Al vi znate palamudit. Jeste li vi roditelji? Jeste li vi bili djeca?
Pa ne mozete djetetu sve zabraniti pobogu.

Naravno da treba paziti i cuvati, ali dovoljan je trenutak nepaznje - sto se svakom covjeku moze desiti i da bude belaj.
Zato vani postoji milion i jedna inspekcija prije nego se uopste moze odrzati neki dogadjaj. I kazne za organizatora su rigorozne. Vi ste ovdje bez ikakve analize, bez ikakvih informacija sve svalili na jadne roditelje.
Kod nas je postalo sasvim normalno da nam djeca ginu po parkovima, po ulici itd. Zasto. Pa zato jer nema nikakvih propisa. Kod mene blizu zgrade u parku, mala klackalica razjebana puno zeljeza koje strsi. Mislite da nekoga zanima da to popravi? A upravo samo zbog brige roditelja i toga jer ganjaju djecu tu, ne desava se da se neko dijete na nabije na to zeljezo. Pisali, slali, mah...jebe se nekom. Na kraju sami sklonili to i cao.
I drugo. Halo ba? Pricamo o Skenderiji. Zastarjeloj dvorani sa izuzetno opasnim tribinama, dvorani kakve se vani ruse i prave nove. Upravo zbog ovakvih stvari.
Mislim pricamo o kompleksu kojem se krov srusio ne tako davno.
Ono sve treba sravnit sa zemljom i napravi arenu kako bog zapovijeda.
Poenta. Nemojte da serete, ako ne znate sta se desilo. Serem i ja. Ali serem objektivno.