Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
putokaz1

#30326 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Rukovodstvo Naše stranke nikako da shvati da je jedan dan koalicije sa Konakovićem ili SBB-om zapravo kraj Naše stranke.

Nemam nikakav problem ako neko želi izvršiti političko samoubistvo , njegova stvar ali ne želim da Naša stranka postane sve ono što ona zapravo nije.
Pozdrav.[/quote]
Za Vladu KS Četvorka(NS+SDP+DF+GS) nemogu bez
SBB ili NIP ili NBL ili BPS
Nedostaju ljevici ruke jedno njih 4/5
Roccohljup

#30327 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

sabina1 wrote:
Roccohljup wrote:
kluz franjo wrote:http://www.tacno.net/interview/dennis-g ... rcegovine/
Dobar intervju Gratza.
Može se o nekim stvarima i viđenjima politički polemisati, ali sve u svemu fin i kulturan intervju.
Vrijedi pročitati.
Slazem se. SVaka mu je na mjestu....i oko pičkaste šutnje unutar NS oko afera baroš i oko Falatara, te njegov stav u vezi svega toga. Mene je iskreno kao nekog ko je simpatisao NS sve to porpilično razočaralo.
Sta li mu znaci da ce "tome doci kraj" i "i sve ce biti jasnije nakon izbora" ? Sprema li kakav comeback i puč? :?
Rukovodstvo Naše stranke nikako da shvati da je jedan dan koalicije sa Konakovićem ili SBB-om zapravo kraj Naše stranke.

Nemam nikakav problem ako neko želi izvršiti političko samoubistvo , njegova stvar ali ne želim da Naša stranka postane sve ono što ona zapravo nije.
Pozdrav.

Pa to ti je vazda opasnost u strankama (i organizacijama) gdje nko dodje na vlast, okruži se poslušnicima, i pocne graditi kult ličnosti. I na kraju kad skonta sta je uradio, svemu dođe kraj.
mrgreen

#30328 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

Capsicum wrote:Gubimo svi jer ćemo umanjiti šanse drugom kandidatu koji može spriječiti da Čović i Dodik, kao dokazani neprijatelji ove države, a Čović uz to i neosuđeni ratni zločinac, pokrenu proces potpune blokade predsjedništva, a samim tim efektivno onesposobe odbranbene strukture ove zemlje i blokiraju finansiranje državnih institucija, čime se otvara realna mogućnost da vlast funkcioniše samo na nivoima koji neće biti pogođeni blokadama, odnosno RS i kantoni. Čime de facto dobijamo nezavisnost RS i tzv. HZHB. Da to nije gomila gluposti govori i nedavni događaj na Ivan sedlu kada je Čović putem svojih ljudi iz HNK upotrijebio policijske snage za uspostavljanje kontrole "granice".
Dakle potvrdjeno ono sto sam rekla, politika straha: JEDINI razlog da se glasa za Komsica je STRAH od toga da "Bosne nece biti", da ce se RS otcijepiti, itd, i VJERA da je Komsic jedini garant da se to ne desi.
Ko se jos uvijek lozi na ovo i kome je dovoljno da mu da glas, samo naprijed.

Usput, ovo sto si rekao vjerujem da uopste nisu tvoje rijeci, jer smo ih toliko vec puta culi, u istoj formi, od Suljagica i Komsica, tako da vjerovatno dolaze iz nekog od pamfleta koje ste dobili.

Nema tu price o tome kako ce se voditi vanjska i ekonomska politika u okvirima nadleznosti clana Predsjednistva.

