FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Partijaner
#30326 Re: FC Barcelona
Da li je Pep dok je bio u Barci eksperimentisao sa igracima odnosno da li je nekog iz neke dugogodisnje pozicije stavljao u drugu, kao sto to on cini sa Bayernovim igracima, nesto se ne sjecam ?
-
Madrid
#30327 Re: FC Barcelona
Dobar je on, al za juniora...Logovan wrote:Neće on biti nešto puno bolji od ove ublehe.skenderija04 wrote: TV3 upravo tvrdi, pozivajuci se na izvore u klubu, da je Luis Enrique zavrsena prica. Kazu da bi to moglo ujedno i znaciti odlazak Zubizarete jer je njegov kandidat bio Valverde.
Da Enrique drzi sistem ljudima koji su prekucali svijet 2 puta i Messiu?
Da i to vidimo...
- p206
#30328 Re: FC Barcelona
Messi sa krila u sredini, prvi put protiv Reala kad je bilo 6-2, Fabregas u napad sa Messijem u 343 formaciji, mada je to više ličilo na 334... Iniesta na krilo kad smo ih mlatnuli 2-0 u gostima, Mascherano u odbranu, Abidal na štopera doduše rijetko..Partijaner wrote:Da li je Pep dok je bio u Barci eksperimentisao sa igracima odnosno da li je nekog iz neke dugogodisnje pozicije stavljao u drugu, kao sto to on cini sa Bayernovim igracima, nesto se ne sjecam ?
- Zmijuga loma
#30329 Re: FC Barcelona
Yaya Toure je igrao stopera, Dani Alves desno krilo, Fabregas u vrhu napada, dalje da ne idem. Formacije da ne spominjem. Bolje da pitaš šta nije radio.Partijaner wrote:Da li je Pep dok je bio u Barci eksperimentisao sa igracima odnosno da li je nekog iz neke dugogodisnje pozicije stavljao u drugu, kao sto to on cini sa Bayernovim igracima, nesto se ne sjecam ?
- skenderija04
#30330 Re: FC Barcelona
Tesko je to porediti@PartianerPartijaner wrote:Da li je Pep dok je bio u Barci eksperimentisao sa igracima odnosno da li je nekog iz neke dugogodisnje pozicije stavljao u drugu, kao sto to on cini sa Bayernovim igracima, nesto se ne sjecam ?
Dosao je u ekipu koja je odisala samozadovoljstvom, koja je zivjela na staroj slavi i koja dvije godine nista nije osvojila. Cistka i od nule. Znaci bilo je jako puno igraca gladnih uspjeha i zeljnih igre. Bayern je druga prica.
Mjenjao je. Ovako na prvu, Mascherano na stopera, Adriano vracen nazad, Messi na laznu devetku sa krila....Bilo je, ali tesko je to porediti.
- p206
#30331 Re: FC Barcelona
da, jednom je na Camp Nou, Alves igrao krilo a Puyol na beku... znam da se Ronaldo po toj strani skoro nije sastavio s loptom... i kasnije mi je bilo čudno što to nije više koristio.Zmijuga loma wrote:Yaya Toure je igrao stopera, Dani Alves desno krilo, Fabregas u vrhu napada, dalje da ne idem. Formacije da ne spominjem. Bolje da pitaš šta nije radio.Partijaner wrote:Da li je Pep dok je bio u Barci eksperimentisao sa igracima odnosno da li je nekog iz neke dugogodisnje pozicije stavljao u drugu, kao sto to on cini sa Bayernovim igracima, nesto se ne sjecam ?
- Partijaner
#30332 Re: FC Barcelona
Pa Bgm on je njih dobro izrotirao haman.
Samo ne znam da li su svi bili na zadovoljavajucem nivou, takav slucaj sa Martinezom i Lahmom nije.
Samo ne znam da li su svi bili na zadovoljavajucem nivou, takav slucaj sa Martinezom i Lahmom nije.
