FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Partijaner

#30326 Re: FC Barcelona

Post by Partijaner »

Da li je Pep dok je bio u Barci eksperimentisao sa igracima odnosno da li je nekog iz neke dugogodisnje pozicije stavljao u drugu, kao sto to on cini sa Bayernovim igracima, nesto se ne sjecam ?
Madrid

#30327 Re: FC Barcelona

Post by Madrid »

Logovan wrote:
skenderija04 wrote: TV3 upravo tvrdi, pozivajuci se na izvore u klubu, da je Luis Enrique zavrsena prica. Kazu da bi to moglo ujedno i znaciti odlazak Zubizarete jer je njegov kandidat bio Valverde.
Neće on biti nešto puno bolji od ove ublehe.
Dobar je on, al za juniora...
Da Enrique drzi sistem ljudima koji su prekucali svijet 2 puta i Messiu?
Da i to vidimo...
p206

#30328 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

Partijaner wrote:Da li je Pep dok je bio u Barci eksperimentisao sa igracima odnosno da li je nekog iz neke dugogodisnje pozicije stavljao u drugu, kao sto to on cini sa Bayernovim igracima, nesto se ne sjecam ?
Messi sa krila u sredini, prvi put protiv Reala kad je bilo 6-2, Fabregas u napad sa Messijem u 343 formaciji, mada je to više ličilo na 334... Iniesta na krilo kad smo ih mlatnuli 2-0 u gostima, Mascherano u odbranu, Abidal na štopera doduše rijetko..
Zmijuga loma

#30329 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

Partijaner wrote:Da li je Pep dok je bio u Barci eksperimentisao sa igracima odnosno da li je nekog iz neke dugogodisnje pozicije stavljao u drugu, kao sto to on cini sa Bayernovim igracima, nesto se ne sjecam ?
Yaya Toure je igrao stopera, Dani Alves desno krilo, Fabregas u vrhu napada, dalje da ne idem. Formacije da ne spominjem. Bolje da pitaš šta nije radio.
skenderija04

#30330 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Tesko je to porediti@Partianer

Dosao je u ekipu koja je odisala samozadovoljstvom, koja je zivjela na staroj slavi i koja dvije godine nista nije osvojila. Cistka i od nule. Znaci bilo je jako puno igraca gladnih uspjeha i zeljnih igre. Bayern je druga prica.

Mjenjao je. Ovako na prvu, Mascherano na stopera, Adriano vracen nazad, Messi na laznu devetku sa krila....Bilo je, ali tesko je to porediti.
p206

#30331 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

Zmijuga loma wrote:
Yaya Toure je igrao stopera, Dani Alves desno krilo, Fabregas u vrhu napada, dalje da ne idem. Formacije da ne spominjem. Bolje da pitaš šta nije radio.
da, jednom je na Camp Nou, Alves igrao krilo a Puyol na beku... znam da se Ronaldo po toj strani skoro nije sastavio s loptom... i kasnije mi je bilo čudno što to nije više koristio.
Partijaner

#30332 Re: FC Barcelona

Post by Partijaner »

Pa Bgm on je njih dobro izrotirao haman. :D

Samo ne znam da li su svi bili na zadovoljavajucem nivou, takav slucaj sa Martinezom i Lahmom nije.
Zmijuga loma

#30333 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

p206 wrote:
Zmijuga loma wrote:
da, jednom je na Camp Nou, Alves igrao krilo a Puyol na beku... znam da se Ronaldo po toj strani skoro nije sastavio s loptom... i kasnije mi je bilo čudno što to nije više koristio.
Ja se sjećam ove na Bernabeu:
Image
Partijaner wrote:Pa Bgm on je njih dobro izrotirao haman. :D

Samo ne znam da li su svi bili na zadovoljavajucem nivou, takav slucaj sa Martinezom i Lahmom nije.
Pa noćas su obojica igrali na svojim pozicijama. Ako postoji utakmica u kojoj se Pep držao Juppove postavke onda je to ova noćas.
Partijaner

#30334 Re: FC Barcelona

Post by Partijaner »