Poredjenja radi, meni je ovaj diskurs puno bitniji, konkretniji, u skladu sa danasnjim vremenom naspram lozione ima Bosne-nema Bosne: https://www.youtube.com/watch?v=psIsQrB060Y
kluz franjo

#30329 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Roccohljup wrote:
Dobar intervju Gratza.
Može se o nekim stvarima i viđenjima politički polemisati, ali sve u svemu fin i kulturan intervju.
Vrijedi pročitati.
Sta li mu znaci da ce "tome doci kraj" i "i sve ce biti jasnije nakon izbora" ? Sprema li kakav comeback i puč? :?
Koliko znam, Gratz je i dalje član NS. Odavno je jasno da postoje "šumovi" na relaciji sa trenutnim rukovodstvom, ali je i to komunicirano na jedan, za balkanske pojmove, vrlo civiliziran način.
NS poslije svakih opštih izbora ima redovni kongres i bira rukovodstvo. Da li je na to mislio, ne znam.
A ako je ovo što @sabina kaže, onda im kongres i neće trebati...
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#30330 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Roccohljup wrote:
sabina1 wrote:
Roccohljup wrote: Slazem se. SVaka mu je na mjestu....i oko pičkaste šutnje unutar NS oko afera baroš i oko Falatara, te njegov stav u vezi svega toga. Mene je iskreno kao nekog ko je simpatisao NS sve to porpilično razočaralo.

Pozdrav.

Pa to ti je vazda opasnost u strankama (i organizacijama) gdje nko dodje na vlast, okruži se poslušnicima, i pocne graditi kult ličnosti. I na kraju kad skonta sta je uradio, svemu dođe kraj.
Rast stranke i rast moći je legitimna stvar , na kraju krajeva niko nikome ne može zamjeriti politički obračun jer u tom slučaju neko je poražen a neko pobjednik , no Naša stranka ima strašno dobar potencijal da pokupi SVE GLASOVE NEOPREDIJELJENIH U SKORIJE vrijeme , taj potencijal ili ne vide ili neće da vide ili nemaju više vremena...vidjećemo.
putokaz1 wrote: Za Vladu KS Četvorka(NS+SDP+DF+GS) nemogu bez
SBB ili NIP ili NBL ili BPS
Nedostaju ljevici ruke jedno njih 4/5
Onda građani Kantona Sarajevo nisu za vladu ljevice nego su za desnicu.
kmirsad

#30331 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Dobar intervju Gratza.
Vrijedi pročitati.
Slažem se u potpunosti... divno ponašanje graca... odmjereno, realnom umjereno... bez pakosti i osvetoljubivosti...
Zar zaista ne mogu... porazgovarati... kao mudre poglavice, nači kompromis i popušiti lulu mira...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#30332 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

Dobar intervju Gratza.
Vrijedi pročitati.
sve je sada ko u ispovjedaonici kod popa OK al jel se muhamed upito sto mu je trebala ona ruka oko ZoRa... ja to hallalit ne mogu... sad se pokaj jedno sto puta oce nash i zdravo marija i ajde Ća...

Kada se formirala Naša stranka mnogi su u njoj vidjeli sličnost sa pokretom Sloboda koji je formirao Mario Vargas Ljosa u Peruu i koja je zaista tražila potpunu promjenu paradigme. Pećanin, Bajtal, Šarčević, Mustafić… u jednom trenutku se činilo da je Naša stranka utočište svih čestitih i mislećih bića u našoj zemlji. Šta se promijenilo pa su osnivači odlazili jedan za drugim?

Otišlo je mnogo uglednih i dobrih ljudi pored nabrojane gospode. Mislim da bi najbolje bilo da njih pitate za razloge njihovih odlazaka, ali vam odlazak takvih ljudi i njihovo udaljavanje od trenutnog rukovodstva Naše stranke mnogo govori. Ja sam svoje probleme i primjedbe na rad rukovodstva Naše stranke javno iznio, nakon čega sam praktično izopćen iz stranačkih struktura i poslan na stranački sud časti, čak mi se poslala naredba da ne smijem govoriti javno bez odobrenja iz Centrale. Sve mi je jasno bilo nakon toga. Ali doći će i tome kraj.

poslije jeBanja nejma kajanja.
sabina1

#30333 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

kmirsad wrote:
Dobar intervju Gratza.
Vrijedi pročitati.
Slažem se u potpunosti... divno ponašanje graca... odmjereno, realnom umjereno... bez pakosti i osvetoljubivosti...
Zar zaista ne mogu... porazgovarati... kao mudre poglavice, nači kompromis i popušiti lulu mira...
Ko ?