- Zmijuga loma
#30333 Re: FC Barcelona
Ja se sjećam ove na Bernabeu:p206 wrote:da, jednom je na Camp Nou, Alves igrao krilo a Puyol na beku... znam da se Ronaldo po toj strani skoro nije sastavio s loptom... i kasnije mi je bilo čudno što to nije više koristio.Zmijuga loma wrote:Yaya Toure je igrao stopera, Dani Alves desno krilo, Fabregas u vrhu napada, dalje da ne idem. Formacije da ne spominjem. Bolje da pitaš šta nije radio.Partijaner wrote:Da li je Pep dok je bio u Barci eksperimentisao sa igracima odnosno da li je nekog iz neke dugogodisnje pozicije stavljao u drugu, kao sto to on cini sa Bayernovim igracima, nesto se ne sjecam ?
Pa noćas su obojica igrali na svojim pozicijama. Ako postoji utakmica u kojoj se Pep držao Juppove postavke onda je to ova noćas.Partijaner wrote:Pa Bgm on je njih dobro izrotirao haman.![]()
- Partijaner
#30334 Re: FC Barcelona
Jesu, ali je poceo sa Svajnijem i Kroosom nazad i to je bila kardinalna greska, Martineza je ubacio kad je vec bilo gotovo, trebao je igrati od pocetka sa Svajnijem nazad i ne bilo propuha, da ne smetam, trazio sam odgovor dobio sam, zahvaljujem na brzini. 
- p206
#30335 Re: FC Barcelona
jest to je ta... pomiješao sam... uglavnom dobro je izgledalo, tako da mi je kasnije bilo čudno što se nije tako igralo, kad se Ronaldo često nalazio 1 na 1 sa sporijim Pique-om, a Alves negdje naprijed gdje se ne može stići vratitiZmijuga loma wrote: Ja se sjećam ove na Bernabeu:
-
omar little
#30336 Re: FC Barcelona
majko moja, odem pregledati bayern temu a tamo...odron. :S bas toliko da se likuje i injorfejsira jeftino, svasta. oni jadni piju sad duplu vatru, od onih sto projiciraju barcu u bayern a mrze je (nagomilalo ih se u zadnjih nekoliko godina
) i od onih koji ne vole bayern. uzas.
-
5 0 5
#30337 Re: FC Barcelona
nevjerovatno je kako su brzo zaboravili da su osvojili ligu u rekordnom roku, dosli do polufinala takmicenja u kojem nijedan tim u istoriji nije zadrzao titulu dvije godine zaredom, i da igraju finale njemackog kupa za koji dan.omar little wrote:majko moja, odem pregledati bayern temu a tamo...odron. :S bas toliko da se likuje i injorfejsira jeftino, svasta. oni jadni piju sad duplu vatru, od onih sto projiciraju barcu u bayern a mrze je (nagomilalo ih se u zadnjih nekoliko godina) i od onih koji ne vole bayern. uzas.
- Dr. Kuca
#30338 Re: FC Barcelona
Ne znam sto bi dobio otkaz u Minhenu? Pa odbranio je titulu u njemackoj, igra finale kupa? Osvojio je vec 3 trofeja ima priliku i za cetvrti.. Samo ludak bi ocekivo da ce osvojiti 2 puta LP i da mu je to bio uslov.. Bayernu ide remont iduce godine, kao i Barceloni.
-
missko
#30339 Re: FC Barcelona
Pa kako ko sagleda stvari. Ima razloga za otkaz a i ne mora da bude. Prvi razlog je da je igra i motivacija u qrcu i da vecini navijaca pocinje ici na neku stvar. Drugi razlog je 17 mil. Dajes a dobijes manje uspijeha nego sto si imao i na kraju doveli su ga da bi gospodario internacionalno jer u nacionalnom prvenstvu su svakako gospodari tako da liga i finale kupa dolazi pod normalno.
Po tij logici RDM bi trebao biti vjecni trener Celsija jer im je donio prvu LP u povijesti
Gesendet von meinem SM-N9005 mit Tapatalk
Po tij logici RDM bi trebao biti vjecni trener Celsija jer im je donio prvu LP u povijesti
Gesendet von meinem SM-N9005 mit Tapatalk
-
Madrid
#30340 Re: FC Barcelona
Ma doveden je jer je jedan od najboljih i da se Bayern popularizuje na svjetskom nivou, ne da osvoji sve u prvoj sezoni.