Jesu, ali je poceo sa Svajnijem i Kroosom nazad i to je bila kardinalna greska, Martineza je ubacio kad je vec bilo gotovo, trebao je igrati od pocetka sa Svajnijem nazad i ne bilo propuha, da ne smetam, trazio sam odgovor dobio sam, zahvaljujem na brzini. :-D
p206

#30335 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

Zmijuga loma wrote: Ja se sjećam ove na Bernabeu:
jest to je ta... pomiješao sam... uglavnom dobro je izgledalo, tako da mi je kasnije bilo čudno što se nije tako igralo, kad se Ronaldo često nalazio 1 na 1 sa sporijim Pique-om, a Alves negdje naprijed gdje se ne može stići vratiti
omar little

#30336 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

majko moja, odem pregledati bayern temu a tamo...odron. :S bas toliko da se likuje i injorfejsira jeftino, svasta. oni jadni piju sad duplu vatru, od onih sto projiciraju barcu u bayern a mrze je (nagomilalo ih se u zadnjih nekoliko godina :D) i od onih koji ne vole bayern. uzas.
5 0 5

#30337 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

omar little wrote:majko moja, odem pregledati bayern temu a tamo...odron. :S bas toliko da se likuje i injorfejsira jeftino, svasta. oni jadni piju sad duplu vatru, od onih sto projiciraju barcu u bayern a mrze je (nagomilalo ih se u zadnjih nekoliko godina :D) i od onih koji ne vole bayern. uzas.
nevjerovatno je kako su brzo zaboravili da su osvojili ligu u rekordnom roku, dosli do polufinala takmicenja u kojem nijedan tim u istoriji nije zadrzao titulu dvije godine zaredom, i da igraju finale njemackog kupa za koji dan.
Dr. Kuca

#30338 Re: FC Barcelona

Post by Dr. Kuca »

Ne znam sto bi dobio otkaz u Minhenu? Pa odbranio je titulu u njemackoj, igra finale kupa? Osvojio je vec 3 trofeja ima priliku i za cetvrti.. Samo ludak bi ocekivo da ce osvojiti 2 puta LP i da mu je to bio uslov.. Bayernu ide remont iduce godine, kao i Barceloni.
missko

#30339 Re: FC Barcelona

Post by missko »

Pa kako ko sagleda stvari. Ima razloga za otkaz a i ne mora da bude. Prvi razlog je da je igra i motivacija u qrcu i da vecini navijaca pocinje ici na neku stvar. Drugi razlog je 17 mil. Dajes a dobijes manje uspijeha nego sto si imao i na kraju doveli su ga da bi gospodario internacionalno jer u nacionalnom prvenstvu su svakako gospodari tako da liga i finale kupa dolazi pod normalno.
Po tij logici RDM bi trebao biti vjecni trener Celsija jer im je donio prvu LP u povijesti

Gesendet von meinem SM-N9005 mit Tapatalk
Madrid

#30340 Re: FC Barcelona

Post by Madrid »

Ma doveden je jer je jedan od najboljih i da se Bayern popularizuje na svjetskom nivou, ne da osvoji sve u prvoj sezoni.
E sad je problem u tome sto oni koji su ga doveli vjerovatno nisu ocekivali Barceloninu igru, mada mozda i jesu, ali ako se nekad budu kola lomila sigurno ce preko Pepovih leđa, glavesine ce rec da nisu nista znale :mrgreen:
5 0 5

#30341 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Madrid wrote:Ma doveden je jer je jedan od najboljih i da se Bayern popularizuje na svjetskom nivou, ne da osvoji sve u prvoj sezoni.
E sad je problem u tome sto oni koji su ga doveli vjerovatno nisu ocekivali Barceloninu igru, mada mozda i jesu, ali ako se nekad budu kola lomila sigurno ce preko Pepovih leđa, glavesine ce rec da nisu nista znale :mrgreen:
oni jesu ocekivali barceloninu igru. gledao sam neki dan prilog o bayernu i intervju sa jednim od direkotora (ne znam kako se zove), koji kaze ovako. ideja o novom reformiranom fudbalu je dosla inspirisani spansko-holandskom pricom. a to je, barcelona je ulaganjem u svoju akademiju, napravila odlicnu bazu za spanski fudbal koji im je na kraju donio sve te trofeje. njemci su zapoceli taj proces sa van gaalom u bayernu, koji je iscupao talente iz bayernove akademije, a guardiola je samo nastavak tog procesa, iz kojeg se njemci nadaju da ce u ovoj ili iducoj deceniji dati rezultate koje je postigla barcelona i spanija. pogotovo je akcent na pronalazenju talenata iz njemackih akademija.
Eweleen