LP
Roccohljup

#30334 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

sabina1 wrote:
Rast stranke i rast moći je legitimna stvar , na kraju krajeva niko nikome ne može zamjeriti politički obračun jer u tom slučaju neko je poražen a neko pobjednik , no Naša stranka ima strašno dobar potencijal da pokupi SVE GLASOVE NEOPREDIJELJENIH U SKORIJE vrijeme , taj potencijal ili ne vide ili neće da vide ili nemaju više vremena...vidjećemo.

ja sam jedan od takvih (a znam ih jos desetak sigurno) ali i pored svih simpatija prema NS sad se pitam kuda vodi ta politika i zabijanje glave u pijesak?
kmirsad

#30335 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Slaćem se sa konstatacijom da uako NS uše u koaliciju sa Konakovičem ili sa SBB-om... iličak s obje opcije... da će kongres vjerovatno biti nepotreban... možda će dobiti vlast... ali će izgubiti članove...
Največe broj članova stranke su u njoj radi principjelnosti i moralnoh nivoa stranke
Doduše ima ih i koji su tu radi funkcija i uhljebljenja...
Heartbeats

#30336 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Heartbeats »

kluz franjo wrote:
Roccohljup wrote:
Dobar intervju Gratza.
Vrijedi pročitati.
Koliko znam, Gratz je i dalje član NS. Odavno je jasno da postoje "šumovi" na relaciji sa trenutnim rukovodstvom, ali je i to komunicirano na jedan, za balkanske pojmove, vrlo civiliziran način.
NS poslije svakih opštih izbora ima redovni kongres i bira rukovodstvo. Da li je na to mislio, ne znam.
A ako je ovo što @sabina kaže, onda im kongres i neće trebati...
Šumovi, šumovi..
Capsicum

#30337 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Capsicum »

mrgreen wrote:Usput, ovo sto si rekao vjerujem da uopste nisu tvoje rijeci, jer smo ih toliko vec puta culi, u istoj formi, od Suljagica i Komsica, tako da vjerovatno dolaze iz nekog od pamfleta koje ste dobili.
Dodaj na spisak ovih sa pamfletom i Gratza :lol:
Roccohljup

#30338 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

kmirsad wrote:Slaćem se sa konstatacijom da uako NS uše u koaliciju sa Konakovičem ili sa SBB-om... iličak s obje opcije... da će kongres vjerovatno biti nepotreban... možda će dobiti vlast... ali će izgubiti članove...
Največe broj članova stranke su u njoj radi principjelnosti i moralnoh nivoa stranke
meni je NS uvijek izgledala kao skup ljudi koji su tu radi istih ili sličnih ubjeđenja, bez pretencija na fotelje i funkcije te je to bio jedan d razloga sto su mi bili dragi. Mislim da ozbiljne stranke trebaju raditi na tome kako prepoznati one koji su tu iz licnih interesa (iskljucivo) i na vrijeme ih se rješavati......da ne postanu novi DF :)
sabina1

#30339 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

pici wrote: sve je sada ko u ispovjedaonici kod popa OK al jel se muhamed upito sto mu je trebala ona ruka oko ZoRa... ja to hallalit ne mogu... sad se pokaj jedno sto puta oce nash i zdravo marija i ajde Ća...
.
Zakon o radu je u parlamentarnu proceduru ubacio SDP pa glasao protiv vlastitog Zakona.

Naša Stranka je dobila 6/10 amandmana s kojima je bila zadovoljna i kojima je glasala za Zakon o radu po vlastitoj odluci a ne zbog toga da li je u pitanju SDP Zakon ili SDA većina.

Biti protiv Naše Stranke i protiv Graca što su bili za zakon o radu je potpuno legitimno i ispravno kada imaš stav o Zakonu o radu (što vama ni inajmanje ne sporim da se razumijemo).

Nervira me kad mnogi Našu stranku optužuju za politikanstvo po tom pitanju a SDP i SDA su se tu isključivo i samo politički obračunavali...bolila ih je neka stvar da izvinete za radnike...

