kmirsad

#30373 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

mrgreen wrote:DF se ostro bori za NS glasove. Moze li neka anketa koliko je glasaca Capsicum ubijedio? :D
Mislim... :roll: ... nijednog.
putokaz1

#30374 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

kmirsad wrote:
Mislim... :roll: ... nijednog.
Ja znam jednog u mom biračkom mjestu rekao mi je
Glasat će za Komšića samo radi Capsicuma
mrgreen

#30375 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

putokaz1 wrote:
Ako treba nappraviti ćemo i tu anketu :D
Da momak dobije bonus... BIO sendvic sa kvinojom i avokadom :D
Locked