#30342 Re: FC Barcelona

Post by Eweleen »

505sCrtom wrote:
Madrid wrote:Ma doveden je jer je jedan od najboljih i da se Bayern popularizuje na svjetskom nivou, ne da osvoji sve u prvoj sezoni.
oni jesu ocekivali barceloninu igru. gledao sam neki dan prilog o bayernu i intervju sa jednim od direkotora (ne znam kako se zove), koji kaze ovako. ideja o novom reformiranom fudbalu je dosla inspirisani spansko-holandskom pricom. a to je, barcelona je ulaganjem u svoju akademiju, napravila odlicnu bazu za spanski fudbal koji im je na kraju donio sve te trofeje. njemci su zapoceli taj proces sa van gaalom u bayernu, koji je iscupao talente iz bayernove akademije, a guardiola je samo nastavak tog procesa, iz kojeg se njemci nadaju da ce u ovoj ili iducoj deceniji dati rezultate koje je postigla barcelona i spanija. pogotovo je akcent na pronalazenju talenata iz njemackih akademija.
rezultate koje je postigla barcelona, a ne stil igre koji je gajila barcelona, ako sam dobro shvatio :)
HB_BHF

#30343 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Guardiola needs Messi... and Messi needs Guardiola

http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... CID=CP_125
:D
skenderija04

#30344 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

HB_BHF wrote:Guardiola needs Messi... and Messi needs Guardiola

Svi pametni nakon sest godina.... :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:
omar little

#30345 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

HB_BHF wrote:Guardiola needs Messi... and Messi needs Guardiola

mos mislit. :roll: bayern je prosle sezone osvojio sve "zato sto je igrao timski a ne se oslanjao na individualnost". ovaj covjek ocito nije gledao barcu, ako cemo porediti jabuke s jabukama, u sezoni 2008/09 kada je osvojila sve. ako ono nije bio timski rad, "team ethic", jebote, pa sta onda je. messi se vracao u obranu i sve i jedan igrac vrsio presing ko blesav. :-) eto'o i messi su bili u dva-tri gola razlike i henry imao debelo preko 20 golova ali to je messijeva individualnost...what a bunch of horseshit. prestala sam citati nakon tri paragrafa, kredibilitet nula.

edit:
odoh provjeriti kako me sjecanje sluzi i dobro sam :kravata: :D

messi 38 eto'o 36 henry 26 krkic i xavi po 10.
HB_BHF

#30346 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Haha pa namjerno sam stavio. Goal.com je najgluplji portal u historiji interneta :D
5 0 5

#30347 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Eweleen wrote: rezultate koje je postigla barcelona, a ne stil igre koji je gajila barcelona, ako sam dobro shvatio :)
nemoj me uzimati doslovno za rijec. nisam gledao cijeli prilog. zainteresovao sam se kada su poceli pricati o guardioli. ali koliko sam uspio povezati, njemci vide guardiolin fudbal kao inovativan i kreativan, i vide ga kao fudbal buducnosti. a najvise se uzdaju u razvoj mladih igraca, u cemu se guardiola pokazao kao strucnjak. a to sam ranije napisao, taj proces je zapoceo van gaal, koji je npr. uveo mullera i alabu u tim, nasao im mjesto. kako sam razumio, guardiola nije tamo samo kao trener, nego dio projekta koji je poceo prije 5-6 godina. a koji je u holandiji i spaniji bio dosta uspjesan. (trazio sam taj prilog na internetu, ali ga nisam uspio naci. na holandskoj tv sam gledao, prije jedno mjesec dana).
ascari

#30350 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Niko ni blizu!

Post Reply