E sad je problem u tome sto oni koji su ga doveli vjerovatno nisu ocekivali Barceloninu igru, mada mozda i jesu, ali ako se nekad budu kola lomila sigurno ce preko Pepovih leđa, glavesine ce rec da nisu nista znale
E sad je problem u tome sto oni koji su ga doveli vjerovatno nisu ocekivali Barceloninu igru, mada mozda i jesu, ali ako se nekad budu kola lomila sigurno ce preko Pepovih leđa, glavesine ce rec da nisu nista znale
-
5 0 5
#30341 Re: FC Barcelona
oni jesu ocekivali barceloninu igru. gledao sam neki dan prilog o bayernu i intervju sa jednim od direkotora (ne znam kako se zove), koji kaze ovako. ideja o novom reformiranom fudbalu je dosla inspirisani spansko-holandskom pricom. a to je, barcelona je ulaganjem u svoju akademiju, napravila odlicnu bazu za spanski fudbal koji im je na kraju donio sve te trofeje. njemci su zapoceli taj proces sa van gaalom u bayernu, koji je iscupao talente iz bayernove akademije, a guardiola je samo nastavak tog procesa, iz kojeg se njemci nadaju da ce u ovoj ili iducoj deceniji dati rezultate koje je postigla barcelona i spanija. pogotovo je akcent na pronalazenju talenata iz njemackih akademija.Madrid wrote:Ma doveden je jer je jedan od najboljih i da se Bayern popularizuje na svjetskom nivou, ne da osvoji sve u prvoj sezoni.
- Eweleen
#30342 Re: FC Barcelona
rezultate koje je postigla barcelona, a ne stil igre koji je gajila barcelona, ako sam dobro shvatio505sCrtom wrote:oni jesu ocekivali barceloninu igru. gledao sam neki dan prilog o bayernu i intervju sa jednim od direkotora (ne znam kako se zove), koji kaze ovako. ideja o novom reformiranom fudbalu je dosla inspirisani spansko-holandskom pricom. a to je, barcelona je ulaganjem u svoju akademiju, napravila odlicnu bazu za spanski fudbal koji im je na kraju donio sve te trofeje. njemci su zapoceli taj proces sa van gaalom u bayernu, koji je iscupao talente iz bayernove akademije, a guardiola je samo nastavak tog procesa, iz kojeg se njemci nadaju da ce u ovoj ili iducoj deceniji dati rezultate koje je postigla barcelona i spanija. pogotovo je akcent na pronalazenju talenata iz njemackih akademija.Madrid wrote:Ma doveden je jer je jedan od najboljih i da se Bayern popularizuje na svjetskom nivou, ne da osvoji sve u prvoj sezoni.
- HB_BHF
#30343 Re: FC Barcelona
Guardiola needs Messi... and Messi needs Guardiola
http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... CID=CP_125

- skenderija04
#30344 Re: FC Barcelona
Svi pametni nakon sest godina....HB_BHF wrote:Guardiola needs Messi... and Messi needs Guardiola
-
omar little
#30345 Re: FC Barcelona
HB_BHF wrote:Guardiola needs Messi... and Messi needs Guardiola
mos mislit.
edit:
odoh provjeriti kako me sjecanje sluzi i dobro sam
messi 38 eto'o 36 henry 26 krkic i xavi po 10.
- HB_BHF
#30346 Re: FC Barcelona
Haha pa namjerno sam stavio. Goal.com je najgluplji portal u historiji interneta 
-
5 0 5
#30347 Re: FC Barcelona
nemoj me uzimati doslovno za rijec. nisam gledao cijeli prilog. zainteresovao sam se kada su poceli pricati o guardioli. ali koliko sam uspio povezati, njemci vide guardiolin fudbal kao inovativan i kreativan, i vide ga kao fudbal buducnosti. a najvise se uzdaju u razvoj mladih igraca, u cemu se guardiola pokazao kao strucnjak. a to sam ranije napisao, taj proces je zapoceo van gaal, koji je npr. uveo mullera i alabu u tim, nasao im mjesto. kako sam razumio, guardiola nije tamo samo kao trener, nego dio projekta koji je poceo prije 5-6 godina. a koji je u holandiji i spaniji bio dosta uspjesan. (trazio sam taj prilog na internetu, ali ga nisam uspio naci. na holandskoj tv sam gledao, prije jedno mjesec dana).Eweleen wrote: rezultate koje je postigla barcelona, a ne stil igre koji je gajila barcelona, ako sam dobro shvatio
-
5 0 5
-
omar little