Pozdrav.
sabina1

#30340 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

kmirsad wrote: Doduše ima ih i koji su tu radi funkcija i uhljebljenja...
A ima i onih koji donose odluke radi funkcija i uhljebljenja.....
kmirsad

#30341 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

sabina1 wrote:
kmirsad wrote:
Dobar intervju Gratza.
Vrijedi pročitati.
Ko ?

LP
Lp @sabina... sukobljene strane valjda... Grac i rukovodstvo ili dio rukovodstva s kojim je došlo do neslaganja... Tako Grac kaže u svom intervjuu... sukob mišljenja ... :?
Roccohljup

#30342 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

šta kada nakon izbora (a realno je ocekivati) NS dobije puno vise glasova nego prije, da li ce sadašnje rukovodstvo sa kojim je Gratz (bar sa nekim od njih) u otvorenom sukobu pripisati sebi te rezultate te ga na neki način još više udaljiti?
kmirsad

#30343 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Roccohljup wrote:
kmirsad wrote:Slaćem se sa konstatacijom da uako NS uše u koaliciju sa Konakovičem ili sa SBB-om... iličak s obje opcije... da će kongres vjerovatno biti nepotreban... možda će dobiti vlast... ali će izgubiti članove...
meni je NS uvijek izgledala kao skup ljudi koji su tu radi istih ili sličnih ubjeđenja, bez pretencija na fotelje i funkcije te je to bio jedan d razloga sto su mi bili dragi. Mislim da ozbiljne stranke trebaju raditi na tome kako prepoznati one koji su tu iz licnih interesa (iskljucivo) i na vrijeme ih se rješavati......da ne postanu novi DF :)
Spominjao sam jednom da takva, ( mislim tako ideološki postavljena) stranka mora imati svog odanog Profesionalca (Boru Todorovića )... amateri u tom poslu, ne mogui ih otkriti... prevješti su, da ti prodaju muda pod bubrege...
Roccohljup

#30344 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

kmirsad wrote:
Roccohljup wrote:
Spominjao sam jednom da takva, ( mislim tako ideološki postavljena) stranka mora imati svog odanog Profesionalca (Boru Todorovića )... amateri u tom poslu, ne mogui ih otkriti... prevješti su, da ti prodaju muda pod bubrege...
Mozda je zato onomad DF privolio Alibabića .....da im bude interni njuškalo.....ko bolji za to od stare hale i SDBovca :D :D :D :D :D
kmirsad

#30345 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Roccohljup wrote:
kmirsad wrote:
Roccohljup wrote:
Mozda je zato onomad DF privolio Alibabića .....da im bude interni njuškalo.....ko bolji za to od stare hale i SDBovca :D :D :D :D :D
Niko... :-D... školovani, temeljiti, vrijedni, nemilosrdni, ni po babu ni po stričevima...
sabina1

#30346 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

kmirsad wrote: Lp @sabina... sukobljene strane valjda... Grac i rukovodstvo ili dio rukovodstva s kojim je došlo do neslaganja... Tako Grac kaže u svom intervjuu... sukob mišljenja ... :?
Mirsade ,

sukob je nastao na ljeto prošle godine , punih 18 mjeseci prije izbora , zašto bi bilo ko mijenjao mišljenje i odstupao sa osvojenih pozicija tri mjeseca pred izbore ???

LP
Roccohljup wrote:šta kada nakon izbora (a realno je ocekivati) NS dobije puno vise glasova nego prije, da li ce sadašnje rukovodstvo sa kojim je Gratz (bar sa nekim od njih) u otvorenom sukobu pripisati sebi te rezultate te ga na neki način još više udaljiti?
Glasove osvaja Naša Stranka - Peđa , Sabina , Marjanović , Bešlagić i ostali , dakle ti ljudi imaju puno pravo da pripišu sebi sve rezultate jer su ih zaista i osvojili.

Gratz-ov je problem kako će se postaviti u svemu tome.
Pozdrav
kmirsad

#30347 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

sabina1 wrote:
kmirsad wrote: Lp @sabina... sukobljene strane valjda... Grac i rukovodstvo ili dio rukovodstva s kojim je došlo do neslaganja... Tako Grac kaže u svom intervjuu... sukob mišljenja ... :?
Mirsade ,

sukob je nastao na ljeto prošle godine , punih 18 mjeseci prije izbora , zašto bi bilo ko mijenjao mišljenje i odstupao sa osvojenih pozicija tri mjeseca pred izbore ???

LP
:roll: :roll: :roll: E sad bih baš volio znati razloge i aktere tog sukoba...
Ima li to kakve veze sa prelaskom one pukovnije u Naše redove...?... Terminološki mi se nekako podudara...
Ako hočeš , odgovori mi...
Lp

edit
Smatram da i Grac može sebi pripisati dio dobijenih glasova... na staru slavu i zasluge...ali i izgubljenih... na sukob s NS...
Last edited by kmirsad on 28/05/2018 13:00, edited 2 times in total.
Roccohljup

#30348 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

sabina1 wrote:
Glasove osvaja Naša Stranka - Peđa , Sabina , Marjanović , Bešlagić i ostali , dakle oni imaju puno pravo da pripišu sebi sve rezultate jer su ih zaista i osvojili.

Gratz-ov je problem kako će se postaviti u svemu tome.
Pozdrav

pa ne bih se slozio 100% za to (mada ima istine). Dosta ljudi ce mozda glasati za NS zato ste im je pun klinac nacionalista a ujedno im je dopizdila sapunica na relaciji GS/DF i SDP. Ako cemo iskreno, NS treba malo vise poraditi na svojoj strategiji (narucito ekonomski dio) i jasno navesti koji su ciljevi i kako do njih planiraju doci. Ako citas one programska opredeljenja.....i dalje je to previše naširoko i slabo konkretno (podrzat cemo ovo, zalazemo se za ovo, itd.) nez nečeg konkretnog tipa " nakon formairanja nove vlasti, NS će pokrenuti parlamentarnu proceduru za izmjene tih i tih zakona, usvajanje toga i toga, napravit cemo plan za smanjenje tog ai toga......
kad pogledas ova planove, strategije, itd., svi isto pricaju kako hoce smanjiti nezaposlenost, sivu ekonomiju, povećati prihode, bla bla bla.....a rijetko nmaletis naneki konkretan prijedlog ili ideju.
pici

#30349 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

sabina1 wrote:
pici wrote: sve je sada ko u ispovjedaonici kod popa OK al jel se muhamed upito sto mu je trebala ona ruka oko ZoRa... ja to hallalit ne mogu... sad se pokaj jedno sto puta oce nash i zdravo marija i ajde Ća...
.
Zakon o radu je u parlamentarnu proceduru ubacio SDP pa glasao protiv vlastitog Zakona.

Naša Stranka je dobila 6/10 amandmana s kojima je bila zadovoljna i kojima je glasala za Zakon o radu po vlastitoj odluci a ne zbog toga da li je u pitanju SDP Zakon ili SDA većina.

Biti protiv Naše Stranke i protiv Graca što su bili za zakon o radu je potpuno legitimno i ispravno kada imaš stav o Zakonu o radu (što vama ni inajmanje ne sporim da se razumijemo).

Nervira me kad mnogi Našu stranku optužuju za politikanstvo po tom pitanju a SDP i SDA su se tu isključivo i samo politički obračunavali...bolila ih je neka stvar da izvinete za radnike...

Pozdrav.

koliko mene sjecanje sluzi upravo se je NS tih dana bavila politikanstvom i kupovinom tj. prodajom glasa, sta su dobili ili sta su trazili u to ne ulazim nit me interesira jer je SDA i HDZ bio stegnut od MMFa i transama kredita... jedan je forumas na ovoj temi vec upitao koji su to amandmani usvojeni od NS, na kojoj skupstini je to bilo i koji sluzbeni list je to objavio... hvala.
pici

#30350 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

BIVŠI PREDSJEDNIK NS
Gratz: Ne prelazim u DF, žao mi je što je Naša stranka zavela policijski sistem

https://www.klix.ba/vijesti/bih/gratz-n ... /180528056

evo muhamed jopet progovoriJo... :mrgreen:
Locked